Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schokkend voorbeeld van klassiek antisemitisme in de Londense metro

  •  
02-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6474 keer bekeken
  •  
Scherm­afbeelding 2024-03-02 om 12.52.03

Een klassiek geval van antisemitisme in de Londense metro is door het slachtoffer vastgelegd op video. De man, een joodse Brit met een keppeltje op, wordt in het metrostel lastiggevallen door een jongeman die hem ervan beschuldigt verantwoordelijk te zijn voor het doden van moslims. De Londense politie is een onderzoek gestart naar de dader.

Op de videobeelden is te zien dat een jongeman in het metrostel aan het vapen is. Dan staat hij op en gaat tegenover de man die alles filmt zitten en blaast de vape-rook in zijn gezicht. Als de man na wat ongemakkelijke tellen vraagt wat het probleem is, antwoordt de ander: ‘Jouw religie vermoordt moslims. Jullie vermoorden moslims.” Op de vraag of de jongeman zelf moslim is, antwoordt hij bevestigend.

“Ik heb je niks misdaan”, zegt de man, die daarop te horen krijgt: “Je hebt me van alles misdaan, je draagt dat hoedje toch?”, doelend op het keppeltje van de man. De man vertelt zijn belager daarop dat hij zich schuldig maakt aan antisemitisme, maar die lijkt zich daar niets van aan te trekken. De politie neemt het haatmisdrijf hoog op en is op zoek naar de dader.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.