Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Schrijver kinderboeken tekent verhaal Aylan Kurdi

  •  
19-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De bekende Australische kinderboekenschrijver Missy Higgins heeft het verhaal van de Syrische peuter Aylan Kurdi wiens lichaam aan het Turks strand aanspoelde vastgelegd in een lied en video dat ‘Oh Canada’ heet. Dat meldt The Guardian.
De opbrengsten van het nummer gaan naar de grootste Australische hulporganisatie voor asielzoekers het Asylum Seekers Resource Centre. De schrijver raakte ontroerd bij het zien van de beelden van Aylan die de hele wereld over gingen en besloot er werk van te maken.
“Het duurde even om door alle emoties te gaan – inclusief woede – maar ik besefte dat ik erover wilde schrijven. Ik probeerde niet moralistisch te doen of met vingers te wijzen maar ik wil gewoon het verhaal vertellen zoals het is. Dat alleen al is al krachtig en tegelijkertijd verschrikkelijk genoeg.”
Higgins heeft voor de totstandkoming van de video met verschillende partijen samengewerkt. Zoals de regisseur Natasha Pincus die onder andere de Gotye video Somebody that you used to know geregisseerd heeft, die miljarden views heeft sinds het uitgebracht is. Pincus zei ook helemaal ontroerd en in tranen te zijn toen zij het videoplan van de schrijver ontving.
Pincus en Higgins hopen met de video mensen wereldwijd eraan te herinneren dat dergelijke tragedies nog dagelijks gebeuren en dat er soms even gestopt moet worden om dat te realiseren.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

thunderbird2
thunderbird220 feb. 2016 - 10:00

Is dat jongetje nu nog niet genoeg misbruikt ?

taylor
taylor19 feb. 2016 - 16:17

Sorry ik kan er niks mee.

nananua
nananua19 feb. 2016 - 15:48

Zal natuurlijk de dichterlijke 'vrijheid' zijn dat het bootje in het filmpje vanuit een oorlogsgebied rechtstreeks zijn ongeluk op zee tegemoet vaart. Voor gemak maar even vergeten dat men geruime tijd een tussenstop in veilige Turkije heeft gemaakt.

Ulltrafox
Ulltrafox19 feb. 2016 - 15:24

Wat heeft het voor zin als we tegelijkertijd onze ogen sluiten voor de veroorzaker van deze ellende en we zelfs slaafs erachteraan blijven lopen? Want dat is de smerige buitenlandse politiek van de Amerikanen. De man wilde eigenlijk niet naar Canada, maar wegens de banken boycot van Syrië kon zijn familie in Canada geen geld overmaken voor een noodzakelijke kaakoperatie. Elke steun aan het beleid van Rutte en zijn Amerikaanse vrienden in Washington is een trap in het gezicht van het Syrische volk wat alleen maar in vrede in hun land willen leven.

1 Reactie
taylor
taylor19 feb. 2016 - 16:19

Natuurlijk de Amerikanen, o zo gemakkelijk vanuit je luie stoel en maar tikken op je toestsenbord.

ljhbouwman
ljhbouwman19 feb. 2016 - 15:19

Deze video is even fraai van vorm als ontroerend.van inhoud. Canada is een bijzonder veilig land en veiligheid moet altijd gedeeld worden. In het bijzonder in tijden waarin de destructie bruiloft viert