Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schade na hagelstorm? 'Had je je maar moeten verzekeren'

  •  
29-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
hagel
De hagelstorm van afgelopen week heeft flinke schade veroorzaakt. Naast auto’s en ander privébezit, zijn ook de boeren in het zuiden van het land getroffen door forse schade. Hele oogsten zijn onbruikbaar geworden, de financiële schade wordt geschat op een half miljard. Boeren die niet verzekerd zijn, kunnen niet rekenen op de overheid en staan met lege handen. In de woorden van een woordvoerder van staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA): “Boeren moeten en kunnen zich hiervoor verzekeren. Bovendien hebben wij het geld niet.”
Economische Zaken subsidieert boeren jaarlijks met zo’n 9 miljoen euro. “Dit is een tegemoetkoming, zodat zij zich kunnen verzekeren. Want ook tegen hagelschade kun je je gewoon verzekeren”, aldus de woordvoerder.
Desondanks bezoekt Van Dam woensdag de getroffen boeren om ze “een hart onder de riem te steken”.
Bij de hagelstorm vorige week donderdag kwamen er grote hagelstenen naar beneden. Kassen van tuinders zijn verwoest, maar ook daken van huizen en auto’s zijn flink beschadigd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.