Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Saleh is bereid tot vreedzame machtsoverdracht

  •  
24-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jemen_girl.jpg
UPDATE: Aanval op demonstratiekamp in Jemen: 17 doden ... Wereldwijd vragen stille betogers aandacht voor de situatie in Jemen
De terugkeer van president Ali Abdullah Saleh heeft tot meer pressie geleid tegen de demonstranten in Jemen. Vannacht vielen er 17 doden in Sana bij een aanval van het regeringsleger op een demonstratiekamp. Bij de actie raakten 54 mensen gewond.
Update zondag 25 september:
President Saleh is bereid tot een vreedzame machtsoverdracht. Dat zei hij zondag tijdens een tv-rede. Na de overdracht zouden er verkiezingen moeten komen, meldt NOS. Het was voor het eerst dat Saleh het volk toesprak sinds zijn terugkeer uit Saudi-Arabië.
Saleh keerde vrijdag terug naar Jemen nadat hij drie maanden in Saoudi Arabië was voor de behandeling van een ziekte. Vanuit dat land wist hij de afgelopen maanden keiharde optreden jegens de demonstranten te coördineren. Het leger kreeg veelvuldig de opdracht demonstranten te lijf te gaan met mortiergeschut, granaten en scherpschutters. De protesten lijken de laatste weken echter aan te zwellen omdat het leger steeds harder optreedt.
De revolutie in Jemen is als sinds januari bezig, maar de berichtgeving erover wordt in de media ondergesneeuwd door het nieuws uit Libië en Syrië. Op Facebook is daarom een protestpagina geopend om aandacht te vragen voor de revolutie in Jemen. Zaterdag 24 september zullen wereldwijd mensen op straat hun steun betuigen aan het Jemenitische volk. De organisatoren roepen de protestanten op om twee uur met tape op hun mond over straat te lopen. Een beeld dat symbool staat voor de jarenlange onderdrukking van de regering van Saleh.
NRC: Wederom geweld in Jemen: vannacht zeventien doden Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

addystoker
addystoker24 sep. 2011 - 12:43

Vrijheid is een groot goed, vreselijk dat machthebbers het eigen volk dat opkomt voor vrede naar het leven staat. Het internationaal strafhof in Den Haag krijgt het wellicht nog druk.

Michiel Online
Michiel Online24 sep. 2011 - 12:43

ik denk dat wereldwijd via het internet burgers initiatief moeten nemen om wereldwijd hun stem te laten horen dat we het geweld willen..... STOPPEN.

leeuwenvanj
leeuwenvanj24 sep. 2011 - 12:43

Nederland heeft wapens geleverd aan Jemen, VS gaat aanvallen met onbemande vliegtuigjes opvoeren o.a. in Jemen. Maar tegen wie of wat? Arm land, een van de armste landen ter wereld op een zeer strategische plek.

leeuwenvanj
leeuwenvanj24 sep. 2011 - 12:43

http://www.vdamok.nl/Teksten/Artikelen/2011-09-24.html Lees wat er gebeurde in Libië.