Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schietpartij in Fort Myers, Florida: 2 doden, 15 gewonden

  •  
25-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-07-25 om 10.49.23
In de Amerikaanse staat Florida, in Fort Myers, heeft afgelopen nacht een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn ten minste twee mensen om het leven gekomen, 15 anderen raakten gewond. Het incident gebeurde bij Club Blu. Onder de slachtoffers zijn veelal tieners.
Op twee andere locatie zouden ongeregeldheden zijn geweest. Daar is één verdachte opgepakt. Volgens de politie zou deze mogelijk ook iets te maken kunnen hebben met de schietpartij bij Club Blu. Bij één van die schietpartijen is op woonhuizen en auto’s geschoten. Daarbij is een persoon lichtgewond geraakt. Ook bij de nachtclub is iemand opgepakt, een derde verdachte zou nog voortvluchtig zijn.
Update 10.55
De berichtgeving over het aantal doden en gewonden varieert. Zo houdt CNN het bijvoorbeeld op 2 doden en 13 gewonden, andere media schrijven dat één iemand om het leven is gekomen en er 15 gewonden te betreuren zijn.
 
Update 13.10
In de club was een feest gaande met de naam ‘Swimsuit Glow Party’. Het is de tweede keer in korte tijd dat bij een nachtclub in Florida een schietpartij is ontstaan. Begin vorige maand kwamen er vijftig bezoekers om het leven in een homonachtclub in Orlando.
Update 16.50 uur: De schietpartij bij een nachtclub inFort Myers, Florida, was geen terreuraanslag. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. Wat het motief dan wel was is nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een ‘gewone’ mass shooting, die helaas dagelijks voorkomen in de VS, of om bendegerelateerd geweld.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.