Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sander Simons aan longkanker overleden

  •  
06-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
229 keer bekeken
  •  
sander-simons-rtl-nieuws.jpg
RTL Nieuws: 'Strijdbaar en optimistisch'
Oud-journalist Sander Simons is dinsdag overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat heeft zijn zakenpartner en vriend Bob de Vilder laten weten.
Sinds februari 2008 streed Simons tegen de ziekte. Hij is thuis gestorven in het bijzijn van familie en vriendin Louise,  zo meldt  De Vilder. Op zijn uitdrukkelijk verzoek is door de huisarts euthanasie toegepast.
Simons genoot bekendheid als nieuwslezer en verslaggever voor RTL Nieuws. Nadat hij daar tien jaar had gewerkt, van 1989 tot 1999, werd hij onder meer voorlichter en communicatiedeskundige voor bedrijven als Randstad Holding en Robeco.
In een reactie  zei hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws dinsdag:
Sander Simons was strijdbaar en optimistisch en ging op een bijzondere manier met zijn ziekte om. Het is schokkend te horen dat hij nu toch is overleden.”
Simons bleef ook tijdens zijn ziekte actief. De man die eerder onder meer een boek schreef over Charlie Chaplin, publiceerde afgelopen jaar ‘Blessuretijd’, dat over zijn ziekte gaat. Zijn hoofdredacteur Taselaar hoopt dat Simons ‘voor anderen die kanker hebben een grote steun is geweest’.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.