Joop

'Sarkozy noemt Netanyahu een leugenaar'

  •    •  
08-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-sarko_obama_300.jpg
Onderonsje tussen Sarkozy en Obama uitgelekt
De Franse president Nicolas Sarkozy zou in een onderonsje met de Amerikaanse president Obama op de G20-top in Cannes hard uitgehaald hebben naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. “Ik kan hem niet meer zien, hij is een leugenaar”, zo zou hij gezegd hebben.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

JoopSchouten
JoopSchouten8 nov. 2011 - 8:32

Bibi heeft dus geen belangrijke invloedrijke internationale vriendjes meer. Zal Bibi nu zelf gaat beslissen wanneer hij Iran's nucleaire installaties zal gaan aanvallen ? Ik denk van wel. Het CIDI is waarschijnlijk al met een excuus-campagne begonnen door onze ministeriële ambtenaren met verklarende mailtjes te bestoken (...).

Noordkaapfujin
Noordkaapfujin8 nov. 2011 - 8:32

Dit is niet per ongeluk uitgelekt, is mijn vermoeden.

Dehnus
Dehnus8 nov. 2011 - 8:32

Die reactie ook van Obama... het lijkt wel of die twee over hun baas op het werk praten. Echt lachen :). Maar nu moet dat ook irritant zijn hoor, je ontmoet Pallywood mensen en Israhel mensen dan dagelijks... en je moet ze niet. Het zijn net kinderen die maar blijven eisen terwijl ze je voorliegen en zelfs al een Amerikaanse boot hebben beschoten en laten zinken (http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident ) wat dan als een incident word weggezet. Waarvan een partij nu bezig is met raketten waarmee ze Europa en de VS kunnen bereiken en er ook al mee gedreigd hebben "Pas op hoor als jullie ons niet steunen gooien we jullie ook plat Bij de Samson Optie". Maar je kan niks doen, want beide partijen hebben lobby's die je dik betalen en een gigantisch sterke propaganda industrie (Pallywood EN Israhel). Dat voor een gebiedje ten grote van een postzegel :). Doe je niet wat ze zeggen, dan maken ze je kapot, via Lobby, omgekochte officials en propaganda.

leeuwenvanj
leeuwenvanj8 nov. 2011 - 8:32

http://www.ikonrtv.nl/daw/uitzending.asp?lIntItem=3&lIntEntityId=311 Lees de ervaringen van een Nederlander die al jaren in Palestina woont, over het onrecht wat de Palestijnen wordt aangedaan. Ja, Netanyahu is een leugenaar en een oorlogsmisdadiger.

leeuwenvanj
leeuwenvanj8 nov. 2011 - 8:32

http://avondweekend.radio5.nl/uitzendingen/2011-11-06/uitzendingen.html radio uitzending over de problemen die Palestijnse boeren ondervinden, dit vertelt Netanyahu niet , dit vertelt Sarkozy of Obama niet, allemaal zijn het leugenaars die praten over mensenrechten en gelijkheid.

Hermanbakker
Hermanbakker8 nov. 2011 - 8:32

Het tweede deel van de zin van Obama is het meest interessante deel van deze conversatie. Toen Sarko verkozen werd juichten de Israelische kranten, 'hij kwam uit een oud Grieks joods geslacht'. Eens kijken wat ze nu schrijven.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen8 nov. 2011 - 8:32

Nee hoor. Sarkozy heeft Hongaarse voorouders. Lees die Isrealische kranten nog maar een keer, Piet de Vries. Maar research doen is natuurlijk erg lastig....

Bernie2
Bernie28 nov. 2011 - 8:32

Netanyahu is een doodeng en leugenachtig ventje. Geen woord teveel, bepaald geen man waarop je kunt bouwen, hooguit wat illegale nederzettingen dan voor zijn extreemrechtse aanhang. Misschien dat het Westen (Frankrijk voorop) eerst de aanval van Iran op Israël kan ondersteunen? Deze club heeft vrijwel zeker nucleaire wapens en in handen van de huidige Israëlische regering niet in erg betrouwbare handen meen ik. Er moet zeker ingegrepen worden, Israël is volgens mij het werkelijke en grote gevaar in de regio.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen8 nov. 2011 - 8:32

Het geinige is dat uit de Wikileaks documenten bleek dat de Arabische landen juist Iran als het grootste gevaar zien. Israel bashen doet het leuk voor het thuisfront, maar Israel is natuurlijk geen enkel gevaar voor de regio. Die paar vierkante kilometer democratie met relatief weinig inwoners levert geen gevaar op. Hiermee keur ik overigens de politiek van Israel niet goed; integendeel. Wat mij betreft stoppen ze onmiddelijk met hun nederzettingenpolitiek en Palestijnse Arabieren worden niet als volwaardig burger behandeld. Maar het daadwerkelijke probleem ligt elders. Maar ach: het is al eeuwen bon-ton om joden (nu eufemistisch als 'zionisten') bestempeld te bashen en dat zal zo doorgaan. Helaas.

[verwijderd]
[verwijderd]8 nov. 2011 - 8:32

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
marnixDeWitt
marnixDeWitt8 nov. 2011 - 8:32

Wat een onzin reactie. Sarko is zelf joods.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder8 nov. 2011 - 8:32

Het is het oude liedje. Iedere keer als israel bakzeil haalt in de internationale politiek word er gedreigd met het aanvallen van iran. Of om het even welk ander niet welgevallig arabisch land. Zodat we maar goed weten dat israel een nieuwe wereldbrand kan veroorzaken. Dus we zijn weer gewaarschuwd. Israel blijft daarom een gevaarlijk land. Elk ander land met de streken van israel was al lang plat gebombardeerd.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen8 nov. 2011 - 8:32

Er is ook geen enkel ander land ter wereld dat continue met vernietiging wordt bedreigd. De Arabische wereld moet eens Israel als staat erkennen ophouden met het geleuter als 'zionistische entiteit'.