Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Scheidsrechter gemolesteerd in Leiden

  •  
17-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zaalvoetbal_300.jpg
Broers van 15 en 20 slaan 21-jarige scheidsrechter in elkaar bij 'vriendschappelijke wedstrijd' ... Schippers start campagne 'De aanvoerders'
Na afloop van een zaalvoetbalwedstrijd in Leiden is een scheidsrechter door twee spelers ernstig mishandeld. De broers van 15 en 20 jaar waren het niet eens met een beslissing en sloegen hem na afloop van de wedstrijd op zijn gezicht.
De scheidsrechter van 21 jaar liep door klappen een gebroken neus op en een dubbele kaakbreuk. NOS meldt dat de verwondingen zo erg zijn dat hij maandag geopereerd moet worden.
De wedstrijd die vrijdag werd gespeeld was georganiseerd door een jeugdwerkorganisatie en had een ‘vriendschappelijk’ karakter. Het slachtoffer liep stage bij de organisatie. De daders zijn aangehouden door de politie.
Minister Schippers (Sport) startte zondag de campagne ‘De aanvoerders’. Met die actie wil ze aanvoerders aanspreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Kortdaat optredende aanvoerders hebben volgens haar een voorbeeldfunctie en een positieve uitstraling naar de toeschouwers.
Sinds het incident met lijnrechter Richard Nieuwenhuizen die na mishandeling van spelers overleed, is het geweld op en langs het voetbalveld een kopzorg van de minister. Deze zondag gaf ze in De Kuip oud-aanvoerders van Feyenoord een speciale aanvoerderband die is gemaakt voor de campagne ‘de aanvoerders’. Ex-profvoetballers Ruud Gullit, Ben Wijnstekers, Aron Winter en Arthur Numan willen er met deze actie voor zorgen dat de aandacht vooral naar het spel gaat en niet naar incidenten.
cc-foto: ErnoHannink
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 14:50

Elke agressieveling in welke sport dan ook................direct verwijderen uit de sporthal en/of van het sportveld, en voor eeuwig schrappen uit de vereniging. Tevens de toegang ontzeggen tot welk sportevenement dan ook. Klaar. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

1 Reactie
Klungel2
Klungel217 mrt. 2013 - 14:50

Iedereen die lid wil zijn van een sportvereniging een verklaring omtrent gedrag laten overleggen dan maar? Gaat wel een beetje ver. Ik denk dat hier een taak ligt voor de opvoeders. Gaat je zoon/dochter over de schreef? Boete betalen en de puber in kwestie een werkstraf.

Meta Foor
Meta Foor17 mrt. 2013 - 14:50

is dat normaal dat een operatie niet op zondag uitgevoerd kan worden ?? is dat de bezuiniging, weekend verlof of medisch voorgeschreven ? op twit is de afkomst vd vermoedelijke daders al uitgebreid gedefinieerd ...

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij17 mrt. 2013 - 14:50

[ is dat normaal dat een operatie niet op zondag uitgevoerd kan worden ?? ] Breek je been op vrijdag voor Pinksteren en wacht tot maandag of dinsdag tot je geopereerd wordt. Er zijn alleen chirurgen voor levensbedreigende gevallen.

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 14:50

Twee broertjes ...een jeugdwerkorganisatie...vast jongeren uit Urk, o nee dat kan niet op zondag:-)

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch17 mrt. 2013 - 14:50

Nah..Geenstijl heeft het in ieder geval niet uitgemolken. Het zal dus wel geen oud probleem zijn, maar een nieuw probleem waar Geenstijl en geert liever geen aandacht aan schenken.

[verwijderd]
[verwijderd]17 mrt. 2013 - 14:50

@social darwinist: U bent erg stil......? Geen stijl kunt u van alles betichten maar ze pakken iedereen even hard aan. De mishandeling in Eindhoven bijvoorbeeld, de ontmaskering van PVV Sharpe etc. etc. Uw insinuatie slaat dus nergens op, maar dat is niets nieuws.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch17 mrt. 2013 - 14:50

Wat bedoeld je met 'stil'? Wat ik probeer aan te geven is, dat het probleem kennelijk niet zo n groot probleem is omdat het hier vermoedelijk geen buitenlanders betrof. Dan is de aandacht en het uitmelken door sites zoals Geenstijl van een geheel andere orde dan wanneer het buitenlanders zou aangaan. Meer, en minder kan ik er niet van maken. Waarvan akte.