Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Schotland wil weer terug in de EU

  •  
04-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schotland

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

[verwijderd]
[verwijderd]4 jan. 2021 - 10:27

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
GoudenBergen
GoudenBergen4 jan. 2021 - 11:07

Het eerste referendum viel uit in het voordeel van de Schotse Remainers, een tweede zou wel eens een meerderheid voor afscheiding kunnen opleveren. De laatste keer dat iets vergelijkbaars plaats vond was in 1993 toen de Tsjechen en Slowaken vreedzaam uit elkaar gingen.

badgast
badgast4 jan. 2021 - 10:11

Kansloos. Sinds agenda in de 18-e eeuw is er al geen bewaakte grens meer tussen Engeland en Schotland. Als je kijkt wat een ellende het was om de beperkte grens met beperkte formaliteiten tussen het VK en de EU weer op te tuigen, kan je nagaan wat een ontstellende klus het is om de landsgrens tussen Schotland en Engeland weer gecontroleerd te krijgen. Zelfs al is er meer handel tussen de EU en Schotland dan er is tussen Engeland en Schotland.

3 Reacties
ton14024
ton140244 jan. 2021 - 10:55

Wat een beperkte blik. Die grens is tijdelijk. Uiteindelijk komt ook Engeland met hangende pootjes terug in de EU.

P Haan
P Haan4 jan. 2021 - 11:06

Of de trieste resten van de EU staan over een paar jaar te bedelen bij de Noordelijke Unie, geleid door Camilla, of ze asjeblieft nog wat waardeloze Euro's voor ponden mogen wisselen. Inderdaad, ik weet ook niet waar ik het over heb :)

badgast
badgast9 jan. 2021 - 22:33

@Ton alles is tijdelijk. Maar jouw reactie laat wel wat te wensen over. Noch de Schotten, noch de Engelsen zitten te wachten op een harde grens tussen hun landen. Wat wel noodzakelijk zou zijn tussen een EU-land een land met een "deal" zoals het nieuwe verdrag tussen de EU en het VK.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*4 jan. 2021 - 9:31

Dag. Het VK (Groot-Brittannië) bestaat uit 4 landen. Hebben de Engelsen echt geluisterd naar de inwoners van twee van die vier landen, namelijk Schotland en Noord-Ierland, wat betreft Brexit?. *Take back control* van vooral de Engelsen kan inderdaad misschien zelfs leiden tot de onafhankelijkheid van Schotland in de nabije toekomst. Een fijne dag. ✌✌

3 Reacties
DenFlexwerker
DenFlexwerker4 jan. 2021 - 9:51

Daar is recent een referendum over geweest. De schotten wilde toen in het VK blijven. Verder is er een hoop kritiek hier geweest op de Amerikaanse verkiezingen, dat je omdat een kandidaat bepaalde staten wint die president kan worden ondanks dat de tegenkandidaat meer stemmen heeft. Moet dat ook voor brexit gaan gelden: de meerderheid wil dat, gaf het aan via referendum en door op pro-brexit partijen te stemmen. Maar het gaat niet door omdat de minderheid nu net bepaalde gebiedjes beheerst? ik weet trouwens nog een bepaald referendum in Nederland waar het licht uit zou gaan als we tegen zouden stemmen. Of het VK naar haar landjes luistert, valt te bezien maar de EU doet dat niet.Dat verdrag waar we tegen stemde, kreeg gewoon een nieuwe kaft.

ton14024
ton140244 jan. 2021 - 11:04

´´Daar is recent een referendum over geweest.´´ Ruim voor Brexit. ????

Kilted
Kilted4 jan. 2021 - 17:24

@Daan Nee Daan, we hebben voor het blijven in het VK gestemd om in de EU te blijven. Zo is het o.a. door Cameron verkocht, om nog geen twee jaar later er alsnog uitgeknikkerd te worden. Als we toen hadden geweten dat remain in the UK deze consequentie had gehad, hadden we nooit voor blijven gestemd. De wil om in de EU te blijven is niet minder geworden.

Hakkepuf
Hakkepuf4 jan. 2021 - 8:50

Ik denk dat het wel mee zal vallen. De Schotten willen graag terug in de EU van voor 2010. Wanneer de EU nog dezelfde EU als die van voor 2010, dan was er ook geen Brexit geweest. De huidige EU is een door Frankrijk gecoördineerde actie om welvarende EU landen leeg te stelen en op te zadelen met schulden zodat Frankrijk nog lang door kan gaan met leegstelen. Air France-KLM is hiervan maar een enkel voorbeeld. En dat een vergeef me het woord, idioot, als Rutte overal maar mee instemt.

1 Reactie
ton14024
ton140244 jan. 2021 - 9:18

2000, 2010 of 2025, het maakt Schotland niets uit. In tijden van marktwerking wil je een grote markt. Elementary.