Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte wil na Nederland ook de rest van de wereld slopen

  •  
25-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
23467 keer bekeken
  •  
rutte

Hahahahahahaha, neehoor, Mark Rutte gaat als hij klaar is als premier gewoon de hele dag voor de klas staan hahahahaha. Hahahaha, nee, u ziet hem nooit meer op televisie als er straks een nieuw kabinet met een nieuwe minister-president aantreedt hahahaha.

Het is niet helemaal duidelijk of Rutte nog actieve herinneringen heeft aan zijn bezweringen dat hij absoluut geen internationale carrière ambieerde, maar in een interview met de partijkrant De T. zet de demissionaire premier de deur naar een belangrijke internationale functie nu toch op een kier.

“Ik heb ergens een stem in mijn achterhoofd die zegt: zou ik nog een keer mijn talent in de waagschaal moeten stellen voor iets internationaals”, aldus Rutte. “Mijn aarzeling is of het niet betekent dat je alleen maar speeches houdt. Maar ik sluit het niet honderd procent uit.”

Volgens bronnen zou Rutte onder meer zijn benaderd om secretaris-generaal van de NAVO te worden. Deze zomer besloten de lidstaten van het militaire bondgenootschap dat Jens Stoltenberg nog een jaar blijft, tot 1 oktober 2024. Rutte zal wellicht hopen dat de formatie van een nieuw kabinet tegen die tijd rond is. Hahahaha.

Meer over:

nieuws, mark rutte, navo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (33)

Eerlijke Hendrik
Eerlijke Hendrik27 sep. 2023 - 9:30

Deze reactie is verwijderd

Freek Rurup
Freek Rurup26 sep. 2023 - 10:05

Geweldig stukje!!! Moest er erg om lachen. Tuurlijk wil ie stoltenberg opvolgen!

Anna1623
Anna162326 sep. 2023 - 7:47

Heeft hij eerst Nederland totaal gesloopt, gaat hij nu verder om heel Europa totaal te slopen.

Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap
Stefan Vlaminckx VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap26 sep. 2023 - 7:30

Vaak Veroordeelde Democraten hebben niks aan feiten en actieve herinneringen. Die vormen al gauw bewijs en dan moeten ze alleen maar langer zitten.

android1984
android198426 sep. 2023 - 5:46

eh, ik begrijp dat we alleemaal vinden dat hij de rest van zijn leven op wachtgeld moet gaan ofzo? Help mij even....

wvlith
wvlith26 sep. 2023 - 5:24

De NAVO kan al niet zoveel meer dankzij neo-liberalen. Dus misschien wel een plek voor Rutte, is toch al kapot.

Jeremy arie eric van es
Jeremy arie eric van es26 sep. 2023 - 3:39

Die man hoort naar mijn mening in het gevang maar justitie houd zijn hand boven het hooft in het verleden zijn er wel een politieke partijen verboden in Nederland de vvd heeft meer op zijn kerfstok dan deze politieke partijen die verboden zijn justitie zal deze partij moeten verbieden

Gozur52
Gozur5225 sep. 2023 - 22:58

Er is onlangs een vacature vrijgekomen bij AFC ajax!

Frits Jansen
Frits Jansen25 sep. 2023 - 22:45

Ik ben geen fan van de VVD, maar met dit bericht doe je Rutte toch tekort. Rutte is het product van een bestuurscultuur waarin het vooral zaak was te overleven in de slangenkuil, en daarom heeft hij allerlei zaken verwaarloosd. Dilan Dinges lijkt me daadkrachtiger, maar ze kan ook haar tandjes stukbijten.

Schenkerdesvaderlands
Schenkerdesvaderlands25 sep. 2023 - 19:18

Deze reactie is verwijderd

TheBigLebowski
TheBigLebowski25 sep. 2023 - 15:58

Dacht dat ie leraar wilde worden.

Armoedegrens
Armoedegrens25 sep. 2023 - 11:55

Wat weet deze man toch goed met zijn kromme gepraat binnen de hersenpan van de gewone man als een worm rond te dolen. Een geweldige voorbeeld van hoe zij op het scherm de klassenoorlog voeren.

Gruiters
Gruiters25 sep. 2023 - 11:44

Ik denk dat veel landen jaloers zijn op Nederland. In Duitsland of België gaat het nog aardig. Maar achter die landen heerst een grote werkloosheid en armoede.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt25 sep. 2023 - 19:25

Oh ja? Denemarken, Zweden, Noorwegen Finland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Ierland, Schotland, ...... Allemaal jaloers op Nederland? Ga toch fietsen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 sep. 2023 - 8:11

Dat valt wel mee in de scandinavische landen al is het volledig uitbannen van armoede niet mogelijk.

Mathijsco
Mathijsco25 sep. 2023 - 11:03

De Fox-news tactiek: 'some people say...' Terwijl 'zijn' bordeel in de fik staat, probeert hij nog snel even koppen van Telegraaf en Elsevier warm maken als Passe-partout voor die o zo gedroomde internationale top-functie, en dan rénnen. Houd me vooral ten goede, maar bij organisaties als NAVO en De EU zijn ze natuurlijk ook niet helemaal van gisteren.

1 Reactie
Frits Jansen
Frits Jansen25 sep. 2023 - 22:47

Secretaris Generaal bij de NAVO. En dan een oorlog weglachen?

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen25 sep. 2023 - 10:57

Ja, hij heeft ooit gezegd dat hij geen hoge post bij de EU of NAVO ambieerde, daar komt hij kennelijk op terug. Ik snap het probleem niet zo, er zijn wel meer mensen die zich bedenken over hun volgende carrièrestap.

Pindaklaas
Pindaklaas25 sep. 2023 - 10:56

Zijn er niet ergens nog wat kansarmen die hij nog verder kan uitwringen zodat de straten van de randstad nog meer op die van New York gaan lijken? Of mss kan hij een startup beginnen voor waterdichte dozen met voordeur voor alle daklozen die er nog bij gaan komen.

Proletarier
Proletarier25 sep. 2023 - 10:29

In europa zijn er vast nog wel wat kinderen die uit huis geplaatst willen worden. Of wellicht is er nog ergens een gasveld dat leeggepompt kan worden door shell met alle gevolgen?

6 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk25 sep. 2023 - 12:08

"In europa zijn er vast nog wel wat kinderen die uit huis geplaatst willen worden. " Waarom verwijt je een beslissing van een uithuisplaatsing aan Rutte terwijl een rechter die beslissing genomen heeft?

Gerygrr
Gerygrr25 sep. 2023 - 13:35

Ihag, De rechter neemt zeker beslissingen. Dus als ouders niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen, omdat ze gewantrouwd moeten worden van Henk Kamp, dat ze hun toeslagen moeten terugbetalen, dan is de VVD niet schuldig?

haarklover
haarklover25 sep. 2023 - 13:43

JeHebtHetSomsMis, Bij veel slachtoffers van de toeslagenaffaire zijn kinderen uit huis geplaatst. Blijkbaar is het voor veel ouders moeilijk om hun kinderen goed te verzorgen als ze geen geld hebben. Los daarvan is de jeugdzorg in Nederland schandalig slecht: - Er is te weinig opvang, dus kinderen kunnen niet uit huis geplaatstst worden. (Dan hebben we het over kinderen die door hun ouders mishandeld worden.) - Jeugdzorg heeft te weinig medewerkers, komt zijn afspraken met ouders niet na, en maakt onvolledige rapporten. Dus als een rechter moet beslissen over een kind, moet hij/zij soms gokken wat het beste is.

Proletarier
Proletarier25 sep. 2023 - 14:52

@IHAG Omdat Rutte eerst de ouders van die kinderen onterecht beschudigd van fraude. Daarna die ouders de financiele afgrond in stort. Vervolgens komt de kinderbescherming langs. Er is in dit gezin een onhoudbare situatie met veel stress (veroorzaakt door Rutte) en vervolgens worden die kinderen gestolen door de overheid. Rutte is voor mij de grootste crimineel van het land, en alles maar weg lachen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk25 sep. 2023 - 16:46

Apart dat weer wordt weggekeken bij diegene ( lees: de rechtspraak) die de beslissing nam om kinderen uit huis te plaatsen. Rutte de schuld geven is goedkoop.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 sep. 2023 - 18:42

Ikhebgelijk Omdat het onder Rutte gebeurt allemaal. Hij kiest ervoor die land zogenaamd te bestuderen, we stellen hem dus verantwoordelijk voor de puinhopen die hij veroorzaakt heeft Ikhebgelijk Het is als zeggen : je kan de nazi officieren en ambtenaren en ministers toch niet verantwoordelijk houden voor de holocaust ! Wat kunnen zij er nou aan doen, zij deden ook maar hun werk ! Alle 'bestuurders' die meegewerkt hebben aan dit toeslagen grapje, zijn schuldig. En ze weten dat ik gelijk heb, ergens, diep in hun hart. Althans, de wat intelligentere onder hen

Mirzas
Mirzas25 sep. 2023 - 10:28

Natuurlijk is hij op zoek naar de volgende 'fix'. Wie en wat hij daarvoor verkwanselt is minder relevant. Niets nieuws, kortom.

korheiden
korheiden25 sep. 2023 - 10:16

Leuk. Je zou het omgekeerde over Timmermans kunnen zeggen. Nadat hij heeft geprobeerd Europa te slopen met zijn bekritiseerde Green Deal (waardoor met name Duitse bedrijven steeds vaker uitwijken naar de VS en Canada) komt hij nu Nederland nog wat verder de vernieling in helpen. Gelukkig is het satire.

6 Reacties
Proletarier
Proletarier25 sep. 2023 - 11:15

@ Kortheiden Je inzetten voor een duurzame toekomst vind ik heel wat anders dan het stelen van kinderen die slachtoffer zijn van de toeslagen affaire. Het ene draagt zorg voor een leefbare planeet het andere is ronduit crimineel.

Karingin
Karingin25 sep. 2023 - 11:17

De hele wereld wordt gesloopt door de industrie man

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk25 sep. 2023 - 12:08

"Je inzetten voor een duurzame toekomst" Wat is er zo duurzaam aan biomassa?

Karingin
Karingin25 sep. 2023 - 14:58

In de VS lopen ze trouwens ook steeds vaker tegen strenge milieuwetgeving aan, zal in Canada niet anders zijn. Het is ook een mythe dat mutlitnationals even hun fabriek oppakken en ergens anders neerplanten, wat denk je dat dat kost?? En zelfs India en China zetten hard in op duurzaamheid, ondanks dat ze nog veel kolen gebruiken...

Mathijsco
Mathijsco25 sep. 2023 - 18:08

@Karingin, "Fabriek oppakken" "Wat denk je dat dat kost" Nou mevrouw Karin, de wet van de grote getallen. 2% belastingvoordeel: dan heb je het bij een bedrijf als -ik noem even een dwarsstraat-Stellantis of Shell, over miljarden Euro's. Niemand denkt dat bedrijven even hun boeltje pakken, maar een productie faciliteit verplaatsen: daar draait de gemiddelde multinational haar hand niet voor om.

Palipka
Palipka25 sep. 2023 - 18:25

Onzin

JoostdeF
JoostdeF25 sep. 2023 - 9:43

Rutte aast al sinds het begin van zijn laatste regeringsperiode op een internationaal baantje. Het is opmerkelijk dat hij haantje de voorste is om wapenleveranties aan Oekraïne te organiseren en strooit daarbij met miljoenen belastinggeld. Dat staat in schril contrast met de kruiperige zuinigheid waarmee hij zich de voorgaande 10 jaar opstelde als het aan kwam op financiering van oplossingen voor problemen in Europa.