Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schrijfster Monique Samuel wordt schrijver Mounir Samuel

  •  
06-06-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
852 keer bekeken
  •  
mounir_jinek.jpg
Terugkijken: moedig en verwarrend interview in Jinek met schrijfster Monique Samuel die aankondigt niet langer als vrouw door het leven te willen gaan.
Ze is vooral bekend van haar optredens in Pauw en Witteman, schrijfster en Midden-Oosten-deskundige Monique Samuel. Vrijdagavond kondigde ze in Jinek aan dat ze niet langer als vrouw door het leven zal gaan. Monique Samuel wil vanaf nu graag met ‘Mo’ aangesproken worden, een afkorting van haar werkelijke naam, Mounira, die ze nu heeft veranderd in Mounir.
In haar laatste weblogbijdrage ‘Hoor, ik adem’ schrijft ze openhartig hoe ze tot haar besluit is gekomen.
Maar of ze ‘officieel’ man wordt, wist ze zelf ook nog niet precies. En dat leidde tot verwarring. Samuel probeerde uit te leggen dat we minder moeten labelen en dat er meer is tussen het label ‘man en vrouw’. Het werd een boeiend, maar ook verwarrend interview dat aanzet tot nadenken over de vraag waarom we mensen zo graag in hokjes willen stoppen.
Op Twitter regende het reacties tijdens de uitzending van mensen die kritiek hadden op haar verhaal, Samuel weg probeerden te zetten als een freak, maar ook van mensen die de openhartigheid van de schrijfster waardeerden en begrip toonden voor haar poging het labelen ter discussie te stellen.
Mounir zelf was overigens niet te spreken over het gesprek. Zaterdag schrijft ze op haar Facebookpagina :
Kijk het interview terug en oordeel zelf, vanaf minuut 07:45.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.