Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte vertelt zijn 'eerlijke verhaal' bij het Correspondents' diner

  •  
10-02-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Minister-president Mark Rutte heeft woensdag aan een heuse Nederlandse versie van het befaamde White House Correspondents’ Dinner deelgenomen, waarbij het de bedoeling was dat hij als een echte stand-up comedian zijn gram haalt bij de aanwezige pers en zijn politieke collega’s, precies zoals de Amerikaanse president dat elk jaar doet. Rutte nam niet alleen media en zijn collega’s in de zeik met zijn grappen maar kon ook de humor in zijn eigen lachwekkende beloften zien. De minister-president stelde dat hij zijn ‘eerlijke verhaal’ wilde vertellen, een sneer naar Samsom.
"(…) Ik kom altijd mijn belofte na en je kunt mij hiervoor op ieder moment wakker maken, zelfs als ik in Buitenhof in een interview zit. Iedereen wilde meedenken en meehelpen aan mijn speech van vanavond en het was misschien geen goed idee om Ard Van Der Steur mijn tekst te laten schrijven. Hij biedt zijn welgemeende excuses aan. "
"(…) Door het geheime Twitteraccount van Geert Wilders vraag ik mij af of Henk en Ingrid ook op de Donald Duck geabonneerd zijn. Dolf Jansen is er en is al jaren één van de grappigste cabaretiers van Nederland. Nauwelijks verantwoordelijkheden en drie keer de Balkenendenorm. Dan werk je in NL gewoon bij de Vara, toch Mathijs? "
"(..) Veel journalisten zeggen dat ik geen visie heb. Ik zie dat niet. Ik heb wel degelijk visie en mensen hebben daar gewoon recht op en ik wil daar vanavond volstrekt duideljk over zijn. Het is goed dat hier te kunnen onderstrepen. Die belofte durf ik vanavond te doen en daar mag u mij aan houden. "
Ook neemt hij zijn collega’s eurocommissaris Frans Timmermans en minister Bert Koenders te grazen, die beiden zouden strijden om  ‘de slimste mens’ te zijn. Edith Schippers van Volksgezondheid zou in een televisieprogramma ‘bepaalde krachten aan het werk willen zetten’. Hij praat nog even over het afscheid van Ivo Opstelten wie ‘Thorbecke zelf had geadviseerd de politiek in te gaan’. En zijn collega’s van de PvdA zouden niet zoveel verschillen van de VVD met ‘keurige namen’ zoals Lodewijk, Diederik, Eberhard.
Eerder was er veel kritiek over de aanwezigheid van de pers  bij het diner. Sommige media, zoals de NRC, weigerden deel te nemen omdat het zou kunnen lijken alsof politiek allemaal een spelletje is en media samen met politici daar aan meedoen. Daarover zegt Rutte:
"Het is fijn om de crème de la crème van de pers toe te spreken zonder dat  jullie terug kunnen praten, tenminste in het openbaar. In Den Haag is het traditie om de beste  journalisten in te huren als voorlichter. De  lijntjes met de journalistiek zijn kort. Ik heb dat bijvoorbeeld met NRC. Een van de redactueren heeft mij een jaar gevolgd. Zit je ergens rustig een eierbal te eten, staat daar Petra. Zie je ergens een groene waas, Petra. Het ging zelfs zo ver dat mijn moeder op een gegeven moment dacht dat ik eindelijk een vriendin had."
Daarnaast snijdt de minister-president het onderwerp van de opkomende verkiezingen aan.
"(…) Jesse Klaver, is een politieke belofte voor de toekomst, laten we hoen dat zo blijft. Als een goede fles wijn zou het te zonde zijn om die te vroeg open te trekken. Pechtold en Samsom hebben me gevraagd dit te benadrukken. Als het Correspondents’ diner slecht valt noem ik het ook gewoon: het plan Samsom"
Rutte sluit af op een serieuze noot:
"Als ik heel eerlijk ben kan het me niet zoveel schelen wat er over mij gezegd wordt. Veel belangrijker is dat alle verschillende krantenkoppen naast elkaar mogen bestaan.  Dat jullie in alle vrijheid moeten en kunnen zeggen wat jullie willen. Dat moeten we koesteren. Na de aanslagen op Charlie Hebdo stond ik op de Dam en zei ik handen af van onze vrijheid en die bestaat niet zonder vrije pers. Er zijn wereldwijd bijna 70 journalisten omgekomen bij het uitoefenen van hun vak. Daarom herhaal ik vanavond wat ik toen ook zei. Handen af van onze vrijheid."
De medium-well grappen van Rutte vielen zo nu en dan goed in de zaal maar tot echt schaterlachen kwam het niet. De leukste grap kwam van Dolf Jansen die aan het optreden van de minister-president refereerde of zoals hij het noemde in zijn woorden: ‘mijn voorprogramma’.
 

Meer over:

#video, politiek, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (72)

Minoes2
Minoes213 feb. 2016 - 9:30

Rutte vertelt niet zijn eerlijke verhaal. Rutte vertelt eerlijk zijn verhaal. Dat is iets anders.

peter e
peter e11 feb. 2016 - 18:27

Ik vind Mark in zijn nieuwe rol enorm schattig. Het is verdraaid al bijna een echt Amerikaantje!

Moeder Pietje
Moeder Pietje11 feb. 2016 - 13:26

Hij maakte zogezegd grapjes over het feit dat hij een leugenaar is, zijn beloften niet nakomt. Dat laatste valt te nuanceren. Voorbeeld is die 1000 E die hij de hardwerkende(sic)Nlr beloofde en waar menig neo liberaal zuur over deed sindsdien omdat die 1000 E maar niet kwam . Die is nu toch min of meer ingelost middels 5 miljard aan mensen te schenken die het eigenlijk niet nodig hadden.

Moeder Pietje
Moeder Pietje11 feb. 2016 - 12:58

Misschien ben ik weer wat zuur maar ik werd bijna onpasselijk toen ik gisteren Jinek zag waarin Rutte wel heel erg geprezen werd. Ik bedoel, hij kan leuk kletsen maar de teksten zijn niet eens van hemzelf.

2 Reacties
malou3
malou312 feb. 2016 - 2:04

Helemaal mee eens.. Ik kijk graag naar echt cabaret, en liever niet naar een minister president die zichzelf voor paal zet. Niet grappig, in deze tijd waarin er zulke offers zijn gebracht en mensen hun baan en zekerheden zijn verloren en kampen met grote problemen zowel in de zorg als schulden..door diezelfde VVD! Bah.. Gewoon ongepast.Terwijl het pluche -zowel vriend als vijand- zogenaamd "chique" aan tafel schuift. Wat een farce zeg! En dat er bij Jinek nog oeverloos over door ge-emmerd moet worden? Nee.. de treurbuis heet niet voor niks zo.

Minoes2
Minoes218 feb. 2016 - 6:10

Hij werd zelfs bewierookt door ons politiek commentator van de NOS. Degene waar de politieke voorkeur reeds lang vanaf druipt maar die zogenaamd onafhankelijk is.

P. Zwinkels
P. Zwinkels11 feb. 2016 - 10:45

Kijk nu al uit naar de volgende editie met MP Wilders ;)

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje11 feb. 2016 - 12:59

Bosma heeft ook veel humor en waarschijnlijk schrijft hij de teksten wel zelf.

[verwijderd]
[verwijderd]11 feb. 2016 - 10:15

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Vincent Rogiest
Vincent Rogiest11 feb. 2016 - 11:32

In de VS doen ze het gewoon beter en het is ook echt grappig. Maar hier is het gewoon proberen de VS na te doen maar,... En nu komt de aap uit de mouw,...... .... . Wat een saai houten klaas vertoning van rutten het was gewoon net zo een,.... Puppet met een sleutel aan de achterkant die je telkens opnieuw moet opwinden om een nieuwe houten klaas grap te mogen horen. LOL LOLO

RU486
RU48611 feb. 2016 - 10:00

Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er een floormanager in de zaal liep die de aanwezigen aanspoorde tot klappen wanneer dat gevraagd werd. Ik zou zeggen: Niet meer doen, zo n diner

Zoran Derhübschtenicht
Zoran Derhübschtenicht11 feb. 2016 - 9:09

Goede traditie uit Amerika, mooi dat Nederland die overneemt. Rutte deed het heel aardig. Een mop vertellen is soms moeilijker dan hem verzinnen. En Rutte kan goed moppen vertellen. In Amerika is het ook niet altijd gladjes gegaan, ik heb gisteren met kromme tenen een paar fragmenten van George Bush gezien. Het is juist mooi dat we die kant van de MP leren kennen. Goede zaak, dapper van Rutte dat hij dit opgepakt heeft. Ik heb er alleen maar lof voor.

1 Reactie
Anja Lodewijks
Anja Lodewijks11 feb. 2016 - 10:08

"Goede traditie uit Amerika, mooi dat Nederland die overneemt." Zeg dat, wat heeft Nederland zich verrijkt sinds 'The show must go on'. Amerika zijn Hollywood, wij onze Followwood. Stond Joop van der Ende in een hoekje opgesteld om aan te geven wanneer er gelachen moest worden? Het gaat natuurlijk helemaal niet om verantwoordelijkheden naar de Nederlandse bevolking, maar om de PR en via polish and shine de eigen ego's een topgevoel geven.

IJsbrant
IJsbrant11 feb. 2016 - 9:05

Als ik zo de reacties op de diverse forums lees, lijken met name SP- (cool) èrs van de nieuwe partijvoorzitter, en misschien wel ingefluisterd door de vertrokken partijvoorzitter, een e-mail te hebben gekregen waarin staat dat een ieder die niet uit de partij gezet wenste te worden, zich niet openlijk positief diende uit te laten over deze show..

paul2
paul211 feb. 2016 - 8:49

Eerst item in Nieuwsuur met het zelfgenoegzame journaille van daar over de grappen en grollenavond met oppervlakkige Rutte,en meteen erachteraan wat die man heeft aangericht,het was de juiste combi die het hem deed .Man die nooit meer tijd had omdat hij van zijn 33000 zoveel eigen bijdrage moest betalen dat zijn vrouw niet meer naar de dagopvang kon.En nu was er weinig te lachen. http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2086013-kwart-mensen-mijdt-zorg-door-hoge-eigen-bijdrage.html?title=kwart-mensen-mijdt-zorg-door-hoge-eigen-bijdrage

Uilenspiegel
Uilenspiegel11 feb. 2016 - 8:32

Het is een clown die regeert.

2 Reacties
Vincent Rogiest
Vincent Rogiest11 feb. 2016 - 11:38

U zegt het nog lief, een puppet clown met een sleutel aan de achterzijde. Met die sleutel kan je de puppet clown opwinden. De vraag is wie draait er aan de sleutel,.

Acid Prune
Acid Prune11 feb. 2016 - 14:57

een infantiel

IJsbrant
IJsbrant11 feb. 2016 - 8:25

Jan Slagter vond de grap ten koste van hem ongepast. http://www.nu.nl/achterklap/4212861/jan-slagter-vond-grap-mark-rutte-ongepast.html Ik zou Jan S.en Lilian M een goede raad willen geven. Als je als publiek figuur, en zeer zeker niet tegen wil en dank, niet wilt dat je eetgewoontes ongevraagd door de goegemeente worden gebruikt om een of ander doel te dienen, bak dan voortaan je frietjes thuis in plaats van ze bij de snackbar te halen. Dit is namelijk ZURE selectieve verontwaardiging. Misschien valt het wel mee Jan en Lilian, en levert het toch nog wat extra leden op.

peterh2
peterh211 feb. 2016 - 7:35

De beste 'grap' was toch hoe Rutte de top van de PvdA ontmaskerde als nep-socialisten: academici die 'Lodewijk', 'Diederik' of 'Eberhard' heten en net zo makkelijk bij de VVD of D66 hadden kunnen zitten. . Dat is wel de kern van het probleem van de PvdA: de partij is overgenomen door intellectuelen die geen enkele affiniteit meer hebben met het volk. De mensen die wel hun hart laten spreken zijn steeds meer in de minderheid, die hebben niet toevallig volkse namen als 'Lutz' of 'Hans'. . Niet vreemd dat 'Henk' en 'Ingrid' nu ergens anders op stemmen...

1 Reactie
Zoran Derhübschtenicht
Zoran Derhübschtenicht11 feb. 2016 - 9:15

Het aantal Henks en Ingrids is afgenomen. Dat is een van de problemen van de PvdA. Wilders komt er ook niet ver mee. Hij blijft in het (voor hem) meest gunstige tijdsgewricht steken op iets tussen 20 en 30% (afhankelijk van het peilbureau) Alleen de Henks en Ingrids trappen in de holle woorden. Overigens heten de Henks en Ingrids niet Henk en Ingrid, maar Sharina, Dysilano, Djowie, Charan, Jordy, Bryan, Ashley en Kaylee

Freeman2
Freeman211 feb. 2016 - 7:27

Festival van de zelfgenoegzaamheid.

rbakels
rbakels11 feb. 2016 - 7:24

Het diepere doel van zo'n bijeenkomst is dat de regeringsleider zich sympathiek maakt door zichzelf te relativeren. Maar we kennen Rutte al lang als iemand die zijn fanatisme prima verbergt. Kijk, zo'n Donald Trump zou echt moeite hebben zichzelf te relativeren. Hoofdredacteur Vermeersch van NRC Handelsblad kan zichzelf duidelijk niet relativeren. Moet deze Belg niet alsnog naar een inburgeringscursus? Eerlijk gezegd heb ik niet één keer hard moeten lachen. En later op de avond werd ik onpasselijk van de analyses in vele praatprogramma's. Het lijkt verdorie wel voetbal. Voor de liefhebber is er trouwens al genoeg te lachen op de wekelijkse persconferenties en het aansluitende gesprek met de minister-president op TV. Zo herinner ik mij de vraag van een journalist hoe Rutte bepaalde ontwikkelingen zou duiden. Waarop Rutte fijntjes opmerkt dat het zijn taak is om beleid te voeren en de journalistiek de taak heeft dat te duiden, en dat hij niet van plan was het werk van journalisten over te nemen! En dan zijn er regelmatig de dodelijke complimenten aan journalisten omdat ze zulke goede vragen zouden stellen. Rutte stijgt waarachtig uit boven de gebruikelijke trucs die ze op mediatrainingen leren, met name stug volhouden en altijd je eigen verhaal vertellen dus nooit antwoorden op vragen. Rutte is zo handig dat hij de vragen wel beantwoord, maar dan op zijn eigen manier natuurlijk. Intussen moeten we vaststellen dat opnieuw bewezen wordt dat politici scoren door goede presentatie. Of ze een slim beleid voeren doet er weinig toe. Menig Minister blinkt uit doordat hij zo goed orde kan houden in de Kamer. MAVO-lerares Maria van der Hoeven was verantwoordelijk voor wetenschapsbeleid waar ze niets van wist, maar ze had op de MAVO wel orde leren houden! Henk Kamp weet minder dan niets van economie, maar dat deert niet want het gemiddelde Kamerlid weet daar ook niets van. Maar hij is een universeel inzetbare apparatsjik! Ik heb ooit op een verkoopkantoor gewerkt waar ze een taakverdeling hadden die ook in de politiek goed zou kunnen werken: briljante verkopers zonder veel kennis werden daar bijgestaan door lieden met een briljant inzicht maar zonder de flair die een goede verkoper kenmerkt. Ik denk dat D66 zo een beetje werkt. Maar de PvdA zou een boegbeeld met flair (een cabarettier?) moeten aanstellen naast de analytisch briljante Samsom. Het is geen toeval dat de twee fractieleiders die geen academische opleiding hebben tot de populairste behoren : Wilders en Roemer.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus11 feb. 2016 - 8:41

"Het is geen toeval dat de twee fractieleiders die geen academische opleiding hebben tot de populairste behoren : Wilders en Roemer." Die zijn vooral populair bij kiezers die niet geconfronteerd willen worden door iemand die het beter weet dan zijzelf. Dat is toch alsof je een leek inhuurt als advocaat om jouw belangen te behartigen.

peter e
peter e12 feb. 2016 - 2:16

"Die zijn vooral populair bij kiezers die niet geconfronteerd willen worden door iemand die het beter weet dan zijzelf. " Ook Hiermee staat de VVD aan de top!

Blitskikker
Blitskikker11 feb. 2016 - 7:06

Ik vond het grappig. Zowel Rutte als Dolf Jansen. Volgend jaar weer.

1 Reactie
taylor
taylor11 feb. 2016 - 16:01

Nee, niet nog een keer.

Bernie2
Bernie211 feb. 2016 - 6:54

Even azijnpissen. Ik kan niet echt lachen om deze erg foute wegduikpremier. Dus heb ook niet de moeite genomen zijn show te bekijken. Er waren elders op de kabel puike alternatieven :-)

taylor
taylor11 feb. 2016 - 5:30

Nooit meer doen, lekker aan de Amerikanen overlaten we kunnen het niet het was niet om aan te zien. Alles werd opgezegd zo amateuristisch zo voorspelbaar.

Nick Ros
Nick Ros11 feb. 2016 - 1:15

Wat zijn wij Nederlanders toch een stel negatieve zuurpruimen. Echte zeikers.

2 Reacties
Moeder Pietje
Moeder Pietje11 feb. 2016 - 13:14

Gra het verbaast en shockeert mij iedere keer weer dat velen die kort daarvoor nog wel hun verstand begonnen te gebruiken mbt het beschadigende karakter van de huidige regering zo weer te paaien zijn met een charme offensiefje , zoals deze, hoe amateuristisch ook. Dominique van der Heyde probeerde schuldbewust de gewekte indruk van wel erg fan zijn van de premier en diens VVD nog wat te bagatelliseren en dat zij hierna weer gewoon kritisch zou zijn maar ik geloofde het niet meer. Het was een bijeenkomst bij Jinek van de VVD fanclub met holmaatje Jort Kelder als tafelgast. Het kwijl liep nog net niet van de tafels. Als hij dit kunstje weer mag flikken vlak voor de komende verkliezingen voorspel ik weer een grote winst voor de VVD

Vincent Rogiest
Vincent Rogiest11 feb. 2016 - 13:31

Gekken aan de macht, schaapjes naar de slacht en ik was het bijna vergeten,... De grote boze wolf is nog steeds op zoek naar rood kapje. Wat een fantasie zeg,. Is het niet zo monsieur Rijkers & compagnie ?

Piet de Geus
Piet de Geus11 feb. 2016 - 1:04

De crème de la crème van de journalistiek zat in de zaal. Ik noem een Gordon, een Albert Verlinde, een Jan Slagter. Ik moet toegeven dat dat een ontzettend goede grap was van Twan Huys.

1 Reactie
Vincent Rogiest
Vincent Rogiest11 feb. 2016 - 13:40

De crème de la crème van de journalistiek, Je zou ze ook gewoon ordinaire gieren kunnen noemen en nog veel meer,.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard10 feb. 2016 - 23:54

Het zal mijn linkse hart wel zijn dat ik niet begreep waarom de dochter van Marijnissen werd verweten dat ze in haar vaders voetsporen wil treden. Nou denk ik dat het pure jaloezie van Rutte was dat hij zelf geen kinderen heeft die hij met het nepliberale kapitalistische gedachtegoed de hersens kan spoelen. .

4 Reacties
truusbeek2
truusbeek211 feb. 2016 - 7:24

De SP heeft een gebrek aan zelfspot, dat blijkt.

peterh2
peterh211 feb. 2016 - 7:25

De grap is dat de 30 jarige dochter het Hilversumse matras deelt met de 61 jarige Jan Slagter van omroep Max. . Jan krijgt een 'schoonzoon' die vrijwel even oud is...

Piet de Geus
Piet de Geus11 feb. 2016 - 7:38

"Het zal mijn linkse hart wel zijn dat ik niet begreep waarom de dochter van Marijnissen werd verweten dat ze in haar vaders voetsporen wil treden." Omdat het je kennelijk is ontgaan dat Jan zich als een Mo Lawinski omhoog heeft gewerkt van worstenmaker tot worstenverwerker.

msj_meijerink
msj_meijerink11 feb. 2016 - 7:46

Ik ben absoluut geen fan van de premier, maar ik geloof dat u de teneur van het programma niet helemaal hebt begrepen.

OlavM
OlavM10 feb. 2016 - 23:45

Ik vind, om heel eerlijk te zijn, dat Rutte het best aardig deed, en dat hij ook moed getoond heeft door dit risico te nemen. Maar heel grappig vond ik het eigenlijk niet. Het bleef allemaal bij goedaardige grapjes, maar heel scherp werd het eigenlijk nooit. Misschien is het concept te Amerikaans en daardoor moeilijk naar Nederland te "vertalen". En het gevaar is groot dat pers en politiek te veel bij elkaar op schoot gaat zitten, en dat een "grappige" premier dan niet scherp beoordeeld blijft worden op zijn foute, neoliberale politiek.

2 Reacties
Freeman2
Freeman211 feb. 2016 - 7:30

@OlavM, Helemaal met je laatste zin eens omdat dit voorstelling van Rutte een overduidelijk opzet is om "kleine foutjes" glad te strijken. Mijn ervaring met politieke grapjes in de VS is da ze genadeloos ver gaan, op een zeker onbekend voor Nederland manier waar we altijd erg "netjes" moeten doen behalve als het allochtonen/asielzoekers betreft. Dan mogen ook biggen op de bommen opgehangen worden. Heb ik deze biggen in de vertoning van Rutte gemist.

Patrick Faas
Patrick Faas11 feb. 2016 - 22:26

"Ik vind, om heel eerlijk te zijn, dat Rutte het best aardig deed." Om heel eerlijk te zijn vind ik dat ook. . "Het gevaar is groot dat pers en politiek te veel bij elkaar op schoot gaat zitten." Dat zie ik niet als een groot gevaar voor ons. Het is eerder gevaarlijk voor de politici die, na een paar borrels en met een vals (!) gevoel van geborgenheid, hun mond voorbij kunnen praten. De pers heeft geen geheimen te verbergen, politici wel. Onderschat niet hoeveel onthullingen en lekken wij danken aan zulke trucs. Ken journalisten die, ook zelf inmiddels stomdronken, vanuit de disco en midden in de nacht, primeurtjes doorbellen naar de krant. Sommige kranten (u kunt wel raden welke) publiceren die dan zonder verder verifiëren. Andere kranten doen wel meer onderzoek, maar danken de leads toch ook aan zulke onbezonnen momenten. In Nieuwspoort gaat het bij elkaar op schoot zitten, het drinken en het lekken zelfs volgens een afgesproken code, alsof het een officieel onderdeel geworden is van ons politieke systeem. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwspoort

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard10 feb. 2016 - 23:30

Het pinguindiner. . In het voorprogramma werden overigens vaak best wel aardige grappen voorgelezen door de heer Rutte. Het werd "zelfspot" genoemd. Maar het was "ik ben zo goed dat ik dat kan hebben". . Het was alsof Britt Dekker de relativiteitstheorie uitlegt. Alsof Dolf Jansen de rouwadvertenties doorneemt, alsof Wilders medelijden toont met islamitische oorlogsslachtoffers. Alsof Roemer een avondje bonussen graait, of Opstelten zonder stotteren het republikeins manifest voordraagt. . Het meest leek het nog op de koning die met de troonrede het regeringsbeleid declameert. Iederen ziet dat hij er geen greintje van meent. Maar het moet voor de de kijkcijfers. Om de monarchie te redden, of anders wel de VVD. . Bij Jinek zat het journaille nog eens indringend te bevestigen dat ze zich door de politiek in hadden laten pakken door unaniem Rutte in z'n kont te kruipen. De wetenschappers die daarna het geluk kwamen temperen werden smalend afgeserveerd. . Net als met de troonrede zullen we er helaas mee moeten leren leven, maar volgende keer graag zonder voorprogramma.... .

2 Reacties
Acid Prune
Acid Prune11 feb. 2016 - 1:58

moet dan wel gezegd worden dat qua reacties op joop.nl deze uitzending het mooiste in mensen bovenbrengt ...al de tweede waar ik een applaus voor geef :)

Moeder Pietje
Moeder Pietje11 feb. 2016 - 13:17

+ 1

[verwijderd]
[verwijderd]10 feb. 2016 - 23:26

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Harba Lorifa
Harba Lorifa11 feb. 2016 - 5:51

Ik heb t niet gezien, maar om met Tommie Cooper vergeleken te worden is een mooi compliment.

freaky45
freaky4510 feb. 2016 - 23:13

Het was tenenkrommend. In Amerika kan dat want Obama heeft way more charisma en timing voor humor dan Rutte. In Nederland, mwah, gewoon niet meer doen. Het enige leuke grapje was die richting Jan Slagter en vooral zijn reactie daar op. Dolf was wel weer leuk. Die bouwde alles weer op wat Rutte had afgebroken.

1 Reactie
taylor
taylor11 feb. 2016 - 5:32

Niet alleen Obama maar iedereen die er om heen zit. Klootjes volk zijn we.

Joop Schouten
Joop Schouten10 feb. 2016 - 22:55

Ik gun iedere sukkel zijn glorie op een sokkel.

1 Reactie
DellGriffith
DellGriffith11 feb. 2016 - 8:49

Maar niet zonder diegene te beledigen...wat zijn linkse figuren toch verzuurde humorloze wezens.

Tomatenboer
Tomatenboer10 feb. 2016 - 22:36

Ik vond het echt ontzettend niet-grappig, bijna tenenkrommend zelfs. Al snap ik best dat Rutte van nature uiteraard geen cabaretier is. Ook heb ik m’n bedenkingen bij het concept ‘correspondentendiner’. Het is allemaal wel erg ‘ons ken ons’ en samen gezellig lachen met de mainstream media die hem normaal gesproken ten allen tijden zo kritisch mogelijk behoren te volgen.

2 Reacties
Nailles
Nailles10 feb. 2016 - 23:04

Lachen als een tomatenboer met kiespijn is u eigen toch?

truusbeek2
truusbeek211 feb. 2016 - 7:33

Stentor (AD) noemde het een succes en dat Rutte het er zeer goed afgebracht had en er in de zaal meer om "zijn" grappen gelachen werd dan om die van Dolf.

Minoes2
Minoes210 feb. 2016 - 22:18

Ach door een ander verzonnen grappen.....gratis publiciteit voor de VVD en de hoerige pers maar klappen. Het enthousiasme was dus weer groot. Twan Huys die hier de politiek komt vervuilen met Amerikaanse toestanden is mij een gruwel.

1 Reactie
Acid Prune
Acid Prune10 feb. 2016 - 22:27

applaus! :)

PvdA lid maar geen PvdA stemmer meer
PvdA lid maar geen PvdA stemmer meer10 feb. 2016 - 22:17

Ik vond het leuk, gewoon leuk.

peterh2
peterh210 feb. 2016 - 22:03

Jan Slagter keek zuur zeg...

Acid Prune
Acid Prune10 feb. 2016 - 21:53

De man is wel bezig he, hoofdredacteur van een damesblad, stand up comedian en weet ik veel wat voor gezellige vermakelijkheden . Wellicht is ie een beetje in de war omtrent zijn functie en denkt ie dat ie de koning van Nederland is .

Nailles
Nailles10 feb. 2016 - 21:49

Hij deed het, ondanks dat zuur links op voorhand klaarstond om hem naderhand te fileren, ook boven verwachting van vele hem welgezinden, heel goed. Ik heb genoten, net als dat hij Dolf Jansen als een daartoe uitgenodigde roast-act liet volgen. Als hij geen volbloed liberaal democraat zou zijn zou ik zeggen dat Dolf Jansen voor hem in functie was als de nar aan het hof van een verlichte koning. Moedig en succesvol in eigen optreden en in het zich daarbij onderwerpen aan direct gevolgde spot van een komiek én de media.

crumb2
crumb210 feb. 2016 - 21:30

Per ongeluk zag ik een stukje van dit zoveelste Amerikaanse gebruik dat zo nodig geïmporteerd moest worden. Braaf zat de hele media “incrowd” (hé alweer zo’n Amerikanisme), met vlinderstrikjes te applaudisseren over de grapjes van Rutte die als een bijna volleerde “stand-up comedian” (hé alwéér een), zijn geheel door zichzelf geschreven “one-liners” (hé), stond voor te lezen (!) En de geniale Toine Huis (ja ik weet’t), kreeg alle “credits”. Het wederzijds respect droop van de beeldbuis, ik was diep ontroerd. Zó ontroerd dat ik moest weg”zappen”, het werd me gewoon te machtig. We zijn als volk in goede handen. Dát was duidelijk. Qua roergangers, maar ook zeker qua journaille. Allemaal, zonder uitzondering zéér bekwáááám. En vooral ook integer. Nu weer snel op zoek naar mijn emmertje.

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje11 feb. 2016 - 13:21

Ditto

Tomatenboer
Tomatenboer10 feb. 2016 - 21:28

Ik vond het echt ontzettend niet-grappig, bijna tenenkrommend zelfs. Al snap ik best dat Rutte van nature uiteraard geen cabaretier is. Ook heb ik m'n bedenkingen bij het concept 'correspondentendiner'. Het is allemaal wel erg 'ons ken ons' en samen gezellig lachen met de mainstream media die hem normaal gesproken ten allen tijden zo kritisch mogelijk behoren te volgen.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus11 feb. 2016 - 4:27

"Ook heb ik m’n bedenkingen bij het concept ‘correspondentendiner’. Het is allemaal wel erg ‘ons ken ons’ en samen gezellig lachen met de mainstream media die hem normaal gesproken ten allen tijden zo kritisch mogelijk behoren te volgen." Los van wat er allemaal aanwezig was (van Gordon tot een actreutel die naast Rutte mocht zitten) zie ik het nut van zo'n bijeenkomst wel. Al hangt het wel af van dat vermogen tot kritisch volgen, want het moet natuurlijk niet de bedoeling zijn om de politiek in de kont te kruipen. Wat dat betreft is het niet anders dan die barbecue op het Binnenhof voor het zomerreces. Maar anderzijds doe je jezelf als correspondent ook enorm tekort door niet gebruik te maken van iedere mogelijkheid om politici op een andere manier te leren kennen, hoe gekunsteld die manier misschien ook is. Dat moet je er maar uit filteren en daar moet je doorheen kijken. Dan hou je er toch iets aan over dat je helpt om je werk goed te doen, al is het maar doordat je ziet waar hij stuntelt, waar hij onzeker wordt of waar hij juist van gaat glimmen. Politiek gaat om twee dingen. Allereerst natuurlijk om clashende standpunten en wereldbeelden. Daar hoef je niet milder in te worden doordat je iemand beter of anders leert kennen. Maar politiek is ook mensenwerk en daarmee afhankelijk van hoe iemand in elkaar zit. Dat bepaalt ook hoe hij in inhoudelijke conflicten staat en daarmee omgaat. Als je als correspondent een klinische afstand tot politici houdt omdat je bang bent voor besmetting, dan zul je op het laatste vlak altijd falen omdat het aliens voor je zijn en je geen benul hebt van wat er zich ook op het intermenselijke vlak afspeelt tijdens een formatie, een crisisberaad enzovoorts. Om dat alles goed te kunnen duiden vergt een dubbele houding: enerzijds nabijheid zoeken om te kunnen begrijpen en interpreteren, anderzijds de nodige kritische distantie die daar niet onder mag lijden. Het draait dus niet om de vraag welke correspondent daar zit (wie ontbreekt ontzegt zichzelf een informatiebron en schiet tekort) maar om de vraag hoe die daar zit.

Uilenspiegel
Uilenspiegel11 feb. 2016 - 8:39

Mooi betoog Piet en sterker nog ik ben het er mee eens, maar de maar is: bestaan die journalisten nog?

Anja Lodewijks
Anja Lodewijks10 feb. 2016 - 21:11

Heeft vriend Gordon de tekst geschreven? Rutte komt maar niet los van zijn blaadje, met zijn repeterende handgebaren leest hij met wat grimassen erbij, zijn zoveelste tekst voor. Het blijft het een saaie man, een echte VVD'er. VVD'ers zullen het wel leuk vinden.

Frank Straathoff
Frank Straathoff10 feb. 2016 - 21:06

Ik vond dat Rutte het heel goed deed. Even het spits afbijten in een nieuw tv-concept... chapeau voor de minpres. Op twitter (op een paar zuurpruimen na) dan ook alleen maar lof voor Mark Rutten. Gaat virtueel een zeteltje of twee opleveren. Ondanks mijn aversie tegen Dolf Jansen vond ik hem ook goed hoewel het er bij hem meer op een privé conference leek maar soit... Zijn afsluiter - de menselijkheid regeert - was formidabel. Klasse van beide heren. Leuke televisie.

2 Reacties
taylor
taylor11 feb. 2016 - 5:35

Bagger tv. We kunnen niet tippen aan die Amerikanen onmiddellijk stoppen met dat kopieer gedrag.

Uilenspiegel
Uilenspiegel11 feb. 2016 - 8:40

Het old boys netwerk, mieters joh.

Meta Foor
Meta Foor10 feb. 2016 - 20:54

en de zaal was -zo op het oog- een fraaie mismatch met de hedendaagse doorsnee nederlander !

2 Reacties
Georg Groenegaard
Georg Groenegaard10 feb. 2016 - 23:47

Reken maar dat het Telegraafvolk zat te soppen dat het een lieve lust was...

msj_meijerink
msj_meijerink11 feb. 2016 - 7:52

Alleen de lezers van De Tribune zijn snel gaan zappen, want zij snapten de uitgesproken teksten niet. Ome Jan was niet aanwezig om ze 'gekleurd te duiden' en Lilianne had het in de zaal te druk met haar nieuwe vriendje Jan Slagter.