Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Saudi-Arabië censureert de Wereldomroep

  •  
12-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
mishandeldemigrant.jpg
Video van mishandelde huishulp is aanleiding voor censuur
Saudi-Arabië heeft alle talen sites van de Wereldomroep al enkele weken geblokkeerd. Mensen in het Arabische land kunnen de internet-pagina’s niet meer bezoeken. Ardi Bouwers, adjunct hoofdredacteur van de Wereldomroep zegt tegen Radio 1 dat de censuur samenkomt met de dag waarop de Wereldomroep een schokkend filmpje plaatste waarop een huishulp in Saudi-Arabië wordt mishandeld.
Volgens Bouwers begonnen de bezoekcijfers te dalen op de dag dat de video geplaatst is.
We zagen dat de bezoekcijfers dramatisch daalde, toen de site er daarna uitlag hebben onze technici Saudi-Arabië benaderd en kregen toen te horen dat de websites geblokkeerd zijn”, zegt ze op Radio 1.
Een redacteur van de Wereldomroep had het filmpje gevonden op internet. Aan het accent van de man zou te horen zijn dat hij uit Saudi-Arabië komt. De mishandelde man zou een migrant zijn afkomst uit Azië. Na plaatsing werd de site overspoeld met reacties. Op Youtube waarop het filmpje in eerste instantie was gepubliceerd, is het nu ook niet meer te vinden.
Bouwers heeft andere mediapartners in de Arabische wereld gevraagd om aandacht te besteden aan het voorval om de druk op te voeren. Aanstaande maandag gaat ze met de dilpomaten van Saudi-Arabië in gesprek op de ambassade in Den Haag. Ze wil dat de website zo snel mogelijk weer online komen. Door de blokkade worden duizenden vaste wekelijkse bezoekers uit Saudi-Arabië gedupeerd.
Bij  De Pers is het filmpje nog wel online te zien.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 aug. 2011 - 18:51

Ironisch, Saudi Arabie doet wat de PVV zou willen doen. Tijd voor de PVV-ers om naar dit Utipia te emigreren!

kraai21
kraai2112 aug. 2011 - 18:51

Ik denk dat de wereld beter er aan toe zou zijn, indien het Westen zou ophouden de Saoedische koningen te steunen. Maar goed, de Arabische lente, daar zijn we bang voor, stel je voor dat de Moslimbroederschappen de macht grijpen. Maar vraag je eens af, kan het fundamentalistischer worden dan het nu is in Saoedi Arabië? We weten het allemaal, het is olie wat onze mond snoert. Iedere politicus die de Saoedisch schoffeert handelt regelrecht tegen onze landsbelangen. Zonder de Arabische olie kunnen we Rotterdam wel sluiten.

robertvdheide
robertvdheide12 aug. 2011 - 18:51

china,VS censureren ook ,engeland sinds 2001 censuur op bbc ,israel eigenlijk de hele westerse wereld ,als het het kapitalistisch systeem beter uitkomt ,momenteel pleegt rutte censuur door zich al een jaar te verstoppen, dus als die het al doen

MichelReiziger
MichelReiziger12 aug. 2011 - 18:51

Ja en...China ook hoor.