Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schorsing dreigt voor Baudet vanwege verzwijgen neveninkomsten

  •  
10-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
383 keer bekeken
  •  
Inzet coronatoegangsbewijzen besproken in Tweede Kamer

© DEN HAAG - Thierry Baudet (FvD) tijdens een debat over coronatoegangsbewijzen bij niet-essentiele detailhandel en niet-essentiele dienstverlening op publieke plaatsen. ANP BART MAAT

Het onafhankelijk College van onderzoek integriteit heeft Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet op de vingers getikt voor het verzwijgen van twee bijbanen. Dat meldt RTL Nieuws. Het opgeven van nevenactiviteiten is verplicht voor Kamerleden, ook voor degenen die zich maar zelden in de Kamer vertonen.
Het College deed onderzoek naar de gebrekkige integriteit van Baudet naar aanleiding van een klacht door een burger. Daaruit bleek dat de Forum-voorman zijn werkzaamheden als bestuurslid van Forum voor Democratie bv en directeur van THPB Media buiten de boeken heeft gehouden. Baudet zelf weigerde aan het integriteitsonderzoek mee te werken.
Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft het parlement nu gevraagd Baudet formeel te berispen, wat inhoudt dat hij alsnog zijn neveninkomsten moet opgeven. Doet hij dat niet, loopt hij het risico voor onbepaalde tijd geschorst te worden. Bij het onderzoek naar de neveninkomsten van Baudet zijn eventuele geldstromen uit het Kremlin nog niet meegenomen. Daarvoor wordt binnenkort een apart onderzoek ingesteld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.