Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Premier Rutte denkt dat vrouwen geen kwaliteit bezitten

  •  
20-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
36444263746_3bcd74da93_z
Mark Rutte is het er zelf ook mee eens dat er in zijn nieuwe kabinet een oververtegenwoordiging is van mannen. Hij meent echter dat hij voor de keuze stond om óf te kiezen voor kwaliteit, óf voor vrouwen in zijn nieuwe kabinet. Hij zegt hij over het opvallende gebrek aan vrouwelijke ministers en staatssecretarissen van de VVD: ‘ik had er graag meer willen hebben. Maar uiteindelijk geldt: we gaan voor de beste mensen. Het is wat het is’
Rutte’s interpretatie van kwaliteit was onder andere het benoemen van Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken. In zijn nieuwe kabinet, met zestien ministers en acht staatssecretarissen, zitten maar tien vrouwen. Van de 27 ministers en staatssecretarissen die in het kabinet Rutte II gediend hebben, waren er slechts acht vrouw. Bij Rutte I waren dat er 5 van de 21. Ook is zijn alle ambtsbekleders van de premier in al zijn drie kabinetten, zonder uitzondering, wit.
Eerder noemde de Minister-president de evenredige vertegenwoordiging van zijn volk al een bijzaak. Afzwaaiend minister Jet Bussemaker noemde deze opmerking ‘niet meer van deze tijd’ en zag het als ‘een dolkstoot’. Bussemaker had zich tijdens haar termijn juist ingezet voor meer vrouwen aan de top: ‘Bekwame vrouwen zijn er overal, ook in de VVD. En als je ze daar niet kunt vinden, dan absoluut daarbuiten’ aldus de minister.
Lees ook:
cc-foto:  Roel Wijnants

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (56)

arjenZH
arjenZH22 okt. 2017 - 17:56

Gelukkig dat ze bij Forum van Democratie wel snappen dat vrouwen kwaliteiten bezitten en daarom Nanninga op 1 hebben gezet op hun kandidatenlijst in Amsterdam.

Arend Wortel
Arend Wortel22 okt. 2017 - 7:03

"Deze week heeft beoogd premier Klaver zijn nieuwe kabinet bekend gemaakt. Hoewel de verhouding mannen - vrouwen nog niet helemaal evenredig is, zijn er door Klaver wel grote stappen gemaakt: maar liefst 10 van de 24 bewindslieden (42%! ) in zijn kabinet zijn vrouwen. Dit is het hoogste percentage ooit in de Nederlandse politieke geschiedenis. Er is hier sprake van een doorbraak. Klaver geeft hiermee een duidelijk signaal af en laat zien dat er in de Nederlandse politiek wel degelijk voldoende capabele vrouwen te vinden zijn."

RobSon2
RobSon221 okt. 2017 - 19:30

We zijn allemaal mensen toch? Waarom die focus op geslacht?

1 Reactie
Lodewijk3
Lodewijk322 okt. 2017 - 10:54

Eigenlijk willen die mensen minder focus op het mannelijke geslacht. Het zijn juist de mannen die eeuwenlang de dienst uitmaken en die focus graag zo willen houden.

MarjoleinS2
MarjoleinS221 okt. 2017 - 17:50

Hoeveel vrouwen, en hoeveel mannen moesten aftreden gedurende het kabinet Rutte II, waarvan hij bij aanvang zei dat het het beste kabinet sinds de WOII betrof

2 Reacties
Bart N.
Bart N.21 okt. 2017 - 19:02

2 vrouwen en 5 mannen. Oftewel, ongeveer gelijk aan het aantal bewindslieden.

MarjoleinS2
MarjoleinS222 okt. 2017 - 6:53

Bart N. Rutte II is koploper met meest afgetreden bewindslieden. Mark Rutte zijn eigen quote " beste kabinet sinds WO II " heeft net zoveel betekenis als nu zijn uitspraak dat hij niet voor een gelijke verdeling kiest tussen mannen en vrouwen, maar voor diegenen met de beste kwaliteit. Waar die kwaliteiten dan uit moeten bestaan zullen we gaan zien en ervaren. Misschien wel dat mannen eerder kiezen voor partijdiscipline en vrouwen voor visie. Dan is Mark Rutte zijn kwaliteitskeuze snel gemaakt.

JStokx
JStokx21 okt. 2017 - 15:32

Ik dacht dat we juist niet meer zouden selecteren op huidskleur en geslacht, maar blijkbaar heb ik iets gemist.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 okt. 2017 - 13:49

Het kabinet met ministers en staatssecretarissen is uiteindelijk 42 % vrouwelijk en 58% mannelijk. Beter hebben we nooit gehad. Maar ja het is Rutte, dus moeten we azijnpissen.

punt2
punt221 okt. 2017 - 12:46

Maar 10 vrouwen ...schandelijk , glazen plafond, oproer demonstraties en iedereen valt erover. Bravo. Bravo!! Dit Kabinet is er in geslaagd meer vrouwen te vinden die geschikt zijn dan de gemiddelde onderneming in Nederland. Volgens mij, en ik heb het absoluut niet bijgehouden, want man, zijn er meer vrouwen dan welk ander kabinet uit het verleden. Procentueel meer dan er lid zijn van Politieke partijen, meer dan er bij de overheid gemiddeld werken. Maar daar heeft niemand het over, jammer.

johannn2
johannn221 okt. 2017 - 12:00

En hieraan doet D66 mee... Maar dat terzijde. Jet Bussemaker heeft gelijk. In de VVD is bekwaamheid niet te vinden onder de mannen, zoals is gebleken. Ook de nu benoemden zijn grotendeels uiterst twijfelachtig. Reden genoeg om het eens meer en beter onder de vrouwen te proberen. .

Bert Vlierman
Bert Vlierman21 okt. 2017 - 11:53

De implicatie van wat Rutte zegt, namelijk dat het ontbreekt aan competente vrouwen bij de VVD, is waar. Het is echter de halve waarheid. Het ontbreekt bij de VVD ook aan competente mannen. Vooral doordat wordt geselecteerd op naar-de-mond-praten. In liberale kringen heet dat 'loyaliteit'. Schoolvoorbeelden van sterke loyaliteit en overmaat aan incompetentie zijn Ivo Opstelten, Fred Teeven, Uri Rosenthal, Frans Wekers, Sander Dekker.

1 Reactie
Martinel
Martinel21 okt. 2017 - 15:02

Mag ik het lijstje aanvullen? En dan heb ik het niet alleen over het Kabinet, maar over alle incompetente VVD-ers, binnen die partij dus. De loyaliteit en netwerk'medewerkers etc.. even buiten beschouwing latend.Dat daar aanvulling op komt gezien de incompetentie van diegenen die nu aantreden staat buiten kijf... Van Reij, Verheijen, Hennis, Opstelten, van der Steur, Teeven, Katthalijne de Kruif, Loek Hermans, Hans van Baalen (nevenfuncties etc..) en er zijn er nog meer... Volgende in het rijtje worden misschien...Sander Dekker, Azmani, Zoolstra. Ik heb helaas geen glazen bol, maar die drie spannen de kroon qua incompetente uitspraken die hopelijk in de toekomst door de 'controlerende' Tweede Kamer (als er tenminste niet een beter baantje in het verschiet ligt) worden weggestemd. Vervolgens lacht Rutte de boel weg met 'ik sta volledig achter hen'. Rutte die zijn eigen falen (Opstelten, Teeven, Steur, Weekers, Hennis etc..) niet eens kan toegeven...Deze MP blijft een VVD-er in hart en nierfalen (sorry voor deze woordgrap). Zelfs al MP voor 'alle' Nederlanders. Ik voel mij persoonlijk al bijna 8 jaar niet vertegenwoordigd.

Gerygrr
Gerygrr21 okt. 2017 - 11:45

Grappig, dat vrijgezel Rutte dit zegt....... De kwaliteiten van de heren VVD politici die het vorige kabinet zoveel kwaliteit gaven kennen we..... Deetman, Opstelten, vd Steur, tegenover Schultz, Schipper, Hennis... De vrouwen hebben het toch echt beter gedaan of in iedere geval tot op het laatst volgehouden.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr21 okt. 2017 - 15:05

Uiteraard bedoelde ik Teeven, sorry Deetman. Komt door mijn frustaties over het onderwijs in een ver verleden....

Bluesboy
Bluesboy21 okt. 2017 - 10:12

Als Eric Wiebes en Sander Dekker bekwaam zijn dan is Ybeltje het ook!

Pieter Fokkens
Pieter Fokkens21 okt. 2017 - 10:08

Het nieuws framen kan zeker nuttig zijn, maar als je er in doorschiet schaad je je eigendoelstelling.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2017 - 9:28

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier21 okt. 2017 - 11:24

ja, die vrouwen moeten hun bek houden en dankbaar zijn. /s

johannn2
johannn221 okt. 2017 - 12:03

Oproer, Ja, "The Woman is the Nigger of the World". .

Jan Vries2
Jan Vries221 okt. 2017 - 9:21

Nou ik kan ook niet veel bekwame vrouwen ontdekken bij de VVD eerlijk gezegd. Je mioet als vrouw buitengewoon dom zijn om je bij dit corpsballen clubje in te laten schrijven, waarvan duistere vrouwonvriendelijke clubjes zoals Vindicat vaste leverancier zijn. Er zijn helaas van die vrouwelijke gekken die zich inlaten met deze praktijken en automatisch medeplichtig worden aan de ideologie die ze verspreiden. Een ander verhaal wat Rutte hier buitengewoon in een kwaad daglicht zet dat is hoe meneer Rutte opkomt voor zijn boezemvriendje Camiel Eurlings, die zijn ex vreselijk heeft toegetakeld en waarna vervolgens dankzij de VVD vrienden op justitie een mediation traject werd ingezet in plaats van een normale strafzaak tegen deze vrouwenbeul. Zo kon deze Eurlings gewoon een VOG blijven houden en solliciteren op invloedrijke baantjes. Alle vrouwen in het kielzog van de VVD (en CDA) die hierover zwijgen zijn medeplichtig. Waar is de solidariteit gebleven van vrouwen onderling in dit soort zaken? http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hoe-Mark-Rutte-werd-gebruikt-om-besmeurde-imago-Camiel-Eurlings-schoon-te-wassen-185756

1 Reactie
johannn2
johannn221 okt. 2017 - 12:07

Justitie had inderdaad geen genoegen hoeven nemen met die mediation. Het is gen civielrechtelijke, maar een strafzaak. Een aanklacht van die vrouw zou niet eens nodig zijn om het OM zelf te laten optreden. Maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen, zo blijkt weer. .

tempest
tempest21 okt. 2017 - 9:18

10 van 24? Dus 42 procent, dat is zelfs iets hoger dan de tweede kamer. Een goede afspiegeling van de politici dus die wij zelf hebben gekozen. Maar ik snap de frustratie van Bussemaker. Die heeft jaren lopen te lobbyen voor meer vrouwen aan de top bij bedrijven en een database aangemaakt enzo. En dan zegt Rutte dat die verhouding niet iets is waar hij naar kijkt. Dat is al hypocriet genoeg daar hoef je echt niet iemands woorden voor te verdraaien (de titel van dit artikel is echt onzin)

Donutz
Donutz21 okt. 2017 - 9:03

Wat een afschuwelijke titel of heb ik een dergelijk citaat gemist? Anders is het gewoon valse verdraaiing van Rutte zijn opmerking dat het primair om de kwaliteiten gaat en geslacht secundair is. Daarin heeft Mark gelijk. Je wilt de beste persoon op de beste plaats. Jammer is dan weer dat het partijleden moeten zijn en dat er in o.a. de VVD nogal wat rare sneuters en gladjakkers zijn (Halbe, Teeven, Opstelten, Asmani etc). Brrrr. Gegeven dat de kandidaat partijlid moet zijn (en dat is weer een andere discussie): is de werkelijke vraag dus waarom er daar onvoldoende mensen met kwaliteiten zijn en waarom oa de man/vrouw verhouding in de top zo scheef is. Er gaat structureel dan iets mis (het lijkt me niet dat het vrouwen leidinggevende kwaliteiten ontbreekt). En ja: het zou prachtig zijn als er een evenredug aantal mannen, vrouwen, homos, bi en heteros en wat dan ook. Maar dat is secundair. Op 1 komt wie het meest competent is minister of staatssecretaris te zijn. En al daar is het resultaat lachwekkend teleurstellend.

DenFlexwerker
DenFlexwerker21 okt. 2017 - 8:24

Dit is waarom mensen helemaal moe worden van feminisme. Er wordt gesteld dat het kabinet voor de helft uit vrouwen moet bestaan. Gezien dit betekend dat je op sekse moet gaan selecteren en dat je excuus -truzen kan gaan krijgen is dit juist seksistisch. Rutte komt met de uitspraak dat hij kwaliteit belangrijker vindt en sekse bijzaak, wat dus juist niet seksistisch is. Je met wel heel activistisch tunnelvisie hebben als je dit niet ziet. Als de opinie inderdaad de logica wel volgt, dan wordt men zuur. Dan gaat men Rutte woorden in de mond leggen, die hij niet zei. Gelukkig kunnen mensen prima lezen en hebben dat door. Daardoor verliest men nog meer grond dus gaat men... nog zuurder worden en harder drammen? Natuurlijk is er te veel echt seksisme. Maar zolang men, ten onrechte, wolf blijft roepen, komt dat minder snel aan de beurt. Goed gedaan.

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier21 okt. 2017 - 11:26

maak je borst maar nat. Je zult gelukkig nog veel last gaan voelen van die nare feministen.

Bart N.
Bart N.21 okt. 2017 - 11:41

A3 Inderdaad gelijke rechten en kansen. En op papier zijn die er gewoon natuurlijk want er is geen enkele wet die vrouwen het verbiedt om te studeren, om lid te worden van een politieke partij. etc. etc. etc. Gelijke kansen betekent niet gelijke uitkomsten. Dat verwart men nogal eens met elkaar. Daarnaast, moet de TK en een kabinet een afspiegeling zijn van de maatschappij? Voor zover ik weet zijn er maar +/- 300.000 mensen lid van een politieke partij, en dat is nu net de pool waar bestuurders uit worden gekozen. Splits je dat ook nog eens op richting de verschillende partijen dan blijven er veel minder mensen over naar de verkiezingen. Meer vrouwen in de politiek, betekent ook dat er dus meer vrouwen (actief) lid moeten worden van een politieke partij. Vrouwen hebben dus de mogelijkheden alleen schijnbaar is het schrijven van het zoveelste verongelijkte stukje (de 7de alweer deze week) over dat Rutte zo weinig vrouwen heeft geselecteerd makkelijker.

Selwyn Renard
Selwyn Renard21 okt. 2017 - 12:35

@A3 definitie van feminisme: "beweging die ernaar streeft dat vrouwen dezelfde rechten en mogelijkheden als mannen krijgen". Dat maakt feminisme eenzijdig, wat jij beschrijft is egalitarisme. Bron: http://www.encyclo.nl/begrip/feminisme

Bart N.
Bart N.21 okt. 2017 - 18:58

A3 Ik denk dat we het wel eens zijn. Ik zeg niets voor niets op papier. In de praktijk niet altijd, en dat heeft meerdere factoren. Vrouwen in NL zijn bijvoorbeeld kampioen deeltijd werken, daarom zie je bijvoorbeeld in andere landen wel veel meer vrouwen in de politiek. Zoals ik al eerder uitleg is er een pool van +/- 300.000 mensen waar de politiek zijn bestuurders uit selecteert. Of die pool moet afgebroken worden, of die pool moet groter worden. Als die pool groter moet worden dan moeten mensen vooral zelf actief worden. Dan zit je nog wel met commissies die mensen selecteren. En helaas kenmerken die zich wel door een bepaalde bias. Dat is zeg maar het onderliggende probleem. Ik erken dat probleem, ik zie alleen quota bijvoorbeeld niet als oplossing.

nico1943
nico194321 okt. 2017 - 8:22

Wie wil er nu in een kabinet zitten met "halbe Zoolstra".

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon21 okt. 2017 - 8:22

Merkwaardige kop boven dit artikel. De vrouwen die men op het oog had, waren kennelijk qua competenties niet minimaal gelijk aan de beschikbare mannelijke kandidaten. Dit betekent niet dat volgens Rutte vrouwen in het algemeen per definitie over minder kwaliteiten beschikken. Duidelijke lijn, beter dan een rigide fifty fifty verdeling met de nodige excuus-Truusen.

Hank Rearden
Hank Rearden21 okt. 2017 - 8:16

Kan iedereen aanraden volgende stand-up "seminar" te bekijken, van Mark Gungor, genaamd A Tale of Two Brains. Legt goed uit wat verschillen tussen mannenbrein en vrouwenbrein zijn. Vooral favoriete "Nothing Box" in mannenbrein is erg scherp (reden dat man van vissen en zappen houdt, en vrouw doorgaans niet). 1. https://www.youtube.com/watch?v=3XjUFYxSxDk

Bluesboy
Bluesboy21 okt. 2017 - 8:08

Eva Jinek heeft kwaliteit,maar ze is waarschijnlijk geen VVD lid.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen22 okt. 2017 - 13:50

Echt waar, nu een vrouw gaan noemen die kwaliteiten heeft. ?? En zou ze geen VVD lid zijn? En dan deze: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/eva-jinek-150-000-euro-is-middeninkomen En toen was ze toch al journalist.

arjenZH
arjenZH21 okt. 2017 - 7:48

" Rutte denkt dat vrouwen geen kwaliteit bezitten" Dat is een kwaadaardige verdraaing van wat hij heeft gezegd. Riooljournalistiek.

2 Reacties
Lodewijk3
Lodewijk321 okt. 2017 - 9:11

Klopt, vast van iemand die een hekel heeft aan de VVD of Rutte. Gewoon doorlopen, niets aan de hand.

H.Witte
H.Witte21 okt. 2017 - 9:40

Eens.

Rara5
Rara521 okt. 2017 - 7:41

De uitspraak van rutte klopt als een bus en is niet seksistisch. Hij zegt gewoon dat de vrouwelijke ministers en staatssecretarissen de functie hebben omdat zij de beste waren en niet omdat er een quotum gehaald moest worden.

1 Reactie
Lodewijk3
Lodewijk321 okt. 2017 - 9:11

Natuurlijk is dat onzin. Je kan niet zeggen wie de beste is voor een functie, er zijn altijd meerderen die de beste kunnen zijn. Je moet kiezen. Het is echt niet zo dat een minister met kop en schouders boven de rest van Nederland uitstijgt.

spagaat
spagaat21 okt. 2017 - 7:03

In Rutte1 was 5 van de 21 vrouw (24%), in Rutte2 (met PvdA deelname!) 8 van de 27 (30%). In Rutte3 wordt het 10 van de 24 (42%). Nog niet de helft, dat is waar, maar een duidelijke stijgende lijn. Waarbij aangetekend moet worden dat Rutte pech heeft doordat Schultz en Schippers stoppen en dat Hennis recentelijk is gestruikeld. Het glas is echt halfvol.

3 Reacties
Jan Vries2
Jan Vries221 okt. 2017 - 9:24

Ik denk dat Schippers en haar man weer gaan cashen bij hun oude zakenrelaties, de Pharmaceutische industrie reuzen

Karingin
Karingin21 okt. 2017 - 13:01

En Schultz gaat naar Schiphol. Terwijl ze eerder nog (net als Eurlings) in alle toonaarden ontkende dat ze gepolst was... Heus geen belangenverstrengeling hoor!

Lodewijk3
Lodewijk321 okt. 2017 - 16:03

"de Pharmaceutische industrie reuzen" Ik denk dat ze bij Vertex Pharmaceuticals niet echt welkom is. Daar hadden ze liever gezien dat de minister fiat had gegeven voor medicijnen van 170.000 euro per jaar per patiënt.

Uw man in Den Haag
Uw man in Den Haag21 okt. 2017 - 6:59

Zou de discussie willen beginnen met de vraag hoe het kan dat in de volledig objectief samengestelde top 100 van de FIDE-schaakspelers wereldwijd welgeteld één vrouw zit? En kom niet aan met het feit dat er wereldwijd honderd keer meer mannen schaken.

1 Reactie
DenFlexwerker
DenFlexwerker21 okt. 2017 - 9:27

@Uw man in Den Haag: Kop, spijker, raak. Mijn complimenten voor deze wijze bijdrage.

Bickle
Bickle21 okt. 2017 - 3:52

[met zestien ministers en acht staatssecretarissen, zitten maar tien vrouwen] Maar tien vrouwen? Als ik terug reken dan is dat een percentage van 41%. Wanneer is het dan wel goed? Geloof dat de meeste mensen hier op Joop zelf ook kunnen lezen en interpreteren. En hun eigen gevolgtrekkingen kunnen maken. Af en toe zou het fijn zijn als er niet zo "leidend" geschreven werd.

Enzo2
Enzo221 okt. 2017 - 0:26

Wat is dat nou voor een rare kop? Dat heeft Rutte, naar mijn weten, niet gezegd. Hij zei, volgens het gelinkte artikel over vrouwen: "Ik had er graag meer willen hebben." "Maar uiteindelijk geldt: we gaan voor de beste mensen. Het is wat het is" Er kan er maar één de beste zijn, dat betekent niet dat de anderen geen kwaliteit bezitten, en dat zegt Rutte hier dan ook niet.

Bart N.
Bart N.21 okt. 2017 - 0:16

Tja, de VVD kijkt binnen de eigen gelederen zoals zoveel partijen dat doen. Het kan zijn dat er binnen de VVD minder geschikte vrouwen rondlopen die beschikbaar waren voor een kabinetspositie. Zo interpreteer ik de uitspraak van Rutte maar ik kan het mis hebben natuurlijk - Melanie Schultz van Haegen - Edith Schippers Beiden zijn afgezwaaid. Jeanine Hennis is eventjes op de reserve bank geplaatst. Dan mis je al 3 vrouwen voor een eventuele kabinetspositie. Tamara van Ark, Barbara Visser beiden staatssecretaris. Sophie Hermans, Dilan Yesilgöz-Zegerius, Bente Becker zitten alle 3 net in de TK. Dan heb je nog 2 vrouwen binnen de fractie die wat langer rondlopen, maar wellicht wilden die zelf niet. Goed, je kan buiten je fractie kijken, maar goed de VVD selecteert vooral op loyaliteit. (want kwaliteit is een eufemisme voor loyaliteit bij de VVD) Daarnaast, als jij een goede baan hebt in het bedrijfsleven, waarom zou je dan de politiek in gaan? Ik vrees dus dat er bij de VVD inderdaad niet meer vrouwen in aanmerking komen.

Muxje3
Muxje320 okt. 2017 - 23:36

De opmerking van Rutte is misschien niet van deze tijd, maar dat ligt eerder aan deze tijd dan aan Rutte. In deze tijd van politiek correct hokjesfetishisme, waarin alles langs de meetlat van de verdeling man/vrouw/kleurtjes moet worden gelegd, getuigt het van een verfrissend gezind verstand om gewoon de beste persoon voor de job te kiezen. Dat Rutte vervolgens deze poppetjes voor zijn kabinet naar voren schuift is een heel ander verhaal. Het criterium lijkt niet zozeer kwaliteit te zijn; hier zijn het gewoon weer de ongeschreven Haagse regeltjes die bepalen wie er nu aan de beurt is voor een leuke baan. Dan kan je natuurlijk stellen dat ze dan net zo goed wat meer vrouwen hadden kunnen kiezen, maar dat is de verkeerde reactie. We moeten niet meer vrouwen eisen maar meer kwaliteit. En mochten we het beste groepje bestuurders krijgen wat ons land te bieden heeft, dan ga ik in elk geval niet klagen over kleurtjes of geslachtsdelen. Rutte heeft nog steeds gelijk, juist in deze tijd. Ik heb wel het vermoeden dat dit echt niet het best mogelijke kabinet is, maar dat zit hem in kwaliteit en niet in geslacht

1 Reactie
Donutz
Donutz21 okt. 2017 - 9:06

Geheel mee eens.

LogicaalPersoon
LogicaalPersoon20 okt. 2017 - 23:05

Waarom bij ieder bericht die constatering dat het hele kabinet wit is? Er zijn nu eenmaal veel witte mensen in Nederland. Alsof Rutte expres allochtonen geweerd heeft uit zijn kabinet? Alsof we bij ieder nieuw kabinet moeten controleren of de ethniciteit van de ministers e.d. wel een perfecte afspiegeling van de samenleving is? Zum kotzen.

Stratemakeropzee
Stratemakeropzee20 okt. 2017 - 22:56

Allemaal blanken ook nog eens...

1 Reactie
Uw man in Den Haag
Uw man in Den Haag21 okt. 2017 - 9:07

Noemt u dan eens vijf kandidaten van alle vier de partijen die door Rutte over het hoofd zijn gezien en die niet blank zijn. Ik wacht af...

stokkickhuysen
stokkickhuysen20 okt. 2017 - 22:05

Je kunt niet zomaar iemand van buiten de politiek benoemen bij de VVD, die begrijpt er helemaal niks van. Dus de beste is iemand a la Zijlstra of iemand met wie hij een leuke JOVD tijd heeft gehad. Hij gebruikt in ieder geval niet de beste definitie van 'beste'.

J de jong2
J de jong220 okt. 2017 - 21:51

Ben het met rutte eens... de persoon met de beste kwaliteiten op de functie zetten, ongeacht geslacht of huidskleur!

marcelhermus
marcelhermus20 okt. 2017 - 21:44

Als Rutte 2 willekeurige vrouwen had gedropt bij een willekeurige ministerspost was het wel goed geweest? Ik heb op Joop bijster weinig kunnen vinden over de onbekende komende ministers. Heb wat gelezen over Halbe, maar dat was wel redelijk bekend. Wie zijn nou die ministers en zijn ze daar wel op hun plek, of waren daar betere mensen voor geweest. Noem eventueel namen als we dan toch constructief bezig zijn.