Joop

Sam Bettens van K’s Choice over zijn transitie: 'Ik voel me fantastisch, en ongeduldig'

  •  
06-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
291 keer bekeken
  •  
sambettens
De Belgische zanger van K’s Choice vertelde op 18 mei dat hij transgender is en voortaan als Sam Bettens door het leven zal gaan. Bij Dit is M vertelt hij openhartig over het proces wat hij doormaakte voordat hij de knoop definitief doorhakte, over de reactie van zijn gezin en band, en de mogelijke impact op zijn muziek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Folkert2
Folkert28 jun. 2019 - 22:25

Hoe zou Sam terugkijken naar de songtekst van Something's wrong. ;-)

Satya
Satya6 jun. 2019 - 21:23

Het is zo mooi dat dit kan. De mensen in Europa verkwanselen dit en maar klagen en zondebokken zoeken.

5 Reacties
DirkD2
DirkD27 jun. 2019 - 11:35

Wat een lekker zwart/witte reactie weer. Alle mensen in Europa verkwanselen dit dus. En wat heeft het zoeken van zondebokken te maken met dit bericht?

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 jun. 2019 - 11:41

De mensen in Europa ? Tachtig procent van de mensen in Europa heeft helemaal geen moeite met LHBTQ zaken. Jij let weer vooral op die 20% rechts extremisten en religieus gehandicapten. En over buiten Europa gesproken; er valt daar op LHBTQ gebied helaas niet zo veel te verkwanselen.

Satya
Satya7 jun. 2019 - 15:54

"Jij let weer vooral op die 20% rechts extremisten en religieus gehandicapten." Groepen die steeds dominanter worden. "En wat heeft het zoeken van zondebokken te maken met dit bericht?" Het ligt allemaal aan anderen. Nee niet alle mensen maar mensen zouden zich meer moeten uitspreken.

Chimay Blanche
Chimay Blanche7 jun. 2019 - 23:54

Nergens anders dan in modern westerse landen kan dit. In niet-westerse landen zijn er nog vele waar de vrouw in een middeleeuwse positie verkeert ondergeschikt aan hen contolerende man, familie, en overigevsociale omgeving. Over LHBTQ-ers en hun vrijheden hoef je het daar al helemaal niet te hebben.

De overspelige hoofdcommissaris
De overspelige hoofdcommissaris8 jun. 2019 - 7:05

Verkwanselen? Kunt u daar gedocumenteerd bewijs van leveren? Geloof er namelijk geen ene snars van...