Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schietclubs mikken op scholieren

  •  
14-04-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
309 keer bekeken
  •  
childrenwithgun_300.jpg
UPDATE: Schuttersassociatie stelt beslissing om leden te werven onder scholieren vanaf 12 jaar met een half jaar uit ... Cursus zou volgens de KNSA-voorzitter een goeie voorlichting zijn
De Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) ziet scholieren als potentiele nieuwe leden. Begin dit najaar gaan schietclubs actief scholen benaderen om nieuwe leden te werven. Dat staat in een marketingplan van de KNSA, de koepelorganisatie van schietclubs.
De wervingsactie richt zich op middelbare scholieren vanaf 12 jaar die zowel in de onder- en bovenbouw zitten van havo/vwo en op de technische mbo-opleidingen, meldt Trouw. Aan het eind van de lessen sluiten de jongeren de cursus af met een praktijkdag op één van de schietclubs. De schuttersassociatie hoopt met de actie zo’n vierhonderd blijvende jonge leden aan te trekken.
KNSA-voorzitter Sander Duisterhof laat weten de promotie van de schietclubs niet uit te stellen na het drama in Alphen aan den Rijn waar de 24-jarige Tristan van der V. in het wild rondschoot. Hij had twee wapenvergunningen. Duisterhof ziet de cursus als een soort van voorlichting.
Veel jongeren schieten nu met een luchtbuks op zolder bij hun ouders of ze gaan ervoor naar de kermis. Wij willen dat juist uit het stiekeme halen. Ze kunnen beter onder begeleiding schieten, dan dat ze experimenteren.
Het aantal kinderen dat lid is bij schietclubs daalt ‘als gevolg van de crisis’, meent de KNSA. Schietclubs hanteren geen minimumleeftijd, maar de jongste leden zouden zo’n tien jaar oud zijn. Jongeren tot 16 jaar mogen alleen nog met een luchtdrukwapen schieten. Daarna hebben ze een Verklaring omtrent het Gedrag nodig om onder begeleiding met een vuurwapen te schieten.
Update 16.45
De KNSA heeft donderdagmiddag bekendgemaakt pas over een half jaar te beslissen of de ledenwerfactie bij scholieren doorgaat. In de nasleep van de Alphense gebeurtenis vindt de schuttersassociatie het niet passen om al eind volgend jaar met de actie te beginnen. Dat meldt het AD.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.