Joop

Sarina Wiegman draagt award UEFA Coach van het Jaar op aan Spaans vrouwenteam met krachtige boodschap

  •  
01-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
859 keer bekeken
  •  

Sarina Wiegman heeft het moment waarop ze door de internationale voetbalorganisatie UEFA werd uitgeroepen tot coach van het jaar aangegrepen om solidariteit te betuigen met de Spaanse voetbalsters. De Nederlandse Wiegman is momenteel coach van het Engelse team dat in de finale van het WK werd verslagen door de Spaanse vrouwen. Die laatste vrouwen moeten na het winnen van de wereldcup strijden tegen de seksistische voorzitter van de Spaanse voetbalbond die bij na de overwinning de aanvalster Jenni Hermoso voor het oog van de camera aanrandde.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 sep. 2023 - 2:44

Nou de boodschap was maar kort. Maar wel belangrijk. Ik voel de solidariteit meteen.

Deugkeizer
Deugkeizer1 sep. 2023 - 19:35

Ach Sarina kan haar hoofd niet meer zien. Waarom gaat ze Engeland coachen en laat ze het Nederlands eltal in de steek. We waren er zo dichtbij 4 jaar geleden. Die kans krijgen we ook nooit meer, net als met het herenvoetbal. Nederland had met haar het brazilie van het vrouwenvoetbal kunnen worden en dat zou grandioos geweest zijn voor het vrouwenvoetbal. Maar nee, mevrouwtje moest doen wat al die nederlandse spelers doen, hun talenten verkopen aan het buitenland en nooit meer gebruiken voor eigen land.

Greendutch
Greendutch1 sep. 2023 - 16:54

geweldig, mooi gedaan en gesproken

4 Reacties
Rene712
Rene7121 sep. 2023 - 17:14

@Greendutch Idd heel krachtig en inhoudelijk heel sterk van Wiegman. Zeker als je bedenkt dat ze de finale met haar team van juist Spanje heeft verloren. Dan stapt Wiegman over haar eigen schaduw heen en verdring haar chagrijn omdat er belangrijker zaken in de wereld zijn dan een wereldkampioenschap voetbal, zoals bijvoorbeeld vrouwenrechten. Heel krachtig en heel mooi.

Leman
Leman2 sep. 2023 - 9:38

@Rene712 Ik ben blij dat u dit schrijft. Een krachtige vrouw die natuurlijk gefrustreerd is over de verloren finale maar de Spanjaarden de overwinning gunt. Ik moet dan direct denken aan deze grote finale waar de sterspeler van Spanje en all time topscorer Jenni Hermoso in de 69e minuut een strafschop mag nemen om Spanje op 2-0 te schieten en daarmee de wedstrijd kan beslissen en zichzelf onsterfelijk kan maken, de kroon op haar carrière. Ze legt aan en schiet de bal langzaam in de hoek. De Engelse keepster heeft geen moeite met de zwak ingeschoten bal. Het blijft 1-0 voor Spanje. Haar teamgenoot Olga Carmona zal de boeken ingaan als de redder van Spanje. In de statistieken zal verder worden vermeld. Bijzonderheden: 69e minuut gemiste strafschop Jenni Hermoso. De frustratie over deze gemiste kans moet vele malen erger geweest zijn dan de kus die ze een half uur later van de voorzitter kreeg en waar de hele wereld zich nu mee bemoeit. Je hoeft geen psycholoog te zijn om de werkelijke reden van haar ongewenste kus te verklaren. Het had ook anders kunnen lopen als ze tegen de voorzitter had gezegd. “Ik ben eigenlijk niet blij want ik heb de strafschop gemist”. De voorzitter had haar dan getroost en gezegd. "Jenni, je blijft voor mij de allergrootste.”

MG1968-2
MG1968-22 sep. 2023 - 11:48

@Leman "De frustratie over deze gemiste kans moet vele malen erger geweest zijn dan de kus die ze een half uur later van de voorzitter kreeg en waar de hele wereld zich nu mee bemoeit." Getuige de argumentatie die jij optuigt hoef je inderdaad geen psycholoog te zijn om te concluderen dat jij niet beseft dat je je het recht geïnternaliseerd hebt om te denken voor en te beschikken over vrouwen en dat zelf niet eens beseft. Ik vermoed dan ook dat je nogal wat stelling neemt t.o.v. inderdaad verachtelijke regimes maar vanuit een denken dat niet strookt met je eigen opvattingen want die komen in hoge mate overeen.

Leman
Leman3 sep. 2023 - 18:24

@ MG1968-2 "verachtelijke regimes" ? O dan weet ik ook nog wel wat. U bedoelt FUTPRO. Dat is de vakbond die opkomt voor vrouwelijke voetballers in Spanje en die de spelers hebben opgestookt om nooit meer te voetballen voor Spanje zolang die voorzitter er nog is. Fijne organisatie. De voorzitter van deze vakbond is feministe en heeft een vriendin. Ze haatten mannen. Dat is dan tot daar aan toe maar de felheid waar dit allemaal mee gepaard gaat en dan dat irritante drammerige toontje (ik vind dat Spaans werkelijk niet om aan te horen, geef mij maar Franse gesprekken) het is verschrikkelijk. Er is niemand die normaal kan praten. Ze praten veel te snel en veel te opgefokt. Geen ruimte voor bezinning.

MichielV2
MichielV21 sep. 2023 - 13:54

Wat een baas is ze toch, respect.