Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schiphol wil overal mondkapjes invoeren

  •  
07-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coronateststraat at Schiphol after tightened travel advice Spain

© epa08624433 The corona test lane at Amsterdam Schiphol Airport, 25 August 2020. Travel advice for Spain has been tightened from yellow to orange, as travelers from an orange or red area can v

Van overstappende treinpassagiers tot shoppende reizigers, Schiphol wil dat iedereen die de luchthaven betreedt een mondkapje draagt. Het bedrijf heeft daartoe een verzoek ingediend bij de overheid, meldt NH Nieuws.
"Mondkapjes zijn tot nu toe alleen verplicht bij de incheckbalies, de beveiliging, paspoortcontroliebalies en op de pieren bij de gates. Vorige week werd daar het aankomsthalgebied rondom de coronateststraat aan toegevoegd. Schiphol vraagt nu iedere reiziger, bezoeker en medewerker om vanaf het binnenlopen tot aan het vliegtuig een mondkapje te dragen. Luchtvaartmaatschappijen zijn zelf verantwoordelijk voor de regels aan boord, maar ook in vliegtuigen moet het mondkapje op blijven."
De luchthaven heeft ook andere maatregelen genomen in de strijd tegen corona. Zo hangen er spatschermen tussen reizigers en medewerkers. Net als overal moet iedereen op de luchthaven ook 1,5 meter afstand houden.
Kinderen onder de 13 zijn vrijgesteld van de plicht, net als bezoekers van horecagelegenheden. Of Schiphol toestemming krijgt voor de maatregel is nog niet duidelijk. Volgens de overheid helpen mondkapjes niet om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Schiphol zegt hiermee de richtlijnen te willen volgen van de Europese luchtvaartautoriteit EASA en het ECDC, de Europese equivalent van het RIVM, schrijft de NOS.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.