Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SBS liet PVV-fan de aanval openen op Frans Timmermans

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
21746 keer bekeken
  •  
pvvfan

SBS liet bij het verkiezingsdebat van vorige week vragen stellen door ‘gewone burgers’. In werkelijkheid ging het in een aantal gevallen om uiterst bevooroordeelde kiezers. Zo liet SBS niet alleen een van de grote geldschieters van de VVD-campagne een vraag stellen, maar schoof de zender ook nog eens een grote PVV-fan naar voren.

De vrouw, Cindy, gaf te kennen dat ze haar eigen risico niet kon betalen en stelde daarover een vraag aan Frans Timmermans. De leider van GroenLinks-PvdA vertelde dat de armoede in Nederland binnen vier jaar gehalveerd zal worden als zijn verkiezingsprogramma wordt uitgevoerd. Cindy schudde woedend haar hoofd. “De komende vier jaar is te laat”, reageerde ze. Cindy werd pas enthousiast toen de al jaren uit de staatsruif etende Geert Wilders Timmermans voor de voeten wierp dat hij wachtgeld ontvangt.

Het fragment werd veelvuldig op sociale media gedeeld. Menigeen zag er het bewijs in dat mensen met een laag inkomen tegen hun economische belang stemmen. Wie in armoede leeft en het eigen risico niet kan betalen, heeft immers meer baat bij een grote linkse partij dan bij een rechtse verkiezingsoverwinning. (In werkelijkheid stemmen mensen met lage inkomens vaker links, terwijl hoge inkomens meer dan gemiddeld op de VVD stemmen. De PVV doet het goed in de minst leefbare wijken.)

Dat Cindy zo enthousiast was over Wilders blijkt echter minder verbazingwekkend dan aanvankelijk gedacht. De vrouw die voor flinke bedragen ‘hobby kittens’ verkoopt, is al tijden een grote PVV-fan. Zo dook zondag een foto van Cindy op waarin ze lachend met Wilders in het vliegtuig zit. Op haar Facebook-tijdlijn staan bovendien verscheidene oproepen om op de PVV te stemmen.

Update 19:50

Jeroen Pauw die het debat produceerde voor SBS heeft bij Khalid & Sophie erkend dat hij wist dat de vrouw van de PVV was. De kijkers werd dat niet meegedeeld.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (134)

Paul Spijkers
Paul Spijkers21 nov. 2023 - 10:18

Mevrouw stemt op een partij en dat is een ramp? Wat een kleinzerigheid. Timmermans had Wilders gewoon beter moeten terug pakken. Je kan niet van vandaag op morgen alles oplossen.

Frits Jansen
Frits Jansen21 nov. 2023 - 7:31

Altijd makkelijk scoren door te zeuren over wachtgeld. Beseft men wel dat dat bedoeld is om te voorkomen dat politici blijven plakken aan een functie vanwege het geld? Dat hogere inkomens zo ontzettend hoog lijken komt door de progressie in de belastingen. Overigens moeten ze dat eigen risico vooral niet afschaffen want dat zou een zorgverzekering stukken duurder maken. Als ik een reisverzekering afsluit neem ik bewust een eigen risico want kleine risico's kan ik zelf wel dragen en anders ben ik bij voorbaat veel meer kwijt aan premie. Alleen zou je voor een chronische kwaal maar één keer eigen risico moeten betalen en niet elk jaar opnieuw. Acht, het hele zorgstelsel is failliet. Als een dokter mij iets aanbeveelt moet ik met altijd afvragen of hij wat aan me wil verdienen of een welgemeend medisch advies geeft.

Ewout Pool
Ewout Pool21 nov. 2023 - 6:39

Ach, tijdens Collegetour was er een “student” die werkzaam bleek bij BKB (gelieerd aan de PvdA) die een kritische vraag stelde aan Omzigt. Het planten van medestanders in het publiek gebeurd door alle partijen. Wbt de financiële situatie van deze mevrouw doe ik geen uitspraken. Als kind van een bijstandsmoeder weet ik dat wat de beeldvorming is niet altijd de waarheid is. Zo ben ik ook enkele keren met het vliegtuig op vakantie geweest. Er waren namelijk vrijgevige mensen die de vakantie voor mij betaalden.

BrotherV
BrotherV21 nov. 2023 - 0:06

Even voor de record, deze dame is geen "gewone Nederlander" Ze is een aanhangster van de fascistische PVV.

Karingin
Karingin20 nov. 2023 - 19:22

Pauw legde vandaag uit dat inderdaad bekend was dat mevrouw PVV-aanhanger was (en zij had zelfs Wilders ontmoet!), maar dat haar vraag aan Omtzigt was. Waar Timmermans zich tegenaan bemoeide, overigens met zinnige woorden, en tóen pakte Wilders zijn kans - je kan het tactisch briljant vinden, maar het is natuurlijk een smerige streek. Maar goed, Wilders druipt van de ranzigheid. En mevrouw slikt het graag

2 Reacties
BrotherV
BrotherV21 nov. 2023 - 0:15

Mevrouw is een probleem.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 7:46

"Mevrouw is een probleem." En hiermee ga je mensen overtuigen om op een andere partij te stemmen door zelf het gedrag te vertonen dat die partij verweten wordt?

Ivan61
Ivan6120 nov. 2023 - 19:14

Timmermans heeft hier paar fouten gemaakt. Mevrouw heeft deze vraag aan Omtzigt gesteld en Frans kwam er tussen en ging nat. Of deze vrouw een aanhangster van Wilders doet niet toe. Hij moest beter weten.

4 Reacties
BrotherV
BrotherV21 nov. 2023 - 0:19

Echt dude, je moet eens on topic blijven. Deze vrouw is symbolish voor de ellende waar we nu inzitten. Inhoudelijk had ze helemaal niets in te brengen en ze begon te shinen toen de fascist wilders zijn fascistische pitches uitsprak. 1. Ze is dom 2. ze is kwaadaardig 3. ze is een raciste. 4. ze stemt op een fascist. 5. z kan haar zorgpremie echt wel betalen. ergo: ze loog Typisch PVV aanhang.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 7:48

"Deze vrouw is symbolish voor de ellende waar we nu inzitten." En hiermee ga je anderen overtuigen op een andere partij te stemmen door zelf het gedrag te vertonen dat die partij verweten wordt?

Pedas
Pedas21 nov. 2023 - 8:27

Brother, wellicht was van GroenLinks/pvda maar mogelijk hebben die nul weten te bereiken en kiest ze nu voor een andere partij. Neemt niet weg dat Timmermans tegen de armen zei “over 4 jaar is er de oplosssing” Gewoon een slechts verhaal.

Ivan61
Ivan6121 nov. 2023 - 15:51

Brother, Ken jij deze dame persoonlijk en kan jij bewijzen dat zij dom is?

Ger Stoelties
Ger Stoelties20 nov. 2023 - 17:33

Deze reactie is verwijderd

Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 14:02

Cindy Slaper – van der Werff is niet zomaar een anonieme Zaanse met een krappe beurs, maar de oprichtster van de stichting Prakkie Over 075 Zaandam. Als het gezicht van deze liefdadigheidsorganisatie kwam ze regelmatig in de publiciteit. De stichting haalt onder andere onverkocht brood op bij bakkers in de regio, dat verdeeld wordt onder arme gezinnen die niet bij de voedselbank terechtkunnen, omdat ze bijvoorbeeld nét te veel verdienen. Prakkie Over 075 kreeg in december vorig jaar nog een cheque ter waarde van 3600 euro van de stichting Max Maakt Mogelijk als waardering voor het goede werk. Dat laat echter onverlet dat uit haar uitingen op Facebook blijkt dat er van armoede in het eigen gezin geen sprake is, schrijven verontwaardigde volgers nu op Twitter. Dat er tussen Slaper – Van der Werff en de PVV al warme banden bestonden voordat ze bij een lijsttrekkersdebat op tv een definitieve keuze leek te maken staat buiten kijf, gezien Facebook. Het riekt toch naar doorgestoken kaart – een politiek spelletje waarvan veel Nederlanders zeggen de buik inmiddels wel vol te hebben. Bron: internet! Maar het rechtse en domrechtse canaille hier ziet alleen maar een mogelijkheid af te geven op de lijsttrekker van PVDA/GroenLinks. Te dom om te beseffen dat het SBS debat gewoon doorgestoken kaart was! Deze vrouw was en is niet armoedig. Deze vrouw kon en kan haar eigen risico bij de zorgverzekering gemakkelijk betalen. De vrouw was en is gewoon een PVV supporter! SBS moet zich schamen!

3 Reacties
Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 15:07

“ Deze vrouw kon en kan haar eigen risico bij de zorgverzekering gemakkelijk betalen” Hoe weet je dat? Gelet op haar Facebook uitingen? Dan kan je zo bij de uitkerings opsporingsdienst. Die hanteren eenzelfde Methode. Owee als je met een uitkering een vakantie kiekje maakt. Daarnaast had Timmermans geen goed woord over de aanpak van armoede. Hij zei dat de mensen maar 4 jaar moesten wachten.

Vuurrood
Vuurrood21 nov. 2023 - 8:59

Pedas: Ultiem voorbeeld van domrechts! Met een uitkering een vakantiekiekje maken? Dacht jij dat willekeurige voorbijgangers bij een politiek TV debat zitten? Dacht jij dat die willekeurige voorbijgangers willekeurig een vraag stellen? Jij en met jouw iedereen heeft naar een voorgekookt "debat" zitten kijken. Met geselecteerd publiek die vooraf doorgesproken vragen stelde. Pauw wist dat want hij heeft dit debat georganiseerd! Alleen domrechts trapt erin en gaat daarna aan kritische mensen op dit forum domrechtse vragen stellen en domrechts commentaar leveren!

Pedas
Pedas21 nov. 2023 - 15:40

Je kan zo bij de uitkeringsopsporingsdienst. Een uitkering en een vakantie foto? Dat kan niet volgens jou.

Dehnus
Dehnus20 nov. 2023 - 13:50

WTF zijn Hobby Kittens nou weer? Toch geen echte katten mag ik hopen?

2 Reacties
Muis1kat
Muis1kat20 nov. 2023 - 14:05

Miauw!!! Main Coons las ik ergens.

JoepJos
JoepJos20 nov. 2023 - 14:06

Vermoedelijk bedoelt men dat mevrouw het fokken van raskatten als hobby heeft.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 nov. 2023 - 13:13

Ik heb clipjes terug gezien van het sbs debat, ik hoop dat dit de eerste en de laatste keer is geweest, het laagste van het laagste populistische instinct werd los gelaten op de waardigheid van dit land, er staat te veel op het spel om het te vangen in een vechtkooi, om kiezers te manipuleren richting rechts, tot overmaat van ramp een Omtzigt die handen schudt en een dealtje met Wilders lijkt te maken terwijl dat even daarvoor onmogelijk leek, ik weet niet hoe dat op kijkers overkomt maar dat hier van ontoelaatbare kiezersbeïnvloeding sprake was mag duidelijk zijn.

2 Reacties
Gerygrr
Gerygrr20 nov. 2023 - 14:00

En het voordeel ervan is de zichtbaarheid van wat er is scheefgegroeid. De sociale media, die hun gebruikers hebben opgeslokt in eigen bubbels en verdienmodellen…. Kijk ook eens “Kiespijn” terug. Zie hoe hard rechts schaterlacht en het enige principe is: laat ons geld verdienen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 nov. 2023 - 16:00

"En het voordeel ervan is de zichtbaarheid van wat er is scheefgegroeid. De sociale media, die hun gebruikers hebben opgeslokt in eigen bubbels en verdienmodellen…." Veel woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, welbewust haat zaaien tegen links in dit geval.

Joop  den Uil
Joop den Uil20 nov. 2023 - 12:29

ik heb OpenAI antwoord laten geven op dezelfde vraag van deze dame die qua gezondheid behoorlijk in de knoop zit, door respectievelijk Timmermans, Kuiken en Klaver, Kaag, vd Plas en Wilders ... opmerkelijke techniek en antwoorden min of meer volgens mijn verwachtingen.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 14:03

Deze dame zat qua gezondheid niet in de knoop.

Inzicht
Inzicht20 nov. 2023 - 12:25

Timmermans bleef vriendelijk, netjes en beschaafd; meer kun je niet doen in zo'n gemanipuleerde 'town hall meeting'. Het enige dat ik niet begrijp is dat hij wegbleef bij RTL4, maar wel naar de bende van SBS6 ging. Net als alle andere criminelen, doen ze je geloven dat hun vriendschap oprecht en exclusief is door met een ander ruzie te zoeken, maar als je even niet oplet, steken ze een levenloos object in je dochter en lachen er nadien smakelijk om.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr320 nov. 2023 - 15:45

Timmermans reageerde op een manier zoals je verwacht van een gerespecteerd politicus. Maar ja, naast hem stond een straatvechter en die sloeg toe. Willen we als land een straatvechter die MP wordt, of een gerespecteerd politicus. Ik kies voor het laatste, maar helaas veel te veel mensen voor het eerste.

omaoeverloos
omaoeverloos20 nov. 2023 - 12:22

Het SBS "debat" toonde feilloos aan dat de lijsttrekkers van de grootste partijen als het er op aankomt niet meer dan kijvende paljassen zijn. Prima reclame voor Dassen, Jetten, Ouwehand, Marijnissen, Bontebal en vooruit, zelfs van der Plas.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 nov. 2023 - 14:28

Debatteren valt maar tot op zekere hoogte te leren. Jetten en Dassen doen het inderdaad uitmuntend. Ouwehand is ook heel redelijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 nov. 2023 - 14:30

Timmermans had zijn oude job in Europa moeten houden. Ook Kaag had zich niet naar de Nederlandse politiek moeten laten lokken.

omaoeverloos
omaoeverloos20 nov. 2023 - 15:27

Inderdaad had Timmermans in Europa meer voor het klimaat kunnen betekenen als in Nederland. Van Wopke verwacht ik niet veel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 nov. 2023 - 19:18

Hoekstra zal wel wat verplichte nummers opvoeren zonder veel effect te sorteren denk ik. Het zal zijn achterban ook niet bijster interesseren.

Gerygrr
Gerygrr20 nov. 2023 - 12:04

Waar gedebatteerd wordt zitten mensen in de zaal. Geweldige persiflage van “Even tot hier.” Er is een nieuwe werkelijkheid ontstaan met de gratis social media. Sander en de socials komt echt te laat. De commentaren hier zijn nogal links arrogant en neerbuigend over de “gewone mensen”. Dat is echt mensen wegjagen! Vandaag was er in het nieuws een item over de gevolgen van het verhogen van het minimumloon. En…. Er zijn mensen, die nu hun jongere nieuwe collega’s evenveel zien gaan verdienen niet blij! Verlaag voor iedereen de loonbelasting. Of verhoog de belastingvrije voet, houd rekening met echte mensen!

4 Reacties
BrotherV
BrotherV20 nov. 2023 - 17:22

“gewone mensen”. Iemand die op de PVV stemt is geen gewoon mens want ze stemmen op een fascist. Hoe noem je iemand die op een fascist stemt?

Muis1kat
Muis1kat20 nov. 2023 - 22:06

BrotherV. Wanneer een Allochtoon niet de 'juiste' dingen zegt, wordt die hier ook aangepakt. Oftewel, wel de juiste boodschap verkondigen, anders ben je ook fout. Waarschijnlijk genoeg Allochtonen die het (gedeeltelijk) met Wilders eens zijn.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 7:50

"Iemand die op de PVV stemt is geen gewoon mens " En hiermee ga je anderen overtuigen op een linkse partij te stemmen door zelf het gedrag te vertonen dat je PVV-stemmers v verwijt?

Gerygrr
Gerygrr21 nov. 2023 - 14:05

Brother, Kijk gewoon een paar afleveringen van Kiespijn terug. Daar zie je wat ik bedoel. Gewone mensen kunnen misleid worden. Misleiding zit in de socials als verdienmodel. Dat is deze mevrouw. Ik waarschuw. Sander Schimmelpenninck is van Twitter. Hij waarschuwt. Zie de scholieren en huiver. De hele klas krijgt zijn nieuws van Tic Toc en Insta ze vinden Andrew Tate best oké…..

Ben  Liberaal
Ben Liberaal20 nov. 2023 - 11:44

Maakt het feit dat deze dame een voorkeur heeft voor PVV en niet voor het linkse blok haar situatie minder schrijnend ? Kom toch op zeg ... maak de zorg nou niet elitair voor hen die volgens een slinkende groep de juiste politieke partij aanhangen.

4 Reacties
Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 14:05

Ook te dom om te begrijpen wat er gebeurde. Hoewel mij dat bij een quasi liberaal weer niet verbaast!

MarcusLucas
MarcusLucas20 nov. 2023 - 14:13

Uit dit soort arrogante reacties (waarin je de kern van het probleem verdraait) blijkt dat de vrije, onafhankelijke pers ook niet in veilige handen is bij de VVD en hun zogenaamde liberalen. Het ging jullie nooit om evenwichtig balans tussen linkse en rechtse media, nooit om de vrijheid van meningsuiting in een open debat. Nee! Jullie vinden misleiding en partijdigheid prima als links er daardoor slecht uitkomt, en rechts goed. Het punt is niet de politieke voorkeur van de mevrouw, en haar persoonlijke situatie. Dat zij al lang een overtuigde PVV-fan is, Wilders zelfs al ontmoette, en dat zij dure vliegvakanties maakt en raskatten voor 1,000 euro verkoopt, is haar zaak. Het punt is dat de producent van het debat dit niet eerlijk zei, maar deed alsof zij een twijfelende, zwevende kiezer was die de wanhoop nabij is, en oprecht een emotionele vraag stelde. Dat bleek allemaal gespeeld, een vooropgezet toneelstukje om in de val te lokken. Daarna werd juist om dit doorgestoken, gemanipuleerde fragment online en op alle zenders door rechtse spinners ingehakt. Op SBS zelf met allemaal PVV en VVD praathoofden, op RTL met De Winther van de Telegraaf, en op NPO1 bij WNL was het uiteraard ook alle ballen op Timmermans. Dat jij die rechtse partijdigheid van media wil verkleinen tot de gespeelde zorg waar die mevrouw voor gebruikt werd, toont dat de VVD "liberalen" zelf deel zijn van het verrotte rechtse media-complex, en dat een stem op de VVD minstens zo gevaarlijk is als op de PVV.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 15:40

"Kom toch op zeg ... maak de zorg nou niet elitair voor hen die volgens een slinkende groep de juiste politieke partij aanhangen." Het is een racistische partij die etnische zuiveringen belooft heeft. Over elitair gesproken, jij hebt vast geen last van dat racistische gestook van de pvv. Maar goed, volgens jou gaat het dus om de juiste politieke partij. Geen behoefte aan herverdeling met jou. Dat schijnt een extreme mening te zijn, ik vind het een zeer grote misdaad dat ik gedwongen word her te verdelen met iemand die hier de suggestie wil wekken dat het racisme van de pvv geen actie is. Vind dat echt misdadig, kan het geld waar ik voor werk en belasting ovsr betaal genoeg Nederlanders gunnen die het zwaar hebben maar pvv-ers en figuren die het racisme van de pvv afdoen als een politieke mening ipv levensverwoestende identiteitspolitiek gun ik het niet, daar wil ik niet mee herverdelen. Dit is onderdrukking.

Peterrr3
Peterrr320 nov. 2023 - 15:47

@MarcusLucas, heel mooi en duidelijk gezegd. Maar ja, @Ben Liberaal is hier vooral om te stoken. Dus die gaat er niets mee doen.

Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 11:36

Wellicht was ze eerst wel fan van GroenLinks/pvda, maar inmiddels niet meer. Neemt niet weg dat ze een goede vraag had, en Timmermans kwam met een oplossing over 4 jaar.

6 Reacties
Jozias2
Jozias220 nov. 2023 - 13:13

@pedas Het kan een goede vraag zijn maar ook op goede vragen zijn eerlijke antwoorden nodig. En het eerlijke antwoord is dat het onmogelijk is om morgen het eigen risico in de zorg af te schaffen. En deze vrouw kost tienduizenden euro’s belastinggeld en daaraan betaald ze 385 euro bij per jaar. De rest wordt betaald door andere belastingbetalers. Overigens gaat deze vrouw wel op vakantie naar Curaçao en Hongarije blijkt uit social media. Het antwoord dat het morgen al te regelen is gewoon kiezersbedrog.

Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 13:49

Eigen risico kan je toch afschaffen. Mocht je op vakantie gaan met een uitkering, dan terugvorderen. Je kan zo bij de opsporingsdienst

Peterrr3
Peterrr320 nov. 2023 - 15:48

@Pedas, de oplossing is niet pas over vier, maar kan niet meteen ingevoerd worden.

Jozias2
Jozias220 nov. 2023 - 17:22

@pedas Dat kan maar dat kost elk jaar 6 miljard. Daarnaast moet dat geld dan worden opgebracht door een hogere premie. En daar hebben vooral gezonde laagbetaalde mensen last van. En ook zou je het wel een heel goed idee vinden. Dit soort aanpassingen zijn niet morgen geregeld. Wie heeft het over terugvorderen. Maar als je wel op vakantie kunt maar geen 365 euro kunt betalen dan zegt dat wat over gemaakte keuzes.

Peterrr3
Peterrr320 nov. 2023 - 21:08

@Jozias, niet iedereen verbruikt zijn/haar eigen risico. Dus dat bedrag zal beduidend lager komen te liggen.

Jozias2
Jozias221 nov. 2023 - 12:24

@peterrr Ik baseer me op de berekeningen van VWS waarbij al rekening is gehouden met dat aspect,

Satya
Satya20 nov. 2023 - 11:30

Dan verwacht deze racistische vrouw van mij wil tot herverdeling? Voor mijn part eet ze niet en krijgt ze geen zorg. Laat pvv-ers lekker voor elkaar zorgen, in een wereld waar natuurlijke selectie een rol speelt worden pvv-ers toch niet oud.

4 Reacties
Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 14:07

Feit is dat deze dame helemaal niet armlastig is en haar eigen risico heel goed kan betalen.

Muis1kat
Muis1kat20 nov. 2023 - 14:07

Best extreme denkbeelden. Maar ja, waar het hart vol van is......

Satya
Satya20 nov. 2023 - 15:27

"Feit is dat deze dame helemaal niet armlastig is en haar eigen risico heel goed kan betalen." Al kan ze het niet betalen kan het mij niets schelen. Wie op Wilders stemt heeft geen probleem met nazi achtig gekrijs in een bierkelder waar etnische zuiveringen worden beloofd. Verwacht van mij geen solidariteit als pvv-er.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 15:30

""Best extreme denkbeelden. Maar ja, waar het hart vol van is......" Wat is er extreem aan? Het is extreem een ander haar vrijheid af te pakken en te dwingen geld te geven aan een stel racisten. Herverdeling eisen is extreem.

itsme3
itsme320 nov. 2023 - 11:08

Natuurlijk is het vals als dit waar is, maar dat neemt niet weg dat Timmermans met een mond vol tanden stond. Als hij eerlijk was, dan had hij moeten zeggen dat door het afschaffen van het eigen risico de kosten van gezondheidszorg aanzienlijk toe zullen nemen en dat de benodigde gemiddeld premieverhoging waarschijnlijk meer is dan het bedrag van het eigen risico. Bovendien, mensen met de laagste inkomens krijgen een zorgtoeslag die ongeveer even hoog is dan de nominale premie (EUR 154 per maand), dus ze betalen al bijna niets.

4 Reacties
Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 11:38

"Bovendien, mensen met de laagste inkomens krijgen een zorgtoeslag die ongeveer even hoog is dan de nominale premie (EUR 154 per maand), dus ze betalen al bijna niets." Daar wordt nog wel eens aan voorbijgegaan ja. Komt ook nog eens bij dat de grens van de ZVW premie de laatste jaren behoorlijk is gestegen. Voor een werkende (ZZP of loondienst) komt bovenop je maandelijkse zorgverzekering ook nog eens maximaal €380 per maand extra aan werkgeversdeel. Dat is een eigenrisico per maand aan extra premie.

itsme3
itsme320 nov. 2023 - 13:03

@Robbin Inderdaad. Slechts ongeveer een kwart van de zorgkosten komen uit de nomicale premie. De rest wordt voornamelijk opgebracht door de werkgevers als toeslag op het salaris.

Gerygrr
Gerygrr20 nov. 2023 - 13:33

Tja, alles wat niet deugt op een rij. De zorgtoeslagen afschaffen en de oplossingen van de SP erbij pakken. Dus: stop de bureaucratie, de zorg is een kwestie tussen arts en patiënt. Zorg dat er geen onnodige operaties worden uitgevoerd dan wel zinloze dure behandelingen gegeven, die slechts weinig extra levensverlenging opleveren. Neem specialisten in loondienst. Schrap de bureaucratie.

itsme3
itsme320 nov. 2023 - 13:51

@Gerygrr "De zorgtoeslagen afschaffen en de oplossingen van de SP erbij pakken." Een grote staatsmoloch creëren waar je niet aan kunt ontsnappenb, hoe slecht de service ook is? Dat lijkt me niet de oplossing. Dan zijn de verzekeringen van nu een stuk beter. "Zorg dat er geen onnodige operaties worden uitgevoerd dan wel zinloze dure behandelingen gegeven, die slechts weinig extra levensverlenging opleveren." Helemaal mee eens. Maar zo lang de arts geen nee durft te zeggen tegen de patient en de verzekering toch betaald, gaat dit niet lukken. "Neem specialisten in loondienst." Dat hebben ze geprobeerd in het ziekenhuis is Uden. Was een totale mislukking, omdat de kosten uiteindelijk even hoog bleken, maar de inkomsten van het ziekenhuis wel omlaag gingen. "Schrap de bureaucratie." Helemaal mee eens. Maar besef wel dat die kosten niet in de bestuurders zitten, maar in de onzinnige administratieve handelingen.

Kuifje3
Kuifje320 nov. 2023 - 11:04

Deze vraag was juist een enorme kans voor Timmermans. Had hij als antwoord gegeven dat hij zo snel als mogelijk het risico zou afschaffen en in ieder geval zou verlagen dan had hij gescoord. Ook bij deze vrouw! Mensen willen in noodsituaties geen vergezichten, maar concrete maatregelen. Timmermans kwam met een goedbedoeld, maar totaal fout antwoord. Hij zou samen met deze vrouw (hoe dan?) gaan werken om bla bla bla. Daar had de vrouw natuurlijk niets aan en Wilders sprong hier in het gat wat Timmermans liet vallen. Timmermans is een veel te vriendelijke man voor de arena. Hij is bij lange niet scherp genoeg meer om dit soort debatten goed te kunnen voeren. In dit artikel wordt onterecht gewezen naar SBS. Het was absoluut een waardeloos debat, maar de steken die diverse politici lieten vallen waren toch echt te wijten aan hun eigen falen.

4 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 11:53

"Timmermans is een veel te vriendelijke man voor de arena. Hij is bij lange niet scherp genoeg meer om dit soort debatten goed te kunnen voeren. " Volgens mij heeft vriendelijkheid en scherp zijn in debatten niet persé een correlatie met elkaar. Je kan juist wel vriendelijk zijn en toch scherp een debat voeren. Ik vond het debat bij SBS eerder typerend hoe politici met elkaar om gaan, namelijk een kippenhok vol met door elkaar kakelend haantjesgedrag. Dat we daar (helaas) SBS voor nodig hebben om dit (weer eens) te illustreren moeten we dan maar op de koop toenemen.

TheunT
TheunT20 nov. 2023 - 13:10

Ja man net als wilders totaal onrealistische onrealiseerbare antwoorden geven voor een snel applaus.

Kuifje3
Kuifje320 nov. 2023 - 16:45

@Theun: Waarom zou het niet realistisch zijn? Het gaat om politieke keuzes! De BTW is onder Rutte flink verhoogd en kan ook weer omlaag. Belasting op energie drijft de energierekening op en kan net zo goed weer worden ingetrokken. Hetzelfde geldt voor het eigen risico en de accijnzen. Onrealistisch? Volgens mij staan dit soort zaken ook in de programma’s van andere partijen zoals de SP en zelfs de partij van Timmermans. Het ging mij vooral om de slappe manier waarop Timmermans deze kans liet lopen om vervolgens door anderen heen te roepen dat bij hem het minimumloon omhoog gaat. Ook bij Timmermans in het programma staan concrete maatregelen zoals verlaging van de energienota. Geef DAT dan als antwoord in plaats van dat geblabla.

TheunT
TheunT21 nov. 2023 - 12:12

Ik heb alleen die clip gezien van die vrouw en wilders zijn reactie. Wat hij zegt is dat het eigen risico MORGEN maar weg moet die vrouw NU geld moet krijgen.

Jonathan2
Jonathan220 nov. 2023 - 10:54

Als ze op tv al het zaakje besomieteren, kun je nagaan wat ze anoniem op het internet doen. Hier zie je toch ook zo'n hele rechtse trollenbende zich constant anders voordoen dan ze zijn. En vervolgens gaan ze met anonieme duimpjes het zaakje besodemieteren.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 11:53

Hoe weet jij dat diegene die jij benoemd zich anders voordoen dan ze zijn?

Norsemen
Norsemen20 nov. 2023 - 10:45

Een PVV stemmer op tv is vooral geen reclame voor de PVV zelf. Iedereen ziet dan dat alleen de grootste randdebielen op die partij stemmen.

1 Reactie
tinekea2
tinekea220 nov. 2023 - 11:03

precies.

TheBigLebowski
TheBigLebowski20 nov. 2023 - 9:58

Timmermans gaf goed antwoord en liet zich niet verlagen tot het domrechts van Wilders bv. Verder heb ik medelijden met deze vrouw die door haar stem op domrechts nog meer in de problemen gaat komen en ze snapt het zelf niet. oei oei

7 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine20 nov. 2023 - 11:02

@TheBigLebowski, kun je ook aangeven door welke standpunten van de PVV deze vrouw nog meer in de problemen gaat komen?

FelixFlex
FelixFlex20 nov. 2023 - 11:18

Tja deze mevrouw stemt "domrechts" omdat links geen antwoorden heeft, dàt is pas zorgelijk.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 11:55

"omdat links geen antwoorden heeft, dàt is pas zorgelijk." Kijk maar eens het fragment van Van der Plas bij Khalid & Solphie terug, dat illustreert precies waarom links het in deze laat afweten.

Martin van der Linde
Martin van der Linde20 nov. 2023 - 13:54

Sommige mensen verdienen niet beter. Ik begrijp niet dat zij moeite zou hebben met het betalen van het eigen risico. Dat kun je in een 5 maanden aflossen. Desnoods springt de gemeente bij. Dit was voorgekookt net als de opmerking van Wilders. Sbs is altijd al de zender voor het klootjesvolk geweest.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 14:44

"Sommige mensen verdienen niet beter. Ik " Geldt dat dan niet in het algemeen voor mensen met schulden die in een uitkering zitten? Dat is niet mijn standpunt overigens. Waar is het linkse verheffingsideaal gebleven? "Sbs is altijd al de zender voor het klootjesvolk geweest. " Komt de vara dan niet meer op voor de verworpenen der aarde?

Karingin
Karingin20 nov. 2023 - 19:16

Het antwoord is dat níet morgen het eigen risico kan worden afgeschaft, en dat is wat FT zei, terwijl GW deed alsof dat dat wel zo is. Als je daarin trapt, ja dan ben je dom

Karingin
Karingin20 nov. 2023 - 19:16

Het antwoord is dat níet morgen het eigen risico kan worden afgeschaft, en dat is wat FT zei, terwijl GW deed alsof dat dat wel zo is. Als je daarin trapt, ja dan ben je dom

weereenmening
weereenmening20 nov. 2023 - 9:52

Het was een heel zwak optreden van Timmermans. Dat hij zich het wanbeleid van 12 jaar Rutte door een PVV fangirl in de schoenen laat schuiven toont aan dat hij niet geschikt is als premier. Als hij hier al op uitglijdt dat wordt hij helemaal gepiepeld door zwaargewichten zoals Xi Jinping, Trump en Poetin.

6 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski20 nov. 2023 - 9:58

Juist sterk. Liet zich niet verleiden zich te verlagen tot het domrechts gebral en gepest.

FelixFlex
FelixFlex20 nov. 2023 - 10:03

Timmermans is een uitstekende potentiele minister van Buitenlandse Zaken, maar van binnenlandse problemen heeft hij duidelijk geen kaas gegeten. Helaas een Kaag 2.0

Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 10:10

Zwaargewichten zoals Xi Jinping, Trump en Poetin? Corrupte hele en halve dictators! Daar wil je toch niet mee gezien worden!

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 10:27

Mee eens, met gebrek aan goede argumenten probeert hij het debat te overschreeuwen. Hij wordt ook emotioneel van zijn eigen verhaal en is niet vies van zo nu en dan een leugentje. Mocht Timmermans het toch worden houden we wel een traditie van liegende premiers in stand... Maar ik kan niet zeggen dat we met Timmermans geen zwaargewicht naar Xi Jinping, Trump en Poetin sturen.

MarcusLucas
MarcusLucas20 nov. 2023 - 10:55

Totale onzin. Alsof de internationale diplomatie vergelijkbaar is met zo'n gemanipuleerd schreeuwfestijn op SBS.

weereenmening
weereenmening20 nov. 2023 - 12:05

@Vuurrood Inderdaad, indien Nederland het enige land op de wereld zou zijn en GroenLinks-PvdA de enige partij, dan zou Timmermans een uitstekende premier zijn.

Jan Man
Jan Man20 nov. 2023 - 9:50

Wilders gaat lekker met de VVD de rijken nog rijker maken. Apart dat die vrouw zich zo druk maakt over 385 euro terwijl ze Maine Coon katten verkoopt die al snel duizend euro per stuk opleveren.

4 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski20 nov. 2023 - 9:59

Dit dus, Blondie stemt 95% mee met de VVD. En dit soort onderbuik mensen uit de achterstandswijk snappen het nog steeds niet. Best sneu.

Dr. McLovin
Dr. McLovin20 nov. 2023 - 10:19

Uh? Serieus?

MarcusLucas
MarcusLucas20 nov. 2023 - 10:58

Het is een grof schandaal dat SBS, Jeroen Pauw, en alle betrokkenen deze partijdige propaganda geproduceerd hebben. Ik ben groot verdediger van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, en daarin hoort ook het rechtse geluid alle vrijheid te krijgen. Maar wel onafhankelijk, open, eerlijk, integer, en transparant. Dit was niets van dat alles.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:00

"Ik ben groot verdediger van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, en daarin hoort ook het rechtse geluid alle vrijheid te krijgen." Welk rechts geluid mag je dan wel horen? "Maar wel onafhankelijk, open, eerlijk, integer, en transparant." Dus als het beeld niet aanstaat is het gelijk niet onafhankelijk of niet eerlijk? Dat komt op mij nogal simplistisch over.

MarcusLucas
MarcusLucas20 nov. 2023 - 9:50

SBS en producent Jeroen Pauw toonden zich met dit debat extreem partijdig. Dit "debat" was doorgestoken kaart. Ze hebben elke onafhankelijkheid laten varen, en zich opgesteld als onderdeel van partijdige campagnes. Naar mijn mening onacceptabel. Schandalig dat zij onze democratie en vrije verkiezingen zo manipuleren! Ook in de directe nabeschouwing een paar rechtse miljonairs (Derksen PVV-fan, Castricum persoonlijk bevriend met Yesilgöz, enz), die partijdig commentaar gaven, tot en met de selectie van clipjes online. Alles was een partijdige set-up. Jeroen Pauw die zelf persoonlijke wrok koestert tegen Timmermans, allerlei belangen heeft, is totaal niet onafhankelijk. Niet dat de andere omroepen veel beter zijn. Het was 3 keer rechts Telegraaf geluid na dat debat. Op SBS dit misbaksel van anti-journalistiek. Op RTL zat De Winther links te bashen, en op NPO1 zat WNL met ook een rechtse nabeschouwing. En dan nog doen alsof de media zogenaamd links zijn!?! Er wordt soms gesproken over het Amerikaanse Fox News als een doembeeld. Maar het is hier veel erger! Daar zou het niet mogelijk zijn dat ze een tv-debat op zo'n manier zouden manipuleren. Ondenkbaar. Daar scheiden ze de partijdige commentatoren, opinieshows, van de nieuwsdivisie, en als ze een tv-debat organiseren dan doen ze dat professioneel en eerlijk voor de kandidaten. Anders zouden ze hun krediet en geloofwaardigheid verspelen. SBS/De Mol, Pauw: ernstig gebrek aan integriteit. Partijdig, onprofessioneel. Weg ermee.

5 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski20 nov. 2023 - 10:00

Sowieso een politiek debat op snack bar zender sbs?

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 10:32

Zoals iemand hieronder al schrijft. Khalid en Sophie en de NOS is minstens zo erg richting links. Schrijf dat er dan ook bij. Beste zou zijn een debat zonder publiek. Dat voegt weinig toe.

MarcusLucas
MarcusLucas20 nov. 2023 - 11:03

Re: andere comments. De vergelijking met Khalid en Sophie en de NOS gaat niet op. Het punt is niet dat er rechtse of linkse meningen zijn in diverse programma's. Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting staan buiten kijf. Het punt is dat men hier in dit SBS/Pauw-misbaksel niet integer, eerlijk, open en transparant was. Men deed alsof deze mevrouw een 'gewone zwevende kiezer' was die nog twijfelde, en men deed alsof het geheel een onafhankelijk, neutraal georganiseerd debat was. Daar was evident geen sprake van.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:02

"Dit "debat" was doorgestoken kaart. " Ben je nu al dat zelf georganiseerde onderonsje tussen Timmermans en Omtzigt vergeten? Hoe democratisch is dat ten opzichte van wat SBS gedaan heeft?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:04

Ik kan me nog die uitzending met Baudet en Jetten herinneren. Dat bleek achteraf ook wat anders te zijn dan tijdens de uitzending zich liet voorstaan. Wees daar dan ook zo kritisch over.

Kit2
Kit220 nov. 2023 - 9:43

Laten we eerlijk zijn, de vraagstelling en behandeling in Khalid en Sophie is minstens zo extreem de andere kant op. ''U vindt toch ook niet he, nee he, toch, dat vind ik zo naar'', Sophie tegen minister de Jonge. Een journalistiek dieptepunt hoor. Dat hoort er allemaal bij. Een hinderlijk punt van democratie.

Dr. Znayder
Dr. Znayder20 nov. 2023 - 9:33

Ad hominem van Wilders is vals. Maar het antwoord van Timmermans is ook niet erg goed. Typisch derde weg neoliberaal denken, nog altijd dus.. Als we morgen het eigen risico willen afschaffen voor chronisch zieken is dat geen enkel probleem. De hele zorg kan gratis. Dat er geen geld zou zijn is een smoesje. Immers, sinds 2008 weten we dat als banken duizenden miljarden nodig hebben omdat ze de boel verpest hebben, het morgen gewoon uit het niets op de rekening staat. Het is maar net wat je prioriteiten zijn.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen20 nov. 2023 - 10:20

Misschien weet Timmermans dat hij in een coalitie terecht komt, en dat hij dus zal moeten schipperen? Ik ben trouwens wel benieuwd , gaf Wilders nog aan hoe hij het probleem van het eigen risico zou oplossen?

itsme3
itsme320 nov. 2023 - 13:08

U bedoelt dat bankengeld dat maar een fractie was van de jaarlijkse gezondheidskosten en voor het overgrote gedeelte weer terug in de schatkist is gevloeid?

Dr. Znayder
Dr. Znayder20 nov. 2023 - 14:12

@itsme3 zo werkt het dus niet. Het initiële reddingspakket zegt weinig en die was al ongekend hoog. De grote truc kwam daarna pas. Om liquiditeit op voldoende niveau te krijgen hebben overheden/centrale banken jarenlang geld in de financiële industrie moeten pompen. Met het opkopen van obligaties bijvoorbeeld. Om hoeveel het precies gaat is lastig te zeggen, maar het gaat zeker om biljoenen (duizenden miljarden) waardoor er extreme asset inflatie is ontstaan. Een reden waarom huizen nu onbetaalbaar zijn. Er wordt dus net gedaan of de schuld is afbetaald, maar die is in feite gewoon met nog meer schuld op andere balance sheet van ECB van gezet. En eigenlijk hangt die hele markt tot op de dag van vandaag via een omweg aan het staatsinfuus. Met de hogere rente is eindelijk wat gas teruggenomen en de vraag is hoe lang men dat volhoudt nu steeds meer rentevaste periodes op leningen aflopen.

Van Tax
Van Tax20 nov. 2023 - 9:21

Sbs is de telegraaf onder de tv-zenders.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:05

"Sbs is de telegraaf onder de tv-zenders." Ik dacht dat wnl dat was?

FelixFlex
FelixFlex20 nov. 2023 - 9:16

"de al jaren uit de staatsruif etende Geert Wilders". Nou, Wilders is een gekozen volksvertegenwoordiger, actief in de 2e Kamer en daarvoor wordt hij betaald of je dat nu leuk vind of niet. Timmermans is niet gekozen, heeft jaren een salaris gehad van 400k plus riante kostenvergoedingen en geniet als socialist van een riante wachtgeld regeling van 15k per maand om campagne te voeren. Timmemans was in dit debat niet opgewassen tegen Wilders en hij had een heel matig antwoord op de vraag van Cindy. Dat is niet de schuld van Wilders noch Cindy: dat is een probleem van Timmermans: slecht ingeburgerd mbt de problemen van de traditionele PvdA kiezer. Als je naar een SBS debat komt kun je dit verwachten. Een grote blunder van het campagneteam GLPvdA: hadden ze zich verdiept in de SBS kijker dan waren ze beter beslagen ten ijs gekomen. En laat dat nu het probleem zijn van de GLPvdA combinatie: teveel grachtengordel en randstad, te weinig interesse in de traditionele PvdA kiezer...

5 Reacties
Astuiver
Astuiver20 nov. 2023 - 9:34

De 'traditionele' PVDA kiezer verlangt terug naar de tijd dat een bekende minister een banenplan naar hem vernoemd tot een succes maakte. Straks met de PVV aan het stuur gaan deze mensen met behoud van uitkering 300 grensovergangen fysiek bewaken, mogen zij permanent op een vakantiepark wonen, en zal dat net als in Hilversum op een zodanige manier georganiseerd worden waar de grachtengordel en de randstad geen last van hebben. De ondersteuners komen overigens vanuit de PVDA vandaan.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten20 nov. 2023 - 9:36

Kandidaten van de Europese Commissie zijn voorgedragen door het kabinet. Het kabinet zit er niet zomaar: dat heeft het mandaat van de Tweede Kamer, waar Wilders ook in zit. Vervolgens zijn ze goedgekeurd door het direct gekozen Europees Parlement, waar ook de PVV in vertegenwoordigd is. Je kunt een hoop kritiek hebben op de procedure, maar een democratisch mandaat heeft hij wel degelijk. O, en betaald uit de staatsruif is betaald uit de staatsruif. Als we een plucheplakker in de kamer hebben, is het Wilders wel.

Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 9:40

Meld je aan als lid van de PVV! Oh, wacht! Dat kan niet! De grote leider wenst geen leden. Geeft maar gedoe, zoals hij zegt!

MarcusLucas
MarcusLucas20 nov. 2023 - 9:54

"Als je naar een SBS debat komt kun je dit verwachten" = ONZIN Nee. Je mag verwachten dat de producent en omroep de zaak niet manipuleren. Dat er meer rechtse kijkers en commentatoren zijn is wat anders. Zo'n debat hoort integer, onafhankelijk en professioneel geproduceerd te worden. Daar was hier duidelijk geen sprake van. De hele zaak stinkt en voldoet niet aan de meest basale journalistieke standaarden.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:09

"De hele zaak stinkt en voldoet niet aan de meest basale journalistieke standaarden." Waar blijkt dat uit? Of geldt het alleen omdat het een commerciële omroep betreft?

Iedereenisgelijkwaardig
Iedereenisgelijkwaardig20 nov. 2023 - 9:15

Dag Ik hoop dat de viezerik Geert Wilders en zijn PVV niet het grootste blok (nogmaals ik wil het woord partij niet gebruiken omdat de ondemocratische PVV slechts een lid heeft tot de dag van vandaag) zal worden op 22 november. Nederland zal geen Nederland meer blijven, vrees ik, als de PVV ooit in de volgende regering zal komen. Stem strategisch a.u.b. overmorgen om de racistische en discrimerende PVV zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt. Ik ga toch voor Frans Timmermans en zijn GroenLinks-PvdA. Good day and good luck✌

2 Reacties
FelixFlex
FelixFlex20 nov. 2023 - 11:15

Oef als het argument is dat je GLPvdA moet stemmen omdat Wilders vies en racistisch is.... dan zijn de argumenten wel op. Wat is er nu zo moeilijk aan om aan tegeven waar je vóór moet stemmen, en niet tégen?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:10

"Nederland zal geen Nederland meer blijven, vrees ik, als de PVV ooit in de volgende regering zal komen." Wat versta je dan onder 'Nederland"? Is in Nederland ook plaats voor stemmers die niet op een linkse partij stemmen?

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 9:10

PVV is ook economisch links. Wat is hier dan gek aan? Net of er nooit iemand een vraag heeft gesteld aan de PVV die voorstander is van PvdA/Gl of SP. Nog belangrijker, het antwoord van de PVV was ook beter. Dus ook niet gek dat mevrouw het met de PVV eens is. Andersom gebeurt dit net zo vaak, maar nooit dat er in de media aandacht aan wordt besteed. Nu wordt net gedaan alsof er een groot complot is bedacht. Links kom nu eens met je eigen standpunten. Vertel mensen eerlijk dat je met belasting en erfbelasting al het bezit wil afpakken.

9 Reacties
Jonathan2
Jonathan220 nov. 2023 - 9:21

Bedriegen en manipuleren mag jij omarmt hebben als PVV-er, maar de meeste mensen willen gewoon op basis van eerlijke informatie een oordeel kunnen vellen.

MG1968-2
MG1968-220 nov. 2023 - 9:27

@DeGewone "PVV is ook economisch links. Wat is hier dan gek aan?" Niets. Behalve dan dat deze partij dat alleen voor de buhne is en stemt economisch overwegend mee met rechts.

Backtobasics
Backtobasics20 nov. 2023 - 9:39

"Vertel mensen eerlijk dat je met belasting en erfbelasting al het bezit wil afpakken." Met deze opmerking komt de aap weer uit de mouw. Deze zogenaamde " gewone nederlander" is vooral bang dat zijn centjes worden "afgepakt" ( een soort kleutertaal ) ,en wil de steeds verder belachelijk groeiende vermogens kloof niet repareren.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine20 nov. 2023 - 9:47

@MG, heb je concrete voorbeelden (over sociale zekerheid o.i.d.) waar de PVV mee stemt en GL/PvdA tegen?

TheBigLebowski
TheBigLebowski20 nov. 2023 - 10:02

economisch links? Wat een onzin. Kijk het stemmen in de tweede kamer maar na, meer dan 95% stemt de PVV mee met de VVD.

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 10:14

@backtobasics [Deze zogenaamde " gewone nederlander" is vooral bang dat zijn centjes worden "afgepakt"] Gelet op de peilingen in het merendeel van Nederland vooral bang dat de centjes worden afgepakt. Maar jij bent vrij om al je geld te schenken aan wie je het maar wil. Maar laat andere die beslissing ook zelf nemen.

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 10:16

@janathan2 [maar de meeste mensen willen gewoon op basis van eerlijke informatie een oordeel kunnen vellen.] Wat is hier oneerlijk aan? Mag een PVV'er geen vragen stellen aan Frans?

Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 11:19

@Backtobasics "Met deze opmerking komt de aap weer uit de mouw. Deze zogenaamde " gewone nederlander" is vooral bang dat zijn centjes worden "afgepakt" ( een soort kleutertaal ) ,en wil de steeds verder belachelijk groeiende vermogens kloof niet repareren." En daar hebben we de valse frame weer. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/48/vermogensongelijkheid-opnieuw-gedaald Verder staan er in het belastingplan van GL/PvdA wel degelijk een aantal voorstellen die voor mensen met wat iets boven modaal en een eigen huis niet perse gunstig uit zullen pakken. Ik kan me voorstellen dat een hoop mensen daar geen zin in hebben.

Gentleman
Gentleman20 nov. 2023 - 12:35

Het antwoord van de PVV was beter? deze mevrouw had een vraag over het eigen risico in de zorg, Timmermans begon te antwoorden dat hij dat in stappen wilde verlagen, maar daar kreeg hij de kans niet voor omdat Wilders hem niet liet uitpraten met de niet ter zake doende opmerking dat Timmermans een uitkering kreeg van de EU. En mevrouw begon nog te klappen ook.

Jonathan2
Jonathan220 nov. 2023 - 9:10

De smerigheid van lui is grenzeloos.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:12

Heb je het nu over Timmermans?

Vuurrood
Vuurrood20 nov. 2023 - 9:09

Je verwacht het niet . Een commerciële zender die de boel belazerd. En dan een vrouw opvoeren die haar eigen risico buitengewoon goed kan betalen. Je verwacht het niet. Een PVVer die de boel belazerd. Zo doortrapt!

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:13

Wat is jouw alternatief?

Rode druppel
Rode druppel20 nov. 2023 - 9:07

Daar gaan we weer. Media beinvloeden de verkiezingsuitslag. Dat is al zeer lang het geval. Onafhankelijke media zijn verdwenen. Als je als partij verkiezingen wil winnen zijn media de sleutel. Men kan partijen dood zwijgen.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:15

"Men kan partijen dood zwijgen." Zoals? "Media beinvloeden de verkiezingsuitslag. Dat is al zeer lang het geval. Onafhankelijke media zijn verdwenen." Waarom wordt er dan alleen over dit geval van SBS gesproken? Kijk eens naar hoe Timmermans en Omtzigt hun onderonsje hebben gedaan?

Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 8:49

Waarom zou je risico’s nemen met je publiek als je ze ook kan inzetten voor je programma. Non-binaire Bram zat ook niet toevallig in het publiek met Thierry en Rob.

6 Reacties
Jonathan2
Jonathan220 nov. 2023 - 9:19

Liegen, bedriegen en manipuleren om politiek te scoren is wat je hier promoot. Gezien zulke normen en waarden zul je wel groot voorstander zijn van zo'n rechts mogelijk kabinet.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 nov. 2023 - 10:26

Was Bram nou wel of niet non-binair? Robbin weet door al het verdraaien niet meer wat er nou precies verdraaid wordt en waarom dat een probleem is.

Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 10:44

@Jonathan2 "Liegen, bedriegen en manipuleren om politiek te scoren is wat je hier promoot." Ik promoot helemaal niets. Wat ik aankaart is dat het blijkbaar bij veel TV programma's gebruikelijk is dat het publiek niet gewoon publiek is maar zorgvuldig uitgezochte mensen met voorbereide vragen. Deze trap is de afgelopen weken gebruikt tegen Baudet en tegen Timmermans. Persoonlijk vind ik het een beetje flauw. "Gezien zulke normen en waarden zul je wel groot voorstander zijn van zo'n rechts mogelijk kabinet." Dit zijn verwijten en aannames op één hoop. Maak je je zorgen over de uitslag aanstaande woensdag?

Robbin_T
Robbin_T20 nov. 2023 - 11:29

@stokkickhuysen "Was Bram nou wel of niet non-binair? " Bram is volgens eigen zeggen zeker non-binair. Bram is alleen ook niet zomaar random publiek maar heeft relaties in de mediawereld en was daar met voorbedachte rade neergezet om Baudet klem te zetten. Min of meer hetzelfde trucje wat bij Timmermans is gebeurd.

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 nov. 2023 - 15:30

'Min of meer hetzelfde trucje wat bij Timmermans is gebeurd.' De mevrouw werd opgevoerd als neutrale persoon met een probleem waar Timmermans geen (onmiddellijke) oplossing voor heeft (de ovefrige politici ook niet neem ik aan?). Haar band met de PVV werd geheim gehouden, hetgeen niet toevallig kan zijn. De non-binaire Tom werd uitgenodigd om een gesprek te voeren over precies dat, zijn non-binariteit, en dat TB probeert te argumenteren dat non-binary niet bestaat. Alleen de slordige toehoorder vindt de twee gevallen min of meer hetzelfde. En dat bedoel ik met dat jij door al dat verdraaien door de rechterkant niet precies meer weet waarom zij verdraaien, terwijl links dat niet doet.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 8:05

"Alleen de toehoorder vindt de twee gevallen min of meer hetzelfde." Juist omdat dit vergelijkbare voorvallen zijn. "terwijl links dat niet doet. " Het bovenstaande illustreert toch echt het tegendeel. Dus dat zogenaamde misplaatste supprioriteitscomplex is volkomen onterecht.

west012
west01220 nov. 2023 - 8:46

Verkiezingen = volksverlakkerij. Mooie praatjes, halve waarheden. De zwevende kiezers in de VVD spotjes, aan wiens kant Dilan Yeşilgöz staat, zijn ook niet van straat geplukt.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 12:18

"Mooie praatjes, halve waarheden." Nooit van verkiezingsbeloftes gehoord. Herinner je nog die belofte van Klaver om alle jongeren gratis tienduizend euro te geven. Als je de VVD al iets wilt verwijten, wees dan een man en wees hier consequent in en richt je pijlen op de linkse garde die zich hier aan bezondigt.