Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Rutte wil geen vrouwen

  •  
11-10-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Platter_300.jpg
UPDATE 11:45: In de lijn van 'ervaring en strategie' passen volgens Rutte maar twee vrouwen ... Neelie Kroes is teleurgesteld in Mark's keuze voor driedelig grijs ... Bijsterveldt 'derde' vrouw als minister van onderwijs
Neelie Kroes is teleurgesteld in Mark Rutte’s keuze om maar twee vrouwen, Melanie Schultz van Haegen en Edith Schipper te selecteren voor ministerposten. “Daaruit blijkt alweer dat er vooraf een quota moet worden afgesproken. Het is de enige manier waarop het werkt. Door alleen de intentie uit te spreken, komen we er niet”, zei Kroes op Radio 1.
Rutte heeft gekozen voor de lijn van ‘ervaring en strategische inzicht’, maar dat daarin maar twee vrouwen passen, klopt volgens Kroes niet. “Ik zeg altijd. Je moet het zand uit je ogen halen en oren open zetten. […] Tegen Mark heb ik gezegd: houdt in de gaten dat er goede vrouwen moeten komen!”   Kroes merkt in Brussel dat het wel degelijk werkt als vooraf een quotum wordt afgesproken. “Wanneer een voorzitter van een commissie zich vooropstelt dat een derde van de leden uit vrouwen moet bestaan, blijkt dat die hoogstaande vrouwen er zeker zijn”, aldus Kroes op Radio 1.
Binnen de politiek en het bedrijfsleven hebben meerdere vrouwen verontwaardigd gereageerd op het minieme aantal vrouwen die Rutte naar voren schuift. In het AD zegt Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, dat ze Rutte op zijn ‘misstap’ gaat aanspreken. Ook binnen het CDA heerst ongenoegen. Oud-minister Hanja Maij-Weggen zegt dat Verhagen beter had moeten zoeken.
Nu achteraf nog een quotum instellen heeft volgens Kroes geen zin. “De hazen hebben al gelopen.”
Update: 11:45 Edith Schippers verwacht dat straks een kwart (gecorrigeerd door redactie) van de bewindspersonen vrouw is. “Dat is niet veel. Maar het wordt wel een stevige ploeg die Nederland door de crisis kan loodsen”, zegt de aankomend minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Naar verwachting komt er nog een ‘derde’ vrouw bij met CDA’er Marja van Bijsterveldt die minister van Onderwijs wordt. Bijsterveldt was is het vorige kabinet staatssecretaris van Onderwijs. Volkskrant: Edith Schippers: niet veel vrouwen, maar wel sterke ploeg Trouw: Kroes bepleit vrouwenquotum bij vorming kabinet

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (123)

UitDeDroom
UitDeDroom11 okt. 2010 - 8:07

Lijkt me dit keer vooral een CDA-probleem, maar de vrouwen die daar carriere gemaakt hebben door nooit kritisch te zijn over grootschalige veeteelt, bio-industrie of asfalt zijn aan het einde van hun loopbaan of, zoals Verburg, hebben er geen zin meer in. Maij-Weggen was trouwens wel wat erg enthousiast over het inzetten van vrouwen, want vergeet niet dat zij ooit haar dochter aangenomen had als assistent in het Europees parlement.

objectivist
objectivist11 okt. 2010 - 8:07

Als Rutte het beste wil in zijn kabinet en dat blijken vooral mannen te zijn. Wat is dan het probleem? Ik zou ook niet letten op een politiek correcte verhouding man/vrouw maar gewoon de beste persoon voor het ambt kiezen. Ik ben voor vrouwen in het kabinet hoor, maar dan niet op basis van Opzij-retotiek maar op basis van goede prestaties en kwalificaties. Wat een heerlijk land dat we het hierover kunnen hebben toch. Wat gaat het toch eigenlijk goed met ons.

omaoeverloos
omaoeverloos11 okt. 2010 - 8:07

Het valt dan ook niet mee voor een vrouw, zo tussen het koken en de afwas door, nog even een paar kamervragen te beantwoorden.

flipse2
flipse211 okt. 2010 - 8:07

Kan die koppenmker van Joop niet eens met pensioen? Ik word zo moe van die suggestieve en leugenachtige koppen!!

TimSta
TimSta11 okt. 2010 - 8:07

Zo zie je maar dat een "liberaal" als Kroes groot voorstander van dwang kan zijn. Ze is de titel Liberaal niet waardig dunkt mij.

Dragon2
Dragon211 okt. 2010 - 8:07

Er zijn ook heel weinig vrouwelijke vuilnisophalers, dat is toch ook niet eerlijk? Daar hoor ik de dames dan weer niet over.

Visje3
Visje311 okt. 2010 - 8:07

Steeds maar weer blijkt het dat Rutte gewoon niets met vrouwen heeft. Bang dat ze iets doen waar hij van kan schrikken. En stiekem baalt Rutte dat zijn moeder niet in het kabinet mocht van Verhage. En Verhage vind het ook wel best zonder die lastige wezens met een eigen wil die niet klakkeloos achter de leider aan loopt. Ach ja... een gemiste kans laten we maar zeggen...

ErwinB2
ErwinB211 okt. 2010 - 8:07

Oeps, rechtse regeerders vinden het verschrikkelijk als er meerdere vrouwen in het kabinet zouden komen zie ik. Argument: de beste mensen moeten op de juiste plaatst. Maar dat is een argument van niks natuurlijk in de discussie over de verdeling tussen mannen en vrouwen. De huidige ministers worden allemaal gekozen uit conservatieve kringen. Wie zegt me dan dat dit de allerbeste mensen zijn hiervoor? Is er een diploma voor nodig die vrouwen niet hebben? Nee, het zijn gewoon keuzes, er zijn heus genoeg vrouwen geschikt hiervoor, maar die zitten simpelweg niet in het Old-boys network van de conservatieve partijen. Argumenten omtrent positieve discriminatie zijn dus onzin.

Elique
Elique11 okt. 2010 - 8:07

Als u meent te moeten klagen over het aantal vrouwen in de kabinetsploeg, is het minimaal te verwachten dat u de vrouwen die er wél inzitten correct vermeldt. Anderen de maat nemen, betekent dat je zelf extra goed moet opletten.

Yggdrasil
Yggdrasil11 okt. 2010 - 8:07

Als ik de reacties zo lees hier dan is er nog een boel werk te doen op het emancipatoire vlak. Bij mannen en bij vrouwen

shoarmabakker
shoarmabakker11 okt. 2010 - 8:07

De vorige kabinetten Balkenende was zo'n 30% van alle ministers vrouw. Nu met Rutte I wordt het waarschijnlijk 25% (als Bijleveld minister van Onderwijs wordt). Eerst maar eens de definitieve line-up afwachten. Gezien de heisa hierover had ik verwacht dat het verschil een stuk groter zou zijn. Nog sterker, als er één vrouw meer minister zou worden onder Rutte zou dat betekenen dat Rutte I procentueel de meeste vrouwelijke ministers van de laatste 5 kabinetten hebben. Wat je verder van de lijst Rutte I mag vinden, het misbaar wat hier wordt geëtaleerd lijkt me, zeker op dit moment, schromelijk overdreven.

contra
contra11 okt. 2010 - 8:07

Tuurlijk, Mark moet niet gaan voor kwaliteit maar voor het jaren-70-mannetjes/vrouwtjes-denken. Ik zou zeggen; neem een paar brekebeentjes a la Huizinga, Cramer en Vogelaar op in het nieuwe kabinet. Vooral doen, dan heb je ook geen oppositie meer nodig. Dat blaast zichzelf wel op. Als er in NL twaalf Thatchers rondlopen, mogen ze er van mijn part allemaal in. Zoek echter niet te lang, het land moet bestuurd worden en naar verluidt is er een crisis gaande.

BenVerdrietig
BenVerdrietig11 okt. 2010 - 8:07

Lees net in de Volkskrant dat Edith Schippers misschien minister van volksgezondheid wordt. Met Bijleveld op onderwijs zijn dat dus al mogelijk 4 vrouwen.

Jerry3
Jerry311 okt. 2010 - 8:07

Volgens mij is het vooral risicomanagement voor de beoogde kabinetsleden, de grijsaards kunnen na falen met pensioen, voor mensen met carriereperspectief is dit kabinet (of beter, deze coalitie) potentieel een dodelijke smet op het CV. In de generatie die (bijna) met pensoen kan werden meisjes nu niet bepaald gestimuleerd de kwaliteiten voor een minister te ontwikkelen.

UitDeDroom
UitDeDroom11 okt. 2010 - 8:07

Ik zie een markt voor en nieuwe politieke partij: de AJP de Aletta Jacobs Partij

hminkema
hminkema11 okt. 2010 - 8:07

Waarom moet iemand die in Nederland de eerste Staatsdidactiek Ooit invoerde, werkgevers toestaat om stiekem ongekwalificeerde mensen voor de klas te zetten als 'leraar', schaamteloos kwantiteit ('1040 uur') boven kwaliteit stelt, en tegelijk kinderen 72 uur onderwijs afpakt om bij bejaarden de plantjes water te gaan geven, MINISTER VAN ONDERWIJS worden? Of ze een vrouw is of een man, dondert niet. Van belang is dat er iemand op onderwijs komt die verstand heeft van onderwijs (Van Bijsterveldt is verpleegster) en zich keihard inzet om het onderwijs de goede kant op te duwen. Ieder verdient het voordeel van de twijfel, maar met Van Bijsterveldt hebben we intussen al drie jaar ervaring.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods11 okt. 2010 - 8:07

++ Rutte wil geen vrouwen ++ >> Joop-redactie: als jullie willen dat de campagne 'De feiten en cijfers achter immigratie en integratie' succesvol is in het aantonen dat Wilders' retoriek gebaseerd is op leugens en enorme overdrijvingen, moet je natuurlijk niet zelf ook enorm gaan overdrijven. Dan haal je onze actie onderuit. Hou jezelf liever bezig met het ontmaskeren van leugens, verdraaiingen en enorme overdrijvingen gepubliceerd door media als de Telegraaf en Elsevier, in plaats van hun manieren over te nemen.

HenkJansen2
HenkJansen211 okt. 2010 - 8:07

Deze discussie komt elke keer weer terug bij de formatie van een kabinet en telkens kunnen we dezelfde conclusie trekken. Er zijn gewoon minder vrouwen beschikbaar, ze willen niet, of ze hebben onvoldoende competenties/ervaring. Ik word er zo moe van onderhand. Ben eerlijk gezegd alleen maar blij dat zo'n Tineke Huizinga of Maria van der Hoeven nu weg zijn. Wat hebben die nou toch voor elkaar gebokst??

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa11 okt. 2010 - 8:07

Door de regels en wetten van Verdomk als minister werd Nederland voor het eerste keer aangeklaagd door Europees Kinderrechten en ook door mensenrechten en ook door Amnesty.Maar de Nederlandse media halen ook hun schouders hier op.

Jeroenamsterdam2
Jeroenamsterdam211 okt. 2010 - 8:07

Het gaat niet om de hoeveelheid mannen of vrouwen. Het gaat om de individuen. Als je betere ministers weet dan de heren die nu genoemd worden, dan moet je dat zeggen. En dat kan dan dus een man of een vrouw zijn, maar dat is bijzaak.

Jeroenamsterdam2
Jeroenamsterdam211 okt. 2010 - 8:07

De PVDA had op haar kieslijst man,vrouw,man,vrouw ect. Als je dat als uitgangspunt neemt dan heb je bij een meerderheid aan personen minder kans om gekozen te worden aangezien er dan onderaan man,man,man of vrouw,vrouw,vrouw, komt te staan. Dat is er nou mis met qouteringen voor bepaalde uiterlijke eigenschappen. We hebben in dit land een Curriculum Vitae en daar richten wij ons op.

walter2
walter211 okt. 2010 - 8:07

Gelukkig ligt er geen gedoogakkoord met de SGP, anders zaten er nu helemaal geen vrouwen in het rechtse minderheidskabinet, wat volgens de media de voorkeur geniet van 'het volk'.

ElChe
ElChe11 okt. 2010 - 8:07

Het is in ieder geval een hoog "ons kent ons" gehalte.

tm2000
tm200011 okt. 2010 - 8:07

Het blijft nu eenmaal het doel om de volgende samenstellingen te realiseren: 50% vrouw (waarvan minimaal 25% als man geboren), 50% man 50% homo en/of bisexueel, 50% hetero 50% allochtoon, 50% autochtoon 50% blond, 50% bruin, 50% rood haar 50% kleiner dan het gemiddelde, 50% langer 50% met een baard, 50% zonder een baard 50% met kennis van zaken, 50% zonder 50% met ervaring als uitkeringstrekker, 50% met meer dan een miljoen op de rekening 50% met een tante in Marokko, 50% met een tante in Aruba Nou Rutte, dat je dat nou niet voor elkaar kunt krijgen, het is werkelijk Crying with the cap on.

mees.
mees.11 okt. 2010 - 8:07

Als je dit ziet,de uitzending van vanavond uit een hele reeks die het kijken meer dan waard is,dan weet je dat we met het kabinet wat zich nu aandient helemaal de verkeerde weg op gaan,wat een ramp staat ons te wachten. http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/aanval-op-europa/tony-judts-testament.html De hele reeks http://tegenlicht.vpro.nl/

dlagewaa
dlagewaa11 okt. 2010 - 8:07

Laat ik om te beginnen eens heel sarcastisch doen en een knuppel in het hoenderhok gooien door te vragen welke vrouwelijke minsiters en staatssecretarissen zich tijdens de Balkenende jaren hebben onderscheiden door topprestaties of het brengen van oplossingen vanuit de vrouwelijke invalshoek, waarover ik altijd hoor dat dat een van de belangrijkste redenen is om ook vrouwen 'in de groep' te halen. Maria Vander Hoeven? Agnes van Ardenne? Rita Verdonk? Sybilla Dekker? Karla Peijs? C. Ross - Van Dorp? Guusje Ter Horst? Gerda Verburg? Jacqueline Cramer? Tineke Huizinga? Ella Vogelaar? Allemaal vrouwen die in het kabinet zaten omdat er meer vrouwen in moesten kabinet moesten komen. Voor de goede orde. Ik ga ervanuit dat Nederland vol zit met vrouwen met meer diepgang dan de mentale lichtgewichten in de voorgaande opsomming. Probleem is alleen dat die geen actief lid van een politieke partij zijn en dat is toch echt een conditio sine qua non voor een plek op het pluche.

Pietertje2
Pietertje211 okt. 2010 - 8:07

Rutte heeft geen enkele ervaring met vrouwen. Dit kabinet is geen afspiegeling van de Nederlandse samenleving.

JoopSchouten
JoopSchouten11 okt. 2010 - 8:07

Rouvoet trok in Nieuwsuur aan de noodbel. Er zijn onduidelijkheden in de BRUIN 1-plannen hoe de duizenden aangerande kinderen te plaatsen en goed te begeleiden naar een normaler (...) bestaan. André had op tafel moeten staan te schreeuwen. Nou ja, moeten... hij had mij mogen vragen dit voor hem te doen.

HenkJansen2
HenkJansen211 okt. 2010 - 8:07

Deze discussie komt elke keer weer terug bij de formatie van een kabinet en telkens kunnen we dezelfde conclusie trekken. Er zijn gewoon minder vrouwen beschikbaar, ze willen niet, of ze hebben onvoldoende competenties/ervaring.

clara51
clara5111 okt. 2010 - 8:07

Verstandig van die vrouwen. Met zoveel zwaargewichtige blanke mannen die hun aantrekkelijke fase wel gehad hebben, in zo'n instabiel bootje moeten. Met alleen een buitenboordmotor van het merk PVV en zelf niet mogen roeien. Ik zou er ook feestelijk voor bedanken.

Alila
Alila11 okt. 2010 - 8:07

"Rutte wil geen vrouwen" Kom op VARA/JOOP nu ook de hand in eigen boezem en heel snel of Pauw of Witteman vervangen door een vrouw. (ze mag ook van Nieuwkerk on de dag aflossen bij DWDD)

Wout Berlinck
Wout Berlinck11 okt. 2010 - 8:07

Rutte is een vrouwenmagneet aan het worden, kijk nou naar de foto .. :-) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3598/Kabinet-Rutte/article/detail/1031187/2010/10/08/Rutte-kiest-vooral-bewezen-Haagse-kwaliteit.dhtml

1 Reactie
Farzad2010
Farzad201011 okt. 2010 - 8:07

Macht erotiseert.

rgeurtsen
rgeurtsen11 okt. 2010 - 8:07

Dat een christen-democraat als Verhagen buiten de deur, zijn vrouw is geëmanciperd arts, met volledige waardevol eigen beroepsactivteit, niet het vermogen heeft tot het aantrekken en benoemen van vrouwelijk bewindspersonen, is nog te begijpen. Het christelijk conservatisme is erger dan het vermeende anti-vrouwen gedrag van Antillianen en Islamieten. Maar dat een jonge intelligente liberaal als Mark Rutte zo gevangen zit in het conservatisme van de Rosenthals en Opsteltens vind ik schokkend. Dit is net zo absurd als het kabinet bemensen met kandidaten uit het Kinderen voor Kinderen Koor - heel raar. Zoals de stijging in levensverwachting in Nederland achterblijft bij de met ons vergelijkbare landen zo blijft de persvrijheid achter en zo ook de emancipatie. De zon schijnt buiten en er waait een frisse wind uit het Oosten, maar daarmee is al het goede nieuws van vandaag wel weer gezegd.

1 Reactie
UitDeDroom
UitDeDroom11 okt. 2010 - 8:07

2 feiten heer Geurtsen: -VVD-ministersploeg, incl Rutte, voor 1/3 vrouw -in Turkije is het % teener meisjes dat naar middelbare school gaat aan het dalen, terwijl in Nederlands christelijke gemeentse dat volgens mij niet het geval is

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

In principe heeft ze gelijk, maar een vrouwen quotum instellen is natuurlijk onzin. Ik zou als vrouw ook geen quotum minister of wat dat betreft elke andere quotum maatschappelijke functie, willen zijn . Bovendien spreekt de lijst buitengewoon zwakke vrouwelijke ministers en staatssecretarissen van de afgelopen jaren ( Netelenbos, Vogelaar, Verburg, Verhoefen, Huizinga, Maij Weggen, Verdonk, Dijksma, etc) dit hele bericht ook een beetje tegen.

1 Reactie
BillDuin
BillDuin11 okt. 2010 - 8:07

"Bovendien spreekt de lijst buitengewoon zwakke vrouwelijke ministers en staatssecretarissen van de afgelopen jaren ( Netelenbos, Vogelaar, Verburg, Verhoefen, Huizinga, Maij Weggen, Verdonk, Dijksma, etc) dit hele bericht ook een beetje tegen" ============================================================= Dat lijstje zegt inderdaad genoeg, laat ze nou maar weer eens gewoon voor bestuurlijke ervaring gaan dat heeft ons land op dit moment harder nodig dan dat eeuwige gezeur over gelijke verdeling omdat ze nu toevallig vrouw zijn.

vaclavklaus
vaclavklaus11 okt. 2010 - 8:07

Rutte heeft tenminste nog 2 vrouwen, van de in totaal 6 ministers. Exclusief hemzelf heeft hij 3 mannen & 2 vrouwen gekozen. Nog niet zo heel slecht. Het totale plaatje is inderdaad wel veel man en extra belegen.

2 Reacties
UitDeDroom
UitDeDroom11 okt. 2010 - 8:07

Vaclav, re belegen, ik denk dat op dit moment met een zo versnipperd electoraat weinig jonge veertigers die in het bedrijfsleven meer dan 2 ton verdienen de overstap naar de politiek enthousiast zullen maken ....

Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

---[en extra belegen]--- Dat ook nog eens een keer, ik dacht dat het afgelopen zou zijn met de oude politiek, maar die wordt juist met open armen binnen gehaald

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Als ik roep dat ik twee vrouwen wil, heb ik een probleem. Maar heel eerlijk gezegd, als ik momenteel het lijstje met potentiële vrouwen doorneem, zijn de meeste wel heel erg bezet. En bovendien is er weinig aanvoer van onderop. Om nu te zeggen dat Neelie en Anne-Marie het maar weer moeten oppakken... De spoeling is dun momenteel en dat is verdomde jammer.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil11 okt. 2010 - 8:07

Als ik roep dat ik twee vrouwen wil, heb ik een probleem. ========= Ik heb al een probleem als ik er 1 wil

maccus
maccus11 okt. 2010 - 8:07

Dit lijkt me wat voor Wilders om aan te pakken, hij heeft immers vaker laten weten tegen ongelijkheid tussen man en vrouw te zijn. Zie hoofddoekjes en segregatie in zwembaden, om maar wat te noemen... Of... lult Wilders maar wat?

1 Reactie
joshualambado
joshualambado11 okt. 2010 - 8:07

Of... lult Wilders maar wat? Natuurlijk wel. Het ging toch slechts om het 'electoraat".

TheoJ2
TheoJ211 okt. 2010 - 8:07

Dit is geheel in lijn met het uitgangspunt: ophouden met positieve discriminatie.

3 Reacties
BillDuin
BillDuin11 okt. 2010 - 8:07

Precies de juiste persoon op de juiste plaats en niks geen 50-50 verdeling, daar heb ik het volledig mee gehad.

Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

---[Dit is geheel in lijn met het uitgangspunt: ophouden met positieve discriminatie. ]--- Jij denkt dat mannen betere bestuurders zijn? En dat het daarom in de lijn der verwachting ligt dat er bijna uitsluitend mannen zijn? Of hebben we hier te maken met positieve discriminatie van mannen?

maccus
maccus11 okt. 2010 - 8:07

Het uitgangspunt van deze regering is negatieve discriminatie.

TimSta
TimSta11 okt. 2010 - 8:07

Waarom alleen een quotum voor vrouwen? En niet ook voor homosexuelen, travestieten, lichamelijk gehandicapten, pedofielen (ook een miskende minderheid natuurlijk), jongeren, ouderen, lelijkerds, mooierds etc. Je moet wel consequent zijn natuurlijk. Maar dat is lastig als je rechten verkoopt als privileges. Het is allemaal zo oneerlijk!

1 Reactie
Suzan te Pas
Suzan te Pas11 okt. 2010 - 8:07

"Waarom alleen een quotum voor vrouwen? En niet ook voor homosexuelen, travestieten, lichamelijk gehandicapten, pedofielen (ook een miskende minderheid natuurlijk), jongeren, ouderen, lelijkerds, mooierds etc. " -------------- Onder de door u genoemde quota's kunnen zowel mannen als vrouwen worden gerekend. Dus uw ironische vergelijking raakt kant noch wal. Trouwens, ik ben bang dat onder de door u als miskende minderheid gepresenteerde groep een hoger percentage mannen valt. Quotum instellen? En waarom worden homoseksuelen en pedofielen zeer vaak in eenzelfde rijtje genoemd? Leer 't toch 'ns, meneer! Homoseksualiteit is géén ziekte (heteroseksualiteit ook niet, heb ik wel 'ns gehoord), pedofilie wel.

Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Voor de oppervlakkige waarnemer krijgt het iets van een freakshow. Rutte heeft iets met vrouwen Wilders is altijd woedend Verhagen het ratje. Maar als je de feiten kent weet je dat er iets anders aan de hand is. Dit kabinet wordt stevig aangestuurd door twee partijen die er geen deel van uit maken. De SGP en de PVV, beiden kunnen niet bestaan zonder de fundamenteel Christelijke beweging. Omdat Rutte zo graag premier wordt, wordt dit conservatief, instabiel en visieloos kabinet het Nederlandse volk in de maag gesplitst. Ik denk dat het de laatste keer is dat Rutte premier is. Zo bont heeft zelfs Balkenende het nog niet gemaakt. De gewone normen en waarden van de VVD van weleer dreigen verloren te gaan. -------------------- Jorritsma, hou je wel de winkels in Almere in de gaten, dat ze op zondag gewoon openblijven?

1 Reactie
Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt11 okt. 2010 - 8:07

[Dit kabinet wordt stevig aangestuurd door twee partijen die er geen deel van uit maken.] Je suggereert dat Rutte weinig vrouwen in zijn kabinet opneemt om de SGP te vriend te houden? Zal in dat geval weer wat in het wilde weg speculueren zijn, of heb je duidelijke aanwijzingen dat dat de reden is?

vip35
vip3511 okt. 2010 - 8:07

Positieve discriminatie is ook discriminatie. Door het voortrekken van de één, benadeel je de ander. De Telegraaf meldt dat (volgens ingewijde bronnen) Marja van Bijsterveldt minister van Onderwijs wordt.

2 Reacties
maccus
maccus11 okt. 2010 - 8:07

Dus door het voortrekken van mannen benadeel je de vrouwen. Of door het voortrekken van het CDA benadeel je de PvdA. Of door het voortrekken van autochtonen benadeel je allochtonen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 okt. 2010 - 8:07

[Positieve discriminatie is ook discriminatie. ] Precies. Door alleen te kijken naar de mannen uit het eigen netwerkje van Rutte, past hij positieve discriminatie op mannen toe (zoals nogal de traditie is in Nederland). Daar kun je, zoals Kroes terecht stelt, alleen iets aan veranderen door Rutte te dwingen géén positieve discriminatie toe te passen. Door middel van een quotum bijvoorbeeld.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Rutte is omringd door oudere mannen met ervaring....... Effe denken.....waar doet me dat toch aan denken??????

1 Reactie
ErwinB2
ErwinB211 okt. 2010 - 8:07

euh, katholieke kerk?

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

De foto laat zien dat er magie is tussen de drie heren. dat zou in de toekomt wel eens belangrijk kunnen blijken. Maar toch blijft het altijd weer een akelig gezicht. Die lijfwachten. Diep treurig.

2 Reacties
maccus
maccus11 okt. 2010 - 8:07

Realisme hebben we nodig, geen magie.

Yggdrasil
Yggdrasil11 okt. 2010 - 8:07

Die lijfwachten. ============ Die passen perfect bij het marketing-gericht denken van Wilders.

AfKam
AfKam11 okt. 2010 - 8:07

De contouren van dit kabinet worden steeds duidelijker. Populistisch, vrouwonvriendelijk, acultureel, xenofoob, religieus. Ik ben benieuwd of ik nog wat ben vergeten?

1 Reactie
fjacobse
fjacobse11 okt. 2010 - 8:07

Blank.

DallaChiesa
DallaChiesa11 okt. 2010 - 8:07

Jongens, jongens, wat een dieptrieste kop en wat een veelal dieptrieste reacties. Het gaat om kwaliteit, niet geslacht, afkomst, sexuele voorkeur, etc. etc. Kan iemand daadwerkelijk bewijs leveren dat hier gediscrimineerd wordt?

2 Reacties
keck66
keck6611 okt. 2010 - 8:07

Denk je dat Rutte dat niet vindt dan? Hij beloont gewoon z'n vriendjes die hem door deze formatie hebben geloodst. Heerlijke ouwe, gezapige jaren vijftig politiek van elkaar de baantjes toeschuiven.

Suzan te Pas
Suzan te Pas11 okt. 2010 - 8:07

Het gaat zeker om kwaliteit. Daarom is het zo jammer dat er bijna alleen mannen in dit kabinet plaatsnemen. Ouwe, witte mannen. Geen belofte voor kwaliteit. Want de samenleving is meer dan alleen maar oud, wit en man. Maar "de man" wil nou eenmaal macht. Waarschijnlijk omdat-ie verder van nature weinig heeft om zich mens te voelen.

fjacobse
fjacobse11 okt. 2010 - 8:07

Het gaat een keer niet over de Islam, en dus kan iedereen weer ouderwets de jaren-zeventig feminist uithangen. Stelletje nagemaakten.

1 Reactie
AfKam
AfKam11 okt. 2010 - 8:07

Blijkbaar zien Kroes en Jorritsma twee vrouwen met jarenlange ervaring in de toplagen van het bestuur in dit land de urgentie zo hoog om hier melding van te maken. Daarbij moet je ook rekening houden dat deze dames partijgenoten van Rutte zijn en dus geen belang hebben bij het in diskrediet brengen van de instabiele constructie wat dit kabinet nu al is.

Farzad2010
Farzad201011 okt. 2010 - 8:07

De titel van dit artikel kon net zo goed zijn: "Rutte wil geen allochtonen!"

3 Reacties
BillDuin
BillDuin11 okt. 2010 - 8:07

Die mis ik ook al, weinig vrouwen geen allochtonen...die Rutte is me d'r eentje zeg.

Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Ook dat is waar. Dat was nog niemand opgevallen, behalve erg mannelijk en extra belegen is het ook nog eens een keer, etnisch gezien eenzijdig. Of zie ik iets over het hoofd.

Alila
Alila11 okt. 2010 - 8:07

Rutte wil geen homo's.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Houzee, wat zijn we weer vooruitstrevend! Leve de democratie en de emancipatie! Waar nu voornamelijk bejaarde mannelijke babyboomers, die het grootste gedeelte van hun leven erop hebben zitten en dus weinig toekomstverwachting meer hebben, en derhalve zeer behoudend en weinig vooruitstrevend de touwtjes strak in handen houden, de dienst uitmaken. Van je opa moet je het maar hebben. Van mijn opa kreeg ik altijd een gulden en soms een rijksdaalder, maar ik had dan ook een gulle opa. Maar goed - het zal de 'Vergrijzing' wel zijn. Kunnen we dat tenminste de schuld geven als het mis gaat.

2 Reacties
Pjotrs
Pjotrs11 okt. 2010 - 8:07

"voornamelijk bejaarde mannelijke babyboomers, die het grootste gedeelte van hun leven erop hebben zitten en dus weinig toekomstverwachting meer hebben" Is het eigenlijk niet heel erg lief dat Mark Rutte hiervoor heeft gekozen en geen jonge talentvolle vrouwen die wel toekomstverwachting hebben in korte tijd op wil branden?

Dragon2
Dragon211 okt. 2010 - 8:07

Maar: was het niet zo dat het typeren van figuren als Lubbers, van Agt, Aantjes en de Jong als mastodonten, dinosauriers of uitgerangeerde opa's 'not done' was? Nu kan het blijkbaar wel. Overigens: de oudste (Opstelten, 66 jaar) is nog altijd een kleine 30 jaar jonger als nieuwe linksheld Piet de Jong. Ook die andere CDAers waar geen lelijk woord over mocht worden gezegd zitten rond de 80. Dan bestaat Rutte's team uit jonge honden. In ieder geval nog actieve mensen. Maar ja, niet in uw straatje, dus nu wel "opa's". Het zal wel.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Ik wil minstens twee Brabanders in het kabinet.

3 Reacties
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Varkensboeren?

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort11 okt. 2010 - 8:07

dat vind ik een belediging voor drentenaren (hoe noem je die dingen eigenlijk?), en derhalve eis ik dat er meer mensen van Drentse komaf zijn dan brabo's. Het is toch een schande. En waarom zijn er eigenlijk geen waddeneilanders? Sterker nog, er zijn ook geen ministers uit de voormalige kolonien (wilders is geen minister). Voorts zitten er te weinig Rene Danen in het kabinet. Het quota Cohen is ook lager dan 1, dus slecht. Revolution!!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen11 okt. 2010 - 8:07

Ik wil maximaal 0 Limburgers in het kabinet.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort11 okt. 2010 - 8:07

Wat een mooie kop weer. Is er al gekeken naar de hoeveelheid roodharigen in het kabinet? Dat is volgens mij nog lager dan de hoeveelheid vrouwen. Nazi's zijn het, allemaal die bruine kabinetsmannen! De barricades op! Revolutie! Kinderlijk verhaal Joop.

1 Reactie
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Kinderlijke reactie, Hjalmar.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Ze hebben een stevig ervaring team er neer gezet. Er moet flink gesneden worden en de voltallige media zal vijandig staan dus op zich lijkt me dit verstandig Klasbakken Ivo Opstelten, Gert Leers, Henk Kamp, Hans Hillen Zwakste Plekken Udo Rhosenthal, Schultz, Ben Knapen, Ank Bijleveld. Kroes moet verder niet zo zeuren dan had ze zelf de handdoek op moeten pakken. Liever geen Netelenboschen, VogelaarsAnne-marie Joritsma's , Maij-Weggens, Verhoevens, Huizinga's etc meer

1 Reactie
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

---[Ze hebben een stevig ervaring team er neer gezet.]--- Ook een manier om oude politiek in nieuwe zakken te doen. Dit kabinet is gewoon een voortzetting van de talloze centrum-rechtse kabinetten die ons land al sinds 1970 teisteren. Een stevige dosis conservatisme gecombineerd met rechts financieel economisch beleid. Niks progressief, niks liberaal.

JoopSchouten
JoopSchouten11 okt. 2010 - 8:07

Het maakt mij in dit 'speciale geval' helemaal niet uit. Het blijven mensen die Bruin 1 in het zadel willen houden (...). Vrouwen hebben wel mijn voorkeur. "Vrouwen houden beter het algemeen belang voor ogen en gaan minder sterk voor eigen belang. Ze hebben minder last van tunnelvisie als ze een bonus in het vooruitzicht gesteld krijgen. Verder is het empathisch vermogen van vrouwen groter. Ze zijn bijvoorbeeld beter en zorgvuldiger in het voeren van functioneringsgesprekken. Wat je ook vaak ziet in teams met meer vrouwen, is dat ook de multiculturele diversiteit op gang komt. Vrouwen zien eerder de kwaliteiten van een allochtone of gehandicapte kandidaat. Het helpt ook dat je laat zien dat er in je organisatie ruimte is voor iets anders dan blanke mannen van veertig plus." Bron: http://www.mt.nl/index.php/90/11089/management/genoeg-goede-vrouwen.html

1 Reactie
Jerry3
Jerry311 okt. 2010 - 8:07

De vraag is, denk ik, of dergelijke vrouwen wel met deze coalitie geassocieerd willen worden.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort11 okt. 2010 - 8:07

Tja.... de beste dame is zelf al weggepromoveerd naar Europa, en die gaat haar baan daar niet ruilen voor iets minder dan minister algemene zaken hier in NL. Jeanine is al teruggehaald naar de tweede kamer.

1 Reactie
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

---[Jeanine is al teruggehaald naar de tweede kamer. ]--- Ze mocht terugkomen, bedoel je. Een plaats in de ALDE-fractie is niet bepaald een boost in je carrière. Meer een op de plaats rust.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Ik heb in alle comments nog niet één suggestie voor een vrouwelijke minister gezien.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH11 okt. 2010 - 8:07

Speciaal voor jouw Aert: http://managementscope.nl/top/top25-machtigste-vrouwen-2010 Daar zitten er wel een paar tussen denk ik..

grolschje2
grolschje211 okt. 2010 - 8:07

Quota voor ministersposten: - 50% man 50% vrouw. - 15% zwart, 10% arabisch, 5% aziatisch, 70% blank. (ik vergeet vast iets) - Uit elke provincie minimaal 1 minister. - 15% Homo, 85% hetero. - 5% blind, 5% doof, 5% lilliputter, 85% overige gebreken. - 30% onder de 40 jaar. 40% tussen de 40 en 60. 30% 65+. - Minimaal 5% geschikt voor functie.

1 Reactie
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Opvallend voor (extreem) rechts, want daar val jij onder, net als Pooj Joop hieronder... Dat is dat jullie beiden het opkomen voor vrouwenparticipatie ridiculiseren.

KeesMaf
KeesMaf11 okt. 2010 - 8:07

Positieve discriminatie is ook discriminatie en is dus af te keuren. Het streven naar een quotum voor vrouwen in topposities zou pas geloofwaardig zijn als dit streven er ook zou zijn voor bijvoorbeeld het quotum vuilnisvrouwen, vrouwelijke electriciens, bouwvakkers, etc. Maar dan blijft het dus stil. Tot die tijd wil ik het gezever niet eens horen.

2 Reacties
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Duidelijk is dat hier mannen positief worden gediscrimineerd, want de werkelijke verhouding man/vrouw in de maatschappij wordt niet afgespiegeld hier.

Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

---[Tot die tijd wil ik het gezever niet eens horen. ]--- Je bent niet verplicht om hier mee te lezen.

Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Wat me opvalt in de reacties is hoe de VVD-aanhang een gebrek aan wezenlijk stuk vrouwen-emancipatie weg schoffelt met argumenten: er zijn ook geen roodharigen, er zijn geen Brabanders, jaren-70-mannetjes/vrouwtjes-denken Ik heb zelden zulke zwakke smoezen gehoord. Sommigen presteren het zelfs te suggereren dat er onvoldoende kwaliteit genoeg is onder VVD of CDA vrouwen. Wat zegt dat dan over die twee partijen? Dat ze niet in staat zijn onder 8 miljoen vrouwen talent aan te trekken in hun partijen? Kwalijke zaak. Niet alleen oude politiek in nieuwe zakken, maar ook nog aartsconservatief in het ontdekken van vrouwelijk talent. ------------ Dat het kabinet ook nul allochtonen geldt maakt het helemaal niet vrolijker, kennelijk zit er bij de VVD en CDA ook geen talentvolle allochtoon. Kennelijk zijn VVD en CDA ook niet in staat om onder 1 miljoen allochtonen talent te vinden. ---------------- Of zou het allemaal zou uitkomen om de sponsors van Geert te plezieren en alvast de steun van de SGP (je weet maar nooit) zeker te stellen? Ik denk het wel. Kortom, ons land wordt geregeerd de komende tijd door babyboomers, blank en mannelijk. Conservatief en rechts. Visieloos. ------------------ Zelfs prominente VVD-ers als Kroes valt het op. Terwijl zij toch geen interesse heeft om de VVD te bekritiseren vind zij het toch nodig om hier aandacht op te vestigen. ------------------ Diep en diep triest, een volledig falen van Rutte om een eigentijds kabinet samen te stellen waarin de bevolking zich kan herkennen.

4 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort11 okt. 2010 - 8:07

Natuurlijk heb je een punt Rouane. Waar ik vooral van gal is dat het volgens Joop komt omdat Rutte het niet wilt. Daar slaat de bullshitmeter op tilt, en dat weet je best. Derhalve: de kop is al zo'n kolderieke onzin, dat we hier ook de meest infantiele dingen kunnen gaan aanhalen. Ik vind overigens dat er minimaal 1 minister met iets minder matte pakken moet komen. Een klein beetje sharktooth kan geen kwaad.

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt11 okt. 2010 - 8:07

[Of zou het allemaal zou uitkomen om de sponsors van Geert te plezieren en alvast de steun van de SGP (je weet maar nooit) zeker te stellen?] In de tekst van dit artikel kun je lezen dat Edith Schippers verwacht dat eenderde van het aantal ministers uit vrouwen zal bestaan. Dat is een hoger percentage dan bij het voorgaande kabinet (CDA/PvdA/CU). Volgens mij zou dat zelfs het hoogste percentage ooit zijn. Maar je suggereert dus dat Rutte het percentage vrouwelijke ministers verhoogt om de SGP te vriend te houden? Het staat je natuurlijk vrij om er op los te speculeren, maar de logica daarvan ontgaat me.

shoarmabakker
shoarmabakker11 okt. 2010 - 8:07

Wat mij opvalt is dat in de vorige kabinetten Balkenende 30% van alle ministers vrouw was en nu met Rutte I waarschijnlijk 25% gehaald wordt als Bijleveld minister van Onderwijs wordt. En had daar nog één vrouw meer in gezeten, dan was het percentage vrouwen het hoogst geweest in op z'n minst de laatste 5 kabinetten. De kansloze titel boven dit artikel en al die 'woedende' reacties hieronder zijn zo hypocriet als de pest. Ook jouw bombastische reactie hierboven is enkel te scharen als een nieuwe poging om het ongenoegen te uiten rond Rutte I. De overheid loopt al jaren achter de feiten aan als het gaat om het plaatsen van vrouwen in hoge posities, de hoeveel allochtonen in dienst of het aantal deels arbeidsongeschikten. Ook ik zou graag een betere afspiegeling van de maatschappij willen zien in de kamer en het kabinet. Dat Kroes hierop reageert is logisch, dit is al jaren een stokpaardje van haar. En niet onterecht. Ik geloof persoonlijk niet in quota, aangezien die het probleem niet oplossen maar maskeren, en daarnaast de suggestie wekken dat er niet gekozen wordt op capaciteiten. Maar ik pas vooral voor de beschuldiging dat Rutte er expliciet en bewust voor gekozen heeft om minder vrouwen in het kabinet op te nemen. Dat is nogal een beschuldiging die nergens op gebaseerd is behalve sentiment. Rutte heeft immers nergens ooit die suggestie gewekt, en daarnaast is dit (ook onder andere partijen) in de afgelopen tig jaar nooit fundamenteel anders geweest.

Jeroenamsterdam2
Jeroenamsterdam211 okt. 2010 - 8:07

-- Dat ze niet in staat zijn onder 8 miljoen vrouwen talent aan te trekken in hun partijen? -- Non argument. Van de 8miljoen vrouwen zijn er niet 8miljoen geïnteresseerd en gekwalificeerd om voor de juiste positie in aanmerking te komen. De Visvijver is vele male kleiner. En procentueel werken de mannen meer, en zijn blijkbaar meer geïnteresseerd in een politieke carrière dan vrouwen.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2010 - 8:07

Heerlijk dat muggenziften, dat gekrakeel in de marge.

1 Reactie
DikkieDik3
DikkieDik311 okt. 2010 - 8:07

Daar hoort dan ook de *ahum* niet tendentieuze kop bij: "Rutte wil geen vrouwen." Zit vast ook nog een dubbele bodem in, wat een creativiteit hier.

maccus
maccus11 okt. 2010 - 8:07

Wilders heeft niks met bruggen bouwen, Rutte niks met vrouwen. Gezellige boel wordt dat.

1 Reactie
Amarinde
Amarinde11 okt. 2010 - 8:07

Dat Mark niets met vrouwen heeft was al bekend. Ook Neelie wist dit. En bruggenbouwers zijn M & M ook niet laat staat Geert W. :)

walter2
walter211 okt. 2010 - 8:07

Met deze regering wordt weer eens bevestigt dat Nederland op het gebied van de vrouwenemancipatie hopeloos achterop loopt. Niet vreemd natuurlijk in een land waar 1,5 - 2 miljoen mensen geloven een in extreemrechtse ondemocratische eenmanspartij, die beweert als enige op te komen voor de rechten van vrouwen, homo's en knuffeldieren.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman11 okt. 2010 - 8:07

Niet vreemd ook omdat het percentage vrouwelijke hoogleraren en het percentage vrouwen in topfuncties in het bedrijfsleven ver onder de getallen liggen van een land als Turkije. En maar met het vingertje wijzen ;-)

Myzloh
Myzloh11 okt. 2010 - 8:07

Wát een flauwe, tendentieuze en seksistische kop boven dit artikeltje. Afgezien daarvan maak ik me over de sámenstelling van dit gedoogkabinet nog de minste zorgen. Over het aangekondigde beleid des te meer, op vele fronten. Ben wel blij dat er met Opstelten en Leers in elk geval twee mensen met een hart bij zitten, die de boel wellicht nog een beetje in menselijke banen kunnen leiden. En qua m/v? Och... met 25% doet Rutte het niet gek veel slechter dan Bos met Balkenende deed, of Kok met Paars 2. Lijkt me in elk geval geen rechtvaardiging voor zó'n flauwe, tendentieuze en seksistische kop.

2 Reacties
hphilippens
hphilippens11 okt. 2010 - 8:07

Niet alleen mensen met een hart, maar politici die Wilders beentje willen gaan lichten. Na gesprekken in de CDA-fractie kwamen de twee moedigste kamerleden Ferrier en Koppejan met het bericht dat ze Wilders willen "ontmaskeren". Dat is ook de bedoeling van Donner al zal die het niet hardop zeggen. Leers is zo mogelijk nog feller anti-Wilders (zijn uitspraken de afgelopen jaren liegen er niet om). Hij weet dat de Wilders-maatregelen nu eenmaal internationaal niet kunnen. Zodra dat zal blijken zal hij dat breeduit constateren en de PVV-stemmers laten zien hoe onrealistisch de Wildersvoorstellen zijn. Zo willen zij, ten koste van de Proleet van Venlo, het CDA het terrein laten terugwinnen. We zullen de komende maanden (en mogelijk jaren) zien hoe Wilders op zijn neus zal kijken.

morks
morks11 okt. 2010 - 8:07

Tjonge, niet zo'n kort lontje Max. Leuke kop die ook nog eens precies aangeeft waarom het gaat. Vrouwen hebben minder op met de PVV dan mannen en vormen dus een gevaar voor de eenheid in de nieuw te vormen coalitie. Daarnaast lijkt Rutte minimaal a-sexueel te zijn en ook dat kan een argument zijn. Tja, dan is een kwart echt meer dan genoeg.

Yggdrasil
Yggdrasil11 okt. 2010 - 8:07

Niet zozeer wat ik vind over aandeel vrouwen in de regering maar ik zou de aankomende ministers en staatssecretarissen willen verzoeken om een aantal opmerkingen niet meer te maken. 1. Het is een enorme uitdaging. 2. Ik heb er zin aan. Ik krijg daar dan zo'n Hoogervorst vinger in de keel gevoel bij.

1 Reactie
HenkJansen2
HenkJansen211 okt. 2010 - 8:07

Dat gevoel krijg ik nou elke keer als ik een Pechtold of Cohen zie langskomen.... Gelukkig zal dat de komende 4 jaar een stuk minder zijn.

ErnsTT2
ErnsTT211 okt. 2010 - 8:07

Zo en de gedoogsteun van de SGP is ook afgekocht...

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs11 okt. 2010 - 8:07

"de gedoogsteun van de SGP is ook afgekocht" Die was al afgekocht door de zondagsopenstelling te verkwanselen.

boeie
boeie11 okt. 2010 - 8:07

Je hebt leugens, grote leugens en ...... Neem het de arbeidsparticipatie onder mannen en vrouwen en het aantal deeltijd werkers mee. Bij de aanname dat mannen en vrouwen gelijk (geschikt) zijn (je kunt natuurlijk vinden dat vrouwen beter zijn), dat je alleen geschikt bent als je je leven voltijd aan je carriere gewerkt hebt. Dan gok ik dat het aantal mannen die kwalificeren een aantal maal hoger ligt dan het aantal vrouwen. Ik werk me niet over de kop omdat ik ook iets van mijn kinderen wil meemaken. Vervolgens ga ik alleen niet lopen zeuren dat mijn collega die wel 70 uur p/w werkt harder carriere maakt.

1 Reactie
tm2000
tm200011 okt. 2010 - 8:07

De vraag is dan natuurlijk of het nodig is om 70 uur per week te moeten werken om carriere te maken. Als iedereen rond de 40 uur werkt dan maakt degene die in die tijd het meest produktief is nog steeds meer kans op promotie.

ColorHugo949
ColorHugo94911 okt. 2010 - 8:07

Nee, geen problemen met mannen aan de macht. Vrouwen hebben niet bewezen beter te zijn of minder militairen het slagveld op te sturen als ze het voor zeggen hebben.

1 Reactie
maccus
maccus11 okt. 2010 - 8:07

Het is bewezen dat vrouwen betere managers zijn. Volgens hun mannelijke werknemers.

Bodde2
Bodde211 okt. 2010 - 8:07

Nadat Rutte en Verhagen al hun vriendjes (die dit kabinet in elkaar hebben gerommeld) een minister post hadden gegeven bleef er niet veel over.

1 Reactie
steen15000
steen1500011 okt. 2010 - 8:07

Met recht is dit kabinet het resultaat van vriendjespolitiek.. Arm (links) Nederland. De Rotary-club gaat regeren..

Dr.Piepie
Dr.Piepie11 okt. 2010 - 8:07

Natuurlijk is het kabinet geen afspiegeling van de Nederlandse bevolking. Dat zou lekker worden zeg. Een Purmerendse huisvrouw met legging als minister van Onderwijs, een demente opa als haar staatssecretaris. Natuurlijk moet je gewoon de beste kandidaten nemen. En je niet laten leiden door geslacht, afkomst, etc. Dat zou discriminatie zijn. En daarvoor moet je bij de PVV zijn. Ohnee, de PvdA.

1 Reactie
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

Als ridiculiseren een redmiddel moet zijn in een discussie, dan kan ik me wel voorstellen hoe het met de serieuze argumenten staat

vip35
vip3511 okt. 2010 - 8:07

Een afspiegeling vd bevolking of vd werkende bevolking? Ik zou zeggen het tweede. Er wordt hier een aantal keer gerefereerd aan Europa. Er zouden in Nederland in vergelijking met andere Europese landen weinig vrouwelijke ministers zijn. Voor een goede vergelijking moet je dan ook de arbeidsparticipatie van vrouwen erbij betrekken. Zo heeft 60% vd Nederlandse vrouwen een deeltijdbaan (dat is 3 op de 5 vrouwen). En dat is 2x zo hoog als het Europees gemiddelde (30%) en 3x die vd VS (18%). "Uit empirisch onderzoek blijkt immers dat werken in deeltijd gemiddeld genomen nadelige gevolgen heeft voor de loopbaan: de investering in menselijk kapitaal bij deeltijdbanen is naar verhouding geringer, en daarmee is de kans op promotie ook kleiner." Bron: CPB, Arbeidsmarktparticipatie van vrouwen

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman211 okt. 2010 - 8:07

Niemand vraagt om een gelijk aantal vrouwen en mannen, maar 3 vrouwen en 17 mannen is wel zeer onevenwichtig. De opvatting over teamwork dat een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen betere resultaten oplevert is nog nooit weerlegd. Dit kabinet is een old boys network, waarvan Rutte vindt dat het uitermate competent zou zijn. Maar een ouderwets, conservatief regeerakkoord wordt niet ineens geschikt om de problemen van vandaag op te lossen door degenen die het moeten hanteren competent te verklaren.

kassakijker73
kassakijker7311 okt. 2010 - 8:07

Die gemene Rutte toch... Gelukkig weten de redactie van Joop en vrouwelijke ex-ministers precies wat zijn overwegingen zijn geweest, Stel je voor dat ik gewoon had gedacht dat deze mensen er zitten omdat ze geschikt zijn voor de baan, Maar nee, dankzij Joop weet ik dat het eigenlijk alleen komt omdat ze een piemel hebben. En om ons allemaal zand in de ogen te strooien zet deze lelieblanke vrouwenhater toch een aantal excuustruusen in het kabinet. Omdat Joop weet dat Rutte geen vrouwen in het kabinet wil is het duidelijk dat deze nieuwe vrouwelijke ministers er alleen zitten om Nelie Kroes nog enigszins tevreden te houden. Ik mis trouwens nog de duidingen ''glazen plafond'', 'haantjesgedrag' en 'old boys network' in het artikel. Wnneer treedt trouwens Fransisco van Jole terug om plaats te maken voor een vrouw?

1 Reactie
Klaas2
Klaas211 okt. 2010 - 8:07

---[Ik mis trouwens nog de duidingen ''glazen plafond'', 'haantjesgedrag' en 'old boys network' in het artikel.]--- Je zou de reacties eens kunnen lezen, daar komen sommige va die woorden wel terug, en ook goede argumenten voor het een of het ander, argumenten die verder gaan dan ridiculiseren. Want ridiculiseren is eigenlijk een standaard reactie van mensen, vooral mannen, als vrouwen-participatie ter sprake komt. Is het je ook opgevallen dat er geen mensen met dubbel paspoort zijn gevraagd? Volgens mij is het de lange arm, van Wilders, wat denk jij? Of denk jij dat de VVD onder 8 miljoen vrouwen er geen 8 kon vinden met de juiste competenties voor ministerposten, en onder 1 miljoen allochtonen hetzelfde probleem had? Wat zegt dat dan over Rutte?