Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Saoedi-Arabië: Jamal Khashoggi gedood bij ondervraging

  •  
15-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
26087328517_3ca468b832_k
De Saoedische journalist Jamal Khashoggi is dood. Een ondervraging in de ambassade in Istanboel zou ‘uit de hand gelopen’ zijn, zo meldt CNN. Bronnen melden dat de Saoedische autoriteiten werken aan een verklaring daarover.
Khashoggi stapte op 2 oktober het Saoedische consulaat in Istanboel binnen, sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. De Turkse autoriteiten wezen direct naar het Saoedische regime. Er zouden video- en geluidsfragmenten zijn van zijn dood. Vooral de audio, via Khashoggi’s eigen smartwatch naar de smartphone van zijn vriendin gestuurd, waren overtuigend, aldus Turkije.
Khashoggi woonde in de Verenigde Staten en werkte onder andere voor The Washington Post. Hoewel hij in het verleden op goede voet stond met de bevelhebbers in Saoedi-Arabië, had hij de laatste tijd in zijn stukken veel kritiek op met name kroonprins Mohammd Bin Salman. Zowel de kroonprins als de Saoedische koning hebben vooralsnog volgehouden niet te weten wat er met Khashoggi is gebeurd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.