Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

'Saoedi-Arabië boycot bedrijfsleven Nederland om Wilders'

  •  
16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
saudi300_01.jpg
Beledigende opmerkingen van PVV-leider gaan Nederland 3 miljard dollar kosten
Saoedi-Arabië heeft besloten Nederlandse bedrijven in de toekomst voortaan te boycotten. Het koninkrijk is tot dat besluit gekomen vanwege de beledigende opmerkingen van PVV-leider Geert Wilders. Dat meldt journalist Harald Doornbos op basis van de Saoedische krant Elaph.
Nederlandse bedrijven zijn niet langer welkom om projecten te doen in Saoedi-Arabië. De beslissing zou zijn genomen nadat de Saoedische ambassadeur tegen de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken had geklaagd over de beledigende opmerkingen van Wilders over de islam en Saoedi-Arabië in het bijzonder.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2014-05-16_om_22.59.31.png
De Saoedische krant Elaph meldt onder meer dat Nederland voorheen een van de belangrijkste handelspartners van Saoedi-Arabië was. Er was veel handel over en weer, waar nu een einde aan komt, waardoor verwacht wordt dat Nederland zo’n 3 miljard dollar zal mislopen.
Behalve een verbod voor Nederlandse firma’s om aan projecten in Saoedi-Arabië mee te doen, mogen Nederlandse bedrijven ook niet langer investeren in Saoedische projecten. Ook worden bestaande visa voor Nederlanders in Saoedi-Arabië ingekort.
De boycot moet nog worden geformaliseerd.
Volg Harald Doornbos op Twitter

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (107)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 mei 2014 - 20:50

Maar Saoudi Arabie mocht wel 3 miljard dollard aan Sisi, de moordende generaal van Egypte, meegeven om de moslimse Broederschap waar onder doktors en profesoren te vermoorden?? Bah.

hvwrd
hvwrd16 mei 2014 - 20:50

Zie Harald Doornbos twitteren: "Maar goed, de komende dagen en weken dus allemaal goed de Saoedische media volgen of en wanneer NL-boycot ingaat." Is dus kennelijk helemaal nog geen feit of wel ?

frankie50
frankie5016 mei 2014 - 20:50

Wij als Nederland kunnen nu niet net zoals de slachtoffers van het woonlandakkoord naar de rechter stappen omdat wij met dit land een verdrag hebben afgesloten waarin staat dat het vrije woord nooit gesanctioneerd kan worden?

GingerTed
GingerTed16 mei 2014 - 20:50

Saudi-Arabië is een van de meest verwerpelijke staten ter wereld. Het is een schande dat landen er zaken mee willen doen. Het doet aan structurele, wrede, zelfs moorddadige onderdrukking van vrouwen en immigranten, eigenlijk niet meer dan slaven. Het is bovendien een van de belangrijkste internationale aanjagers (o.m. samen met Kuweit) van een vorm van islam die zich qua misdadigheid en potentieel gevaar niet onderscheidt van het fascisme, en daartoe actief ronselt, en invloed uitoefent in de rest van de wereld, waaronder ons land. Wilders heeft niet in alles ongelijk.

Michiel Online
Michiel Online16 mei 2014 - 20:50

http://www.worldenergy.org/data/sustainability-index/country/saudi-arabia/2013/ Laten we maar zaken gaan doen met landen die wél progressie boeken op duurzaamheid.

petraatje2
petraatje216 mei 2014 - 20:50

Lees kranten, wij buitenstaanders kunnen niet alles overzien. Een donkere wolk daalt over ons neer.

Brauswasser
Brauswasser16 mei 2014 - 20:50

Wie en wat kunnen wij nog vertrouwen ? Is dit weer een spel binnen de EU-verkiezingen ?

RvDugt
RvDugt16 mei 2014 - 20:50

Van mij mogen ze dat geld houden er is een hoop mis in dat land mbt mensenrechten

peterh2
peterh216 mei 2014 - 20:50

Volgens mij zouden we dat bloedgeld helemaal niet moeten willen...

Meta Foor
Meta Foor16 mei 2014 - 20:50

dan graag ook de Palmeilanden terug

JandeBoer2
JandeBoer216 mei 2014 - 20:50

Ook als Rusland en China (en de V.S.?) ons gaan boycotten, is er niks aan de hand. Wij hebben gewoon "het morele gelijk". Goed gezien van Wim van Delft.

richarrd
richarrd16 mei 2014 - 20:50

Als Geert Wilders aan de macht zou komen dan is dit nog maar het begin. Als we uit de Europese Unie stappen dan moeten we de koning weer naar Duitsland sturen om contracten binnen te halen.

Wobbel2
Wobbel216 mei 2014 - 20:50

"De boycot moet nog worden geformaliseerd." Hoezo? Is er nu een boycot ja of nee. Zo nee dan is het verhaal kletskoek. Zo ja, dan graag de feiten.

DrClavan
DrClavan16 mei 2014 - 20:50

Ik zou liever hebben dat het Nederlands bedrijfsleven Saoedi-Arabie boycot vanwege de steun aan Islamitisch fundamentalisme, moderne slavernij, afwezigheid van democratie, discriminatie van vrouwen, homo's en andersdenkenden en andere schendingen van de mensenrechten.

Scooter1
Scooter116 mei 2014 - 20:50

Dat had andersom al jaren geleden moeten gebeuren, terroristen subsidie bank, ze financieren alles wat met haat tegen ongelovige te maken heeft!!

Paul22
Paul2216 mei 2014 - 20:50

Een land dat al die hoofdenhakkers subsidieert oa in Syrië ,waardoor ook onschuldige landgenoten(pater) worden vermoord.Moeten we een land serieus nemen dat een blogger die een liberale website opent jarenlang opsluit en 1000 zweepslagen geeft? http://www.humanistischverbond.nl/nieuws/raef-badawi-veroordeeld-tot-10-jaar-cel

FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

Dit verhaal is een hoax. Saudi interesseert het namelijk geen bal wat een onbeduidend politcus uit Nederland zou zeggen. Wilders kakelt dit al jaren enw e hebben Saudi nog nooit gehoord. En als het overigens wel waar zou zijn, dan heb ik voor het eerst in mijn leven enige sympathie voor Wilders. We laten ons niet de mond snoeren door een achterlijk regime in het MO.

Gelijkhebber
Gelijkhebber16 mei 2014 - 20:50

Nu kraamt Wilders vaak onzin uit maar wat hij zegt over Saudi-Arabië klopt helemaal. Volgens Wilders is Saudi-Arabië een land dat nog steeds slavernij kent, christenen vervolgt, internationaal terrorisme financiert, islamhaters executeert en vrouwen verbiedt om auto te rijden.

mees.
mees.16 mei 2014 - 20:50

Zal de aanhang van Wilders blij mee zijn.....laat ze het maar in hun portemonnee voelen....de helft van hun uitkeringen inleveren,kijken hoe ze dan piepen...gaan ze misschien een keer solliciteren in plaats van hele dagen achter computer racistische opmerkingen op fora plaatsen

Paul22
Paul2216 mei 2014 - 20:50

Wij moesten zo nodig het land bombarderen dat de meest liberale familiewet had en waar christenen gewoon over straat konden gaan.En zie wat er van is geworden ,die ´bevrijding door ons´ ´De Iraakse familiewet uit 1959 geldt als een van de liberaalste in het Midden-Oosten, maar daar komt binnenkort waarschijnlijk een eind aan. De sjiitische meerderheid in de regering heeft een nieuwe wet goedgekeurd, gebaseerd op sjiitische geschriften uit de achtste eeuw. Daarin staat dat minderjarige meisjes mogen huwen. ´ http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3656832/2014/05/17/Irak-wil-kindhuwelijken-legaliseren.dhtml We hadden beter kunnen doorvliegen naar SA. En dan die domme reactie uit de PvdA burelen ´Vicepremier Lodewijk Asscher noemde het 'een walgelijke sticker met als enige doel om te kwetsen'. Volgens Wilders was de bedoeling niet om te kwetsen, maar om te choqueren.´ Dus mensen onthoofden en mensen opsluiten wegens geloof,zweepslagen toedienen,ik heb Asscher er niet over gehoord.Maar een stickertje ,daar moet direct met grote woorden op worden gereageerd... Ze begrijpen het daar nog steeds niet,dat ze met dit soort opmerkingen er voor zorgen dat straks de Kamer vol zit met kaalkopjes van Wilders. Men luistert niet meer .

brbrwr
brbrwr16 mei 2014 - 20:50

"In de toekomst voortaan te boycotten". Wie een beetje Nederlands kan lezen en schrijven ziet meteen dat deze zin aan alle kanten rammelt. Dan neem ik zo 'n artikel al niet meer serieus. Overigens is het omdat we de olie van S.A. hard nodig hebben, dat wij zélf dit land niet boycotten wegens schending van mensenrechten.

RonVa
RonVa16 mei 2014 - 20:50

1- SA heeft net een wet aangenomen waarin atheïsme gelijk wordt gesteld aan terrorisme. 2- Een blogger uit SA is net tot 10 jaar cel plus 1000 zweepslagen veroordeeld omdat hij kritiek op de islam uitoefende op zijn blog. 3- SA heeft nog de doodstraf op minderjarigen. 4- SA heeft de doodstraf voor afvalligen en homo's. En dit zijn nog maar een paar puntjes. Moeten we ons nu echt druk maken over ditzelfde SA dat ons nu probeert de les te lezen? Laat ze die 3 miljard lekker zelf houden.

SonnyBoliv
SonnyBoliv16 mei 2014 - 20:50

Doornbos lijkt voorlopig de enige Nederlander die er echt mee zit. Ik dacht dat ik op een parodie/fake profiel van hem zat te lezen op twitter. De objectieve (?) journalist is niet echt goed op de hoogte van SA.

brbrwr
brbrwr16 mei 2014 - 20:50

Dat wordt dan kamelenmelk drinken voor de Saoudi's. Schijnt lekker gezond te zijn op dit moment.

rbakels
rbakels16 mei 2014 - 20:50

het is cynisch om te constatern, maar uiteindelijk helpt zo'n Arabische boycot Widlers om zijn doel te bereiken: ons land te ontwrichten. Wilders werkt systematisch naar een dictatuur toe. Via de stembus zal hem dat niet lukken, dus moet hij een beetje "nachhelfen". Bedenk dat een Duitse dictator wiens naam me nu even ontschoten is bouwde op precies dezelfde ingrediënten: een labiel politiek systeem en een (nog steeds slechte economie, gecombineerd met een uitgekiend propaganda-programma. En hij kwam democatisch aan de macht, een beetje geholpen doro knokploegen. En toen begon deze man de politie centraal te organiseren. Maar dat hoeft hier niet meer: sinds enkele jaren hebben wij een ationae politie die helemaal gereed is om een "staat in de staat" te worden.

MichelReiziger
MichelReiziger16 mei 2014 - 20:50

Prima! Maar te idioot voro woorden dat er nog geen export verbod is naar SA...onze VOC mentaliteit waarschijnlijk.

neutralist
neutralist16 mei 2014 - 20:50

Komt wel goed uit als ze daar dromedarissen zoenen. Voor je het weet hebben we nog meer MERS in het land.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder16 mei 2014 - 20:50

Waarom nu? Ze hadden zo'n boycot al veel eerder af kunnen kondigen. Maar Nederland zal wel meer steun gaan geven aan de geheime agenda van de Saoedi's in bv Syrië en het zal wel weer los lopen.

groteherman
groteherman16 mei 2014 - 20:50

Een land waarin iedereen homofoob is en elke man vrouwonvriendelijk gaat ons straffen om de uitspraken van één man. Ik zou zeggen dat we hun olie niet meer gaan kopen. Maar ja, als we zeuren over SA willen we dat wel doen vanuit een auto die op hun olie loopt. Ik roep iedereen op de auto een jaar te laten staan.

Abdullah
Abdullah16 mei 2014 - 20:50

Zolang de Nederlandse moslims maar de bedevaart mogen blijven doen, vind ik het allemaal wel best. Over dat wat er speelt heeft God er de meeste kennis over.

GingerTed
GingerTed16 mei 2014 - 20:50

Triest dat er mensen zijn die de fundamentele kwaadaardigheid van deze zeer islamitische staat menen te moeten bagatelliseren en vooral door dat te doen door haar te vergelijken met Israël. Israël heeft in de permanente staat van oorlog waarmee ze met een deel van de Palestijnse bevolking verkeert zeker ook ernstige schendingen van de mensenrechten begaan en doet dat nog steeds. Maar het gaat daar om een oorlog om het bestaansrecht, zelfs overleving waarbij Israël, als zij dat werkelijk wilde veel rigoureuzere maatregelen zou kunnen nemen, en tevens, wat graag vergeten wordt, regelmatig hun eigen volk als kanonnenvoer misbruikende Palestijnse partijen de oorzaak van veel Palestijns leed zijn. Israël heeft ook Palestijnse-Israëlische burgers die gewoon wonen en werken in hun land. Ze behandeld zelfs Syrische gewonden t.g.v. de burgeroorlog aldaar. http://www.standaard.be/cnt/dmf20140421_01075746 Ik vind zeker dat het Palestijnse volk veel onrecht aangedaan is en wordt maar het slepende conflict en de gevolgen daarvan zijn ook zeker niet alleen (!) Israël te verwijten. Het is verder nu eenmaal een feit dat Israël de sterkere partij in de haar zo vijandige regio is. Een oplossing ligt juist ook bij de het conflict tevens in stand houdende vijanden van Israël. Teveel van hen hebben een oplossing of gerechtigheid voor het Palestijnse volk helemaal niet als werkelijk oogmerk. Het is alleen maar een excuus om andere, vaak politieke, financiële, en juist ook islamitische belangen te bedienen. De Israëlische democratische staat, die dus de facto en de jure nog altijd in oorlog verkeert, is sowieso onvergelijkbaar met het Saudische regime wat zowel binnenslands, structureel eigen en ander volk ernstig misdadig behandelt, maar ook naar buiten toe een actieve rol heeft om dit als wat heel juist getypeerd kan worden als islamofascisme te verspreiden door het ontwikkelen en onderhouden van gelijkgestemde terroristische cellen, rebellenbewegingen, en instituten zoals in door hen gefinancierde moskeeën, en organisaties in het buitenland tot in ons land toe om haar kwalijke islamofascistische invloed wortel te doen schieten in de rest van de wereld. Wie dat vergelijkt met Israël, met al haar besliste en door mij erkende fouten, maakt een ernstige en veel grotere fout.

Detoekomst
Detoekomst16 mei 2014 - 20:50

Beste medemensen, Nederland is een land waar veel getolereerd wordt, waar er les wordt gegeven aan een klas met verschillende geloven. Elke klas heeft een pester en in dit geval is het toevallig de Islam. Hij mag doen en laten met de meester en zijn medeleerlingen wat hij wilt en doordat we in een samenleving leven waarbij psychologie van hoog niveau is, zien we dit gedrag niet direct als iets dat schadelijk is voor de hele klas, maar krijgen we een zorggevoel voor hem. 'Hij zal het wel zwaar hebben''. Inmiddels is de pester zo erg vertroeteld en verwend dat hij zijn grenzen dus gaat verleggen, meer en meer eisen en meer medeleven en aanpassingen verwachten van zijn medeleerlingen en meester. Af en toe komt pester iemand tegen die de lef heeft om het tegen hem op te nemen. Wat doet de bange pestertje dan? Die gaat naar zijn ouders om hulp te vragen. In dit verhaal stellen de medeleerlingen alle andere geloofsovertuigingen voor en de meester de NL overheid. De ouders van de pester is natuurlijk de geldschieter van de pester saudie arabie. Er is een revolutie op komst, of het nou bij het plan hoort van de elite om het nog af te wachten, om de uitbreiding van de Islam toe te staan om zo een waardige vijand te hebben of een domme naieve instelling van hen, tijd zal ons leren. Maar voor nu; ik ben voor de boycot en ik vind dat de pester uit de klas geëlimineerd moet worden en niet getolereerd. Misschien ver gezocht, maar... Het is 69 jaar geleden dat WW2 is geëindigd en we leven met 7 miljard mensen op een wereld die kleiner wordt. Je zou kunnen zeggen dat WW3 onvermijdelijk is. De ultieme oplossing om WW3 te voorkomen is technologie: elektrisch aangedreven auto's en ontwikkelingen in waterstof zullen de redding zijn van saudi arabie die zijn macht alleen te danken heeft aan de oliewinning... En dan kan de uitroeiing beginnen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté16 mei 2014 - 20:50

Saoedi-Arabië boos om brullende muis. Ik dacht dat die Saoedis meer zelfrespect hadden.

Paul22
Paul2216 mei 2014 - 20:50

De hele discussie met 200 reacties kan de prullenbak in als ze vandaag ontdekken dat Saoedi-Arabië vandaag zijn laatste oliedruppel heeft opgepompt.Zij aan zij staan de mensenrechtenhelden in de politiek in het Westen dan opeens klaar om Saoedi-Arabië te veroordelen zoals we nu doen met Soedan. Als Saoedi-Arabië tot de Russische invloedssfeer zou hebben behoord,waren er al jaren geleden stoere sancties geweest of hadden we er ´democratie´ gebracht. Eindresultaat interesseert ons niet als het maar onder onze invloed staat. Zie deze successen...: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3656832/2014/05/17/Irak-wil-kindhuwelijken-legaliseren.dhtml

JandeBoer2
JandeBoer216 mei 2014 - 20:50

Groot gelijk van die Saoudi's. Als Nederland al die olie had zouden wij ongetwijfeld omgekeerd Saoudi Arabië boycotten. Hoewel....zelfs de V.S. durven Saoudi Arabië niet te boycotten, terwijl daar toch alle reden toe is gezien de kweekvijver van islamitisch terrorisme die dat land is.

longlivemokum
longlivemokum16 mei 2014 - 20:50

Geert Wilders als politicus moet voortaan echt iets nieuws verzinnen: met name om Nederlandse politiek te bedijven in een fatsoenlijke en respectvolle manier, net zoals die andere politieke partijen in ons land, in plaats van steeds modder aan het gooien richting één bepaalde bevolkingsgroep of één bepaalde religie. Het is te goedkoop en te makkelijk, wat de PVV op dit moment doet.

Le Chat Botté
Le Chat Botté16 mei 2014 - 20:50

Even alle andere overwegingen parkerend; de Saoedies raken wel in een klap de essentie van de pvv: 100% hoge kosten, 0% waardecreatie. Wat de Saoedies zelf betreft: dank voor deze kans voor Nederland om geen zaken meer met een dictatoriaal clubje te hoeven doen. Hierna Poetin de rug toekeren en de weg is vrij om een onafhankelijke en groene energiecoalitie tot stand te brengen. Dictators down!

MichelReiziger
MichelReiziger16 mei 2014 - 20:50

Fransje legt ons net uit dat de export naar SA onder druk komt te staan...en hij naar SA vertrekt om het een en ander te regelen Zou hij ook de mensen (vrouwen)rechten aan d orde brengen? Of trap je daar mensen mee op hun ziel...

Jensbos
Jensbos16 mei 2014 - 20:50

Ach, hoe verkeerd S. Arabie zich vaak ook opstelt, die haatdragende sticker had gewoon om welke reden dan ook niet gemogen, een tik op de neus helpt echt niet, dat zal gewoon moeten evolueren, er is een hoop gerommel in het Midden Oosten en die verandering is zeker op komst alleen heeft dat alles tijd nodig. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. En natuurlijk jammer van die miljarden aan inkomsten die we nu gaan missen, daar trekt heer Wilders zich kennelijk niets van aan, hij zou zich misschien toch eens moeten afvragen wat dit voor de economische situatie in Rijnmond (veel kiezers stemmen daar in zijn richting) kan betekenen en het bedrag aan commissie op geinde invoerechten dat wij ontvangen. Maar goed daar loopt hij ongetwijfeld toch gewoon van weg......en zouden de kiezers daar zich dat realiseren? Tenslotte, mijn standpunt is dat wij via "groen" heel makkelijk en financieel plus sociaal economisch volstrekt verantwoord, van fossiel afkunnen, dus op termijn is Europa, zijn wij, niet meer afhankelijk van dit soort ondemocratische staten en is dit probleem ook niet meer relevant.

remcoo37
remcoo3716 mei 2014 - 20:50

En bedankt, Wilders!

RaymondenJoop
RaymondenJoop16 mei 2014 - 20:50

Die sticker is een stupide actie, maar we moeten niet overdrijven. 3 miljard USD aan kosten? http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/belangrijkste-handelspartners-nederland/archief/2012/2012-saoedi-arabie-2011-ih.htm Volgens het CBS importeren we meer dan we exporteren. 3,9 import (vnl olie) en 1,7 Eur miljard uitvoer. Cijfers zijn van een paar jaar geleden en mogen wmb gestegen zijn naar 3 miljard USD uitvoer . Maar dat is omzet en dat zijn geen kosten. Uiteindelijk praten we over een paar honderd miljoen Euro aan minder winst wellicht. Nadelige effecten merken we hier nauwelijks van, we hebben veel meer last v/h huidige beleid van onze 'vrienden' in Den Haag en Brussel. Indien wij SA zouden boycotten doet het méér zeer daar. Maar ja, olie hé... we zijn dan wel bereid een oogje dicht te knijpen tav mensenrechten en sturen Timmermans om te buigen.

Gwydion
Gwydion16 mei 2014 - 20:50

Stel je voor dat heel Nederland overgaat op zonnepanelen....... Dan scheelt dat de Saoedies zo'n 16 Miljard aan inkomsten, en als heel Europa overgaat op zonne energie dan mist Saoedie zo'n 666 miljard aan inkomsten. Dan scheelt dat weer een paar miljard aan opdrachten voor de groten der aarde, maar het volk bespaart al snel triljarden!!! Wilders heeft er niets mee te maken!

steppewolf
steppewolf16 mei 2014 - 20:50

Nou ja, met het bekritiseren van de Saoedis heeft Geert nog wel gelijk alhoewel de manier waarop weer pvv-gestoord is. Maar dat Timmermans weer op zijn knietjes daarheen gaat is ook weer belachelijk. Het mag ons dan een paar miljard kosten, het bestrijden van alle door Saoedi Arabie gesponsorde moslim extremisten kost ons ook miljarden via het militair bestrijden ervan en het oplossen van de massieve vluchtelingenstromen die dat extermistische geweld veroorzaakt. Frans zou natuurlijk ook die moslimextremisten nederlandse brievenbusfirmaatjes kunnen aanbieden zodat ze meer wapens kunnen kopen en wij er ook nog iets aan kunnen verdienen. Gezien ons huidige immorele buitenlandbeleid lijkt dit laatste toch de meest waarschijnlijke en profijtelijke optie.

JackAdam
JackAdam16 mei 2014 - 20:50

"Het gaat hier om een strijd tussen moslims....(waar het westen partij heeft gekozen vanwege olie) " Voltaire: "To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize." Laat lekker zitten die excuses aub, en ter toevoeging aan wilders uitspraak zou ik op basis van de wereld geschiedenis kunnen bewijzen dat 100% van de religies op aarde een leugen zijn, alle profeten derhalve boeven, en alle heilige geschriften gif omdat ze de hersenen van mensen ontdoen van rede. Ben benieuwd wat de bodycount van al deze religies bij elkaar is, dan zou ik het kunnen afwegen tegen de voordelen ervan. Waar is de EU in deze, die zouden best de acties van SA mogen veroordelen, beetje steun voor vrijheid van meningsuiting zou niet verkeerd zijn ongeacht het standpunt, samen zijn we sterk in de EU toch?

Hoekie2
Hoekie216 mei 2014 - 20:50

Een tik op de neus van het opportunistische Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland is gewenst (Rusland, India, Nigeria etc.) waar men ongegeneerd dictators financiert die in Zwitserland een leuk leventje leiden.

inwoner
inwoner16 mei 2014 - 20:50

Daar zou links juist heel blij mee zijn. Of zijn die opeens fan van Saoedi-Arabië geworden? Verder geloof ik weinig van dit bericht. Israël stopt ook niet met zijn nederlandese handel vanwege de SP

1 Reactie
JensM
JensM16 mei 2014 - 20:50

Ik moet inderdaad bekennen: als het waar is zou dat het eerste goede gevolg van het bestaan van de PVV zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]16 mei 2014 - 20:50

Suggestieve kletskoek, hoewel Nederland best Saoudi-Arabie zou mogen boycotten van wege schending mensenrechten. Het morele gelijk ligt bij Wilders.

2 Reacties
JodeJo
JodeJo16 mei 2014 - 20:50

Moreel reikt verder dan enkel en alleen xenofobie en haat.

richarrd
richarrd16 mei 2014 - 20:50

Het land en de cultuur van Saoedi Arabie mag toch wel de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen tot wat het wil zijn zonder dat jij daar staat te toeteren hoe alles zou moeten zijn in Saoedi Arabie? Je zou kunnen vinden dat Saoedi Arabie een minder ontwikkelde cultuur is maar dat maakt de mensen nog niet slecht. Er zijn ook dingen die ze in Saoedi Arabie wel goed doen en wij hier helemaal niet maar dat maakt ons ook niet meteen slecht, we zijn dan eerder onderontwikkeld. We zouden als land ook in een dergelijke situatie terechtgekomen kunnen zijn als de omstandigheden in onze samenleving en de omgeving daarvan, anders waren geweest.

Jantje68
Jantje6816 mei 2014 - 20:50

Het zou me niet verbazen als hier een ‘dirty campaigning’ actie uit de linkse hoek achter zit. Het is wel erg verdacht dat dit een week voor de verkiezingen naar boven komt terwijl Wilders helemaal niet actief in het nieuws is de laatste tijd. Blijkbaar neemt links beschadiging van Nederlandse belangen en banen op de koop toe om er zelf beter van te worden.

9 Reacties
HanvanderHorst1
HanvanderHorst116 mei 2014 - 20:50

Nu je dat onthuld hebt, zal ik de rest ook maar bekend maken. Wij doen dat via de ANBO want de koning van Saoedi Arabië is zoals jullie weten, al heel behoorlijk senior. Toch is hij nog gevat hoor....hij zei: de enige goede kerk is een linkse kerk.

toshiba
toshiba16 mei 2014 - 20:50

Wat hebben linkse partijen van doen met SA politiek? Dacht je nu werklijk dat linkse partijen de SA koning kunnen vertellen wat hij moet doen? laat em niet lachen. alu hoedjes tijd blijkbaar

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 mei 2014 - 20:50

[... terwijl Wilders helemaal niet actief in het nieuws is de laatste tijd.] Ik meen me nog een recente verkiezing te herinneren waarna wilders op hoop onrust wenste te stoken. Ok, ok "de laatste tijd" is subjectief, maar internationaal beleid reagerend op dat nieuws begint nu zo ongeveer voorgesteld te worden.

lembeck
lembeck16 mei 2014 - 20:50

Tjongejonge zeg... een COMPLOT van ´links´... Zeker net zoiets als± de kogel kwam van ´links´?? Ben je dan niet een tikkeltje aan het doorschieten?

lembeck
lembeck16 mei 2014 - 20:50

Volgens mij meer iets met te hete soep en eten?

Marsman2
Marsman216 mei 2014 - 20:50

[Het zou me niet verbazen als hier een ‘dirty campaigning’ actie uit de linkse hoek achter zit.] Tuurlijk joh, want Greet is vanzelfsprekend nooit en te nimmer verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken. Aan wat hij al ruim 10 jaar overal over moslims en islam roept kan het natuurlijk niet liggen. Het is tenslotte altijd de schuld van 'hullie' - nietwaar?! Hoe zag je dit linkse complot voor je, Jan? Dat er een PvdA/SP delegatie actief bij Saoedie Arabië heeft lopen lobbyen voor een boycot van Nederland alleen om de PVV een hak te zetten? Zou het Frans Timmermans zijn geweest die even in zijn koffiepauze vanaf BZ wat telefoontjes heeft gepleegd? Of misschien was het die linksige Beatrix wel... zij heeft immers ook een motief, want ook al niet zo'n fan van Greet, en men fluistert dat ze wat linksig is. Ik was het in ieder geval niet. Ben zeker geen fan van Greet, maar zover reikt mijn netwerk niet... En waarom kan het trouwens geen rechts complot zijn geweest, Jan? De VVD is de directe concurrent van Greet. Als de PVV uitgeschakeld zou worden zou dat vooral de VVD geen windeieren leggen. Zijn de gangen van Van Rey al nagegaan in dezen? Lijkt me echt een klusje voor hem.

Mark Grootendorst
Mark Grootendorst16 mei 2014 - 20:50

Gelul! Nertgens op gebaseerd behalve niet goed functionerende hersens.

Mursili2
Mursili216 mei 2014 - 20:50

Ha ha....Nederlandse arrogantie ten top....

Mursili2
Mursili216 mei 2014 - 20:50

[Maar Saoudi Arabie mocht wel 3 miljard dollard aan Sisi, de moordende generaal van Egypte, meegeven om de moslimse Broederschap waar onder doktors en profesoren te vermoorden?? Bah] Soms twijfel ik er aan dat je bent wie je zegt te zijn.... Maar goed. je hebt natuurlijk gelijk. Het grootste probleem van het Midden Oosten is de manier waarop het westen de Sunni in Saudi-Arabië de hand boven het hoofd houd.

JodeJo
JodeJo16 mei 2014 - 20:50

Ik heb al vaker verkondigd dat Wilders ons geld gaat kosten. Saoedi-Arabië is de eerste die de handelsbetrekkingen met Nederland verbreekt. Misschien zullen meer landen in het Midden-Oosten dit voorbeeld gaan volgen. Veel andere landen zullen Nederland gewoon links laten liggen, zonder daarvan de reden te melden.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

'Misschien zullen meer landen in het Midden-Oosten dit voorbeeld gaan volgen.' -- Welnee. Geld gaat altijd voor de moraal en zeker in die bananenrepublieken/monarchien in het Midden Oosten.

[verwijderd]
[verwijderd]16 mei 2014 - 20:50

Misschien dat Saoedi Arabië zich ook eens druk kan maken over al die bouwvakkers in Qatar die sterven bij het bouwen van WK stadions. Of is dat geen belediging voor de islam? Welke uitspraken heeft Wilders gedaan over Saoedi Arabië?

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 mei 2014 - 20:50

[Welke uitspraken heeft Wilders gedaan over Saoedi Arabië?] Neem dit stikkertje, gedrukt als de vlag van Saoedi Arabië... http://www.metronieuws.nl/nieuws/pvv-introduceert-anti-islamsticker/SrZmls!buMv8RzZDstcw/

longlivemokum
longlivemokum16 mei 2014 - 20:50

De buitenwereld is eindelijk wakker geschud: wat Geert Wilders al jaren roept onder de mom van de vrijheid van meningsuiting is gewoon fout, nietwaar? Om eerlijk te zijn, ik schaam me soms een beetje als ik zie hoe aardig en vriendelijk onze medeburgers van Marokkaanse afkomst zijn b.v. die jongens en meisjes die in AH werken na hun schooltijd of in het weekend. Jullie niet? Het klinkt misschien wel dramatisch: ik zei onlangs tegen een goede kennis van mij: als ik van Marokkaanse afkomst was, was ik misschien al lang van een brug gesprongen, puur uit wanhoop. Wat het allerergst is, de meerderheid van Nederlanders kijkt kennelijk vanaf de zijlijn en grijpt blijkbaar niet echt in, wat betreft al die moddergooien vanuit de PVV richting één bepaalde bevolkingsgroep: een beetje net zoals tijdens WOII toen zoveel Nederlanders weggestuurd waren, naar mijn mening tenminste; maar dan wie ben ik?. Ik wens jullie een fijne dag en een goed weekend.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

Het gaat hier over Saudi Arabie, niet over Marokko.

Bernie2
Bernie216 mei 2014 - 20:50

Natuurlijk hebben de Saoedi's groot gelijk. Hollandsch verneder- scheld- en discriminatiekanon Wilders kan mede dankzij de ongelooflijk slappe houding van Balkenende en Rutte al jarenlang probleemloos zijn anus probleemloos en sanctieloos op islamitische landen richten om moslims aldaar onophoudelijk vol te schijten met de meest gore denkbare uitlatingen. Waarbij het bestempelen van hun religie als 'fascistöide ideologie' niet de minste is. Andere Arabische landen zijn ook al met een idem handelsboycot bezig geweest. Ik snap dat. Blijkbaar zit de wereld te wachten op een premier die zonder omhaal xenofoob Wilders veroordeelt, er de allergrootste afstand van neemt en hem namens de democratie zijn baan als volksvertegenwoordiger afneemt. Rutte die Nederland wegens erg slappe knieën drie miljard euro's laat mislopen... het zal je landsvertegenwoordiger maar zijn.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

Lastig he, dat vrijheid van meningsuiting. Wilders en zijn PVV zijn mallotige populisten die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Maar ze mogen hun onzin wat mij betreft vrolijk debitteren. Saudi Arabie is een schurkenstaat waar alle mensenrechten met de voeten worden getreden, waar geloofsafval wordt bestraft met de dood, waar vrouwen, homo's, christenen en andere minderheden totaal geen rechten hebben etc etc. Kritiek van dit land is dan ook lachwekkend.

pietdeg2
pietdeg216 mei 2014 - 20:50

Laten we vast voorsorteren door de Wilderianen te registreren, zodat we dit keer de factuur voor de schade eens een keertje wel naar de veroorzakers kunnen sturen. Dat volk heeft langzamerhand genoeg gekost en we blijven ze maar pamperen. Zo worden ze nooit volwassen.

3 Reacties
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

'Zo worden ze nooit volwassen.' -- Dat is waar en de PVV is een flutpartijtje. Maar we zijn natuurlijk niet onder de indruk van dit dreigement van een van de grootste schurkenstaten ter wereld. Het is een hoax. Mark my words.

peterh2
peterh216 mei 2014 - 20:50

Wat Wilders over Saudi - Arabië zegt is voor de verandering Nog eens helemaal waar: een verknipt streng religieus land met middeleeuwse normen en waarden... Dat moeten we ons echt niet de les door laten lezen, hoe onzinnig de stickers ook zijn.

Klaas3
Klaas316 mei 2014 - 20:50

Laat dat voorsorteren maar aan de saoedi's over, daar zijn ze namelijk heel goed in. http://islamizationwatch.blogspot.nl/2010/10/parent-stews-over-sons-islamic.html

neutralist
neutralist16 mei 2014 - 20:50

Toch weet die Wilders zich wel in het nieuws te krijgen. Er lijken geen andere partijen meer te zijn. Doet ie goed. En de PR wetten zeggen dat het hem geen windeieren zal leggen.

1 Reactie
mees.
mees.16 mei 2014 - 20:50

Doet ie dat goed?....Hoe denk je dat irritatie werkt? Denk je dat dat hem goed doet?....Weet wel zeker van niet

Bouwman2
Bouwman216 mei 2014 - 20:50

De PVV kost Nederland als bekend een lieve duit. Maar dat vindt de belstingbetaler niet erg want als het om de bestrijding van moslims gaat is de belastingbetaler niets te dol. Werkloosheid? Nou die kan best oplopen als het doel maar groot genoeg is. En natuurlijk pikken de Saudi's dat niet. Ze dreigen terug te slaat. Het lijken wel Israeli's. En dat terwijl de Heer toch zegt dat Hem alleen de wrake toekomt. Ik geloof overigens geen spat van de bewering van een openlijke Saudische boycot en een nieuwe oliecrisis. De oliestaten kunnen de inkomsten niet missen en wij hun olie niet. Zolang dat belang bestaat gaat alles gewoon zijn gang inclusief de wederzijdse animositeit. En natuurlijk de miljarden aan gederfde inkomsten, wegens heldhaftig gedrag van meneer Wilders en de eveneens geniale Hans Jansen, de arabist, nummer vier op de lijst. Het wordt heel gezellig in het EU parlement, gaat Jansen, arabist, weer in het Arabisch uit de sprookjes van 1001 nacht voorlezen.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

"Ik geloof overigens geen spat van de bewering van een openlijke Saudische boycot en een nieuwe oliecrisis. ' -- Natuurlijk niet. En daarom berokkent de PVV Nederland ook helemaal geen schade.

[verwijderd]
[verwijderd]16 mei 2014 - 20:50

3 miljard om niet langer gechanteerd te worden door een oliesjeik? Koopje, altijd doen. Als we het niet doen dan is in een klap het weerstaan van de olieboycot in 1973 voor niks geweest. Lang geleden alweer, toen had de PvdA nog ballen. Gelukkig kunnen Nederlandse bedrijven nu wel goed zaken doen met bedrijven in Afrika volgens PvdA minister Ploumen. Ongetwijfeld met subsidie voor de extra winst uit de pot van ontwikkelingssamenwerking. Anders doet een Nederlands bedrijf dus echt niks. Ploumen noemt ook nog eens de mijnen in de Congo als voorbeeld??? http://www.actionaid.org/nl/nederland/dit-doen-wij/eerlijke-mijnbouw/koper-en-coltan-uit-congo http://www.nu.nl/economie/3777992/kansen-nederlandse-bedrijven-in-afrika.html

1 Reactie
FrankTalker
FrankTalker16 mei 2014 - 20:50

de olie crisis van 1973, hebben we volledig te danken aan een PVDA minister, die op zijn eigen initiatieven handelde. De rest van Europa kreeg gewoon wel brandstof. Alleen de USA en wij niet. Dus die ballen van de PvdA kloppen niet. het was het eigenwijze handelen van een minister. En we hadden die helemaal niet hoeven hebben gehad.

[verwijderd]
[verwijderd]16 mei 2014 - 20:50

Alleen dom en bang volk laat zich chanteren. Zo'n onzinnig bericht vanuit "Saoedi-Arabië" is wederom pleidooi voor politieke inhoud Wilders/PVV.

2 Reacties
hannogroen
hannogroen16 mei 2014 - 20:50

'Alleen dom en bang volk laat zich chanteren' Laat dat nou net exact de doelgroep zijn van Wilders.

msj_meijerink
msj_meijerink16 mei 2014 - 20:50

Wim van Delft: denk eens na voor je begin te roeptoeteren. Nuance, chèr ami!

Sarah45
Sarah4516 mei 2014 - 20:50

Saoedi-Arabië heeft goed door dat het gedrag van de VVD en het door haar aangestuurde OM geen toeval is. De PVV krijgt heel erg veel ruimte van overheid, justitie en sommige media. Laten we hopen dat andere landen dit voorbeeld volgen.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

'Laten we hopen dat andere landen dit voorbeeld volgen.' -- U bedoelt de vrijheid van meningsuiting? Inderdaad: laten we hopen dat vele landen Nederland (en zeker de dictaturen in het Midden osten) eindelijk democratiseren en de vrijheid van meningsuiting toestaan.

[verwijderd]
[verwijderd]16 mei 2014 - 20:50

Mag ik de dames en heren er op wijzen die (ditmaal) voor Wilders opkomen, dat de boycot door Saudi Arabië niet te maken heeft met de uitspraken van Wilders over dat land, maar over de Islam, Koran en Mohammed? Waarbij die uitspraken zonder mankeren gewoon op Wilders terug te voeren zijn, als leugenaar, een echte boef en echt gif voor ons land? Met het Saudi Arabië als zodanig heeft het niets te maken. Wilders zelf is in alle opzichten vele malen fouter dan alle Saudi"s bijelkaar. Bedenk dat de inderdaad soms aanwezige verkniptheid van hen, gebaseerd op interpretaties van de Koran, maar in principe wel oprecht zijn. Ze geloven oprecht in een "betere wereld" met hun bekrompen denkbeelden die overigens nergens in de Koran te vinden zijn, maar dat is niet anders dan je bij sommige joden en christenen ziet waar het de Bijbel betreft. Het gaat puur om de smerige manier waarop Wilders het geloof zelf aanvalt terwijl hij weet dat hij echte leugens verkondigt die iedereen kan controleren. Als Nederland gewoon eerlijk toegeeft dat we een heel vies mannetje hebben zitten die op slinkse manier mensen tot discrimnatie aanzet en nog verder niks heeft gepresteerd, dan zal Saudi Arabië zeer waarschijnlijk wel inbinden met haar boycot.

6 Reacties
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

'dat de boycot door Saudi Arabië niet te maken heeft met de uitspraken van Wilders over dat land, maar over de Islam, Koran en Mohammed?' -- Nou en? We leven in een land met vrijheid van meninsguiting. Wilders mag de Islam bekritiseren en jij hebt het volste recht om Wilders een idiote leugenaar te noemen. We laten ons niet de mond snoeren en zeker niet door een evidente schurkenstaat als Saudi Arabie. Met het Saudi Arabië als zodanig heeft het niets te maken. Wilders zelf is in alle opzichten vele malen fouter dan alle Saudi"s bijelkaar. --- Dat valt nog wel te betwisten. Een regime dat mensen ter dood veroordeeld vanwege afvalligheid of homosexualiteit, is toch een stuk kwalijker dan een populistische malloot die veel roept, maar niets kan waarmaken. Ze geloven oprecht in een "betere wereld" met hun bekrompen denkbeelden die overigens nergens in de Koran te vinden zijn -- Nou en? We mogen daar toch wel kritiek op hebben! , maar dat is niet anders dan je bij sommige joden en christenen ziet waar het de Bijbel betreft. -- Prima, mag je dus ook kritiek op hebben. Maar het gaat hier om de islam, dus in dit verband een drogredenering. Het gaat puur om de smerige manier waarop Wilders het geloof zelf aanvalt terwijl hij weet dat hij echte leugens verkondigt die iedereen kan controleren. -- Prima. Biedt dan inhoudelijk weerwoord tegen zijn onzin. Maar het mooie in Nederland is dat een dergelijke discussie open en eerlijk kan plaatsvinden. In tegenstelling tot Saudi Arabie. Als Nederland gewoon eerlijk toegeeft dat we een heel vies mannetje hebben zitten die op slinkse manier mensen tot discrimnatie aanzet en nog verder niks heeft gepresteerd, dan zal Saudi Arabië zeer waarschijnlijk wel inbinden met haar boycot. -- Waarom? We hoeven toch niet iedere malloot te verdedigen die gebruik maakt van zijn vrijheid van meningsuiting. Saudi Arabie zal Nederland ook helemaal niet boycotten. Daar hebben ze de moed helemaal niet voor omdat ze dat belangrijke oliedollars kwijtraken.

FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

@ Henk Veldman. Het ontgaat me werkelijk waarom je hier een evidente schurkenstaat als Saudi Arabie verdedigt.

RaymondenJoop
RaymondenJoop16 mei 2014 - 20:50

"Het gaat puur om de smerige manier waarop Wilders het geloof zelf aanvalt terwijl hij weet dat hij echte leugens verkondigt die iedereen kan controleren. " Wilders zegt over SA: 'Saoedi Arabië is een verschrikkelijk land, dat nog steeds slavernij kent, dat in de top staat van Christenvervolgingen, dat de grootste financier is van internationaal terrorisme, dat afvalligen executeert, dat vrouwen verbiedt auto te rijden. Een dictatuur die de woorden vrijheid en democratie niet eens kan spellen. Wij hadden dat land zelf allang moeten boycotten, wie denken ze dat ze zijn om een Nederlands politicus de les te lezen." Zijn toonzetting kan je niet aanstaan, en gevoelsmatig vertrouw ik Wilders zelf voor geen millimeter, maar mbt de christenvervolging, financiering van terrorisme, vrouwen die niet mogen autorijden, etc. en bovendien het gegeven dat SA ook nog is zeer corrupt is naar internationle maatstaven heeft Wilders toch een paar puntjes die je via google eenvoudig kan controleren. Die Doornbos is een malloot en is ziende blind, en dat is merkwaardig voor een journalist. Het is goed dat ie een visum aan gaat vragen om daar die cultuur te snuiven. Wees niet als hem. Maar goed, laat je haat jegens Wilders je niet de ogen sluiten voor de acties van een zeer discutabel land. SA had al veel eerder door ons geboycot moeten worden.

pieterpan2
pieterpan216 mei 2014 - 20:50

De schendingen van de mensenrechten in S-A gebeuren ook juist die de regels van de islam. En heeft Wilders ook getob een punt. (Heb jij hier trouwens niet eerder gereageerd onder de naam Henk Veldman?)

GingerTed
GingerTed16 mei 2014 - 20:50

Zo geloofden de fascisten, dus net als deze ialamofascisten, ook oprecht in een betere wereld, zuiverheid, en een zich ontdoen van het kwaad veelal vertegenwoordigd door de "anderen", het "andere", ongelovigen, dat alles gebaseerd op allerlei heilige overtuigingen, Gott mit Uns, een heilstaat de nu door Saudi's gedroomde heilstaat in vele opzichten evenwaardig.

CliffClavin1993
CliffClavin199316 mei 2014 - 20:50

Beste mijnheer Praedinius - bij dezen laat ik U weten dat U een heel zinvolle bijdrage hier neergezet heeft. Die correctie/precisering diende hoognodig gemaakt te worden, want de deelnemers aan deze discussie lieten de zaken van essentie weer eens aardig door elkaar lopen, men denke hierbij aan traanvocht en make-up, in emotionele situaties. Wilders-adepten en -apostelen zijn nu eenmaal dolverliefd op hun object van begeerte, en zoals bekend maakt liefde blind. Zij verliezen elke redelijkheid uit het oog als hun afgod in verband gebracht wordt met iets slechts of nadeligs. Hadde dhr. Obama een handelsboycot met Nederland afgekondigd, vanwege Wilders' dolzinnige en pathologische islam- en moslimkritiek; dat omdat in de Verenigde Staten van Amerika (zegge ook: de U.S.A.) nogal wat mensen wonen die islamiet zijn; dan hadden de Wildersbakvissen en hun mannelijke tegenhangers op een nucleaire aanval op de V.S. aangedrongen; ze zouden de kekke Janine Hennis-Plasschaert gebombardeerd hebben met behulp van de moderne 'communicatie-media', met brieven en telegrammen, met missives via postduiven, met flessenpost, en met rooksignalen, om haar te dwingen direct een vernietigende kernaanval in te zetten. Zo zijn die lui: dolverliefd, knettergek, stekeblind. En beklagenswaardig.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 mei 2014 - 20:50

''Die moslimbroederschap zijn ook geen lieverdjes, zij gingen (en gaan nog steeds) christenen te lijf, branden hun huizen af en verkrachten hun vrouwen'' Jij bent zeker in de verwarring met orthodoxe joodse kolonisten die de Palestijnse elk dag van alles en nog wat beloven ook van hun mensheid.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 mei 2014 - 20:50

Reactie was verkeerd belandt, bedoeld voor Karel Timofeef. En met beloven bedoelde ik inderdaad BEROVEN. Bedankt.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 mei 2014 - 20:50

[Jij bent zeker in de verwarring met orthodoxe joodse kolonisten die de Palestijnse elk dag van alles en nog wat beloven ook van hun mensheid.] Niemand is in de war. Beide uitspraken zijn waar, die van jou en die waar je op reageert. De reden is simpel, alle religie is fout. Vandaar dat kritiek op 1 van de religies discriminatoir is. Dat geldt voor de uitspraak waar je op reageert, en die van jezelf.

GingerTed
GingerTed16 mei 2014 - 20:50

Verbijsterend hoe voor velen hier weer, zoals altijd, alle ogen en oren dicht gaan, weggekeken wordt, zo gauw het om niet weinig voorkomende fundamenteel kwaadaardige vormen en gedaantes van de islam gaat, en dat daarbij in dit geval door hen zelfs een argument gebruikt wordt dat geld voor moraal gaat, zoals in dit geval het geval van de Saudi-Arabische staat, die zowel binnenlands als naar het buitenland, met haar actieve, ook terroristische invloed, een zeer gevaarlijke, zeer gruwelijke, zeer misdadige revolutionaire natuur heeft volledig geworteld in de islam, en die in kwaadaardigheid zelfs potentieel een aan het nationaal-socialisme gelijkwaardige is.

1 Reactie
enschede300
enschede30016 mei 2014 - 20:50

Goed zo . Laat Nederland maar voelen . En wat praten die mensen hier bullshit uit zeg . Wilders is gewoon een debiel die haat zaait . En Arabisch land groot gelijk Maar die Nederlanders moeten weer zielig doen want hun hebben nooit iets gedaan Gatver

[verwijderd]
[verwijderd]16 mei 2014 - 20:50

In reactie op Mostafa Mouktafi, za 17 mei 2014 16:38 [''Die moslimbroederschap zijn ook geen lieverdjes, zij gingen (en gaan nog steeds) christenen te lijf, branden hun huizen af en verkrachten hun vrouwen'' Jij bent zeker in de verwarring met orthodoxe joodse kolonisten die de Palestijnse elk dag van alles en nog wat beloven ook van hun mensheid.] Jij kan nog steeds geen kritiek horen als het terecht om de islam gaat.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 mei 2014 - 20:50

Ik heb jouw hier ook nooit horen praten over orthodoxe joodse kolonisten, die namens God, slopen alles wat niet voor ze is. Moslims Broederschap in Egypte is wel tegen de bezetting van Palestina, dat wel, daar hebben veel democraten ook in het Westen er last van! maar zij bezetten niemand en beroven niemand van zijn eigen dommen op hun eigen land en grond. En bovendien het volk stemt op ze, orthodoxe joden in Israël zijn eigen rechter en kennen alleen de Wet van God, op hun eigen vertaling.

Bernie2
Bernie216 mei 2014 - 20:50

@Frans Lenaen, Niets moeilijks aan 'vrijheid van meningsuiting' dacht ik zomaar. Voor een enkeling, Wilders bijvoorbeeld, klaarblijkelijk wel. De zure racist denkt dat deze democratische verworvenheid hetzelfde betekent als ongeremd een hele bevolkingsgroep discriminerend, criminaliserend en scheldend wegschelden. Dat de Saoedi's lijden onder een zwaar repressief regime is hier natuurlijk niet aan de orde. Evenmin dat Bush, Cheney en Rumsfeld namens de VS recentelijk ruim 100.000 Iraki's over de christelijke kling hebben gejaagd/laten jagen. Wel aan de orde is dat een xenofobe aambei uit een zogenaamd beschaafd 1e wereldland land zonder beperkingen andere culturen mag schofferen. En dat benadeelden daar mi. nu terecht hun maatregelen op lijken te treffen.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

' De zure racist denkt dat deze democratische verworvenheid hetzelfde betekent als ongeremd een hele bevolkingsgroep discriminerend, criminaliserend en scheldend wegschelden.' --- Je kunt je vraagtekens hebben bij de effectiviteit, maar hij mag dit gewoon doen en Saudi Arabie is bepaald niet het land om daar ritiek op te hebben. Dat de Saoedi's lijden onder een zwaar repressief regime is hier natuurlijk niet aan de orde. -- Dat is wel degelijk relevant. Een land dat zijn burgers stelselmatig onderdrukt en andersdenkenden minderwaardig behandeld, heeft nou niet direct het recht om op hoge toon allerlei zaken te eisen. Evenmin dat Bush, Cheney en Rumsfeld namens de VS recentelijk ruim 100.000 Iraki's over de christelijke kling hebben gejaagd/laten jagen. -- Het ontgaat me wat dit met het onderwerp te maken heeft. Wel aan de orde is dat een xenofobe aambei uit een zogenaamd beschaafd 1e wereldland land zonder beperkingen andere culturen mag schofferen. -- Natuurlijk mag dat. Valt gewoon onder de vrijheid van meningsuiting. Jij mag toch ook onbepekt Wilders schofferen. En dat benadeelden daar mi. nu terecht hun maatregelen op lijken te treffen. -- Terecht? Dus als één malloot wat roept, vind jij het terecht dat een ander land maatregelen neemt. Ik voel me , als Nederlander, niet verantwoordelijkheid wat een andere Nederlander roept, maar zal altijd de vrijheid van meninsguiting verdedigen. Je blijft, in je haat tegen Wilders, iets verdedigen wat niet te verdedigen is.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 mei 2014 - 20:50

Wie heeft het altijd en openlijk over '' Het beloofde land'' door God ? Joden, Christen of Moslims? Maar wat ik hier grappig altijd vind is dat Joden in het Midden Oosten roepen '' Het beloofde land'' en Arabieren roepen: '' Het beloofde Olie''. De ene heeft grond, de andere heeft olie. Of bedoelen zij echt met '' Het beloofde land"", ook '' Het beloofde olie'' ?!

1 Reactie
DitBenIk2
DitBenIk216 mei 2014 - 20:50

Volgens mij hebben ze beiden land en heeft er slechts 1 olie.

FransLenaen
FransLenaen16 mei 2014 - 20:50

Wat opvalt is dat als het woord 'Wilders' valt, zijn tegenstanders direct stoom in de oren krijgen en per definitie de tegenpartij gelijk geven. Zelfs als elementaire democratische principes, zoals de vrijheid van meningsuiting, worden gebroken. Wilders mag toch vinden dat Saudi een rotland is en de islam een rotreligie? Net zoals eenieder natuurlijk ook mag vinden dat Wilders een mallotige leugenaar is. Hij spreekt bovendien toch niet namens de Nederlandse regering? Los van het feit dat eventuele kritiek van Saudi Arabie lachwekkend is (ze lappen zelf alle elementaire mensenrechten aan de laars).

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 mei 2014 - 20:50

[Wilders mag toch vinden dat Saudi een rotland is en de islam een rotreligie?] Natuurlijk mag ie dat, sterker nog, hij heeft in beide gelijk, SA is een rotland en elke religie is een rotreligie. Dat ontneemt vervolgen SA niet het recht te reageren op het misbruik van hun vlag voor een stikker die niet over SA gaat. En het ontneemt zijn tegenstanders hier niet het recht kwaad te worden over het discriminatoire gedrag van wilders door een algemeen probleem aan een enkele groep te plakken.

Patrick Faas
Patrick Faas16 mei 2014 - 20:50

Tijd voor een keurmerk misschien van politiek correcte producten? Eerlijk gezegd zou ik ook geen Nederlandse producten willen kopen als ook maar iemand van die types, die “minder minder” willen, eraan zouden verdienen. We kunnen een lijst opstellen van bedrijven die de PVV vijandig zijn en die diversiteit hoog in het vaandel houden. De staat Saudi Arabië wil Nederland boycotten, maar daarbuiten zijn er ook vast veel individuen die hun aankopen politiek bewust doen.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten16 mei 2014 - 20:50

''die hun aankopen politiek bewust doen.'' Daarom rijdt mijn auto op gegarandeerd Saoudi Arabie vrije benzine.

longlivemokum
longlivemokum16 mei 2014 - 20:50

Weten Geert Wilders en zijn PVV-collega's (echt) niet wat het gevolg van het stickertje (met de kleur van het SA vlag en met provocerende texten tegen de islam erop) kan zijn, toen ze samen het stickertje bedacht? Weten ze (echt) niet wat gebeurde toen in Denemarken wat betreft die zogenaamd Deense cartoonrel, van een tijdje geleden al? Toen verloren Deense bedrijven heel veel miljoenen aan exporten aan allerlei islamistische landen overal ter wereld, er was een tijdje kennelijk compleet chaos wat betreft haar handelsbetrekkingen met veel islamistische landen en overleden toen ook meer dan honderd mensen in verschillende islamistische landen vanwege rellen rond deze Deense cartoon's.

1 Reactie
MagisterDixit
MagisterDixit16 mei 2014 - 20:50

Laten we onze mond maar houden hè, dat is wel zo veilig.