Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schrijfster van kinderboek over rouw verdacht van moord

  •  
09-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4610 keer bekeken
  •  
Eric-Richins-Kouri-Richins-

Een auteur van een kinderboek over rouw, wordt nu beschuldigd van moord. De Amerikaanse Kouri Richings schreef het boek vorig jaar nadat haar echtgenoot plotseling overleed. Het lijkt er inmiddels verdacht veel op dat Richings daar zelf iets mee te maken had.

In maart 2022 belde Richings midden in de nacht de alarmlijn en zei dat haar man Eric ‘koud aanvoelde’. Naar eigen zeggen had Richings die avond een cocktail voor haar man, een makelaar, gemaakt om te vieren dat hij een huis verkocht had. Kort erop pleegde ze het telefoontje naar 911, het Amerikaanse 112.

Bij een autopsie bleek dat Eric Richings een maar liefst vijfmaal dodelijke dosis fentanyl in zijn lichaam had, een erg sterke pijnstiller. Bij een huiszoeking werd het middel aangetroffen, samen met een dosis GHB, ook wel bekend als de date rape drug vanwege de snel optredende verdovende werking die slachtoffers hulpeloos maakt. Agenten zouden een kennis van Kouri Richings hebben gesproken die heeft bekend haar de middelen te hebben verkocht.

Na de dood van Eric schreef Kouri het boek “Are you with me”, een prentenboek om kinderen te helpen omgaan met het overlijden van een dierbare.

In 2018 werd in de VS al eens een schrijfster veroordeld voor moord. De 68-jarige Nancy Crampton-Brophy schreef een essay getiteld "Hoe vermoord je je man". Enkele jaren later voerde ze haar plan uit.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.