Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

School reageert op commotie om ‘juichende leerlingen tweet’

  •  
25-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
317 keer bekeken
  •  
8495666828_1ed9b06e8d_z
Het Berlage Lyceum in Amsterdam-Zuid heeft vrijdag een verklaring gegeven naar aanleiding van de discussie die deze week ontstond toen van hun leerlingen twitterde over kinderen die zouden hebben gelachen bij het horen van de aanslagen in Brussel.
De leerling had op de dag van de aanslagen getwitterd dat ze zo snel mogelijk van haar school afwilde omdat kinderen in de klas zouden hebben gelachen toen ze hoorden van de aanslagen.
Daarop barstte op internet een felle discussie uit. Het Berlage Lyceum besloot met de klas in gesprek te gaan over de commotie en concludeerde dat geen enkele leerling zich in de tweet herkent, schrijft het Parool.
“De bijeenkomst met de leerlingen was indringend en vruchtbaar,” aldus rector Annette Sloan.
In de verklaring uit de rector van de school ook kritiek op de media. Ondanks herhaalde verzoeken hadden journalisten het meisje dat de tweets had gepubliceerd niet met rust gelaten. De rector:
"Hiermee zijn onze leerlingen onderdeel geworden van een politiek debat. Velen van hen zijn hier boos en verdrietig over. We betreuren dit ten zeerste."
Schermafbeelding-2016-03-25-om-13.14.47
De tweet waarin de leerling zegt dat ze zo snel mogelijk van school wil klopt niet meer. Volgens de rector wil de leerling gewoon op de school blijven en hopen haar ouders dat hun kind zo snel mogelijk het normale schoolleven weer op kan pakken.
Facebookbrief Naar aanleiding van het nieuws werd er de hele week op internet en in de media over het voorval gediscussieerd. Ook over de vraag of wat er in de tweet beweerd werd klopte. Op Facebook plaatste een moeder van een kind op de school in kwestie een bijzonder verhaal over het nieuws, een brief recht uit haar hart waarin ze het opneemt voor kinderen en afgeeft op rechtse media die na de tweet meteen op zoek gingen naar ‘potentiële nieuwe extremisten’ op de school. Lees haar indringende verhaal hier.
Lees de verklaring van het Berlage Lyceum  hier. Lees ‘Commotie op Twitter om ‘juichende schoolkinderen’-tweet’
Beeld: jpmm

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.