Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Scheuring in eenmansfractie PVV Rotterdam

  •  
20-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4593163148_3d960b4733_b

© cc-foto: Martin Fisch https://flic.kr/p/7ZTao5

De immense politieke nederlaag die Wilders in zijn kiezersbolwerk Rotterdam heeft geleden duurt nog voort. Eerst moest hij zijn lijsttrekker al na 24 uur aan de kant zetten vanwege racistische en anderszins bedenkelijke uitspraken. Wilders wist bij de gemeenteraadsverkiezingen, ondanks een campagne met veel mediaaandacht en steun van buitenlandse geestverwanten, slechts één enkele zetel te bemachtigen. Nu verkeert ook die eenmansfractie in de problemen.
Het AD meldt :
"De fractie van de Rotterdamse PVV-afdeling verkeert in crisis. Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen heeft per direct twee burger-raadsleden laten vallen. Het gaat om Marjan Gonsalvez en Norbert Swaneveld, zij zijn geen raadsleden maar assisteren de eenmansfractie van Meeuwissen."
Een Rotterdamse PVV-kandidaat noemt fractieleider Meeuwissen een ‘judas’ en een ‘mol’.
“Ik heb hun aanwijzing beëindigd”, zegt Meeuwissen tegen RTV Rijnmond maar wil niet vertellen wat de reden is voor het opzeggen van de samenwerking met de assistenten die actief waren in verschillende commissies.
"Burgerlid Swaneveld werd via een appje op de hoogte gebracht door Meeuwissen. “Dit valt rauw op mijn dak”, reageert Swaneveld. “Ik was de commissie Ruimtelijk Ordening voor morgen aan het voorbereiden toen ik het appje kreeg.” Swaneveld wil van de landelijke PVV-fractie horen wat de reden voor zijn vertrek is."
Gonsalvez, nummer 2 op de lijst, en Swaneveld, nummer 5, zaten eerder bij Leefbaar Rotterdam maar kregen daar ruzie met de rest van de partij.
Wilders is er wel in geslaagd Leefbaar Rotterdam buiten spel te zetten. Wilders stortte zich in de Rotterdamse verkiezingsstrijd omdat Leefbaar zich te weinig richtte op het pesten van moslims. Uit angst voor de komst van de extreemrechtse stemmentrekker sloot Leefbaar in allerijl een alliantie met Thierry Baudet. Dat bleek geen handige zet. Vanwege de voor andere partijen onacceptabele alliantie met de Amsterdamse partij viel Leefbaar vervolgens buiten de boot bij de collegevorming. En daarmee ook het meest rechtse deel van de kiezers. Met dank aan Wilders.
cc-foto: Martin Fisch

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

JanB2
JanB223 jun. 2018 - 0:16

"Scheuring in EENMANSfractie PVV Rotterdam" Dit vraagt om uitleg. Is het raadslid schizofreen geworden of zo?

Sonic2
Sonic220 jun. 2018 - 20:56

Dit is gewoon een standaard patroon bij alle rechts radicale partijen. Ik heb me heel erg verwonderd dat je al die FvD groupies de afgelopen tijd hoorde tieren over een "VVD coup" binnen de FvD. Radicaal rechtse leiders kunnen nooit hun partij op een goede manier organiseren. Het is altijd gedonder en ellende met zeer dubieuze kandidaten. Dat had je in de jaren 60 al met de Boerenpartij. En dat heb je nu met FvD. En nog steeds gelooft de achterban dat het binnen FvD of PVV een complot van de media is of dat het een coup is. Radicaal rechtse leiders kunnen niet organiseren. Kunnen niet een brede volksbeweging opzetten. Het is structureel. Het was allemaal een stuk minder erg geweest als PVV en FvD aanhangers dat een keer toegaven. Een keer diep door het stof gingen. Het is echter altijd de schuld van links, de islam, de media. Het is nooit de schuld van de degene waar het om draait. De waardeloze managers Wilders en Baudet. Als je dat aan kaart kan je een agressieve reactie verwachten. De realiteit is dat mensen zoals Daanouwens( zal me zelf niet noemen) en vele andere linkse mensen minstens decennia voorlopen. Dat Wilders een compromisloze hork is dat was al eind jaren 90 bekend. Dat hij compleet ongeschikt is voor een coalitieland zoals Nederland was al begin jaren 00 bekend. Hetzelfde met Baudet. Ook hier zie je alle oude valkuilen weer voorbij komen. Dat bespreekbaar maken levert je direct het etiket extreem links op.

DaanOuwens
DaanOuwens20 jun. 2018 - 13:19

De gebruikelijke omgangsvormen bij extreem rechts. Dit is al jaren normaal bij de extreem rechtse raadsleden in Rotterdam. Er zullen ook nog berichten komen over diefstallen van spullen en politici die elkaar te lijf gaan en bedreigen. Het is erg voorspelbaar en een kwestie van weer eens in herhaling vallen. Er zal geen stem minder gaan naar Leefbaar, de PVV of het FvD. Voor de achterban is dit een hele normale manier van je zelf profileren, ook zij hebben dit al vaker meegemaakt. Het enige voordeel dat een lange deelname van extreem rechts aan de gemeente politiek van Rotterdam oplevert is dat alle vormen van wangedrag al eerder gezien zijn. Na de eerste verkiezingsoverwinning van Leefbaar was het nog even wennen. Nu is er niemand in Rotterdam meer verbaast over.

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 11:59

Ik moest even nadenken bij de titel van dit bericht - "scheuring in éénmansfractie PVV in Rotterdam". Ik dacht: hola, is gisteravond, terwijl ik onder het genot van een Westmalle Triple naar Lee Perry & The Upsetters ("Blackboard Jungle Dub") aan het luisteren was, het vierendelen weer ingevoerd, daar in Rotjeknor? Zo iets van: doorpakken, en niet lullen maar poetsen? Gelukkig is dat (nog) niet het geval.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin20 jun. 2018 - 20:03

Precies zo!

Daniel Dennett
Daniel Dennett20 jun. 2018 - 11:33

Schitterend

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins220 jun. 2018 - 10:42

Hoe meer conflicten op extreem rechts hoe beter! De ontmanteling van de PVV en het buitenzetten van Leefbaar zal de stad veel goed doen. Rotterdam zal het volgende Amsterdam worden en de xenofobe racisten in Rotterdam zullen de stad uitgepest worden.

3 Reacties
punt2
punt220 jun. 2018 - 12:16

mensen die je niet aanstaan wegpesten........ veel verschil tussen jou en de PVV is er niet .

Samuel Dormits
Samuel Dormits20 jun. 2018 - 15:36

@Rob Roy Lijkt me toch een aardig verschil. Een ideologie van uitsluiting, haat en potentiele genocide op basis van geloof en afkomst willen uitbannen en mensen op basis van geloof en afkomst willen uitbannen en/of doden is toch iets heel anders.

punt2
punt220 jun. 2018 - 19:31

@Samuel Dormits, wanneer jij hier een verschil in wil zien heb je niet door wat er eigenlijk is geschreven. De stad uitpesten van mensen met een andere mening is niets anders dan wat de "andere"kant zou willen. Dus, doe je precies hetzelfde. gelukkig hebben we het recht op vrije meningsuiting, en is deze toetsbaar door de rechterlijke macht, iemand eruit pesten omdat zijn gedachten goed je niet aanstaat is niet te toleren in een rechtstaat.

dirk van de berg
dirk van de berg20 jun. 2018 - 10:22

De immense politieke nederlaag die Wilders in zijn kiezersbolwerk Rotterdam heeft geleden Immense nederlaag?? Hoe kan je verliezen als je eerst niet meedeed? Al is het 1 zetel, het is winst zou ik zeggen.

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot20 jun. 2018 - 18:32

'Hoe kan je verliezen als je eerst niet meedeed?' Misschien moet je even proberen wat verder te kijken dan het oppervlak. Hij doet al jaren aan de landelijke verkiezingen mee. Tegen de TK uitslagen afgezet is 1 zeteltje een magere score. Dus een relatief verlies.