Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sacha Baron Cohen laat Dick Cheney martelwerktuig signeren

  •  
09-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
cheney
De voorbije dagen verschenen er op het YouTube-kanaal van de Amerikaanse tv-zender Showtime mysterieuze clips, waarin eigenlijk niets verteld werd. Behalve dan dat er iets groots aan zit te komen, te beginnen volgende week.
Vandaag werd duidelijk dat het gaat om een nieuw project van de gevreesde komiek Sacha Baron Cohen, ook wel bekend als Ali G., die er een sport van maakt (bekende) mensen voor aap te zetten. En in de nieuwe show is niemand minder dan Dick Cheney te gast, zo blijkt uit de trailer die vandaag gepost werd. Cheney was vice-president onder George W. Bush en drijvende kracht achter de invasie van Irak en de ‘war on terror’ die na 2001 losbarstte en leidde tot een opleving van het terrorisme wereldwijd.
De vraag is natuurlijk: weet Dick Cheney waar hij aan mee heeft gewerkt of is hij zoals zovelen in een van de vermommingen van Cohen getuind? In een clip die Cohen vandaag postte wordt gesteld dat het gaat om een undercover gemaakte show. Vervolgens komt Cheney in beeld en vraagt Cohen met verdraaide stem of het mogelijk dat de Republikeinse mastodont een ‘waterboard kit’ signeert. Waterboarden is de martelmethode die de Amerikaanse regering na 9/11 legaliseerde. Zonder aarzelen zet Cheney zijn handtekening op een grote lege plastic waterfles, het martelinstrument waarmee bij geknevelde gevangenen, in combinatie met een in de mond gestoken trechter, de verdrinkingsdood werd gesimuleerd. “Het is de eerste keer dat ik een waterboard kit heb gesigneerd,” zegt Cheney nog.
In een andere clip, gepost op de nationale feestdag 4 juli, gebruikt Cohen oude fragmenten van een reactie van Trump op Cohen, nadat deze onbewust had deelgenomen aan de Ali G show en daar later achter kwam. De miljardair die allergisch is voor kritiek was niet blij met die gewaarwording.
Who Is America? is een zeven afleveringen tellende serie interview-shows die volgens een verklaring van Showtime “de diverse individuen verkent, van de beruchten tot de onbekenden, uit het hele politieke en culturele spectrum, die onze unieke natie bevolken”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.