Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte vindt de man/vrouw verdeling in kabinet bijzaak

  •  
13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
13945450922_0a69d2dcd4_z
Mark Rutte heeft in een korte persconferentie aangegeven dat het voor hem geen primair streven is om zijn kabinet een evenredige vertegenwoordiging te laten zijn van zijn volk. Proberen een kabinet te vormen dat niet gedomineerd wordt door mannen is voor hem geen prioriteit.
Rutte, de formateur van het te vormen kabinet, zegt over de oververtegenwoordiging van mannen in de politiek het volgende: ‘Mijn streven is de beste mensen te vinden. De verdeling man/vrouw is secundair’.
Van de 27 ministers en staatssecretarissen die in het kabinet Rutte II gediend hebben, waren er slechts acht vrouw. Bij Rutte I waren dat er 5 van de 21. Tot nu toe is honderd procent van de ambtsbekleders onder Rutte wit. Het eerste Kabinet van Rutte viel. In totaal moesten vier van de ministers die hij op kwaliteit selecteerde moesten aftreden.
Rutte benadrukte dat hij zijn uitspraken deed als VVD’er. De keuzes die D66, CDA en ChristenUnie maken in hun afwegingen konden volgens hem mogelijk anders zijn.
cc-foto:  Roel Wijnants
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.