Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte tegen voetbalsupporters: 'Je moet gewoon je bek houden'

  •  
21-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-09-21 om 13.20.37
De voetbalcompetities zijn sinds een paar weken van start en in de stadions mag een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn. Daarbij gelden wel nog steeds de coronamaatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand en een verbod op juichen en spreekkoren. In het heetst van de strijd wordt vooral dat laatste nog wel eens vergeten door de aanwezige supporters en bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente leek er in de Rotterdamse Kuip zelfs helemaal geen sprake meer van wat voor maatregelen dan ook. Aan Mark Rutte dan ook de vraag van RTL Nieuws of het überhaupt wel mogelijk is om de maatregelen in een stadion te handhaven. Als het aan de premier ligt is het allemaal heel simpel:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (40)

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 sep. 2020 - 5:32

Tja, de studenten kwamen er gemakkelijker mee weg, die kregen zelfs een complimentje!

P Haan
P Haan21 sep. 2020 - 19:04

Ik kom niet vaak in het stadion, maar niet juichen? Poeh... Ik vind het een vage maatregel. Laat die gasten lekker gaan, accepteer de besmettingen en schaaf ergens anders wat af om de getallen onder controle te houden. Juist in zo'n situatie is het heerlijk om alles luidkeels te becommentariëren door middel van zang- en spreekkoren. Zo raak je van je spanningen af en kom je opgelucht thuis. Rutte is blijkbaar geen voetbalsupporter. Of een VIP box type, die de hele wedstrijd staat te netwerken.

Rechtse Bal6
Rechtse Bal621 sep. 2020 - 18:05

Recht voor raap, duidelijkheid en geen omwegen. Daar kunnen Asscher en Klaver nog een voorbeeld aan nemen ... zo ze al niet kunnen tippen aan dat niveau

Joop den Uil
Joop den Uil21 sep. 2020 - 16:27

haaa... Rutte ontmaskerd ! hij is gewoon een Rotterdammer ! Zeggen waar het op staat, handen uit de mouwen (ipv ophouden) en verder niet lullen. Rutjeknor dus.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin21 sep. 2020 - 16:15

Krachttaal om zijn tanende autoriteit op te vijzelen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland21 sep. 2020 - 15:40

Wat een redenaarstalent hè, die Rutte .

adriek
adriek21 sep. 2020 - 14:53

Het is ook helemaal niet moeilijk om je schoonmoeder niet te knuffelen.

Martinel
Martinel21 sep. 2020 - 14:03

Rutte heeft slechts 1 motto (over visie zullen we het maar niet hebben) en dat is hoog op de economisch 'geweldige' landen staan, nog hoger , nog hoger, nog meer groei, groei, groei. Enige wat telt voor die man zijn de lijstjes en de cijfertjes en de centjes. Let maar eens op zijn woorden: "de hardwerkende Nederlander, de kei hardwerkende Nederlander, pech als je het 'talent' niet uit jezelf haalt, dan ben je een loser, de beste zorg ter wereld, het beste onderwijssysteem ter wereld, als zieke is het eigen schuld dikke bult, 'we' staan volgens hem overal op nummer 1" Dat is namelijk zijn visie....verder heeft hij geen boodschap aan het plebs. Hij is Trumpje-light.

johannn2
johannn221 sep. 2020 - 14:02

Rutte: ‘Je moet gewoon je bek houden’ En jij moet eindelijk je verantwoordelijkheid eens nemen. I.p.v. het oude beleid van te weinig te laat en je verschuilen achter het RIVM, waar je alweer mee bezig bent. Een politicus, en zeker een regeringsleider, heeft een andere verantwoordelijkheid dan de wetenschap en een wetenschapper. .

vdbemt
vdbemt21 sep. 2020 - 13:22

Handhaven lijkt me erg moeilijk. Maar dat rustig kijken wel kán, hebben ze in de Arena laten zien. Dat zit hem in de mentaliteit van de toeschouwers zelf. Als men het niet wil, zoals bij Feyenoord en Twente, lijkt mij maar 1 oplossing voorhanden: daar geen publiek. Dat hoeft niet meteen. Geef ze nog 1 kans: gaan ze weer als idioten te keer, dan is het afgelopen.

2 Reacties
Leontrotsky
Leontrotsky21 sep. 2020 - 13:41

Handhaven is niet moeilijk. Men moet gewoon (onnederlands) keihard deze supperters gaan aanpakken en bestraffen. Er moet veel meer controle in de stadions komen. En zodra een supporter zijn bek opendoet direct seizoenkaart innemen en verwijderen en in de administratie ervoor zorgen dat deze supperter de komende 10 jaar geen seizoenkaart meer kan krijgen. En bij tegenstand (want deze neonazi's werken graag in laffe groepen) de hele groep oppakken en direct 10 jaar gevangenisstraf geven (zonder mogelijkheid tot aftrek van straf) Als dit een aantal malen gedaan is zullen deze rechtse lafaards zo mak als lammetjes zijn in de toekomst.

vdbemt
vdbemt21 sep. 2020 - 15:02

" Er moet veel meer controle in de stadions komen. " En waar denk jij die vandaan te halen? Jij trekt 'gewoon' even een doos controleurs, BOA's, agenten open??

Martinel
Martinel21 sep. 2020 - 13:18

Ach ach die Rutte toch. Zijn lijstje met verwensingen wordt steeds groter. (pleur-op, tuig etc...en die van Grappemaker met zijn aso's) Het kan niet op met deze zwalkende "MP voor allen"... Nu bek houden dus, misschien een idee dat hijzelf en die schoenenfetisjist eens hun mond houden en beleid gaan voeren op testen etc.. Allebei volstrekt incapabel. Reces was belangrijker dan mensenlevens.

2 Reacties
Martinel
Martinel21 sep. 2020 - 13:19

Overigens waar is van Dissel? Ondergedoken?

quatsch
quatsch21 sep. 2020 - 22:51

Hoe rechtser de mens, hoe vulgairder het taalgebruik! (Mijn persoonlijke waarneming, voor wat het waard is).

Erik20
Erik2021 sep. 2020 - 12:48

Het schreeuwen en juichen was niet het grootste probleem, maar meer dat de supporters "gewoon" massaal naast elkaar stonden

1 Reactie
vdbemt
vdbemt21 sep. 2020 - 13:17

Het is de combinatie. Schreeuwen en juichen is net als met hoesten: de grote en kleine druppels worden krachtiger, en daarmee verder, verspreid.

Sonic2
Sonic221 sep. 2020 - 12:44

Ze hadden ook nooit publiek moeten toestaan bij wedstrijden.Het is volgens mij niet zo moeilijk. Lege stadions. Daarna moeten de clubs een saneringsplan indienen voor het komende seizoen. Vervolgens een klein en gericht steunpakket. Want sommige clubs hebben wel degelijke een goede economische rol in hun regio. Totaal premier onwaardig ook die uitspraken. En zeer naïef van Rutte om te denken dat voetbalsupporters zich aan maatregelen zouden houden. Schreeuwen, zingen en bij elkaar gaan staan hoort nu eenmaal bij voetbal supporters. Marijnissen had dat een paar weken geleden gewoon goed voorspeld

1 Reactie
wegmetons
wegmetons21 sep. 2020 - 13:29

Ik ben het helemaal met u eens echter wat betreft vergoeding niet. De overheid ondersteunt ook massaal restaurants toen ze dicht moesten. Waarom dan niet sportclubs als ze geen toeschouwers toe mogen laten. Voor de kleinere clubs, buiten de top 3, is dat een mega aandeel in hun inkomsten.

De Vries3
De Vries321 sep. 2020 - 12:39

Bek houden en normaal doen! Zo vat je samen 3 kabinetten Rutte samen.

1 Reactie
Martinel
Martinel21 sep. 2020 - 13:21

Hahahaha, klopt.

HarrieJ
HarrieJ21 sep. 2020 - 12:18

Ach, het VVD-verkiezingsteam heeft gisteren Lubach's onthullende reportage gezien over Rutte's beleid gezien. Deze week was het het mismanagement van Corona. Opdracht 1 was vanochtend de aandacht van zijn doortrapte beleid af te wenden, eenvoudigweg door verdeel en heers. TRAP - ER - NIET - IN.

Ryan2
Ryan221 sep. 2020 - 12:17

Tja, waarom gaan mensen naar het voetbal? Geef het volk brood en spelen. Een gelukkige slaaf is immers de vijand van vrijheid. Nu verkondigd Keizer Ruttianus dat het plebs de bek moet houden. Uitgerekend in het Colosseum. Tja, dat is de Goden verzoeken! Die komen juist voor de emoties. Want wat doe je anders in een ArenA. :) Naar de enige sterren die stralen kijken, als 's nachts het dak open staat? Kijk, zo'n kreet van Ruttianus doet het goed in de wandelgangen van het Forum Haguensis. Als de Gladiatoren Barbarus (W) en Asinus (B) het strijdtoneel betreden om de Nederlandse Leeuw om zeep te helpen. Met op hun baier een schjtende Zeemeuw. Ave Caesar!

2 Reacties
Ryan2
Ryan221 sep. 2020 - 12:19

Oeps.. Nu verkondigt en Banier

MaxMax2
MaxMax221 sep. 2020 - 19:09

'Tja, waarom gaan mensen naar het voetbal?' Waarom gaan mensen naar musea?

Bouwman2
Bouwman221 sep. 2020 - 12:11

De voorganger van Rutte was Joop den Uyl, naar wie Joop is genoemd. Die Joop den Uyl zei vaak: twee dingen goed begrijpen. Het tweede ding is me ontschoten, maar het eerste was zoiets als: wij linkse mensen zijn er voor de volkverheffing. Dus niet om de mensen lastig te vallen met weetjes of hijgerigheid. En ook niet om mensen tegen elkaar op te zetten, maar juist om te verzoenen. Wat een pecht dat Joop den Uyl met Liesbeth, oude strijdmakkers, uitgegumd zijn en vervaagd. Ik zeg dat niet als ouwe socialist, maar als moderne progressief, voor je er wat van gaat denken. .

3 Reacties
vdbemt
vdbemt21 sep. 2020 - 13:19

Nou, toch niet uitgegumd en vervaagd. Jij herinnert je hem toch maar al te goed.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden21 sep. 2020 - 15:18

Bouwman kijkt weer eens achteruit in de lachspiegel.

Zapata
Zapata21 sep. 2020 - 16:06

Tsjonge, het is alleen maar mogelijk hier om op uw gedachten een positieve reactie te geven voor mij. Daarom bij deze, wat geweldig geschreven, wat een diepe inzichten, hoe heerlijk om te mogen lezen, dank u wel dat u dit met ons wilt delen. Mocht ik nog te weinig complimenten hebben uitgedeeld dan verneem ik dat graag.

Aart van de aap
Aart van de aap21 sep. 2020 - 12:09

haha Rutte slaat af en toe heel stoere taal uit. Hij had het ook een keer over 'in elkaar slaan' van mensen die hulpverleners bedreigen. Poeh, poeh Mark. Stoere taal van jou. En, er waren toch ook mensen die moesten 'oprotten' van Rutte ? Turkse hangjongeren, toch ? Je moet je bek houden, want anders sla ik je de kanker in ! - Rutte

TheBigLebowski
TheBigLebowski21 sep. 2020 - 12:08

Wat een flapdrol, die Rutte. Speel dan gewoon zonder publiek. Hoe kun je dat nu verwachten? Hij staat echt ver van de maatschappij.

Robert Follon
Robert Follon21 sep. 2020 - 11:44

Hij heeft toch best een punt....

3 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski21 sep. 2020 - 12:09

Tuurlijk niet, Rusland-trol. Het is zoiets als kijken naar een comedy en niet mogen lachen.

Ryan2
Ryan221 sep. 2020 - 12:20

Geen doelpunt, gewoon tegen de paal.

Robert Follon
Robert Follon21 sep. 2020 - 13:29

[Het is zoiets als kijken naar een comedy en niet mogen lachen] https://youtu.be/pWdd6_ZxX8c

Appel2
Appel221 sep. 2020 - 11:41

Hij weet wie welke taal verstaat.

Debby Teusink
Debby Teusink21 sep. 2020 - 11:39

Gewoon in lege stadions spelen, volwassen gedrag is blijkbaar niet mogelijk voor een voetbal supporter.

1 Reactie
Ryan2
Ryan221 sep. 2020 - 12:21

Schaf het hele betaalde voetbaal maar af. Dat lijkt me verstandiger.

NoahAmber
NoahAmber21 sep. 2020 - 11:36

Is wel de taal die die voetbalgroeppies begrijpen. Maar niet echt een MP waardig.

1 Reactie
HarrieJ
HarrieJ21 sep. 2020 - 12:26

Ik denk dat dit eerder averechts werkt. En dat weet Rutte ook wel, maar alles is geoorloofd om de VVD op verkiezingswinst-koers te houden.