Joop

SCHOKKENDE ONTHULLINGEN van BN’ers op de A12

  •  
29-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
21881 keer bekeken
  •  

TOUT BEKEND NEDERLAND was zaterdag op de A12. Daar kon roddelverslaggever SMAALDERMANS natuurlijk niet ontbreken. Hij voelt de BEKENDE NEDERLANDERS uit de A-, B- en C-categorie AAN DE TAND. Hoe zit het met het LIEFDESLEVEN van SIEGER SLOOT? Gaat WALDEMAR TORENSTRA naar Hollywood? Is TEUN VAN DE KEUKEN doof geworden nadat hij zijn trommelvliezen heeft GEFRITUURD? Wat heeft HADEWYCH MINIS met MANNEN? Voor welke COUTURIER heeft MAARTJE WORTEL gekozen? En waar is CARICE VAN HOUTEN?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (29)

Backtobasics
Backtobasics29 mei 2023 - 18:24

Beetje mislukte poging om een serieus probleem als klimaatopwarming in de lacherige hoek te plaatsen. De taalvaardigheid en omgangsvormen liggen overigens ook opvallend veel hoger als bij veel van de rechtse demonstraties.

2 Reacties
Jozias2
Jozias229 mei 2023 - 20:56

@b2b Volgens mij wordt klimaatopwarming niet belachelijk gemaakt. Wel BN’ers die koketteren met hun activisme.

Willem D2
Willem D230 mei 2023 - 9:25

Het zijn dan ook vrij elitaire demonstranten. Vermoedelijk niet echt een doorsnede van de Nederlandse bevolking. In ieder geval niet van de 1 miljoen Nederlanders die onder de armoede grens zitten en zich geen treinkaartje richting Den Haag kunnen veroorloven en waarschijnlijk wel andere problemen aan het hoofd hebben.

Rob12342
Rob1234229 mei 2023 - 13:01

Gelukkig wordt op deze manier dat hele XR gedoe een soort nieuw Ibiza. Straks komen er quinoia tentjes en latte macchiato kroegen. Wellicht ook nog wat muziek van sophie straat en het feestje is compleet.

Geer1
Geer129 mei 2023 - 11:24

Ja mooi feestje, straks gaan mensen daar gewoon heen voor de fun en een heel klein beetje omdat ze het er mee eens zijn maar vooral gewoon voor de views en de gezelligheid. Een mooie les voor iedereen in de toekomst die nog wat wil bereiken bij onze stokdove overheid.

Polarisario
Polarisario29 mei 2023 - 9:47

Los van of de protesten van XR tegen de subsidies voor SHELL en zo wel of niet terecht zijn (de enige subsidies die ze krijgen zijn in het kader van vergroening en de transitie) lijkt het wel alsof de protesten gekaapt worden door BN-ers die werkelijk alles doen om met hun gezicht ergens, maakt niet uit waar of waarom, in beeld te komen. Protesteren en demonstreren voor het milieu of klimaat is prima. De locatie kan je over discussiëren, maar dat is dan weer een ander onderwerp. Protesteren uitsluitend voor je eigen naamsbekendheid is best kwalijk.

korheiden
korheiden29 mei 2023 - 8:54

Ach, als dit leuk moet zijn. De demonstratie zag er gezellig uit met vrouwen in bikini's die genoten van het waterkanon dat op een milde stand stond. Lekker weer. Nu nog wat kraampjes en een paar muziektenten en je kunt van een festival spreken. Of het de publieke opinie gaat beïnvloeden betwijfel ik. Tuurlijk, volgende keer zijn er waarschijnlijk nog meer demonstranten, zeker als je het in de zomer gaat organiseren. Of de Haagse politiek van koers verandert?

Jan Wijn
Jan Wijn29 mei 2023 - 8:33

Een volledig mislukt leukdoenderrij van Smaaldermans: hij kreeg niet de reacties waar hij op gehoopt had.

oscar de reiger
oscar de reiger29 mei 2023 - 8:30

Ach ja, over het klimaat is het makkelijk demonstreren wanneer je per jaar 3x de hele aarde rondvliegt of rondrijdt en aan de grachtengordel woont.

8 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier29 mei 2023 - 9:46

Nog iemand die gewoon boos is omdat mensen zich inzetten voor een goed doel. Chagrijnig worden ze ervan en dan gaan ze jijbakken.

Gimli1955
Gimli195529 mei 2023 - 13:24

@oproerkraaier Helaas kloppen de jijbakken wel, en hoe zijn al die demonstranten naar Den Haag gekomen vanuit de Grachtengordel waar tout BN-ers leven. Die hebben tijd tussen alle vakantie door om hun superioriteitsgevoel te promoten. Het gebruik van aardolie producten is in 10 jaar tijd van 86% naar 84% gedaald voor de meeste producten die we met z'n allen kopen. Er is nog geen alternatief en dan is het makkelijk demonstreren, met welk alternatief of oplossing komen deze demonstranten en wie gaat dat betalen. De bio industrie kan dat nog lang niet opvangen. Er wordt toch altijd geschermd met de noodzaak van het hebben van oplossingen om een probleem te tackelen en een simpel kosten plaatje? Dat zie ik nergens bij de demonstranten en ook niet bij links. Ik mis het eigenlijk bij de totale politiek en overheid. Wel wat ze niet willen, maar niet hoe het dan wel moet.

Vuurrood
Vuurrood29 mei 2023 - 14:28

Gimli1955: En? Vertel eens, hoe doe jij het met betrekking tot het klimaat? Geloof jij ook de wetenschappers niet? Ik denk het gezien je inhoudsloze reacties hier. Jij komt niet verder dan handenvol jijbakken maar je eigen inspanningen op klimaatgebied blijven zorgvuldig buiten beeld. Soms bekruipt ons, linkse mensen, het gevoel dat nogal wat reaguurders, waaronder jij, op de loonlijst staan van de fossiele industrie. De hardnekkigheid waarmee de fossiele industrie wordt verdedigd en XR wordt aangevallen door lieden zoals jij wekt grote achterdocht op. Ik vermoed dat jij er een verborgen agenda op na houd!

Gimli1955
Gimli195529 mei 2023 - 19:13

@Vuurrood Het CO2 gehalte in de lucht is 0.04% en als het lager daalt dan 0.02% gaan vele planten en bomen dood. Het is namelijk de stof waarop onze vegetatie groeit en vruchten produceert. Ik vlieg zelf principieel niet en ik heb een hele zuinige benzine auto en doe alles binnen mijn stad op de e-bike. Heb zonnepanelen, waarmee ik onafhankelijk ben van het stroom net en gebruik gas om te koken en mijn huis te verwarmen. Door de lange levensduur van mijn redelijk nieuwe gasfornuis is een inductie plaat nog geen optie. Afgelopen jaar heb ik mijn kozijnen en ramen vervangen en is mijn bovenverdieping geïsoleerd door het plaatsen van extra binnen muren incluis isolatie als dakisolatie. Een warmtepomp heeft niet veel nut door mijn dubbelsteensmuren zonder spouw. Sinds 3 jaar ga ik eindelijk weer op vakantie, na 20 jaar dat niet te hebben gedaan door simpel geldgebrek. Je weet niet wie ik ben en wat ik doe en waar ik vandaan kom, en dan is het erg dom om een ondoordachte mening te plaatsen incluis persoonlijke aanval. Ik plaats mijn kritiek altijd over het systeem, een groep of een gedachte. Het defect om direct de aanval te kiezen en dan liefst op persoonlijk basis, is niet inhoudelijk en geen relevant argument. Je moet mijn standpunten, of mijn ideologie aanvallen en dan ontstaat een discussie. Nu is het vooral wijzen en goedkope retoriek zonder inhoud. Ik ben al sinds de jaren '70 geïnteresseerd in het milieu en klimaat.

Gimli1955
Gimli195529 mei 2023 - 19:33

2 Het Co2 gehalte is in de afgelopen miljoenen jaren vaker veel hoger geweest en ook lager, zonder dat de mens enige invloed had. Uiteraard kun je verwachten dat een verzevenvoudiging van de wereldbevolking in 120 jaar invloed heeft op het CO2 gehalte nu. Echter is het decimeren van de wereldbevolking niet echt de oplossing. Door de stijging van het CO2 gehalte is de vergroening van de aarde met 14% toegenomen. Maar daar hoor je niemand over. Het aantal ijsberen is flink aan het stijgen en vreemd genoeg is er alleen 1 narratief zichtbaar voor de bevolking en dat is dat het een hoop geld gaat kosten. Geen enkel meetbaar positief resultaat is zichtbaar in de voorspellingen en ik kan je nu al zeggen dat het net zal gebeuren en dan zijn nog meer kosten noodzakelijk. De gedachte dat wij als mensheid het klimaat zouden kunnen regelen, daar is niet eens een discussie over mogelijk. Om een evenwichtig oordeel te kunnen vellen, moet je de zaak van alle kanten bekijken en dat is met de huidige tunnelvisie niet mogelijk. De meest kwetsbaren op deze aardbol zullen deze transitie niet kunnen betalen. Zie wat een simpele oorlog al veroorzaakt met de gasprijzen en de ellende voor de kwetsbaarste burgers in onze maatschappij. Ons elektrisch netwerk voldoet niet om een op stroom gefundeerde maatschappij te onderhouden en hoe denk je dat de stroom wordt opgewekt? Nederland staat binnen Europa op de 7de plaats en de EU staat op de 3de plaats in de wereld. Verdiep je echt in de materie.

Vuurrood
Vuurrood30 mei 2023 - 12:39

Gimli1955: Veel woorden met weinig inhoud. In jouw tweede deel val je door de mand. Nog steeds trek jij wetenschappers in twijfel welke al heel lang voorspellen dat het klimaat veranderd. Niet op de trage miljoenen jaren kostende tijdschaal van de natuur, maar gewoon door invloed van de westerse mens snel en versnellend! Dat is de realiteit.

stokkickhuysen
stokkickhuysen31 mei 2023 - 9:54

Gimli de Teleurgestelde gooit het weer eens over de boeg van de verontwaardigde emotie ten aanzien van de zelfverzonnen tegenstander: 'al die demonstranten naar Den Haag gekomen vanuit de Grachtengordel waar tout BN-ers leven. Die hebben tijd tussen alle vakantie door om hun superioriteitsgevoel te promoten. Het gebruik van aardolie producten is in 10 jaar tijd van 86% naar 84% gedaald voor de meeste producten die we met z'n allen kopen.' Wat de laatste zin ook moge betekenen, het is in ieder geval een poging tot irrelevant maken. 'Er is nog geen alternatief': Er zijn genoeg alternatieven en jij somt ze in je bericht op. Het feit dat dat op dit moment nog niet schaalt maakt niet uit, de transitie gaat toch met kleine stapjes. Dan een nieuwe invalshoek: 'Het CO2 gehalte in de lucht is 0.04% en als het lager daalt dan 0.02% gaan vele planten en bomen dood'. Gimli is bezorgd dat het CO2 gehalte door de bodem zakt. 'Door de stijging van het CO2 gehalte is de vergroening van de aarde met 14% toegenomen'. Ook geen idee wat dit statement betekent, Het ontbreken van bronnen, vaste prik in de berichten van Gimli, maakt zijn roep om inhoudelijk reageren onmogelijk. ook onderdeel van de manier van discussie voeren door Gimli.

stokkickhuysen
stokkickhuysen31 mei 2023 - 9:58

'al die demonstranten naar Den Haag gekomen vanuit de Grachtengordel waar tout BN-ers leven. Die hebben tijd tussen alle vakantie door om hun superioriteitsgevoel te promoten. ' Gevolgd door 'Ik plaats mijn kritiek altijd over het systeem, een groep of een gedachte. ' Aan dat laatste mag je wat mij betreft 'gedachte' vervangen door 'stropop'.

Prisunic
Prisunic29 mei 2023 - 8:23

Goede sfeer, zoals ook vroeger bij demo's tegen kernenergie. Die gaan ook weer komen.

3 Reacties
Jozias2
Jozias229 mei 2023 - 12:53

Dit was een demonstratie voor klimaatvriendelijke energie dus voor kern energie.

Vuurrood
Vuurrood29 mei 2023 - 14:29

Jozias2: Oh ja joh? En waar was die demonstratie dan wel? In jouw fake en fairy wereld?

Jozias2
Jozias229 mei 2023 - 18:13

@vuurrood. Als je tegen subsidie demonstreert en vind dat deze ten goede moet komen aan klimaatneutrale energie bronnen dan kom je uit bij oa kernenergie. Hoe zou je anders de energie transitie willen doen. “Just Stop Oil voert spectaculaire acties uit om de eis kracht bij te zetten dat de overheid het subsidiëren van fossiele energie staakt en het geld gebruikt om in razend tempo over te schakelen op klimaatneutrale energiebronnen. “ https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/klimaatactivisten-verstoren-rugby-finale-in-afgeladen-stadion-eisen-stop-op-subsidieren-fossiele-energie

Eric Minnens
Eric Minnens29 mei 2023 - 8:16

Tjee wat een zelfbeheersing bij die ON'ers (voor mij tenminste). Ik had een Albrechtje gedaan hoor. ;)

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens29 mei 2023 - 8:21

O wacht, ik bedoel met ON'ers NIET Ongehoorde Nederlanders. Wat ik wel bedoel, laat zich gemakkelijk raden.

tempest
tempest29 mei 2023 - 7:48

Van je vrienden moet je het maar hebben! 😂 De BN-ers worden zo wel in de hoek gezet van: “ik demonstreer zodat ik zelf in de aandacht kom”.

Mark Huysman
Mark Huysman29 mei 2023 - 7:27

Doet me denken aan good old Dennis Pennis. Alleen was Dennis wel wat gevatter.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal29 mei 2023 - 7:17

Het wordt tijd dat de BN als een entiteit te gaan zien en er een status aparte aan te verlenen.

VeganHarrie
VeganHarrie29 mei 2023 - 7:05

Grappig bedoeld natuurlijk, maar echt leuk wil het maar niet worden. Helaas zijn er ook weer een paar BNers die toch ingaan op de onnozele vragen, willen het blijkbaar toch graag over zichzelf hebben.

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier29 mei 2023 - 8:29

Je moet wel humor begrijpen natuurlijk. Je zure reactie doet vermoeden dat daar het probleem ligt.

VeganHarrie
VeganHarrie29 mei 2023 - 10:55

De lokale fascisten=roeper die iemand de maat wil nemen over gevoel voor humor... ok boomer.

Ouru
Ouru29 mei 2023 - 12:54

Dat zure herkennen veel mensen tegenwoordig , oproerkraaier

oproerkraaier
oproerkraaier29 mei 2023 - 16:16

Vegan harry, gevat hoor. Hoe kom je erbij dat ik een boomer ben. Wat is de waarde van een dergelijk scheldwoord? Het is in ieder geval zo dat het bewijst dat je maar een beetje loopt te zwammen vanuit je onderbuik.