Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schietende agenten niet vervolgd

  •  
08-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strandrellen-video-300px.jpg
Strandrellen: 'Vuurwapengebruik Hoek van Holland was terecht en proportioneel'
De agenten die hebben geschoten tijdens het strandfeest ‘Sunset Grooves’ op 22 augustus in Hoek van Holland worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.
Volgens de Haagse hoofdofficier van justitie Theo Hofstee hebben tijdens de rellen 21 politieagenten in totaal 76 schoten gelost, meldt onder meer NRC Handelsblad.
De meeste schoten waren waarschuwingsschoten, zestig in totaal. Vijf politiemensen hebben gericht geschoten. […] Het vuurwapengebruik was terecht en proportioneel. […] Het zou goed kunnen dat [het latere dodelijke slachtoffer] een voorwerp pakte op het moment dat hij door zijn hoofd geraakt werd door een politiekogel.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en korpschef Aad Meijboom van de politieregio Rotterdam-Rijnmond zijn ingenomen met de beslissing dat er geen vervolging wordt ingesteld tegen de vijf agenten, aldus de Volkskrant. “Vanaf het begin is er vertrouwen geweest in de goede afloop”, laten ze in een gezamenlijke verklaring weten.
Vrij Nederland publiceerde woensdag een grafische reconstructie van de strandrellen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.