Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schokkend: Zwolse ernstig toegetakeld bij racistische aanval

  •  
22-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
aanval
Een Zwolse zegt zaterdagnacht ernstig toegetakeld te zijn door meerdere personen. Zij verdedigde een vriend van haar die voor het racistische ‘n*gger’ werd uitgemaakt. Op Facebook deelt zij haar verhaal en foto’s van de aanval, in de hoop de daders te vinden. Dit meldt de Stentor. 
De jonge vrouw vertelt hoe zij opkwam voor haar vriend die racistisch bejegend werd en vervolgens zelf het mikpunt werd.
"Ik probeerde mensen weg te duwen en sprong ertussen. Uiteindelijk word ik door meerdere volwassen mannen geslagen terwijl ik mijn vriend probeer te beschermen! Ik word uiteindelijk keihard met een glas in mijn gezicht geslagen door een volwassen vrouw… Zij was natuurlijk laf genoeg om meteen weg te rennen tegen de tijd dat politie er was waren wij die twee mannen en vrouw al kwijt."
De oproep is binnen acht uur bijna 6.000 keer gedeeld en ontvangt duizenden reacties. Hieronder het hele verhaal:
Update maandag 23 mei:  De politie Zwolle bevestigt het verhaal van de mishandeling. ‘Er waren agenten 50 meter verderop aanwezig. Ze hoorden het tumult, ze konden het niet zien, maar ze waren er dus snel bij om de vrouw op te vangen,’ heeft een woordvoerder tegen RTL Nieuws gezegd. De politie heeft geprobeerd om direct na afloop de vrouw te vinden die verantwoordelijk is voor de ernstige mishandeling, dat is niet gelukt.
"Helaas kregen we geen duidelijkheid over haar signalement. Dus de vrouw hebben we niet gevonden, maar we willen haar nog wel vinden. We verzoeken iedereen die iets gezien of gehoord heeft, zich bij ons te melden."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.