Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Samsom krijgt partij achter zich

  •  
12-05-2013
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
samsom_b300.jpg
PvdA-leden accepteren weigering Samsom strafbaarheid illegalen te verwerpen ... Motie Terphuis aangenomen
In de Utrechtse Jaarbeurs wordt zondagmiddag een speciale ledenraad van de PvdA gehouden over de strafbaarstelling van illegaliteit. Op het laatste congres eisten de leden dat die VVD-maatregel uit het regeerakkoord verdwijnt. PvdA-leider Diederik Samsom weigert die wens uit te voeren.
Sander Terphuis, aanvoerder van het verzet tegen de strafbaarstelling van illegaliteit, bezweert op zijn weblog dat hij de strijd niet opgeeft.
Ik staak mijn strijd tegen het strafbaar stellen van illegaal verblijf niet. Zeker niet. Ook tijdens het vorige kabinet protesteerde ik tegen deze inhumane en onmenselijke maatregel. Deze maatregel was voor mij onaanvaardbaar, is nog steeds onaanvaardbaar en zal onaanvaardbaar blijven. Mijn strijd tegen deze afschuwelijke maatregel zal dan ook niet eindigen zolang het niet zeker is dat we verlost zijn van deze verwerpelijke maatregel.
Naar verluidt is Terphuis zwaar onder druk gezet om terug te komen van zijn standpunt. Hij heeft een nieuwe motie ingediend waarin de eis om de strafbaarstelling te verwerpen niet meer voorkomt. In plaats daarvan komt hij met een hele reeks voorstellen die de levensomstandigheden van vreemdelingen moeten verbeteren.
Ondertussen gaat het over veel meer dan alleen deze maatregel. Diederik Samsom heeft zich tegen de leden gekeerd door vast te houden aan het regeerakkoord. Vanmiddag moet duidelijk worden of het hem de afgelopen is gelukt leen te overtuigen van zijn koers.
NRC Handelsblad analyseert de positie van Samsom en constateert dat de leider meer gevaar loopt door in te stemmen met het van tafel halen van de strafbaarstelling dan door de invoering:
Het congres zijn zin geven is misschien wel een groter risico dan het weerstaan. Het zou een grote verleiding opleveren voor andere ontevreden PvdA-leden, want waarom zou het congres zich niet uitspreken tegen andere onprettigheden uit het regeerakkoord, zoals de bezuinigingen op ontwikkelingshulp, de versobering van de WW of de aanschaf van het gevechtsvliegtuig JSF?
De vier moties die vanmiddag besproken worden staan hier , inclusief het stemadvies van het partijbestuur. 
Update 14:13
Zes leden van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer die grote moeite hebben met de strafbaarstelling eisen dat eerst de motie Terphuis volledig wordt uitgevoerd voordat de strafbaarstelling wordt doorgevoerd. Dat zou uitstel van de maatregel betekenen en garanderen dat de PvdA er ook daadwerkelijk in slaagt het leven van vreemdelingen te verbeteren.
Ondertussen probeert Diederik Samsom de leden te overtuigen. HIj stelt onder meer dat 22 andere Europese landen een soortgelijke maatregel reeds hebben doorgevoerd. Hij haalt ook aan dat de PvdA al veel maatregelen, zoals het boerka-verbod, heeft kunnen schrappen. Aan de andere kant bevat het regeerakkoord meer maatregelen waarvan hij het belang zelf niet in ziet. Hij noemt als voorbeeld de bezuiniging van 1 miljard op ontwikkelingssamenwerking.
Samsom noemt de strafbaarheid een lelijke maatregel maar stelt dat het totale pakket waar de maatregel deel van uitmaakt het leven van vluchtelingen verbetert.
Update 14:24
De dissidente fractieleden zijn volgens NOS-journalist Wilco Boom: Arib, Hylkens, Kuzu, Ozturk, Mei Li Vos, en Ypma
Update 16:15
Diederik Samsom heeft de confrontatie met de leden glansrijk doorstaan zonder ook maar enig moment in de problemen te komen. De PvdA-leider wist kritiek op alle mogelijke manier te smoren: “Op die vraag heb ik u vorige week in de mail al geantwoord, daar heeft u niet meer op gereageerd”.
Een vrouw oogstte luid applaus met haar opmerking dat het er niet om ging de PvdA-leden te overtuigen maar de “10 miljoen mensen die niet op ons gestemd hebben”.
Motie 4 van de afdelingen Den Haag / Rotterdam werd uiteindelijk alleen door de eerste afdeling ingediend. Deze motie stelt dat de fractie “iedere reële mogelijkheid zal aangrijpen om het regeerakkoord op het punt van de strafbaarstelling van illegaal verblijf gewijzigd te krijgen”. Deze motie werd ruim verworpen.
Aangenomen werden de moties van Sander Terphuis en een van de Jonge Socialisten. Die laatst stelt dat “de fractie haar eigen verantwoordelijkheid kent en moet beslissen of onderhandelen met de VVD naar aanleiding van motie 41 een verstandige optie is”. Daarmee heeft het standpunt van Samsom gezegevierd, als hij er tenminste in slaagt de zes dissidente fractieleden in het gareel te krijgen.
Een punt is dat in de motie van Terphuis illegaliteit een overtreding wordt en geen misdrijf. Er rezen vragen over hoe vaak een illegaal dan wel beboet kan worden. Volgens de wet kan er na drie keer dezelfde overtreding alsnog worden overgegaan tot opsluiting. Wel betekent het feit dat het een overtreding is dat hulp aan illegalen niet strafbaar kan zijn, in tegenstelling tot wanneer het een misdrijf is.
Voorzitter Hans Spekman sloot de bijeenkomst tevreden af: “Dit is de PvdA die we moeten zijn”.
Video: Samsom over moties 1 en 4 (sorry voor het bromgeluid)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (66)

boswachter2
boswachter212 mei 2013 - 10:51

PvdA wil de geldkraan nog verder opendraaien voor "vluchtelingen". De Nederlander zal weer harder gepakt worden, daar zij het gelach moeten betalen. Wanneer komt er eens een einde aan het Sinterklaas spelen met geld van de belastingbetaler.

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

De Jonge Socialisten kunnen zichzelf beter opheffen.... Zij gaan er vanuit dat de fractie beter kan afwegen wat mogelijk is in onderhandelingen (...). Er werd/wordt niet doorgevraagd wat de achterliggende afwegingen van de fractie precies zijn geweest. De praatjes van SamSam blijven inconsequent met de intrinsieke doelstellingen van deze zogenaamde sociaal-democratische partij.

ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

Een onuitvoerbare wet ontwerpen en invoeren. Dat moet je maar kunnen en willen als minister of staatssecretaris. En de tweede kamer stond er bij en keek er naar. En dan maar klagen over teveel aan overbodige regels in Nederland, waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. En wat moeten wij als bewoners van Nederland met dit pandemonium van de tweede kamer?

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

We zijn tegen deze maatregel maar er staan andere dingen tegenover (...). Het blijft lachen met die kale.

peterh2
peterh212 mei 2013 - 10:51

Principes en de PvdA... Het blijft lastig.

degreune
degreune12 mei 2013 - 10:51

Net als Samson hebben de PVDA leden ook totaal geen ruggegraat.

Meta Foor
Meta Foor12 mei 2013 - 10:51

de gekte zet zich om in alledag: hele dag stemmen en klappen om een beleid dat al bijna een jaar afgelikt wordt door Pvda nog eens goed te keuren. volgende bijeenkomst ? de goedkeuring van de JSF daarna ? de goedkeuring afbraak Onderwijs daarna ? verliezingen hoop ik , gevolgd door verkiezingen

Moogle
Moogle12 mei 2013 - 10:51

pvda doet cda na zelfde als cda/pvv leegloop ,,toen de cda zn beginselen begon te verkwanselen . lekker slim pvda, om nu ook die weg te gaan het ziet er vanaf hier in ieder geval hetzelfde uit . maar als de regering het niet echt voor het zeggen heeft lijkt me dat normaal ,,en gaat de echte macht gewoon verder waar ze gebleven waren ,Voor de verkiezingen ondanks de nieuwe samenstelling ook zie ik nog niet dat de veroorzakers vd krisis ,ervoor belast worden zoals de gewone onschuldige burger wel. dus wat die pvda uberhaubt heeft binnengehaald blijft een raadsel het wordt tijd dividend belasting te heffen om de economie te redden,,en de wereld leefbaar te houden voor de gewone mensen die een mensenleven willen leiden,ipv corporate slavery

holstein7
holstein712 mei 2013 - 10:51

als je illegale mensen een verblijfsvergunning geeft (want dat wordt stap twee van deze soap) dan vragen ze bijstand aan we dienen ze een huis aan te bieden en ze mogen zich met hun gezin herenigen etc, allemaal heel mooi hoor maar nederland is een overbevolkt land die mensen op deze manier aanzuigt. je dient ergens een streep te trekken en dat kunnen jullie progresieven per defenitie NIET, met niks... alles gedogen is jullie oplossing en daar worden andere mensen boos over zoals ik.

Joeri2
Joeri212 mei 2013 - 10:51

"Dit is de PvdA die we moeten zijn" Tja. Ik weet nu nog zekerder dat ik dit een partij is die mijn stem niet verdient. Dus wat Spekman hier bedoelt is mij niet helemaal duidelijk. Bij de volgende verkiezingen gaat dit "wij doen niet wat ons ideaal van ons wil" gewoon in het potje "ja maar da moes van hunnie" gaan, makkelijk zat. Ik ben alleen iets rechtlijniger, fout is gewoon fout, ook al zegt een ander dat je iets fouts moet doen. Verklaard wel waarom van de PvdA bedrijven geen gehandicapten moeten aanmenen, of dat Nederlandse bedrijven geen belasting hoeven te betalen, dat verzekeringen hun winst mogen vervijfvoudigen over de ruggen van zieken. Uiteindelijk moet er helemaal niks. "Dit is de PvdA die we moeten zijn". Fijn dat je weer kunt slapen Spekman, maar euh, even dan: voor de PvdA is iemand die niet zo in landsgrenzen gelooft een crimineel en iemand die niet zo in bedrijf belasting betalen gelooft een goed zakenman. Zeg, wat is dan het verschil tussen VVD en PvdA?

imalama
imalama12 mei 2013 - 10:51

De oplossing: http://www.youtube.com/watch?v=FTnT1a-HKj0

HanzChristian
HanzChristian12 mei 2013 - 10:51

PvdA-leden accepteren-weigering-(Samsom)strafbaarheid-illegalen-te-verwerpen... Motie (Terphuis) aangenomen. Als dit een examenvraag inleidt ga ik waarschijnlijk zakken.

bruces
bruces12 mei 2013 - 10:51

Bij de PvdA komen iedere keer poppetjes uit de doos. Is dat nu een vorm van interessant doen ? Aandacht trekken ? Of zitten ze gewoon bij de verkeerde partij ?

denker28
denker2812 mei 2013 - 10:51

Waarom niet ALLE ontwikkelingshulp afgeschaft. Een nieuwe centrale rekening openen met naam ONTWIKKELINGSHULP. Alle pvda-gutmenschen staat het vervolgens vrij om jaarlijks een RUIME donatie te geven.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 mei 2013 - 10:51

Maak van Illegaliteit een gedogen beleid zoals bij Wilders en de Nederwiet. Ze deugen niet maar gedoogbaar!

mamamaria
mamamaria12 mei 2013 - 10:51

Het gaat in de politiek alleen om het tevreden houden van de machthebbers met het grote geld. En daarmee zijn alle principes en ideologieën naar de achtergrond geschoven. Ze doen er allemaal aan mee. En dan vinden de politici het gek dat de kiezers geen vertrouwen meer in ze hebben.

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 mei 2013 - 10:51

En weer moeten we geloven dat ondanks het feit dat er achteruitgang is (in wetgeving in dit geval) dat we er wel degelijk op vooruit gaan. En de PVDA leden slikken dat. WOOOOOAAAAAAAh!

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 mei 2013 - 10:51

En weer wordt ons voorgehouden dat principes niet mogen. Een beetje fout zijn mag, voor de goede zaak natuurlijk, dat weer wel. Precies die insteek maakt de PVDA zo ongeloofwaardig mijnheer Samson. Als je onderhandelt over koopwaar, kan dat misschien nog wel, hier gaat het over mensen dan ga je niet schipperen. Opsluiting is fout, punt.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

Wat je dan beter kunt doen is de asielprocedures veranderen. In dit geval: versoepelen. Dan heb je infrastructuur om de instroom van asielzoekers te vergroten. Als de illegaliteit op zich gelegaliseerd moet worden dan kan iedereen hier komen rondhangen zonder dat enige eisen worden gesteld. Dus ook mensen die gelogen hebben, uit zijn op financieel gewin of oorlogsmisdadigers. Tenzij dit het werkelijke doel is van de PvdA'ers.

1 Reactie
rbakels
rbakels12 mei 2013 - 10:51

Wat een asielzoeker is, is precies gedefinieerd. Dat is iemand die in zijn eigen land voor zijn leven moet vrezen.Dat is na de Tweede Wereldoorlog vastgelegd in verdragen om te voorkomen dat de toestanden zich zouden herhalen van de vluchtende joden die voor de oorlog van het kastje naar de muur werden gestuurd en ten slotte eindigden in Auschwitz. Bij de "illegalen" gaat het vaak om economische migranten. Die hoeven wij niet toe te laten. Al spelen deze mensen soms een waardevolle rol in de economie: Chinese koks, werksters uit Zuid-Amerika. Het lastigst zijn de mensen die wel terug moeten maar niet terug kunnen (al dan niet uit eigen schuld), bijv. omdat ze hun papieren hebben vernietigd en/of hun land van oorsprong niet meewerkt. Dan zal de rechter art. 40 Sr. toepassen: "Niet strafbaar is hij die een feit begaat waartoe hij door overmacht is gedrongen." Wat de politie niet hoeft te weerhouden om deze mensen hardhandig aan te pakken. En wie opnieuw wordt aangehouden wegens illegaal verblijf kan zich beroepen op het leerstuk van "voortgezette handeling" (art. 56 lid 1 Sr) en daarom dan ook niet meer strafbaar, want tijdens de vervolging en eventuele detentie blijft het onrechtmatige verblijf gewoon voortduren.

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Tot worden tot dusver een hoop veren in de eigen reet gestoken. 'Humaan en rechtvaardig'? Illegaliteit blijft strafbaar.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Corr.: 'Tot dusver worden een hoop veren in de eigen reet gestoken.' (Verbouwingsfoutje. Prdn.)

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

Vind het nogal een kinderachtige vertoning. Had men bij het regeerakkoord destijds hier gelijk een punt van gemaakt dan hadden ze nog recht van spreken. Opeens nu over een destijds gemaakte afspraak vallen getuige van een grote desinteresse of kleinzielige onbetrouwbaarheid. Je kunt niet afspraken maken over geven en nemen en dan bij ieder puntje geven gigantisch dwars gaan lopen doen.

1 Reactie
ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

"Had men bij het regeerakkoord destijds hier gelijk een punt van gemaakt dan hadden ze nog recht van spreken. Opeens nu over een destijds gemaakte afspraak vallen getuige van een grote desinteresse of kleinzielige onbetrouwbaarheid. Je kunt niet afspraken maken over geven en nemen en dan bij ieder puntje geven gigantisch dwars gaan lopen doen." Heb je het nu over het beleid van de vvd, want die hebben tot nu toe hier in gegrossierd.

rbakels
rbakels12 mei 2013 - 10:51

Zonet word ik er door het TV-programma "Buitenhof" aan herinnerd dat Wilders al wekenlang in de peilingen de grootste is. Wel werd er geruststellend aan toegevoegd dat in onze versplinterde politiek een partij al gauw de grootste is, en dat sinds Wilders om vijf voor twaalf wegliep uit het "Catshuis" geen enkele partij het meer zal wagen om met deze onbetrouwbare partner in zee te gaan, zelfs de VVD niet. Dat Wilders zo hoog staat in de peilingen heeft in meer dan één opzicht met dit onderwerp te maken. In de eerste plaats wordt ons land onbestuurbaar als er nu een crisis komt. Of zouden we dan een coalitie van SP en 50+ krijgen? Onze economie zal nog verder afzakken ten opzichte van Duitsland. En in de tweede plaats blijkt er een griezelig grote steun voor een volksmenner die een meedogenloos vreemdelingenbeleid voorstaat. Al sluit ik niet uit dat de PVV-stemmer Wilders blindelings vertrouwt en zich niet in zulke "details" verdiept.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat12 mei 2013 - 10:51

Het risico van onbestuurbaarheid ligt op de loer als er nieuwe verkiezingen zouden komen door een kabinetscrisis, inderdaad ! Wát we ook van de huidige regeringspartijen kunnen zeggen, denk ik wel dat zij zich inzetten om dat te voorkomen. Zelden zullen twee partijen zó tot elkaar veroordeeld zijn geweest. Mocht het toch uit de hand lopen, blijft de nieuwe koning in elk geval bespaard, dat hij Wilders formeel als informateur moet aanwijzen, door de nieuwe procedure.... Al heb ik weinig op met deze regering en heeft de vvd wel erg veel lichtgewichten ingezet, er is niet veel 'keuze' momenteel.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

Illegalen gedogen is een zwaktebod. Illegalen opsluiten is ook een zwaktebod. Illegalen moeten gewoon teruggestuurd worden naar waar ze vandaan komen. En als het thuisland daar niet aan mee wil werken, dan moeten we ons daar niet als een stelletje sukkels gewoon maar bij neerleggen.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Op de vraag wat de politieke gevolgen zijn 'mocht de Eerste Kamer tegen stenmmen' werd omzeilt door een vertegenwoordigster uit de Eerste kamer met haar antwoord dat ze afwachten wat de Tweede Kamer beslist. Deze onduidelijkheid geeft te denken. Ik ga ervan uit dat PvdA'ers vóór zullen stemmen en allen hun regentenplekje kunnen behouden. Verderr valt mij op dat deze bijeenkomst erg veel overeenkomsten vertoont met die van het CDA over deelname aan de toenmalige regering met gedoogsteun van Kwantumkop. Zij werden mede hierdoor electoraal afgestraft en gemarginaliseerd. Gezien het overduidelijke verraad aan de sociaal-democratie, niet alleen met deze WanWet maar ook door de medewerking aan neoliberalen, is het mijn wens dat deze partij hetzelfde zal ondergaan.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst112 mei 2013 - 10:51

Wat moeten we dan doen? Met zo'n land?

Sonia2
Sonia212 mei 2013 - 10:51

Deportatie was ooit inderdaad geen zwaktebod. Daar is zelfs goed aan verdiend door politie en spoorwegen. Maar ja, dat duurde maar een paar jaar. Jammer hè.

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Spekman: 'wij gaan mensenhandel bestrijden'. DIT IS MENSENHANDEL ! Lullo.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos12 mei 2013 - 10:51

Nee Joop, probeer het populisme in je een beetje te bezweren. Mensenhandel is echt iets anders. Nu moet de PvdA inzetten op het goed behandelen van mensen. De buitenschuldsituatie in de vreemdelingendetentie moet op de schop. Dat is het echte werk, niet deze symboolpolitiek. Maar goed, dat kan je die leden van de PvdA ook niet verwijten, dat ze politiek niet verder kijken dan hun neus lang is.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

'Hoe moet je hieruit ooit een stabiel kabinet formeren dat ook nog instemt met Europese politiek? ' Ook ik zit niet te wachten op instabiliteit. Maar 'om tot het gaatje van inhoudelijke discussies te gaan te gaan' zal dit nodig zijn. Het blabla moet stoppen. Als je een sociale samenleving wenst zal minstens 70% van het electoraat op alle punten empirisch bewezen inhoudelijke standpunten moeten kunnen geven en uitwisselen. Daarbij zal humaniteit het uitgangspunt moeten zijn. Gezien de desinformatie van vandaag de dag (...) zie ik dit als een enorm probleem. Wat van belang blijft is te blijven praten over gevolgen van besluiten over wat wenselijke is en wat waar en niet waar is. Suggesties, wensen en aannames zeggen helemaal niets. Ik ben daarom een groot voorstander van één vorm van dictatuur; die van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en wens Slow Politics en Slow Science. ... Geduld is een schone zaak.

ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

Special voor samsom: http://www.youtube.com/watch?v=i2RGu1v5388

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Zo lopen weer 'synchroon' (...). http://www.youtube.com/watch?v=GjK3tfAxPF8 ; )

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Dom volk.

1 Reactie
ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

Volk dat accepteert dat een tweede kamer een wet aanneemt die onuitvoerbaar is en daardoor alleen al volkomen zinloos is, moet wel super dom zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de inhoud van deze wet gehad, want dan wordt het super super dom. Een illegaal mens bestaat niet. Een ieder is geboren op deze aardkloot.

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

"Dit is de PvdA die we moetn zijn" Twents of Drents? ; )

1 Reactie
bruces
bruces12 mei 2013 - 10:51

Hoe bedoel je drents of twents ?

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Mee eens. ... Over oplossingen zullen we blijven bakkeleien. (Tot het gaatje.) ; )

Sonia2
Sonia212 mei 2013 - 10:51

[Ik hoop dat de Nederlandse politiek en media ook aandacht houden voor de grote onderwerpen.] Dat doen ze opzettelijk niet. Die onderwerpen liggen namelijk niet goed en kan de gang van zaken verstoren. Alle hypes met chocoladeletters fungeren uitstekend als rookgordijn. Het houdt de mensen van de straat.

Sonia2
Sonia212 mei 2013 - 10:51

Ik begrijp de ophef niet. Na Kok zou een rationeel mens zijn conclusies wel getrokken moeten hebben. En na Bos de bankenmaat helemaal. Maar goed, misschien zijn PvdA-stemmers dan wel hele domme mensen.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe12 mei 2013 - 10:51

De media mijn beste Sonja, die geven de doorslag. P&W, DWDD, Buitenhof. Gecombineerd met wat sullige stemwijzers, en wat geframede debatjes, en voila. Een hetze van de Telegraaf en Elsevier erbij maken het beeld helemaal compleet. En zo gaat het al jaren. En de gemiddelde kiezer laat zich daardoor beinvloeden.

msj_meijerink
msj_meijerink12 mei 2013 - 10:51

Gelukkig haal ik uit de reacties dat deze haast alle van niet-PvdA leden zijn. En dat is maar goed ook: lekker mopperen aan de zijlijn. Ikzelf was bij de Ledenraad aanwezig en proefde daar toch een heel andere sfeer.

1 Reactie
bruces
bruces12 mei 2013 - 10:51

Vertegenwoordigt deze ledenraad ca. 4.000.000 nederlanders of 3.000.000 kiezers ? Nee. Deze ledenraad is een groepje egotrippers, die alleen zichzelf belangrijk vinden. Gewoon zo doorgaan, dan heb je straks nog 12 Kamerzetels.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

Knap hoor. Wel 1 probleem, er is geen hond meer die ook maar iemand in de politiek nog serieus neemt of ook nog maar iets aantrekt van....die slechte soap serie die jullie aan het uitvoeren zijn....en dat geld voor alle 150.... Ik leun in ieder geval niet op kneusjes die willens en wetens afstevenen op een toekomst waar nauwelijks meer energie is en of voedsel.... en proberen een middeleeuws principe in stand te houden... En dit soort monumenten neerzet: http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones Ik veracht dergelijke mensen...

1 Reactie
lembeck
lembeck12 mei 2013 - 10:51

Mee eens....

Sonia2
Sonia212 mei 2013 - 10:51

En als zo'n illegaal nu eens Jezus zou zijn? En aan de pro-deportisten: Hirsi Ali Magan terecht uitgezet?

1 Reactie
ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

"En als zo'n illegaal nu eens Jezus zou zijn?" Dat was hij toch bij zijn geboorte samen met zijn ouders. En er was geen plaats voor hen in de herberg.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mei 2013 - 10:51

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Sonia2
Sonia212 mei 2013 - 10:51

Herstel: de kosten van de staat lopen op *omdat* er bezuinigd wordt. Het is in werkelijkheid ook geen 'bezuinigen' maar 'de banken betalen'. Maar aangezien het de PvdA uitsluitend om de macht gaat, zal ze dat soort zaken nooit verklappen, want dat zou betekenen dat ze de macht moet gaan confronteren en bestrijden. Want wanneer ze dat niet doet volgt er onherstelbaar gezichtsverlies met alle gevolgen van dien. Zo houdt iedereen in Den Haag, van rechts tot links, elkaar en de zwendel in stand.

wvdstraat
wvdstraat12 mei 2013 - 10:51

Europa is inderdaad (nog) één van de mogelijkheden om weerstand te bieden aan het 'populisme', waartoe ik - voor alle duidelijkheid - de SP NIET toe reken, al is hun standpunt t.a.v. datzelfde Europa het mijne niet. Het lastige is alleen, dat geen enkel land meer onvoorwaardelijk de Europese gedachte steunt, zelfs Monnet, Schuman en Adenauer zouden niet onverdeeld 'blij' geweest zijn met de huidige situatie. Dat kan ook niet anders, want een dergelijke economische samenwerking kan niet zonder een politieke, de afwezigheid daarvan is, vooralsnog, een historisch foutje. Juist de problemen (overdreven privatiseringseisen, kostbare aanbestedingsprocedures en gebrek aan transparatie (w.o. het Brusselse lobbycircuit) hadden daarmee voorkomen kunnen worden, net als de exorbitante kosten van het instituut zelf. Zo dwalen (ook mijn) gedachten af naar de jaren '80, waarin senior medewerkers van EU en EP werden aangenomen voor fl 10.000,- per maand, 'most expenses paid' (! ! !). Europa zou een CONfederatie ván alle deelnemende landen moeten zijn, met grondige afstemming, in plaats van oplegging. Alleen zó kunnen momenteel de problemen (dus ook die van immigratie, fraude en populisme) gezamenlijk en structureel worden aangepakt. Met drie dure autobanden en één thuisbrengertje is er onvoldoende draagvlak.....

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

? 'Principes' hebben ze overboord geflikkerd en 'regeringsverantwoordelijkheid' is directe steun aan neoliberale uitgangspunten. Ze zijn door de mand gevallen dus volledig ongeloofwaardig.

Superwillie
Superwillie12 mei 2013 - 10:51

Wat ik jammer vind is dat er niet gepraat word over een oplossing. Er zijn veel illegalen in het land. De VVD wil dit oplossen. En komen met strafbaarstelling in de hoop dat dit helpt. Als je het hier niet mee eens bent zul je toch een alternatief idee wat het zelfde bereikt moeten indienen. Kan iemand mij vertellen wat de pvda als betere oplossing aandraagt?

1 Reactie
ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

" De VVD wil dit oplossen. En komen met strafbaarstelling in de hoop dat dit helpt." Wat wil de vvd oplossen? Strafbaarstelling, wat overigens allang kan, lost niets op. We hebben het over illegalen die nergens, maar dan ook nergens welkom zijn. En de vvd weet dit ook. De vvd neemt dit standpunt louter in om stemmen te trekken van de pvv. Dat is de enige reden, de domme, naïeve kiezer een rad voor zijn ogen draaien.

JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

De 8 aanpraattrucs van SamSam 1 Soms hebben uw leden een extra duwtje in de rug nodig. Als je weet dat zij niet genoeg geïnformeerd zijn stuur je info met de schaarse successen die er over de partij zijn. 2 Gebruik een guerilla tactiek. Creëer haast. Zeg dat de situatie urgent is en dat u binnen een week wilt overleggen. De meeste mensen voelen zich te schuldig om weg te blijven. 3 Leden verwachten opdringerige praatjemakers. Pak het dus eens complete anders aan. Als het moment van beslissen aangebroken is, zeg dan eens iets als ‘dit is het beste alternatief’, of ‘ik weet niet zeker of u overtuigd bent’. Twee voordelen: u lijkt oprechter en uw argumenten wordt onweerstaanbaar. 4 Een lid die zich afzijdig houdt, zal dat blijven doen tot er een reden geeft om tot actie over te gaan. Geef een subtiele hint, zoals ‘de situatie is urgent en niet kan wachten’. Vertel dan dat als er beslist wordt de politieke situatie goed blijft. 5 Heeft u alles uitgelegd en alles gezegd wat er te zeggen valt? Stel dan de simpele vraag 'of er nog een reden is om niet tot acceptatie over te gaan'. Meestal is het antwoord ‘nee’. Het lid heeft het gevoel dat hij de kans heeft gehad zijn mening te geven en serieus genomen wordt en is des te meer geneigd het met uw standpunten eens te zijn. 6 Een goed strateeg zet eerst anderen in om de leden te masseren en te verkennen. Als er een paar retorische talenten in huis zijn reserveer je hen voor dat laatste finale. 7 Leden willen zich speciaal voelen en dat bereikt u niet bepaald met een standaardverhaaltje. Presenteer de informatie steeds dusdanig dat die perfect aansluit bij iemands situatie, persoonlijkheid, leeftijd, motivatie en kritiek. 8 Laat leden zelf het woord voeren. Deze aanpak geeft leden het gevoel dat zij de touwtjes in handen hebben en als ze dat denken, zijn ze eerder geneigd tot een positief antwoord.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten12 mei 2013 - 10:51

Corr.: 'Leden verwachten géén opdringerige praatjesmakers.'

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos12 mei 2013 - 10:51

Joop, het is heel simpel, de kiezers hebben niet gestemd op de ledenraad of op individuele leden, de kiezer heeft gestemd op volksvertegenwoordigers. Volksvertegenwoordigers zitten in het parlement. Ik heb als PvdA-stemmer niets te maken met emotioneel-radicale snotterende PvdA-leden. Het congres heeft dit akkoord in november aangenomen en had dit ook niet kunnen doen. Dat was pas rechte rug geweest. De ophef die er ontstaat is uiterst hypocriet, politiek naïef en potentieel ondermijnend voor de PvdA. Dat laatste mag natuurlijk maar had het akkoord in november dan gelijk weggestemd. Krokodillentranen.

Jantje68
Jantje6812 mei 2013 - 10:51

Prachtige analyse. Samson heft dit idd puur gewonnen op presentatie techniek. Managers zijn vol gepompt met dit soort technieken. Net zoals die truck met pak en stropdas waarmee hij de verkiezingen heeft gewonnen. Met inhoud heeft het niets te maken. Dat hij hier mee weg komt heeft te maken met het feit dat de PvdA achterban niet zo gepokt en gemazeld is in het bedrijfsleven. Ondertussen heeft Ploumen weer 300 miljoen binnen gehaald voor het bedrijfsleven maar we noemen het nog steeds ‘ontwikkelingssamenwerking’.

ElChe
ElChe12 mei 2013 - 10:51

Colijn: "Vermeden moet worden alles wat de strekking heeft duurzame vestiging in ons reeds zo dichtbevolkte land te bevorderen, daar een verder binnendringen van vreemde elementen schadelijk zou zijn voor de handhaving van het karakter van den Nederlandse stam. De regering is van oordeel dat in beginsel ons beperkt territoir voor de eigen bevolking moet blijven gereserveerd," schreef de Nederlandse regering in een memorie van antwoord bij de Rijksbegroting van 1938.

2 Reacties
bruces
bruces12 mei 2013 - 10:51

El Che. Niet vanuit Nationaal Populistische Gronden, ben ik het wel met je eens dat Nederland overbevolkt is en dat wij de illegaliteit moeten beperken, om het nog beheersbaar te houden in Nederland.

wvdstraat
wvdstraat12 mei 2013 - 10:51

De strijd tussen Colijn en Rutte om de titel "Slechtste Nederlandse Premier Ooit" is dan ook nog lang niet beslecht.

Sternenstaub
Sternenstaub12 mei 2013 - 10:51

Samson's bij oppervlakkige beschouwing redelijke argumenten, zijn niets meer, dan de bedriegelijke opmaak van een, bij kritische beschouwing, doorzichtig, hypocriet masker voor de januskop van zijn machtspolitieke strategie, en de PvdA'ers die hem volgen, zijn moreel gecorrumpeerde opportunisten, net als Samson zelf, dan wel laffe conformisten, wat op hetzelfde neerkomt, en zo is de PvdA één pot nat gebleken samen met alles wat in de geschiedenis verraad pleegde en pleegt aan idealen en principes, en wel om er een zeker platvloers, laag bij de gronds voordeel uit te halen. Platvloerse, laag bij de grondse politiek, dat is het niveau, of juister, het gebrek aan niveau, wat men hier ziet, althans, als men er werkelijk kritisch naar kan en wil kijken. Wie dat niet ziet, wie dat weigert te zien, is slechts voldoende moreel gecorrumpeerd, dan wel reeds volkomen moreel gecorrumpeerd. Toch zijn er in PvdA-kringen nog velen, die de waan en corruptie van hun leider en zijn jaknikkers en meelopers, niet delen, m.a.w., lieden die deugen, en bij dezen wordt dan door genoemden met man en macht geprobeerd om hen omlaag te trekken naar hun niveau, waar opportunisme en hypocrisie, ook goed samen te vatten als lafheid, de meest bepalende drijfveren zijn. Men moet een partij vrezen, die haar idealen en principes overboord gooit voor het behoud van haar positie van macht, die bereid is de democratische rechtsstaat te perverteren om haar macht te kunnen handhaven. Samen met de VVD, die zowiezo een gevaar is voor de democratische rechtsstaat, gooit de PvdA belangrijke principes overboord die de basis vormen voor een beschaafde, humane samenleving, en daarmee zijn haar zieltogende sociaal-democratische idealen op sterven na dood, en haar bestaansrecht gedegradeerd tot één primitieve, sociaal-darwinistiche reden, of juister, waan: macht. De PvdA en sociaal-democratische idealen en principes, dienen dan ook niet meer met elkaar geassocieerd te worden, behalve slechts in de zin van verraad aan deze idealen en principes, en dus verraad aan de medemens. Er is een krater geslagen in het midden van onze maatschappij, waardoor er een nihilistische harteloosheid heerst die de samenleving ondermijnt, en de oorzaak daarvan, is de machtspolitieke strategie van het opportunisme en de hypocrisie, oftewel, de medogenloze strategieën en tactieken van de eigenwaan. VVD, PvdA en PVV voeren de lijst aan in deze campagne van het verraad, de minachting en de haat, van een beweging die voor morele corruptie en morele degeneratie staat. Deze neoliberale, neoconservatieve, neonationalistische partijen dienen door onze intelligentie en passie, door onze inzichten en argumenten, en door onze gezamenlijke democratische wil, uit hun posities van macht en invloed te worden gezet, want hun doel is niet slechts macht en invloed binnen het samenlevingssysteem, maar overheersing in alle gelederen van de samenleving, en wel middels strategieën en tactieken die leiden tot pervertering en degeneratie van de democratische rechtsstaat, oftewel middels degradatie van het samenlevingssysteem. Deze respect- en eerlozen, deze karakter- en ruggengraatlozen kunnen de waardigheid en het eergevoel van velen aantasten, maar daarom nog niet noodzakelijkerwijs hun zelfrespect en hun rechtvaardigheidsgevoel, en zij kunnen de morele integriteit van velen corrumperen, maar niet die van allen. Die innerlijke kracht, dat innerlijke vuur is het, waarop de hoop voor de samenleving en de toekomst gebaseerd dient te zijn. Want zonder die kracht, die hoop, zijn we nauwelijks nog mensen, maar gedegradeerd tot robopaten, of een soort robots.

1 Reactie
clara51
clara5112 mei 2013 - 10:51

Denk aan je hart, Jan-Peter.