Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Schiphol wil overal mondkapjes invoeren

  •  
07-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coronateststraat at Schiphol after tightened travel advice Spain

© epa08624433 The corona test lane at Amsterdam Schiphol Airport, 25 August 2020. Travel advice for Spain has been tightened from yellow to orange, as travelers from an orange or red area can v

Van overstappende treinpassagiers tot shoppende reizigers, Schiphol wil dat iedereen die de luchthaven betreedt een mondkapje draagt. Het bedrijf heeft daartoe een verzoek ingediend bij de overheid, meldt NH Nieuws.
"Mondkapjes zijn tot nu toe alleen verplicht bij de incheckbalies, de beveiliging, paspoortcontroliebalies en op de pieren bij de gates. Vorige week werd daar het aankomsthalgebied rondom de coronateststraat aan toegevoegd. Schiphol vraagt nu iedere reiziger, bezoeker en medewerker om vanaf het binnenlopen tot aan het vliegtuig een mondkapje te dragen. Luchtvaartmaatschappijen zijn zelf verantwoordelijk voor de regels aan boord, maar ook in vliegtuigen moet het mondkapje op blijven."
De luchthaven heeft ook andere maatregelen genomen in de strijd tegen corona. Zo hangen er spatschermen tussen reizigers en medewerkers. Net als overal moet iedereen op de luchthaven ook 1,5 meter afstand houden.
Kinderen onder de 13 zijn vrijgesteld van de plicht, net als bezoekers van horecagelegenheden. Of Schiphol toestemming krijgt voor de maatregel is nog niet duidelijk. Volgens de overheid helpen mondkapjes niet om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Schiphol zegt hiermee de richtlijnen te willen volgen van de Europese luchtvaartautoriteit EASA en het ECDC, de Europese equivalent van het RIVM, schrijft de NOS.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Petra Buis
Petra Buis8 sep. 2020 - 10:16

De landen met de strengste mondkapjesverplichtingen hebben de meeste coronadoden. En de meeste mondkapjesvervuiling uiteraard.

adriek
adriek8 sep. 2020 - 8:02

Schiphol kan als particuliere onderneming toch zelf die picht in haar gebouwen invoeren? Het lijkt me dat de overheid daar hooguit in kan adviseren.

Bouwman2
Bouwman28 sep. 2020 - 7:39

En vanuit Schiphol breidt de draagplicht zich dan uit? Moet de wet dus verzet ? Moet elke vraag met ja worden beantwoord? Elke kreet worden nagejaagd? Elk vermoeden eerst bevestigd? Is een twijfel zekerheid?

2 Reacties
adriek
adriek8 sep. 2020 - 9:21

Vragen van het grootkapitaal worden meestal netjes opgevolgd. Ministers en kamerleden stellen zo een toekomstig overbetaald baantje in de raad van bestuur veilig.

LaBou
LaBou 8 sep. 2020 - 9:54

Waren de vraagtekens in de aanbieding?

JasDon
JasDon7 sep. 2020 - 20:01

Wel handig eigenlijk, het was namelijk een beetje onduidelijk wanneer de verplichting precies inging en daardoor stonden mensen met en zonder mondkapjes aan de achterkant van sommige rijen.

2 Reacties
ton14024
ton140248 sep. 2020 - 0:02

Sterk punt ????

Bouwman2
Bouwman28 sep. 2020 - 7:43

Is alles wat handig schijnt toegestaan en een verplichting? Is elke babbeltruc daarom renderend?

ton14024
ton140247 sep. 2020 - 19:57

Dat is snel ???? Onze regering zal wel afwijzend reageren en het als overdaad afdoen.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman28 sep. 2020 - 7:48

Is elke emoticon op zijn plaats? En waarom zijn er eigenlijk zo weinig van die dingen die je kunt gebruiken als je iemand haat? En is er geen symbool dat op vrijwillige basis waarschuwt voor polarisatie?