Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Saoedische presentatrice tegen moslims: 'we moeten ons schamen'

  •  
11-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
In een opmerkelijke televisie-uitzending uit de Saoedische presentatrice Nadine Al-Budair  kritiek op de islam en hoe er in moslimgemeenschappen op terreur vanuit islamistisch oogpunt gereageerd wordt. Volgens Al-Budair wordt er te vaak ontkend dat er een correlatie zou bestaan tussen het geloof en geweld.
Ze deed eerder haar pleidooi in een Saoedische krant als een oproep aan  de Arabische wereld om alles vanuit een ander perspectief te bekijken, het Westen niet langer als tegenstander te zien en om hervormingen teweeg te brengen in de gemeenschappen zelf.
"Na de afschuwelijke Brussel bomaanslagen, is het tijd voor ons om te schamen en te stoppen met te doen alsof de terroristen een zeldzaamheid zijn. Waarom negeren we ons geweten? Komen de daders niet uit onze omgeving? Stel je eens voor dat een jongeman uit het Westen hierheen komt en in naam van het kruis een zelfmoordaanslag pleegt op een drukke openbare plaats. Stel je eens voor dat twee wolkenkrabbers instorten in een Arabische hoofdstad en dat het bloedbad wordt opgeëist door een extremistische christelijke groepering. Het doel van dergelijke aanslagen zou telkens zijn om de christelijke leer weer te laten opleven in het Midden-Oosten en opnieuw te gaan leven zoals Jezus in zijn tijd. Beeld je eens in dat wij als toeristen naar hun landen gaan waar zij op ons schieten, auto’s in onze buurt doen ontploffen en zo duidelijk hun afkeer voor onze aanwezigheid laten blijken."
Stel je eens voor dat twee wolkenkrabbers instorten in een Arabische hoofdstad en dat het bloedbad wordt opgeëist door een extremistische christelijke groepering. Het doel van dergelijke aanslagen zou telkens zijn om de christelijke leer weer te laten opleven in het Midden-Oosten en opnieuw te gaan leven zoals Jezus in zijn tijd.
Beeld je eens in dat wij als toeristen naar hun landen gaan waar zij op ons schieten, auto’s in onze buurt doen ontploffen en zo duidelijk hun afkeer voor onze aanwezigheid laten blijken.
Nadine Al-Budair is één van de bekendste journalisten in de Arabische wereld maar ook omstreden vanwege haar uitspraken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.