Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Samsom haalt uit naar 'rechts rotbeleid'

  •  
10-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
ANP-samsom_300_01.jpg
Video: 'VVD en CDA stonden toe hoe de brug tussen mensen werd weggeslagen'
PvdA-lijsttrekker Samsom heeft op een verkiezingsbijeenkomst in de schouwburg van Drachten opnieuw uitgehaald naar de VVD en het CDA. Hij zei dat die partijen verantwoordelijk zijn voor twee jaar “rechts rotbeleid”.
 “VVD en CDA stonden toe hoe de brug tussen mensen werd weggeslagen. Samen gaan wij die brug herstellen”, hield hij enkele honderden toehoorders voor.  Hij doelde daarmee onder meer op de verschillen tussen autochtoon en allochtoon.
Over de recessie zei hij dat oneliners niet voldoen om die te bestrijden. Ook zou het niet helpen anderen de schuld te geven, alleen maar te bezuinigen of te veel uit te geven. “Wij kunnen ons uit de recessie werken.” Onderwijs moet volgens hem weer op de eerste plaats komen. “Hoe erg de crisis ook wordt, onderwijs blijft prioriteit.” 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (146)

boswachter2
boswachter210 sep. 2012 - 5:32

Paniek voetbal.

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

Dat ziet hij wel goed. Onderwijs is inderdaad het allerbelangrijkste.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Rutte mag vast beginnen een boek over zijn mislukte premierschap schrijven te schrijven.Het boek mag van mijn'' Ikke niet begrijpen'' gaan heten.

Laroi
Laroi10 sep. 2012 - 5:32

eindelijk...

Willow2
Willow210 sep. 2012 - 5:32

Lijkt wel een foto van frater Venantius. Laat Samson nou eens tot het eind van de verkiezingen normaal praten en geen rot etc. erbij, Dan geeft ie het goede voorbeeld. Gaat juist zo goed tot dusver! Petje af!

bruces
bruces10 sep. 2012 - 5:32

De keuze die overblijft is kiezen voor : CENTRUM LINKS of CENTRUM RECHTS. Samsom of Rutten.

Rode druppel
Rode druppel10 sep. 2012 - 5:32

Door zich zo over elkaar op te stellen, proberen VVD en PVDA de andere partijen leeg te trekken, om vervolgens samen te gaan regeren. Ik moet toegeven, ze spelen het slim. Wie als linkse kiezer PVDA wil stemmen komt van een koude kermis thuis. Kijk eens naar de kieslijst van de PVDA. Timmermans, Hamer, Van Dam, Vos en Plasterk, zijn niet links, maar neo-liberaal. Zolang de PVDA zulke mensen op de kieslijst heeft, zolang is een stem op de PVDA een stem op het ongewisse. De PVDA is onberekenbaar met deze mensen in de kamer.

tweetacteneur
tweetacteneur10 sep. 2012 - 5:32

@ Drammer, wat betekent die vlag? Eigen volk eerst? Aan alle rechtsen hier, jullie gedoe over multi kulti, flauwekul. Jullie zetten gewoon de hollandse hokjes traditie voort. En aan alle mensen die zonodig PvdA moeten stemmen omdat Roemer hetr niet zo goed doet in het debat op tv etc. Een premier is als het een goede is, en dat6 zou Roemer zijn, 4 jaar in functie. Nu wordt hij afgerekend op een paar kleine debatten. Maar de winst waar hij op stond heeft hij gemaakt met zijn optreden in de kamer en zijn stemgedrag. Jammer dat er zoveel mis is met hhet geheugen van Nederland. En mijn stemgedrag? Ik zla nooit stemmen voor het oud roze van de PvdA. Ik stem SP, ik stem rood of ik stem niet.

freaky33
freaky3310 sep. 2012 - 5:32

Toch opmerkelijk dat de ene kant van de PVDA sociaal is, en de andere kant neo liberaal. 2 kampen dus, dat gaat nooit samen. Kan nog lastig worden als de PVDA straks in de regering komt.

ColorHugo949
ColorHugo94910 sep. 2012 - 5:32

Samsom kan zich beter bezighouden met de brug en borgstellingsrisico's van NL naar EUROpa. Het blijft spannend in de EUROzone.... ESM-ECB unlimited? Nieuwe ECB mandaat/ maatregelen hebben waarschijnlijk vergaande consequenties voor de borgstelling van lidstaten aan het ESM. Wacht a.s. woensdag 120912, met stemmen, totdat het Duitse Hof zich heeft uitgesproken. Mogelijk komen alle EUnlimited partijen ( PvdA, D66, GL. CDA ) toch in hun hemd te staan. Voor hoeveel komt NL borg te staan? ..." Der CSU-Politiker Peter Gauweiler hatte am Sonntag einen neuen Eilantrag eingereicht. Er begründete dies mit dem Beschluss der Europäischen Zentralbank (EZB), unter bestimmten Voraussetzungen unbegrenzt Anleihen von Euro-Krisenstaaten zu kaufen. Damit habe sich die Beurteilung der Rettungsmaßnahmen grundlegend geändert, argumentiert Gauweiler in dem Antrag. Notfalls solle das Gericht die für Mittwoch geplante Urteilsverkündung verschieben. Das Gericht wollte sich dazu nicht äußern."... http://www.spiegel.de/politik/deutschland/esm-koennte-laut-gutachten-des-bundestags-budgetrecht-verletzen-a-854828.html

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Samsom moet zich nu gaan gedragen zoals Mandela en functioneren zoals Hollande. Samsom mag nu roepen: '' Ik strijd tegen de anti-rijken en tegen de anti armen''' á la Mandela, want het land is verdeeld door twee, rijken en armen. Samsom moet ook roepen:'' de rijken moeten meer belasting betalen en de armen iets minder, de feest moet voor iedereen, want zonder hard werkende werknemers bestaan de werkgevers helemaal niet''.

mees.
mees.10 sep. 2012 - 5:32

next.checkt: ‘U legt de rekening bij de middeninkomens’ http://www.nrcnext.nl/blog/2012/09/10/next-checkt-u-legt-de-rekening-bij-de-middeninkomens/

peterh2
peterh210 sep. 2012 - 5:32

Ben wel benieuwd hoe Samsom zich vanavond in het debat uit de ZZPboete gaat praten... Zijn 10 zetels (800k stemmers waaronder ondergetekende) die even voor honderden euri aangeslagen worden. PvdA voor de ZZPer? Laat me niet lachen...

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld10 sep. 2012 - 5:32

Waarom worden er telkens weer labeltjes op mensen geplakt, ik label niet, maar ik keur het beleid van een partij en niet een groep mensen in de samenleving, stem voor een goede toekomst, stem voor een partij waar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nog van betekenis is, stem voor een sterk Nederland en stop met het labelen van mensen. De politiek moet ervoor mensen zijn en niet om mensen te bestrijden.

SonnyBoliv
SonnyBoliv10 sep. 2012 - 5:32

Het slechte nieuws voor de ZZP-ers moet Joop nog bereiken? Dit gaat de PvdA stemmen kosten, wat een timing, pijnlijk.

BelglanderB
BelglanderB10 sep. 2012 - 5:32

Rutte heeft het voor mekaar Samson is kwaad geworden en heeft zijn emoties waren niet maar kunnen bedwingen en daardoor iets teveel gezegd. Hoe moet je nu straks met Rutte samenwerken. Een aanval op PvdA is een aanval op Samson en de andere leden, want zij zijn de PvdA. Het is dus wel degelijk een persoonlijke aanval en zo wordt dat ook gevoeld. Het is hetzelfde wat Wilders doet met de islam en moslims, zeer grof en onfatsoenlijk.

MichelReiziger
MichelReiziger10 sep. 2012 - 5:32

Ben benieuwd welk signaal Samsom gaat afgeven na woensdag....kijken of rechts dan nog zo rot is en kijken of de links-sociale marketing campagne van 'wollentrui' Spekman en 'pak & das' Samsom werkelijk gemeend is of dat het de enige manier was om met succes richting the SP te kruipen. Als PvdA na woensdag werkelijk weer tegen de VVD en CDA aankruipt voor een paarse herfst als sommigen aangeven, dan is het de laatste keer dat ik ooit op ze zal gaan stemmen

Aliekber
Aliekber10 sep. 2012 - 5:32

Vandaag in hun debat op Nieuwsuur zal het wederom gaan wie zorgt voor de beste cijfers met hun beleid, wie het meeste geld voor Nederland gaat verdienen en hoe dat te verdelen. Het wordt tijd dat we het nu gaan hebben over hoe we ons geld verdienen ipv hoeveel en voor wie. Dit vraagt om echte interesse in de richting die de mensheid op zou moeten gaan. Ik denk niet dat we die interesse vanavond kunnen verwachten van de twee sollicitanten voor het premierschap. Ze hebben andere prioriteiten.

peterh2
peterh210 sep. 2012 - 5:32

Ben ik trouwens de enige die de knipoog van Samsom vaar Rutte zag toen het over het aantal vrouwen in het kabinet ging? Samsom zei dat hij zelf de helft vrouw zou maken maar dat het voor de rest van het kabinet aan de toekomstige coalitiepartijen zou liggen. De blik en de knipoog waren alleszeggend. Samsom weet dat hij straks met Rutte gaat regeren en andersom. De vraag is alleen nog, wie mag er voor spek en bonen bij komen zitten: Pechtold of Buma...

peterh2
peterh210 sep. 2012 - 5:32

Samsom is een hype, net als Roemer blijkbaar tot 2 weken geleden geweest is. Anders kan ik niet verklaren dat 20 zetels zo eenvoudig van partij wisselen. Blijkbaar lezen mensen geen programma meer, maakt het weinig uit wat de echte plannen zijn. Socialisme of neoliberalisme, eurofiel of eurokritisch, het zijn werelden van verschil. Toch maakt het mensen blijkbaar weinig uit. Samsom heeft boter op zijn hoofd. Straks gaat hij gewoon voor Paars en blijken alle rode veren slechts voor de sier te zijn geweest. Liever het rechtse graaibeleid voortzetten dan echt principieel alle rechtse combinaties blokkeren. Over een paar weken is het ook Samsoms rechtse rotbeleid, en hij weet het!

2 Reacties
Xoral
Xoral10 sep. 2012 - 5:32

De 'follow the leader' kiezers zijn het grote probleem, die maken enorme slingerbewegingen. Nu Samsom straks misschien Wilders.

rbakels
rbakels10 sep. 2012 - 5:32

De volgorde is: de mensen zijn linkser gaan denken door Roemer, maar schrokken toen terug voor een al te radicaal linkse keuze, en kwamen zo vanzelf bij de PvdA uit. En als je Samsom hoort praten dan moet je toegeven dat hij in authenticiteit Rutte "rechts" heeft ingehaald. Die verlaagt zich vooral de laatste dagen tot holle frasen en bangmakerij, een ontluisterend schouwspel. Zelf ben ik trouwens bang dat Samsom ook voor mij als helemaal niet zo erg rijke de belasting gaat verhogen. Maar ik peins er niet over op de VVD te stemmen, een partij waarbij net eens mensenrechten in veilige handen zijn. En D66 is ook al helemaal een werkgeverspartij geworden, de lieveling van Wientjes met het ontslagrecht (vroeger "sociaal recht" geheten).

Bernie2
Bernie210 sep. 2012 - 5:32

Respect voor Samsom, nu even echte ballen laten zien is uitstekend. Zeker na de niet aflatende stroom van demonisering door de VVD en haar smoezelige clubblad. Ik ben een van die zwevende kiezers. Zo'n politieke hoer die het ter linkerzijde met iedereen doet die hem behaagt, altijd uitstekend geïnformeerd maar nooit een binding voelt met bepaalde partijen. En zo komt het dat ik deze week mijn bepaalde stem voor good ol' Roemer weer net zo gemakkelijk opportuun inwissel voor Samsom. Met als enige opdracht om glibber Rutte uit dat Torentje te houden. Geen overtuigde keuze, maar totnogtoe zie ik geen enkele politieke leider die sowieso wel kaarsrecht overeind blijft :-) So, not to worry.

1 Reactie
Mar10nus2
Mar10nus210 sep. 2012 - 5:32

Beste Bernie noem mij eens één politieke partij die wel btrouwbaar is, allemaal praten ze onze medelanders zogenaamd naar de mond. Maar ze zijn alleen maar uit op hun eigen partij belang.

ColorHugo949
ColorHugo94910 sep. 2012 - 5:32

"Stem op mij ik maak iedereen blij..." zingen alle lijsttrekkers in koor. Gewoon partijprogramma lezen. PvdA belast zzpers.... http://www.zzpboete.nl

1 Reactie
vaclavklaus
vaclavklaus10 sep. 2012 - 5:32

Het hele verhaal: PvdA trots op echte ondernemers Terwijl de VVD de lasten voor ondernemers verhoogt met een half miljard, blijft de lastenstijging bij de PvdA beperkt tot ¼ miljard euro. Voor kleinere bedrijven dalen de lasten aanzienlijk. Dat komt vooral omdat we 1,1 miljard vrijmaken voor een fiscale eigen vermogensbijtelling. Daar profiteert juist het mkb van en het stimuleert de investeringen. En inderdaad, we bouwen ook de arbeidskorting voor ondernemers langzaam af. Het verschil in belastingdruk tussen zelfstandigen en werknemers is namelijk zo groot geworden dat -ook volgens het Centraal Planbureau- een ongezonde trend naar fiscaal gedreven (schijn) zelfstandigheid gaande is. Dat is slecht voor de welvaart en het is oneerlijk ten opzichte van werknemers die steeds meer belasting moeten betalen. Want de schatkist moet toch gevuld. Ondernemers houden gewoon de mkb-winstvrijstelling en de zelfstandigenaftrek en ze hebben ook meer aftrekposten dan werknemers. Zelfstandigen blijven ook bij de PvdA veel minder belasting betalen dan werknemers. Dat is terecht, want risico moet worden beloond. Ed Groot, fiscaal woordvoerder PvdA

Joop den Uil
Joop den Uil10 sep. 2012 - 5:32

allemaal kreten; hij spreekt niet namens mij of het nederlandse volk

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Wel namens mij en de gezinnen met kinderen die de toekomst van hun kinderen belagrijker zien dat hun situatie van nu mét Rutte. Het onderwijs moet weer naast leren en toekomst bouwen ook een stukje opvoeding mag worden.Als de leraar tevreden is gaat het automatisch goed met het onderwijs. De leraar mag beter gaan verdienen en krijgt zijn macht terug als tweede vader of moeder. De school moet weer het twwede huis van de student worden. Met Rutte zagen de studenten hun school als open-gevangenis. Een beter onderwijs is de toekomst van elk maatschappij, een beter onderwijs is de basis van een gezonde samenleving. Als het onderwijs gaat weer kloppen gaan de studenten weer van wiskunde houden, want de logica begint met het systeem, geen logica in het onderwijs betekend dat de studenten geen zin meer hebben om logisch na te denken en dus geen interres in wiskunde. Goed leren rekenen betekend ook dat de sudenten hun eigen zaken en programma's ook goed in de gaten kunnen houden. Logisch!

seniorg
seniorg10 sep. 2012 - 5:32

U kent het Nederlandse volk goed kennelijk. Dus u weet ook dat er miljoenen Nederlanders zijn die geen belangstelling hebben voor 130 rijden? Die meer zien in solidariteit en empathie dan in hard schreeuwen en stoken? U kent ook al die Nederlanders die genoeg hebben van rancune en achterdocht?

Sternenstaub
Sternenstaub10 sep. 2012 - 5:32

Dat doet hij nu juist wel, zeker als je het afzet, en daar gaat het hier dus ook om, tegen Rutte's valse pretenties en wanbeleid.

meijerlahn
meijerlahn10 sep. 2012 - 5:32

Her was geen rechts rot beleid. Het was een rancuneus beleid, dat alles van waarde kapot aan het maken was.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Een Bokito-beleid zou je bijna willen zeggen?! Alles wat in de weg staat wordt gesloopt?

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

-- "VVD en CDA stonden toe hoe de brug tussen mensen werd weggeslagen. Samen gaan wij die brug herstellen"-- Dus Samsom pleit voor een coalitie PvdA-VVD-CDA?

1 Reactie
ErikDoes
ErikDoes10 sep. 2012 - 5:32

Ach ja, dat is dan tenminste nog een kabinet. Rutte vindt links een gevaar voor Nederland, dus waar hij zijn meerderheid vandaan gaat halen is mij een raadsel. Roemer wil alleen een links kabinet, dus zelfde laken een pak.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Samson kan wel stoer uithalen naar 'rechts rotbeleid' maar dan moet hij ook even feiten onder ogen zien. Velen hier vinden het kabinet wat Joop den Uijl opvolgde een vreselijk kabinet. Maar dit kabinet deed precies wat de pvda nu van plan is: bezuinigen EN investeren. Met als gevolg een nog hoger tekort dan wat er onder Den Uijl was ontstaan. Dit kabinet werd opgevolgd (na gewoon zijn periode te hebben uitgediend, iets van Den Uijl niet eens is gelukt) door kabinet Van Agt II, met wederom de pvda. Dit kabinet wordt bijna nooit genoemd door de vele Jopers hier. Dit was pas echt een drama. Niet alleen duurde dit huwelijk enorm kort, het tekort was nog veel verder opgelopen. Bovendien heeft Den Uijl met zijn banenplan de plank volledig misgeslagen. Het was een grote mislukking. Het heeft klauwen met geld gekost (het plan was bovendien grotendeels op de pof gefinancierd) en de resultaten waren zeer minimaal. Nu wil de pvda weer hetzelfde kunstje flikken. Behoed Nederland voor weer zo'n economische ramp want wie roept dat onder Den Uijl wel alles goed ging heeft geen werkend korte termijn geheugen of wil de waarheid niet zien.

3 Reacties
MrOoijer
MrOoijer10 sep. 2012 - 5:32

Je bent weer lekker selectief bezig. Gisteren van Agt nog gehoord over dit kabinet van hem: dat hij er alles aan deed om voorstellen van de PvdA te torpederen (uit rancune!)

Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'Behoed Nederland voor weer zo'n economische ramp want wie roept dat onder Den Uijl wel alles goed ging heeft geen werkend korte termijn geheugen of wil de waarheid niet zien.' Uw werkend korte termijn geheugen doet het ook niet best. Lubbers ging aardig van start, maar liep ook vast. Citaat: 'Kabinet-Lubbers I (1982-1986) Het kabinet-Lubbers I staat bekend om zijn 'no nonsense' beleid. De nieuwe premier slaagt waarin zijn voorganger Van Agt I heeft gefaald. De ontsporing van de overheidsfinanciën wordt tot 1985 succesvol gekeerd. Een aantrekkende wereldeconomie en loonmatiging na de ondertekening van het Akkoord van Wassenaar zorgen voor economisch herstel uit een diepe recessie. Halverwege de jaren '80 is de economie weer aardig op gang gekomen. Intussen heeft de RSV-enquête I de politici geleerd waar al te vergaande bemoeienis met afzonderlijke bedrijven toe kan leiden. Het CDA wint de verkiezingen van 1986 met de leus 'Laat Lubbers zijn karwei afmaken'. Hij slaagt daar echter slecht in. Sterker nog, de daling van het EMU-tekort is al in 1985 tot stilstand gekomen. Kabinet-Lubbers II (1986-1989) Het kabinet-Lubbers II heeft de economische wind flink mee, maar heeft de collectieve uitgaven en de collectieve lasten gedurende de eerste jaren slecht onder controle. Het EMU-tekort stijgt en is in 1989 hoger dan in 1982, als het eerste kabinet-Lubbers aantreedt. De economie blijft gekenmerkt door grote uitkeringsafhankelijkheid, inactiviteit en verborgen werkloosheid. Ondanks de hoge economische groei slaagt het kabinet er niet in hier verandering in te brengen. Qua economische daadkracht is het kabinet-Lubbers II geen schim van het voorgaande kabinet. 3.Chaos onder het kabinet-Lubbers III Tijdens de regeerperiode van het kabinet-Lubbers III wordt duidelijk dat Nederland nog steeds een groot arbeidsmarktprobleem heeft. De werkloosheid en uitkeringsafhankelijkheid blijven hoog en stijgen zelfs tegen het eind van de kabinetsperiode. Er is ook sprake van een hoge verborgen werkloosheid, zoals in de WAO, onder oudere werknemers en bij niet-uitkeringsgerechtigden zonder baan. Kabinet-Lubbers III (1989-1994) Het kabinet-Lubbers III kan aanvankelijk profiteren van een hoge economische groei. In de loop van de kabinetsperiode zakt deze in, maar in historisch perspectief is de groei over de hele kabinetsperiode nog steeds gemiddeld. De uitkeringsafhankelijkheid loopt weer op en het kabinet moet tussentijds bezuinigen. Het aantal arbeidsongeschikten stijgt tot boven de 900 duizend. Plannen om in te grijpen in de WAO leiden tot een crisis in de PvdA. Het financiële en sociaal-economische beleid van de coalitiepartners maakt een chaotische indruk. Mede hierdoor leiden PvdA en CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 enorme verkiezingsnederlagen.' Volgend citaat heb ik enkele dagen geleden ook laten plaatsen op dit forum. Wellicht heeft u dit niet gelezen, dus hierbij nogmaals. 'Het kabinet-Biesheuvel I profiteert gemiddeld van de hoogste economische groei, maar dit kabinet regeert dan ook voor de eerste oliecrisis. Van de andere kabinetten hebben het eerste paarse kabinet en het kabinet-Den Uyl (ondanks de oliecrisis) en -Lubbers II de economie gemiddeld het meest mee. Opvallend is dat het kabinet-Kok I een hoge economische groei combineert met een aanzienlijke verbetering van het EMU-saldo, terwijl de kabinetten-Den Uyl en Lubbers II het saldo laten verslechteren. Het kabinet-Kok I realiseert een relatief grote verbetering van de overheidsfinanciën, terwijl het kabinet-Van Agt I het uitzonderlijk slecht doet. Op het gebied van de arbeidsparticipatie en de verhouding tussen het aantal inactieven en het aantal actieven scoren vooral de kabinetten-Kok I en II goed. Gelet op de hoge groei doet het kabinet-Den Uyl het slecht. Dit is ook het enige kabinet dat de replacement rate (de verhouding tussen het inkomen van iemand zonder baan vergeleken met iemand met een baan) laat oplopen, waardoor niet-werken financieel aantrekkelijker wordt dan wel werken.' http://www.europa-nu.nl/id/vht7jba3jsy6/historisch_overzicht_cijfers_kabinetten Als u uw glazen bol even schoon veegt van de gal die u uitspuwt over links, dan zult u zien dat er niks te zien valt in zo'n bol. En wijsheid achteraf is natuurlijk erg goedkoop. Den Uyl had het niet gemakkelijk met die oliecrisis en die kapingen, maar u zult het ongetwijfeld allemaal beter gedaan hebben. Zelfs Van Agt spreekt nu met respect over Den Uyl.

arieroos
arieroos10 sep. 2012 - 5:32

[Samson kan wel stoer uithalen naar 'rechts rotbeleid' maar dan moet hij ook even feiten onder ogen zien. Velen hier vinden het kabinet wat Joop den Uijl ...] Misschien moet ik jou eens een feit vertellen: Joop den Uyl is al een kwart eeuw dood

WillemKorenman
WillemKorenman10 sep. 2012 - 5:32

Zaterdag, tijdens het flyeren voor de PvdA op de markt, hoorde ik ongeveer hetzelfde. “Het wordt tijd dat de PvdA van die Samsom Rutte een rotschop geeft”. En daar wilde hij woensdag de PvdA wel een handje mee helpen, zo vertelde hij als oud SP-kiezer. Het heeft mij zaterdag verbaasd, hoeveel SP-kiezers van plan zijn om woensdag op de PvdA te stemmen. Het gaat dus toch om de inhoud en niet om de vorm.

3 Reacties
bruces
bruces10 sep. 2012 - 5:32

Het gaat niet meer om de inhoud en de vorm, of de PVDA. Wij hebben het gehad met Mark Rutten, gewoon een slechte MP. Roemer is gebleken, een aardige man, maar geen MP-type. Daarop kiezen mensen. Dus de minst slechte of de slechtste zal de nieuwe MP worden. TRIEST.

ColorHugo949
ColorHugo94910 sep. 2012 - 5:32

Echte SP'ers stemmen niet op de PvdA wegens PvdA onzekerheid inzake: Afghanistan, JSF, EUnlimited, ESM unlimited, BankUnie unlimited, en http://www.zzpboete.nl, kmheffing automobiliteit

freaky33
freaky3310 sep. 2012 - 5:32

Ik ga echt niet op de PVDA stemmen, omdat ik weet hoe dit gaat aflopen in een regering met het haantjes gedrag van de VVD en het CDA. Dat leert de geschiedenis, lijkt me duidelijk. Ik stem dus veilig SP. Heb ik de afgelopen jaren altijd gedaan, en doe ik dus nu weer.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

"Samen gaan wij die brug herstellen", hield hij enkele honderden toehoorders voor. Hij doelde daarmee onder meer op de verschillen tussen autochtoon en allochtoon." de pvda (waar staat die "a" nu werkelijk voor?) mikt weer duidelijk op de zogenaamde successen en voordelen van de multiculti samenleving. Ik daag Samson en Jopers hier uit om mij op z'n minst drie voordelen te noemen van de multiculti samenleving zoals we die nu hebben.

3 Reacties
rbakels
rbakels10 sep. 2012 - 5:32

Afschaffen van "de multiculturele samenleving" is geen optie. Etnische zuiveringen doen ze alleen in schurkenstaten. Afgeven op "multiculti" is een typisch voorbeeld van "framen" van een discussie, d.w.z. de essentie als vanzelfsprekend beschouwen en vervolgens debatteren op basis van een onjuiste premisse. Allochtonen zijn ook *mensen*. Als ze overlast veroorzaken moet dat als zodanig aan de orde worden gesteld. En als er succesvolle allochtonen zijn dan moet je dat niet als een uitzondering zien. Universiteiten zitten tegenwoordig vol met de kinderen van "gastarbeiders". Als "een andere cultuur" een bezwaar zou zijn dan moet Holland zich ook maar snel afscheiden van Brabant en Limburg, de "generaliteitslanden" die er altijd maar een beetje bij hingen, en een roomse cultuur hebben die eigenlijk in Holland niet thuis hoort. Vooral Limburg hoort niet bij "de Nederlanden". Dit voormalige lid van de Duitse bond hebben wij ergens in de 19de eeuw geannexeerd omdat er steenkool in de grond zat. De mensen daar spraken niet eens Hollands: voor zover ze geen Limburgs praatten spraken ze Frans. Vandaag de dag is Limburg ons eigen Griekenland: de slechte Limburgse economie moet met zuurverdiend Hollands geld worden gesteund. En er zijn Limburg die de hele Hollandse politiek verzieken.

Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'Ik daag Samson en Jopers hier uit om mij op z'n minst drie voordelen te noemen van de multiculti samenleving zoals we die nu hebben.' De multi-culturele samenleving is al eeuwen een gegeven in ons land en de rest van de wereld. Ik daag u uit om op zijn minst drie voordelen te noemen dat er in ons land Limburgers, Friezen, West-Friezen en Achterhoekers e.d. zijn. Al deze mensen wonen hier wel, maar wat hebben we eigenlijk aan ze? Wat brengen ze op en wat kosten ze? Vindt u het fris om zo over mensen te praten? Ja, waarschijnlijk wel. Wat brengt u eigenlijk op, u bent op dit forum mensen alleen maar tot last?

arieroos
arieroos10 sep. 2012 - 5:32

[Ik daag Samson en Jopers hier uit om mij op z'n minst drie voordelen te noemen van de multiculti samenleving zoals we die nu hebben.] Tsja ... wat is het voordeel van de zwaartekracht ? Dat is nogal een zinloze vraag, want die zwaartekracht is er nu eenmaal, of ze nu voordeel heeft of niet. Hetzelfde geldt voor de multiculturele samenleving: die hebben we nu eenmaal. Het interresseert met niet zoveel welke voordelen dat biedt; het lijkt me veel interressanter, om te kijken hoe we ermee om moeten gaan. En dan denk ik, dat Samsom daar veel betere ideeen over heeft dan Rutte. Dat is ook niet zo raar, natuurlijk; Samsom heeft praktijkervaring.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
WillemKorenman
WillemKorenman10 sep. 2012 - 5:32

Je ontmaskerd je nu zelf als rechtse VVD-er.

Heileeuw
Heileeuw10 sep. 2012 - 5:32

Ik vrees dat u wat percentages door elkaar haalt: 3% ging over het begrotingstekort en de achteruitgang in koopkracht valt hoger uit, ook onder Rutte. Het verschil is dat Samson dat heeft durven te vertellen en Rutte niet.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Het is jammer dat Wilders/PVV is weggelopen uit Catshuisoverleg, want Nederland had prima nieuwe koers ingeslagen. Geen multi.ku;.ti meer, maar gewoon aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden voor degenen die in dit land toekomst willen opbouwen. Met PvdA gaat we weer terug naar multi.kul jaren 70 en dat is slecht voor Nederland.

2 Reacties
Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'Met PvdA gaat we weer terug naar multi.kul jaren 70 en dat is slecht voor Nederland.' Zullen we daar de fact check op loslaten, Wim? Het lijkt me dat je een andere parochie op moet zoeken om daar je preken te houden, en hel en verdoemenis uit te spreken over wat jij multi.kul noemt, want op dit forum overtuig je niemand. Ik vraag me af of je de leeftijd wel hebt om bewust de jaren 70 meegemaakt te hebben, of dat je iemand nablaat.

bruces
bruces10 sep. 2012 - 5:32

Met PvdA gaat we weer terug naar multi.kul jaren 70 en dat is slecht voor Nederland. Ik denk het niet. De PVDA heeft geleerd dat dat 15 zetels kost. De PVDA, heeft de -A- weer ontdekt, als Partij Voor De Werknemers c.q. werk.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Woensdag is de media peilinghype weer voorbij en kan de Pvda ontwaken, met de wetenschap dat het met ( te) rijk rekenen nog altijd arm schijten wordt. Dromen mag maar wakker worden ook. Roemer heeft het gisteren heel voorzichtig gezegd wat hij van de peilingen vond. Woensdag de dag van de waarheid, voor Samsom geldt dromen mag maar wakker worden op 12 september "moet".. Let maar op dat wordt nog een hele dikke dreun, ook voor de Socialalististische Partij. Marijnisse voorspelde 40 zetels, Roemer dacht aan 30 zetels. De verkiezingsretoriek van Samsom wordt harder, simpel omdat hij de juiste peilingen kent. ( 16 tot 29 zetels) Volgens Samsom is de Pvda er nog nog niet. Woensdag zal dat bewijs geleverd worden. De taalgebruik van Samsom is een goede boodsschapper.

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw10 sep. 2012 - 5:32

Gelukkig heeft u geen last van wensdromen?

Centurion2
Centurion210 sep. 2012 - 5:32

Ik begrijp niet wat Samsom/PvdA zo populair maakt. Ze zijn aantoonbaar slechter voor de arbeids- en woningmarkt dan bijv. VVD/D66. (zie CPB doorrekening en EIB cijfers) Je hra voor je huis van 180K wordt systematisch gesloopt, dus verhuizen naar een eengezinswoning omdat je toevallig plannen hebt voor uitbreiding kun je op je buik schrijven tenzij je 40K bij de notaris kunt lappen omdat de huizenprijzen nog verder een duikvlucht nemen. Dus blijven mensen maar zitten... Als het aan de PvdA ligt, dan slopen ze de hele middenklasse. Zet 'm op, stem met z'n allen PvdA! Partij van de Afgunst. Hoera... of zo.

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

''Ik begrijp niet wat Samsom/PvdA zo populair maakt'' Ik wel, het volk is Rutte-wilders gedoe moe en zien in Samosom de verlosser en in Roemer de koning van de armen in Nederland.

dollen
dollen10 sep. 2012 - 5:32

en jij denkt dat een cpb waar is?? 30 jaar vooruit kijken terwijl ze voor 3-4 jaar terug dit niet konden voorspellen,, en bij een 3-4-5 partijen geval kloppen al die berekening uberhoubt niet meer. bovendien als alles goed gaat voor spellen ze dan ook de opstanden die er hoop ik aankomen tegen de uitbuiting van de werker en de zieken? laat je toch niet belazeren.met die onzin.

TheBigLebowski
TheBigLebowski10 sep. 2012 - 5:32

Nee dan de VVD (Rutjes) die 2 jaar terug 400.000 banen beloofde en er zijn onder zijn "bewind" (kunt het niet echt zo noemen, slapste premier ooit) 300.000 werklozen bijgekomen. Nee, met de VVD redt je het wel! Haha laat me niet lachen

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

In ieder geval kan Samsom met dit taalgebruik enige constructieve samenwerking met VVD vergeten en dat is dan wel weer goed voor Nederland.

1 Reactie
Anonimus2
Anonimus210 sep. 2012 - 5:32

Rutte vond hem toch al een gevaar voor Nederland dus die samenwerking is sowieso onwaarschijnlijk. Laat hij maar weer lekker met Geert, SGP en nog wat vrienden gaan regeren. Hebben we volgend jaar weer verkiezingen.

Jantje68
Jantje6810 sep. 2012 - 5:32

Na decennia lang problemen onder het tapijt schuiven van PvdA hebben de populisten hun kans gegrepen LPF, PVV en SP. Als de PvdA weer aan de macht komt zullen ze op de oude voet door gaan en zal de polarisatie die LPF en PVV te weeg hebben gebracht verbleken bij wat we dan gaan krijgen.

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman10 sep. 2012 - 5:32

Tja, dan proclameerd Roemer op het Malieveld de Tomatenrevolutie :-)

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

'Steeds meer mensen spreken hun zorgen uit over een Paarse regering, waarin de PvdA rechts opnieuw aan macht zal helpen. Onder Paars werd de schaalvergroting bejubeld en de sociale woningbouw steeds verder vermarkt. Onder Paars werd de marktwerking in de zorg bedacht – en in gang gezet. Onder Paars werd de ene onderwijsvernieling op de andere gestapeld en werden scholen tot leerfabrieken. Onder Paars werd de euro ingevoerd en de macht over onze economie overgenomen door Brussel en de financiële markten. Zo'n onzalig experiment kunnen we ons nu niet opnieuw veroorloven. Als de PvdA na 12 september gaat regeren met de VVD, zal die desastreuze politiek gewoon worden voortgezet. Dan zullen veel linkse kiezers met Herman Kuiphof zeggen: Zijn we er toch weer ingetuind.' Emile Roemer

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Met Rutte wordt inderdaad Paars een stukje bruiner en met Samsom wordt Paars licht rood en dan zitten wij met gebakken peer in handen. Roemer waarschuwd terecht voor Paars, het land moet één keer geregeert worden en ket kabinet moet zien 4 jaar stand houden door of het kiezen een echte asociaal beleid of voor een ompleet sociaal beleid, halve beleid zoals die van Belkenende en Rutte moet verleden tijd zijn. Stem op Roemer heb je teminste een eerlijke en duidelijke politicus voor je neus.

bob b.
bob b.10 sep. 2012 - 5:32

Roemer is schijnheilig, hij heeft zelf ook gezegd met de VVD te gaan samenwerken als hij gevraagd werd. Boter op zijn hoofd, tonnen boter. Hij gedraagt zich als een klein kind wat zijn snoepje in het zand heeft laten vallen en nu eist dat ook de andere kinderen hun snoepje laten vallen.

MollySweet
MollySweet10 sep. 2012 - 5:32

"Onderwijs blijft een prioriteit". Goeie bak! De PvdA en het onderwijs... enfin, ik doe er maar het zwijgen toe, lijkt me verstandiger.

1 Reactie
Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

Heel goed. Trek het over de hele linie door, zou ik zeggen ;-)

Meta Foor
Meta Foor10 sep. 2012 - 5:32

deze verkiezingen zijn voor mij de meest platte sinds 2000 ; ongeinteresseerde media die alleen op 1-liners zitten te wachten en politici die alleen maar met laag bij de grondse uitspraken de pers halen. hulde aan SGP, CU en PvdD die zich daar niet gek door laten maken. ik denk dat ik ze alle 3 roodkleur as woensdag als beloning voor netheid en fatsoen.

1 Reactie
Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'ik denk dat ik ze alle 3 roodkleur as woensdag als beloning voor netheid en fatsoen.' Ik zou zeggen: DOEN Het fatsoen van de SGP, Van der Staaij: http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/35/van-der-staaij-geen-abortus-na-verkrachting.xml

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld10 sep. 2012 - 5:32

Bij de Partij van de Arbeid kan iedereen zich thuis voel en dat is nu juist het mooie van deze partij. Voor de Partij van de Arbeid is namelijk elk mens even veel waard en staat artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten als een paal boven water. UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS Artikel 1 Alles mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijnbegiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in eengeest van broederschap te gedragen.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

Hun Derde Weg haalt dit onderuit.

Jantje68
Jantje6810 sep. 2012 - 5:32

Idd, elk mens is welkom. Armen om te ontvangen en mensen die iets hebben om te betalen.

stuur47
stuur4710 sep. 2012 - 5:32

Onder leiding van sociaal democratie schuift de vvd wellicht naar het midden op en wordt de vvd weer een middenpartij waar Nederland trots op kan zijn. De vvd, steeds meer polarisatie en populisme (pvv light), heeft haar sociaal liberale beginselen los gelaten. Met het elkaar beschuldigen, angst en tweedeling zaaien, komt de vvd geen stap verder en verdwijnt de vvd, net als de sp en de pvv, naar de randen van ons politiek-bestel. De pvda heeft het strategisch slim gespeeld. Deze partij gaat ten minste voor de inhoud, heeft een duidelijke visie om, samen met Europa, uit de crisis te komen. Het gaat snel. Zo betichtte de pvv twee jaar geleden de gevestigde partijen van het bedrijven van oude politiek. De vvd heeft kennelijk die opmerking ter harte genomen en is opgeschoven naar een soort van politiek bedrijven zoals de pvv dat doet. Dat is inmiddels achterhaald. Met het gaan voor de inhoud, geen polarisatie en geen populisme, maar het hebben van een visie en een perfect plan, kom je veel verder. De pvda heeft het door.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

' De pvda heeft het strategisch slim gespeeld. Deze partij gaat ten minste voor de inhoud...' Strategisch goed maar inhoudelijk dubieus. Zonder de SP zou deze PvdA zelf naar het randje zijn afgegleden. 80% inhoud zijn al decennia SP-punten. Zij leverden deze nieuwe PvdA-standpunten. De PvdA hielp dit land naar de klote met hun Derde Weg idiotie.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Zomaareenmening
Zomaareenmening10 sep. 2012 - 5:32

Erwin, Aan je reacties te zien probeer je je reacties zo globaal mogelijk te houden. Kalm overziend reageer je op een echte "midden"manier. Niet te links maar ook niet te rechts. Echter nu vraag je of Samsom het eerlijke verhaal verteld qua bezuinigingen. Even ter info, Erwin: Samsom doet niet anders. ook bij de PvdA wordt bezuinigd en ook bij de PvdA gaat iedereen dat merken. Alleen de PvdA gaat proberen de lasten iets meer naar draagkracht te verdelen. Samsom verteld het "echte" verhaal en draait er geen doekjes om. Hij probeert zelfs iedere tegenstander in z'n waarde te laten door niet met modder te gaan gooien. De PvdA wordt weer, en nu ook Samsom als het gevaar bestempeld. Op een schandalige manier probeert de VVD en het CDA Samson en het PvdA uit te sluiten van enige regering !! Na de verkiezingen, wie er dan ook moge winnen zal het heel moeilijk worden om een meerderheidskabinet te vormen. Of is het soms weer de bedoeling dat de VVD en het CDA zich zullen laten gijzelen door de PVV?? Begint er toch steeds meer op te lijken!

tonnier
tonnier10 sep. 2012 - 5:32

Alle reacties bekijkend wordt het een lange formatie die alleen maar verliezers oplevert. Kun je het ooit goed doen in dit stinkend rijke maar zeer ontevreden landje?

4 Reacties
Michiel Online
Michiel Online10 sep. 2012 - 5:32

we behoren bij de top van de vernietigende industrie, nee dus.

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

'Kun je het ooit goed doen in dit stinkend rijke maar zeer ontevreden landje?' Mijn ontevredenheid beperkt zich slechts tot een aantal exponenten van het neoliberaal beleid.: De nog steeds groeiende armoede (1982 was dit 3% nu 11%) en inkomensongelijkheid, bedrijven die helemaal geen financiele hulp nodig hebben maar toch 'douceurtjes' krijgen, de invloed van aandelen- en derivatenhandel en de rentes die daaraan zijn gelinkt en de aanname over de waarde van geld en erfrechten.

Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'Kun je het ooit goed doen in dit stinkend rijke maar zeer ontevreden landje?' NEEN. Het kunstmatig opgeklopte sjagrijn heeft de macht overgenomen.

wvdstraat
wvdstraat10 sep. 2012 - 5:32

Dit "stinkend rijke landje" meent zich meer dan 300.000 kinderen te mogen "veroorloven" die in relatieve armoede opgroeien. Dit "landje" is zo arm als de neten !

bob b.
bob b.10 sep. 2012 - 5:32

Hoe zou Roemer de coalitie noemen van SP en VVD? De kans dat dat werkelijkheid zou worden was tot voor kort tamelijk groot. Had hij al een kleur in gedachten of iemand anders van het SP front? Denkt hij nou werkelijk dat het totaal van SP en VVD anders zou zijn dan dat van de PvdA en de VVD. Dat is behoorlijk aanmatigend. Bovendien liep Roemer zelf weg voor de verantwoordlijkheid en nu bekritiseert hij anderen omdat ze dat niet doen. Holle woorden zijn het.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub10 sep. 2012 - 5:32

Dom, maar niet Roemer. Hypocriet, maar niet Roemer. Arrogant, maar niet Roemer. Hol als een leeg vat, maar niet Roemer. Dus dan kun je - een bewuste ironische overschatting, gezien wie ik impliceer - wel raden wie er overblijft.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

In zijn hele verkiezingsstrijd tegen Rutte/VVD heeft Samsom/PvdA prima partner in Wilders/PVV.. on-ge-lo-fe-lijk. Wilders moet gaan beseffen dat deel van PVV-aanhang zich langzaamaan dubbel verraden voelt door opportunistische partijpolitiek. Eerst weglopen uit (gedoog)regering en nu actief PvdA in regering helpen. Dit is niet in landsbelang.

1 Reactie
Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'Wilders moet gaan beseffen dat deel van PVV-aanhang zich langzaamaan dubbel verraden voelt door opportunistische partijpolitiek. Eerst weglopen uit (gedoog)regering en nu actief PvdA in regering helpen. Dit is niet in landsbelang.' Way to go, Wim. Weer een zetel voor Samsom.

mees.
mees.10 sep. 2012 - 5:32

Smakeloze affiches op station Nijmegen. http://pic.twitter.com/kuBNEBdq

6 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Kinderspelletjes. Geef de VVD een waterpistol om met de kinderen buiten te spelen of neem ze mee naar een kinderspeltuin om een potje te schommelen.

freaky33
freaky3310 sep. 2012 - 5:32

VVD zeker niét....

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 sep. 2012 - 5:32

Die affiches zijn waarschijnlijk van de jongerenclubs van SP of PvdA. Dat doen ze al jaren op die manier. Nijmegen is van oudsher natuurlijk ook een rode stad.

Sternenstaub
Sternenstaub10 sep. 2012 - 5:32

Ik vind dat exact de goede parodie-poster om de gevaarlijke arrogantie van de VVD mee aan de kaak te stellen. De relatie wordt er namelijk mee gelegd die bestaat tussen de neoliberale ideologie en de politiek-ideologische rot, om met Samson te spreken, waar deze uit voortkomt, of waar deze ten minste direct aan verwant is: ten eerste het sociaal-darwinisme, dan de beweging van eugenics, en dan het nazisme, waar de tekst letterlijk aan refereert, daar het immers de tekst was die - dan in het Duits - boven de poort van het bekendste concentratie-kamp stond, waar de nazi's o.a. mensen in wegstopten en kwelden die in hun ogen "asociale elementen" waren, en waarvan de nazi's meenden dat zij geen (mensen)rechten meer hadden, m.a.w., dat zij minderwaardig waren. En ideologisch is er op dat punt geen wezenlijk verschil met de wijze waarop de neoliberalen met nauwelijks of onverholen minachting menen te kunnen spreken over en om te gaan met zekere groepen anders-zijnden, anders-denkenden, en dan vooral "werklozen", waar de poster uiteraard in het bijzonder op doelt. Een haarscherpe parodie dus.

Zjenny
Zjenny10 sep. 2012 - 5:32

Hm, wel passend bij VVD gekwaak.

boswachter2
boswachter210 sep. 2012 - 5:32

Wel een nep affiche volgens de Volkskrant, maar dat deert jou als gewoonlijk niet.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

De rechtse ui en de linkse zoete wortel. De ui tegen de wortel: '' hé dune darm! ik wil je niet meer zien in het salade bordje, ga ergens anders staan of liggen''. De wortel:'' jij jankende bol, wie aan je komt of iets aan je vraagt begin je meteen te huilen en te klagen als een baby midden in de nacht'' De ui: '' mijn huid is te dik en ik kan heel veel aan, jij bent dun als een darm en ik ben in ieder geval bol, ik kan makkelijk overal en altijd lekker gaan rollen, waar en wanneer ik dat graag wil'' Samsom Van der Wortel tegen Rutte Van den Ui: '' Draaien kan ik je wel vergeven, maar rollen?? nee. weet je wat, door jouw lust ik geen salade meer, ik ga een wotelssoep maken met Roemer, jij blijf maar huilen en klagen.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen10 sep. 2012 - 5:32

Mooie beeldspraak. Zoals je weet, voor een goede wortelsoep heb je ui en wortel nodig. http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/wortelsoep/romige-wortelsoep Zo is het ook met een kabinet in NL, zonder deelname van zowel PvdA als VVD wordt het niks.

lancelot2
lancelot210 sep. 2012 - 5:32

Als de PVDA aan de macht komt dan........................... Gaan de rijken het land uit. Daat het ontwikkelingshulp naar € 5.2.00.000.000,- per jaar. Gaat men € 1.5.00.000.000,- weg halen bij het leger. Gaat de grens wijd open voor immigratie, wat de overheid al € 7.2.00.000.000,- per jaar kost. Schaft men de HRA af, waardoor de huizen prijzen zullen kelderen, en de eigenaar op fors verlies zet. En niet te vergeten belasting verhogingen, en dan vooral op het milieu gebied zoals: verpakkingstax, roettax, rekeningrijden wil links ook invoeren en ga zo maar door!

5 Reacties
arieroos
arieroos10 sep. 2012 - 5:32

Ik zou me niet zo bang laten maken door de nachtmerries van Rutte en Wilders, als ik jou was. Kijk ... Mark mag dan misschien badend in het zweet wakker worden bij de gedachte aan socialisten in de regering, maar hij is politicus; hij verdient zijn geld pluche plakken. Het is dus niet zo raar dat hij zo bang is voor de PvdA en SP. Maar jij bent, volgens mij, geen politicus, dus er is geen enkele reden om zo in paniek te raken.

Sternenstaub
Sternenstaub10 sep. 2012 - 5:32

Gooien met getallen als een circus-act met ballen. Boeien, zeiden ze niet in mijn jeugd als iets niet boeide. Conto op je geweten: 000,00, en niets is onbelastbaar, maar alles overbelastbaar. En ach, de zon gaat toch wel op, ook al zie je um niet. Les vrai choses de la vie sont gratuit.

nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

volgens mij heb je een punt......

mees.
mees.10 sep. 2012 - 5:32

Doordat de HRA niet aangepakt wordt kelderen de huizenprijzen,Nederland heeft de hoogste hypotheekschuld van alle landen binnen Europa,denk jij wel eens een keer na wat dat betekent voor onze economie? Als ondanks die HRA die huizenprijzen hier gaan crashen is het afgelopen met Nederland. Juist door die HRA aan te pakken en duidelijke regels af te spreken en dat gaat niet van de ene op de andere dag,dat gaat langzaamaan ingevoerd worden zodat iedereen eraan kan wennen. Juist dan komt die huizenmarkt weer los en komt er lucht. Mensen die hun huis niet verkocht krijgen zullen juist een gat in de lucht springen omdat de markt weer los komt. Rutte en consorten...ze maken dit land kapot om voor de allerrijksten een hypotheekrente aftrek in stand te willen houden terwijl die dat makkelijk zelf kunnen bekostigen. Ik schaam mij voor Rutte! Diepe diepe schaamte!

Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

'Gaat de grens wijd open voor immigratie, wat de overheid al € 7.2.00.000.000,- per jaar kost. Schaft men de HRA af, waardoor de huizen prijzen zullen kelderen, en de eigenaar op fors verlies zet.' Werkelijk? Dan moet ik snel biechten en weer terugkeren in de schoot van de H. Moederkerk. Anders wordt het branden in de hel ;-) http://www.youtube.com/watch?v=xEDC-R2ZSQo

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Wat een korzichtige man, deze crisis is al veel langer en is wereldwijd, [dus het vorige kabinet heeft de crisis in europa ook veroorzaakt???? ] de euro is daar mede schuldig aan ,en die drijvende kracht achter de euro was duisenberg[pvda]. Dat rotbeleid komt er nu weer aan als hij het te vertellen heeft, miljarden pompen in ontwikkelings hulp en mensen van alochtonen afkomst samsom heeft meer passie met die mensen, dan de nederlanders, weet je waar het werkelijk omgaat meneer Samsom om de mensen de ouderen die ons land op hebben op gebouwd die hier keihard voor gewerkt hebben, heb eens meer passie voor deze mensen en niet voor jou vriendjes, die krijgen hier genoeg die hebben niets te klagen.[ die kunnen werk krijgen zo niet krijgen ze www ect ect], het geld moet er komen voor waar het voor bedoeld is, nu het jullie goed gaat dan schreeuw je weer hard van de kansel net als bij green peace, komt nu het ware gezicht weer naar boven ,zo kennen ze je weer, maar laat het straks maar eens zien.

2 Reacties
JongLinks
JongLinks10 sep. 2012 - 5:32

maar waarom is het nodig om miljonairs te subsidiëren als je niet voor de ouderen in je eigen land kan zorgen? Dat is namelijk wat het vorige kabinet heeft gedaan. Daarnaast is iedereen het erover eens en is het zelfs met feiten te onderbouwen dat het beleid van de afgelopen twee jaar niet stimulerend was en dus slecht voor de nederlandse economie (kijkt u maar weer eens naar duitsland).

arieroos
arieroos10 sep. 2012 - 5:32

Je hebt je weer van alles en nog wat wijs laten maken, zo te zien ... [Wat een korzichtige man, deze crisis is al veel langer en is wereldwijd, de euro is daar mede schuldig aan ,en die drijvende kracht achter de euro was duisenberg(pvda)] Duisenberg was helemaal geen politicus, maar een bankier. De verantwoordelijk politicus heet Gerrit Zalm, en is lid van de VVD. Maar daar had Samsom het helemaal niet over. Iedereen weet dat er sinds 2008 een crisis is, die veroorzaakt is dus het laissez-faire kapitalisme dat vooral rechts partijen voostaan. Waar het om gaat, is hoe je de lasten van die crisis verdeeld. Samsom kiest ervoor, om de groepen die het moeilijk hebben te ontzien, en de groepen die hebben meegewerkt aan de crisis extra te laten betalen. Maar dat mag je best rotbeleid vinden, natuurlijk.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Mostafa, die mensen waar jij op doelt die gingen naar canada om te werken , en veel mensen die hier komen die zijn hier om de boel te verzieken dat is het verschil.

1 Reactie
JongLinks
JongLinks10 sep. 2012 - 5:32

en wie komen hier dan heen om de boel te verzieken? Ik geloof namelijk dat wij buitenlanders aannemen omdat ze harder werken en niet omdat ze zo lui zijn.

zandman
zandman10 sep. 2012 - 5:32

Even voor de bootbezitter onder ons :) Staaltje van misleiding van de kiezers. Een half miljoen mensen hebben een boot in Nederland, als het aan de SP, Groenlinks en de Pvda ligt gaan ze flink meer betalen voor hun bootje. Dit zijn de plannen: Stel, u heeft een boot van 20.000 dan betaalt bij de SP 140 euro per jaar meer. Bij de Pvda betaalt u gemiddeld 600 euro per jaar extra. Groenlinks wil een vast bedrag per boot per jaar heffen van 1.000 euro. De branchorganisatie van de watersportvereniging is verbijsterd. Want in de verkiezingsprogramma's lees je er niets over." http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/36/sp-groenlinks-en-pvda-willen-vaartax.xml

1 Reactie
arieroos
arieroos10 sep. 2012 - 5:32

Volgens mij is dit een hoax, die doelbewust de wereld in wordt geholpen om de PvdA te beschadigen. Als ik dit google, dan komt ik geen enkele serieuze bron tegen behalve dat RTL item. Het staat ook niet in de verkiezingsprogramma's, voor zover ik weet. Maar goed, Rechts Nederland laat zich nu eenmaal graag misleiden ...

lancelot2
lancelot210 sep. 2012 - 5:32

De PVDA wil ook de erfbelasting verhogen. http://www.uitkijk.net/algemeen.php?subaction=showfull&id=1340804620&archive=&ucat=1&

1 Reactie
Anonimus2
Anonimus210 sep. 2012 - 5:32

Prima, ik erf toch nooit wat.

mees.
mees.10 sep. 2012 - 5:32

Rutte liegt: http://s.vk.nl/3314000?

1 Reactie
boswachter2
boswachter210 sep. 2012 - 5:32

Letterlijk staat in het artikel: Wie op dit moment beweert dat de Griekse regering 'wederom' ernstig achter blijft en door wanbestuur en laksheid, binnen de tijd die door Brussel is opgelegd, niet genoeg maatregelen en hervormingen doorvoert, liegt. Rutte liegt. Dit is de mening van een journalist en niet van de Trojka. Dus Rutte liegt NIET.

Jantje68
Jantje6810 sep. 2012 - 5:32

Ik vind, naar PvdA traditie, dat Rutte excuses moet eisen voorde opmerkingen van Samson. Maar ja bij de VVD zijn ze niet zo flauw. Ik verheug me op vanavond als Rutte en Samson in debat gaan. Ik hoop dat Rutte zich goed voorbereidt en alle pijnpunten van de PvdA bloot legt zonder te ontaarden in CPB geleuter. Stapeling van inkomensafhankelijke regelingen die bij middeninkomens terecht komen. Niet willen hervormen, een geschiedenis van weg lopen als het er op aan komt, geen begrotingsdiscipline (3% norm neemt de PvdA niet zo nou). Dumpen van bijstandsjongeren in Wajong enz. Niet alleen dingetjes uit het verkiezingprogramma van de PvdA maar ook de cultuur van mensen klein en zielig houden en alles denken te kunnen oplossen met staats bemoeienis (maakbaarheid)

3 Reacties
nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

Ik ben bang dat Rutte niet veel kans maakt. Op inhoud, kennis en intelligentie blijft ie nergens. Overschreeuwen, goedkope oneliners, stereotyperingen, daar blinkt ie tot nog toe in uit. Het volk dat daarin trapt heeft ie al achter zich.

geila
geila10 sep. 2012 - 5:32

Ik verheug me op vanavond als Rutte en Samson in debat gaan. Ik hoop dat Rutte zich goed voorbereidt en alle pijnpunten van de PvdA bloot legt zonder te ontaarden in CPB geleuter. Stapeling van inkomensafhankelijke regelingen die bij middeninkomens terecht komen ------------------------------------------------------------------------------ En bv dat gemiauw van Judet Schippers over dat zielige gezin van 85.000 dat zoveel inkomensafhankelijk premie zvw moet betalen. Ze kreunen er b.v. niet bij dat iemand b.v. alleenstaande vrouw of man met 50000 (als ze dat al halen) net zoveel betaalt. En dat zielige voorbeeld(ig) gezin, dacht met 4 personen, allerhande extra gemeenschapsvoorzieningen consumeert, en gezamenlijk nog minder betaalt dan 1-staande. Miljarden kinderopvang, allerhande vormen passend bijzonder hoger lager onderwijs premievrije gezondheidszorg voor het broed. Met zu vieren gemeenschapsruimte in beslag nemen op voiet en fietspaden, liefst nog met zun vieren naast elkaar en tegen de rijrichting in, met slagschepen van kinderwagens in openbaar vervoer anderen aan de kant drukken, etc. bescherming leger en politie, waterstaatswerken, gebruik openbaar groen en allerhande speelplaatsen. Herinner me nog die Judeth staan kreunen en maiuwen voor kinderopvang over de rug van alleenstaande vrouwen en mannen, die toch al zwaar worden aangeslagen t.b.v. parings en voortplantingsdrift anderen, toen ze nog TK-lid was.

Joeri2
Joeri210 sep. 2012 - 5:32

Zeg maar je zelf bevestigd zien. Iemand hoeren goedpraten dat we voedsel banken hebben. Dat het de verlaten huismoeder haar eigen schuld is dat ze niet CEO van Unilever is geworden. Dat het prima is dat bankiers 300x modaal verdienen, omdat ze ons tenslotte van zaken als banken crisis moeten redden. Alle praatjes zoals je ze horen wil gewoon aanhoren en dan tegen alle redelijkheid in toch gewoon ten koste van andere voor je eigen portemonnee kiezen. Hadden ze maar niet ziek moeten worden, hadden ze maar niet homo moeten worden, hadden ze maar niet door de voetbal supporter in elkaar geslagen moeten worden, hadden ze maar niet tussen de asbest moeten wonen, hadden ze maar niet, hadden ze maar niet. Tja, als stratenmaker moet je gewoon tot je 80ste doorwerken, want we kunnen natuurlijk de schuld niet doorschuiven. Onder Rutte 1 is er natuurlijk niks bezuinigt, alleen lasten verhoogt. Maar goed, ga je vingers maar aflikken. Blijf maar vooral denken dat de mens groot is geworden door tegen de andere te concurreren. Door cultuur zoals taal dans en muziek als bezit te zien. Door alles in het boekhouders boekje te noteren. Door de buren te wantrouwen is alles wat ze doet. Door te denken dat iedereen behalve jijzelf zware straf verdient simpelweg omdat ze willen leven. Laat mij duidelijk zijn: ik ben ook heel erg tegen belasting verhoging voor de rijken... Ze moeten gewoon weer binnen proporties gaan verdienen, dan hoeven ze ook niet zoveel in te leveren en kunnen alle kosten omlaag. Ik zie niet waarom iemand met 2x zoveel uren arbeid en slechts 2x groot IQ opeens 500x mag verdienen. Volslagen belachelijk.

ElChe
ElChe10 sep. 2012 - 5:32

Reatie op peter h "Ben wel benieuwd hoe Samsom zich vanavond in het debat uit de ZZPboete gaat praten... Zijn 10 zetels (800k stemmers waaronder ondergetekende) die even voor honderden euri aangeslagen worden. PvdA voor de ZZPer? Laat me niet lachen..." Welke partij komt dan wel op voor de belangen van de zzper? Volgens mij geen een. Voor een groot deel wordt de zzp ook gebruikt door werkgevers om zaken voor zwaar onder het minimumloon te verrichten. Dus pure slavernij en uitbuiting. Afschaffen een groot deel van de zzp. Een grote farce. Het wordt tijd dat de politiek hier duidelijk stelling tegen neemt en het niet zoals groen links en d66 dit ligt te vergoeilijken.

1 Reactie
peterh2
peterh210 sep. 2012 - 5:32

Die tijd komt nooit meer terug, het zal denk ik alleen nog maar flexibeler worden. Niet dat ik daar blij mee bent maar het is gewoon de realiteit. Zorg er dan juist voor dat ZZPers goed gefaciliteerd worden en men ook vanuit de overheid erkent dat juist deze flexibele schil de hardste klappen van de crisis heeft opgevangen (lagere tarieven en minder declarabele uren). Juist nu onze 'arbeidskorting' afpakken is een trap na en een schoffering. Hoezo verricht een ZZPer geen 'arbeid' dan? Ik werk me 50 uur per week het schompes voor een modaal inkomen!

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

http://www.kiezenofgokken.nl/

1 Reactie
boeie
boeie10 sep. 2012 - 5:32

toch leuk hoe ze elkaar op links de tent uitvechten... Stelt me wel weer gerust..

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Laten we hopen dat Rutte zich vanavond geen fatsoenlijke premier toont, maar een echte 'rechtse straatvechter'.

2 Reacties
nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

Nou Wim, ik kan je daarin wel geruststellen. Iets anders dan rechts straatvechtersequipment zit niet in zijn toolbox en hij zal heus wel normaal doen vanavond.

Candide2
Candide210 sep. 2012 - 5:32

Een stormtrooper? Das war einmal, Wilhelm ;-(

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

FF wat anders zorgerlijks: 'Het aardgasveld in Slochteren heeft sinds haar ontdekking in 1959 de Nederlandse overheid al meer dan 200 miljard euro aan aardgasbaten opgeleverd. Als dat geld in een fonds was gestopt, hadden we nu een pot van meer dan 360 miljard euro gehad. Dat is zo'n beetje onze staatsschuld. Maar helaas, dat geld is al uitgegeven. Door politici -van links tot rechts- die het verkwanselden aan subsidies, belastingverlagingen en prestigeprojecten. Of nog erger: het gebruikten om structurele tekorten op de overheidsbegroting te verhullen.' Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/11364/Verkiezingen-2012/article/detail/3314023/2012/09/10/Nederland-en-de-aardgasbaten-de-toekomst-te-grabbel.dhtml

1 Reactie
boeie
boeie10 sep. 2012 - 5:32

onmiddelijk afschaffen die uitkeringen en cultuur subsidies?? Ik ben wel verrast, ik ben iets meer van het op orde brengen van de begroting dan de meeste mensen hier en dan roep je als SP lid dat de overheid te veel uitgeeft?

JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

Over het rotbeleid bij onze oosterburen.: 'Het aantal Duitsers dat werkt voor een zeer laag loon neemt toe. Van alle werknemers werkte 20,6 procent in 2010 voor zo'n loon, wat nog 18,7 procent was in 2006. Daarmee wordt een langdurige trend voortgezet, aldus de Duitse krant Die Zeit.' Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3314027/2012/09/10/Twintig-procent-van-de-Duitsers-werkt-voor-laag-loon.dhtml Neoliberale kuttekoppen !

2 Reacties
nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

Joop, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat dit beleid onder de SPD-er Schröder is ingezet. Dezelfde die nou bij Poetin in bed ligt en binnenloopt via gascontracten. Enge vent, maar in Duitsland is het echt heel erg met die arbeidslonen van zo´n 5 Euro per uur. Minimumloon is er in een enkele sector. Ik ben voor de PvdA, maar ik houd ze wel scherp in de gaten, Duitse toestanden zijn onacceptabel. ´Het moet socialer´ mag geen loze kreet zijn, daar reken ik Samson op af.

boeie
boeie10 sep. 2012 - 5:32

Heb je ook gezien hoe "zeer laag loon" wordt bepaald? (nl. als percentage van het gemiddelde). Dat betekend dat als het gemiddelde omhoog gaat, iemand die niet mee gaat vanzelf een zeer laag loon heeft, hetgeen niets zegt in absolute zin en waarschijnlijk veel meer is dan 10 jaar geleden. Je kunt natuurlijk ook communistisch beleid voeren en dan heeft iedereen een lager loon dan het huidige "zeer laag", maar niemand een "zeer laag loon" volgens de definitie. Er zijn leugens, grote leugens en statistiek (en brullende neo communisten)

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

"Rechts rotbeleid"? Wat is dat toch altijd bij de PvdA met het totaal verkeerd inschatten van de situatie en de huid te verkopen voor de beer is geschoten. Den Uijl, Bos, Cohen en nu weer Samsom. Het huidige resultaat is een strategische fout van Cohen in de hoop dat zijn onderhandelingspositie sterker zou zijn nadat de door hem voorgestelde "probeer het maar over rechts" in no time in de steigers stond. Samsom idem dito met het lenteakkoord. Ik sta sterker als ik twee of drie keer gevraagd wordt. Vijf partijen, dat gaat nooit lukken. Jammer Samsom, wederom verkeerd ingeschat. En nu, als gebruikelijk, een grote klep open trekken. Gewoon de trein gemist en weggelopen voor de verantwoording. Partijbelang boven landsbelang.

1 Reactie
nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

Ja Jan, als je op een dergelijke conclusie uit wil komen, zijn begrippen als waarheid en logica hooguit lastige klippen, die je echter vaardig weet te omzeilen.

Sternenstaub
Sternenstaub10 sep. 2012 - 5:32

Jan Peters: "Ik vind, naar PvdA traditie, dat Rutte excuses moet eisen voorde opmerkingen van Samson. Maar ja bij de VVD zijn ze niet zo flauw. Ik verheug me op vanavond als Rutte en Samson in debat gaan. Ik hoop dat Rutte zich goed voorbereidt en alle pijnpunten van de PvdA bloot legt zonder te ontaarden in CPB geleuter. Stapeling van inkomensafhankelijke regelingen die bij middeninkomens terecht komen. Niet willen hervormen, een geschiedenis van weg lopen als het er op aan komt, geen begrotingsdiscipline (3% norm neemt de PvdA niet zo nou). Dumpen van bijstandsjongeren in Wajong enz. Niet alleen dingetjes uit het verkiezingprogramma van de PvdA maar ook de cultuur van mensen klein en zielig houden en alles denken te kunnen oplossen met staats bemoeienis (maakbaarheid)" Waarom zou Samson zijn excuses moeten aanbieden aan de partijen van de kortzichtigen, kleingeestigen en kleinzieligen op wiens gezamenlijke wanbeleid, of zoals hij het noemt, rechtse rotbeleid (goed zo, Samson), hij doelt? Waarom zouden de tegenstanders, nog minder de slachtoffers van dat wanbeleid, op welke wijze dan ook zich klein maken voor de partijen die dit wanbeleid hebben gevoerd dan wel gefaciliteerd? Waarom zou ook maar íemand zich nog klein maken voor, of zijn excuses aanbieden aan deze losgeslagen, arrogante machtskliek met zijn perverse opvattingen over normen en waarden, over moraal; deze lieden die een groot deel van de Nederlandse bevolking hebben geschoffeerd, en nóg steeds schofferen met hun machtsmisbruik, hun taalmisbruik, hun perverse voorstellen, wetten, maatregelen, hun wanbeleid, oftewel hun rechtse rotbeleid? Moet men zich na jaren vrijwel machteloos de perverse neigingen te hebben ondergaan van een machtskliek van pathologische narcisten, ideologische fundamentalisten en fanatici, blíjven onderwerpen aan het dictaat van hun wanen? Uh, nee. Uiteraard niet.

1 Reactie
Jantje68
Jantje6810 sep. 2012 - 5:32

Excuses omdat de PvdA zelf altijd met het moralistische vingertje klaar staat voor excuses te eisen van iedereen. Deze week weer Plasterk die excuses eiste van Buma. Als iemand van de PvdA het vraagt is het op zich al een reden om het niet te doen. Succesen van het kabinet: - 11 miljard bezuinigd, anders hadden we er nu nog slechter voor gestaan. De PvdA vond dat het bezuinigen toen wel wat minder kon. De economie zou immer aan trekken was de voorspelling. Nou dat hebben we gezien. Maar goed dat dit kabinet zijn verantwoordelijkheid genomen heeft. - Kustsubsidies aangepakt. Dit deed even pijn maar heeft gezorgd voor een herleving van de hele sector. Nu is iedereen er blij mee. - We kunnen nu soms een paar kilometer 130 rijden. Niet dat ik er op zat te wachten, maar dat links er zich zo druk over maakt geeft mij op zich al een hoop plezier. - Mauro mocht blijven die volgens de wet van Cohen al lang uitgezet had moeten worden en door Albayrak eerder al afgewezen was. Barmhartigheid ten top. Hoezo rechts rot beleid?

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Ironisch om de one-liners er bij te halen daar waar Diederik juist de kunst van het Amerikaanse 'onelinen'(?) bijna geperfectioneerd heeft. We worden bijna dood gegooid met het 'samen' van de PvdA. Allerlei cliché's waarvan niemand echt kan zeggen "nee, dat willen we niet". To be fair, altijd nog beter dan de over-een-kam schuldgroep scheld oneliners van de PVV. But still, irony sweet irony...

2 Reacties
nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

Zoals ik al zei, het hoeft nergens op te slaan en hoeft ook helemaal niet waar te zijn, als je opgescheept zit met een politiek leider die het van loze kreten moet hebben, ga je gewoon de tegenpartij ervan beschuldigen. De VVD, zo goedkoop, zo simpel, zo Sarah Palin.

nonelectibus
nonelectibus10 sep. 2012 - 5:32

Aanpakken.... 36 van de afgelopen 45 jaar in de regering en nu hoor je tot vervelens toe dat ze ´aan gaan pakken´ en niks meer ´vooruitschuiven´. Een lege prullenbak heeft nog meer inhoud.

Jantje68
Jantje6810 sep. 2012 - 5:32

Vanavond kreeg de VVD nog een cadeautje van het NOS Journaal als goedmakertje voor het 'leugen' item over Rutte en de Samson (ziekenhuis) leugen niet te benoemen. Vanavond opening van het Journaal iets over ZZP-ers die de PvdA buiten het verkiezingsprogramma om een loer draait. Beetje ingewikkeld en gezocht verhaal om het Journaal mee te openen. Maar goed, beter iets dan niets. Beter zou zijn om in het algemeen de lasten verhogingen van de PvdA aan de kaak te stellen. Lasten verhoging zit in het DNA van de PvdA. Het is een doel op zich.

1 Reactie
Nescio2
Nescio210 sep. 2012 - 5:32

[Lasten verhoging zit in het DNA van de PvdA] Gelukkig maar dan dat Rutte en zijn Bruin 1 de lasten niet verhoogd heeft, nietwaar?

ErikDoes
ErikDoes10 sep. 2012 - 5:32

Na Nieuwsuur van vanavond vraag ik me af of Rutte er nog wel zin in heeft. Daar zat niet een man tegenover Samsom die gelooft dat de PvdA een gevaar is voor Nederland. Hij heeft het kennelijk opgegeven en hoopt maar dat het toch nog goed zal aflopen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

Nieuwsuur: Samsam wil de scherpe randjes eraf vijlen, Rutmans scherper maken. Het Neoliberaal beleid wordt gewoon voortgezet. De inhoud blijft shit. Er dreigt nog steeds een verstandshuwelijk die ongelukkige kinderen voortbrengt.

maouc
maouc10 sep. 2012 - 5:32

Samson zegt dat het onderwijs prioriteit nummer 1 is, maar GroenLinks investeerd van alle partijen het meest in onderwijs! http://2012.groenlinks.nl/standpunten/onderwijs

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

Over onderwijs: ''SP kan onderwijsbeleid PvdA stevig hervormen'' 'Aan de linkerkant van het politieke spectrum bestaat een groot verschil tussen PvdA en SP wat betreft de verantwoordelijkheid voor de ontstane zorgelijke situatie en de uitgangspunten voor het herstellen van de aangerichte schade. In verschillende kabinetten hebben PvdA-bewindslieden een actieve rol gespeeld bij het tot stand brengen van een onderwijsstructuur waarvan de schadelijke gevolgen in brede kringen van de samenleving worden onderkend. De invloed hiervan werkt door op de uitvoering van het beleid in het veld, via managers en raden van toezicht. De SP heeft part noch deel gehad aan deze ongelukkige ontwikkeling, eenvoudig omdat deze partij nog niet heeft geregeerd. Op lokaal niveau zijn gelukkig voorbeelden van een niet-technocratische invulling van onderwijsbeleid, bijvoorbeeld de humane aanpak van Lodewijk Asscher, PvdA-wethouder in Amsterdam, en van SP-wethouder Riet de Wit in Heerlen.' Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3314042/2012/09/11/SP-kan-onderwijsbeleid-PvdA-stevig-hervormen.dhtml

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 sep. 2012 - 5:32

Als Samsom wint krijgt hij in de formatie de VVD al regeringspartner, want hoe dan ook gaan de rijke machtigste lobby's de VVD naast de PVDA plaatsen in de volgende kabinet, terwijl de PVDA in hart en nieren graag met de SP wil regeren. De rijken schijten in hun broek als ze de SP horen stijgen. Een ding is zeker: de SP is de toekomst in Nederland, wil je het of wil je het niet, want het volk die over een paar jaar gaat bepalen en niet de Telegraaf, Elzevier en het RTL. De Nederlandse lente is de SP, wacht maar nog een paar jaar! Ik weet het nu, niets strategisch, ik ga morgen op de SP stemmen. De SP-politici verdienen niet onze rug, voor een strategische stemmetje voor de PVDA, terwijl ik Samsom zie naast de VVD vrolijk zitten en samen een beleid maken? De heer Roemer, reken op me!

1 Reactie
Opinius
Opinius10 sep. 2012 - 5:32

citaat: terwijl de PVDA in hart en nieren graag met de SP wil regeren. " echt waar ? nou moutafa toch,niks van gemerkt . samson zal even pro forma na de verkiezingen met de sp kletsen and thats it. wake up man! kabinet is allang een handje klap afgesloten stuk. het "vee"is al verkocht. griin ,.ook aan de eu, betaaald met tigg luchtballonnen . alleen niemand ziet het ,in dit orgelende theater.

[verwijderd]
[verwijderd]10 sep. 2012 - 5:32

Ik hoop op een voortzetting van het rechts rotbeleid want dat heeft aangetoond dat dat op langere temijn goed uitwerkt voor Nederland.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten10 sep. 2012 - 5:32

Volgens jou.

WillemKorenman
WillemKorenman10 sep. 2012 - 5:32

Kulredenering. Hoe kan iets zijn aangetoond op langere termijn,als die langere termijn nog niet verstreken is.

Opinius
Opinius10 sep. 2012 - 5:32

graag cijfers Gertrud,waar dat uit spreekt. de economie is er met 1. 1/2 % op achteruitgegaan mevr. trui. werkeloosheid heeft schrikbarend toegenomen in de laatste 2 jaren. 20.000 gezinnen leven reeds ver onder de armoedegrens intussen,in een land waar door burgers 85 miljoen per dag gespaard nog steeds kan worden . de plannen van het rut vvd ettertje wijzen erop dat er steeds meer onder de armoedegrens zullen komen. Zijn wegwijzers leiden naar verder polarisatie onder de samenleving! om je kapot in te schamen als nederlander rut even op trui , ga nu eens uw huiswerk doen. de rot-man zorgt voor een zieke samenleving waar moraal en fatsoen ondergeschikt is aan let op: ALLES binnen zijn gepland beleid mochten daar escalaties uitkomen uit die samenleving slaat ie er straks gewoon ook nog de knuppel overheen. in "Ordnung soll sein verdammpt noch mal!? Jawohl!