Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Scheiden doet lijden - voor mannen althans

  •  
03-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_cowboy_05.jpg
Waarschuwing voor de man: zonder huwelijk eerder dood!
Ivan Wolffers ontdekt: de eenzame cowboy spelen mag stoer lijken, de meeste mannen kunnen het niet aan.
Mannen, hier komt een serieuze waarschuwing. Niet scheiden! Grijp je vast aan je relatie. Je mag denken dat je beter af bent alleen, als je kunt doen wat je wilt en er niet steeds iemand in je buurt is die zegt wat je moet doen, maar het huwelijk is je redding. Dat zou tenminste blijken uit een onderzoek dat laat zien dat de sterftecijfers van ongetrouwde en gescheiden mannen tweeënhalf keer hoger liggen dan die van getrouwde mannen.
Gescheiden mannen hebben overall meer last van kwalen dan getrouwde mannen, van simpele verkoudheden tot kanker, maar de oorzaken van het vroeger doodgaan liggen vooral op het terrein van hart- en bloedvataandoeningen, verhoogde bloeddruk en beroertes. Drank- en alcoholmisbruik komt vaker voor onder gescheiden mannen en ook het aantal zelfmoorden in deze groep is hoger (39 procent om precies te zijn). Gescheiden mannen hebben bovendien tien keer zo vaak psychiatrische hulp nodig dan getrouwde mannen, maar misschien ligt hier het verband wel andersom: mannen die een beetje gek zijn worden vaker door hun partners gedumpt, zodat ze geen geestelijke zorg meer krijgen van hun voormalige geliefde en een echte psychiater moeten zoeken.
Alles welbeschouwd is snel duidelijk dat mannen geen flinke jongens zijn, maar softies, die helemaal niet om kunnen gaan met wat van de mannelijke rol verwacht wordt. De eenzame cowboy spelen, die na elk avontuur weer alleen op zijn paard naar de ondergaande zon rijdt, is geen lolletje. Je betaalt er een stevige prijs voor. Dus blijf bij haar of hem en zorg dat je partner niet zo veel last van je mannelijkheid heeft en zonder jou verder wil.
RTEmagicC_gezond_150_215.jpg
 
 
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Het vorige Gezonde Weetje van de Dag: Het recht op blote borsten
Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek
 
 
 
 
 
cc-foto: Melle Bé

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Biff Everwood
Biff Everwood3 okt. 2013 - 8:52

het is heel moeilijk om vast te stellen wat de gevolgen zijn van scheiden. Wellicht dat ongezonde, ongezond levende mannen vaker alleen blijven of scheiden en komt dat tot uiting in zo'n onderzoek. Scheiden zelf hoeft dan niet de oorzaak te zijn.

sjaakie2
sjaakie23 okt. 2013 - 8:52

=====Alles welbeschouwd is snel duidelijk dat mannen geen flinke jongens zijn, maar softies, die helemaal niet om kunnen gaan met wat van de mannelijke rol verwacht wordt.==== Spreek voor jezelf Ivan. =====Dus blijf bij haar of hem en zorg dat je partner niet zo veel last van je mannelijkheid heeft en zonder jou verder wil.==== Wat een ontzettend naïef en slecht advies. Het belangrijkste in een relatie is dat ieder zichzelf mag en kan zijn. Je gaat toch ook niet tegen een vrouw zeggen, even dimmen met je vrouwelijkheid anders dump ik je? Walgelijk!

omaoeverloos
omaoeverloos3 okt. 2013 - 8:52

Tjonge, heb ik me daar mijn exen toch mooi de dood ingejaagd. Sorry jongens!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 okt. 2013 - 8:52

Je hebt scheiden en je hebt vandoor lopen met andere geliefde. Bij de tweede situatie kan de vrouw of de man weinig aan doen, want weg door ruzie is wat anders dan weglopen omdat je verliefd bent op een andere. Een agent had dienst, hij was aan het rijden, ineens stopt hij bij een stoplicht, voor hem stond een auto, een 60 jarige man zat in die auto, die man zag de politie auto achter hem en gaf meteen gas, schuurde met de banden en rijde kei hard weg, de politie rijde achter hem aan......uiteindelijk heeft de agent de man aan de kant gezet, deed het raampje van de pilitieuauto open en zei tegen die man:'' Hallooooo! wat bent u aan het doen?'' De man:'' Ja meneer agent! twee weken geleden is mijn vrouw ( 35 jaar getrouwd) met een agent vandoor gegaan en ik dacht dat u komt haar terugbrengen''.

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2013 - 8:52

Ik zou wel eens willen weten of de mannen die bij hun partner blijven, ondanks een slechte relatie, nog eerder doodgaan dan gescheiden mannen.

1 Reactie
nikita72
nikita723 okt. 2013 - 8:52

In zo'n geval gaat de vrouw eerder dood. (getrouwde vrouwen leven minder lang dan ongetrouwde vrouwen, daar moet toch een reden voor zijn).

[verwijderd]
[verwijderd]3 okt. 2013 - 8:52

Eigenlijk helemaal geen 'grappig' or ironisch artikel. En ik vraag mij af: als we het woord 'man' in het artikel even vervangen voor 'vrouw'. Was er dan ook dit gezegd: "Alles welbeschouwd is snel duidelijk dat mannen geen flinke jongens zijn, maar softies, die helemaal niet om kunnen gaan met wat van de mannelijke rol verwacht wordt." En al helemaal niet dit: "en zorg dat je partner niet zo veel last van je mannelijkheid heeft". Nee, dan had het artikel zeker geen spottende toon maar vooral een boodschap van zielig, hulp nodig, vergeten groep en meer van dat soort bewoordingen. Ook onder de zg geemancipeerden gelden er dus nog steeds vesrchillende regels. Mannen moeten niet zeiken en vrouwen zijn zielig.

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen3 okt. 2013 - 8:52

O, als er een artikel over vrouwenemancipatie op Joop komt, is het conservatisme onder mannen niet van de lucht.