Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Rutte 'slaat bedreigers hulpverleners liefst zelf in elkaar'

  •  
11-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte
Tijdens zijn eerste persconferentie na het Kamerreces heeft premier Mark Rutte mensen die hulpverleners lastig vallen tijdens hun werk flink onderuit de zak gegeven. Hij zou ze ‘het liefst allemaal persoonlijk in elkaar slaan,’ liet hij het aanwezige journaille weten. De aanpak die het kabinet voor ogen had om oud en nieuw rustig te laten verlopen voor hulpverleners heeft onvoldoende effect gehad, gaf hij toe.
Rutte zei het frustrerend te vinden dat het de samenleving niet lukt om mensen te behoeden voor wangedrag. ‘Zijn handen jeuken’ om voor eigen rechter te spelen, bekende hij. Een aanpak vinden die helpt tegen dit type wangedrag is erg moeilijk te vinden, zei Rutte. In onderstaande video is het deel van de persconferentie te zien waarin het wangedrag rond oud en nieuw wordt besproken. Overigens wil hij nog steeds niet aan een vuurwerkverbod. Eerst wil hij met betrokken partijen om tafel.
Bron: NOS

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (75)

Hiltermann
Hiltermann12 jan. 2019 - 23:06

Rutte ongeloofwaardig, hoe kom je daar bij? Rutte is 100% geloofwaardig, komt altijd na wat hij toezegt. Nou ja soms niet want dan kost het teveel. Die 1000 euro voor werkenden kunnen we vergeten. Liegen mag volgens onze MP. Vooral wanneer het hem van pas komt. Dividendbelasting? Ik hou het kort. Mark Rutte kan niet rekenen en heeft verkeerde adviseurs. Kan gebeuren, multinationals varen er wel bij. Je zult als hulpverlener maar van zo iemand afhankelijk zijn voor het nemen van passende maatregelen om je veiligheid in werksituaties te regelen. Dan heb je een groot probleem want Rutte en zijn rechterhand Grapperhaus doen er niets aan. Zij wachten af tot er slachtoffers vallen onder mensen die gewoon hun werk willen doen.

Milan Hu
Milan Hu12 jan. 2019 - 16:33

Rutte is volkomen van zijn padje af, van de zachtaardige wellevende politicus met humor is er een naar populisme neigend rancuneus mannetje over gebleven. Hij heeft deze week zijn politieke houdbaarheidsdatum overschreden, en Dijkhof ook. Afvoeren die twee. De VVD zit dringend verlegen om nieuwe leiders.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jan. 2019 - 8:34

Liever geen nieuwe toevoer! Rutte is helemaal niet veranderd. Rutte was het altijd al beiden. Het gezicht naar buiten toe en de werkelijkheid zijn twee verschillende dingen. Met het ene gezicht misleid hij en met het andere gezicht leidt hij.

L.Brusselman
L.Brusselman13 jan. 2019 - 18:52

Zal me een zorg zijn wat voor leiders ze bij de VVD nodig hebben . Hoe sneller die criminele bende verdwijnt hoe beter,dus ik wens ze de slechtst denkbare leiders toe.

quatsch
quatsch12 jan. 2019 - 15:46

We mogen nu wel gevoeglijk concluderen dat de gehele 'rechter flank' van ons politieke bestel bestaat uit populistische partijen.

Michiel van Leeuwen
Michiel van Leeuwen12 jan. 2019 - 14:24

Rutte en de VVD, je hebt er geen moer aan: https://nos.nl/artikel/2267105-politiebond-teleurgesteld-over-uitspraken-rutte-dit-helpt-ons-niet.html

1 Reactie
Bert Jansen2
Bert Jansen213 jan. 2019 - 0:38

Nu ja, Rutte doet betekenisloze uitspraken in deze, en de politie gaat met zijn vijfen vrolijk door met onderling kwebbelen als er in de wijk 3 maal achter elkaar op zeker zelfgemaakte vuurwerkbommen worden afgestoken, zo constateerd ik jongstleden 1 januari om 00:30.

Break on through
Break on through12 jan. 2019 - 12:39

Afgezien hoe je over akkefietjes met oud en nieuw denkt is ook weer duidelijk dat Rutte ook maar weinig meer is dan een super agressieve VVDer natuurlijk. En als je goed luistert kun je goed horen hoe hij écht over de rechtsstaat denkt. "eigen rechter spelen mag natuurlijk niet maar toch zou ik ze het liefst helemaal in elkaar timmeren totdat er geen bloed meer uit komt"... Heeft hij wel lang verbloemd. Maar daar kun je dan weer aan zien hoe achterbaks VVDers zijn.... Het is steeds meer tijd deze club van agressieve, achterbakse klootzakken gewoon op te doeken. Of mag geweldverheerlijking weer in de Nederlandse politiek?

L.Brusselman
L.Brusselman12 jan. 2019 - 10:45

Dat zou ik het liefste bij bankiers en andere neo-liberalen doen. Maar dan ga ik mistens voor twee jaar achter de tralies.

3 Reacties
Milan Hu
Milan Hu12 jan. 2019 - 16:35

Je bluft, je denkt dat bankiers en andere neo-liberalen watjes zijn? Je zou wel anders piepen als je er een tegen zou komen. Maar ik neem aan dat je niet komt waar zij komen.

L.Brusselman
L.Brusselman12 jan. 2019 - 17:40

"Maar ik neem aan dat je niet komt waar zij komen." Idd ,wel eens van gated communities gehoord. Daar ben ik niet welkom.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jan. 2019 - 8:37

Kijk maar uit of je komt bij de AIVD in de boeken te staan als potentieel gevaarlijk. Voor Rutte gelden die regeltjes niet, die staat aan de knoppen van de AIVD.

L.Brusselman
L.Brusselman12 jan. 2019 - 10:43

De bluffert.

frankie48
frankie4812 jan. 2019 - 9:33

Sterk, dit mannetjesdier moet eens met kerst een ploertendoder cadeau gaan krijgen!

madbako
madbako12 jan. 2019 - 9:20

Eigenlijk roept hij op tot geweld. Ik kan het niet want ik ben MP, maar als jullie het doen?! Als ik het kon zou ik het doen dus .... leef je uit. Wat een randdebiel

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jan. 2019 - 8:36

Hij doet wat hij zegt te veroordelen.

Bert de Vries
Bert de Vries12 jan. 2019 - 9:10

In de NRC van vandaag lucht de burgemeester van Den Helder, lid van de VVD, zijn hart over zaken als de oprechtheid van premier Rutte. "De afgelopen jaren is er onverantwoord bezuinigd op Defensie. (Zonder uitzondering door ministers van de VVD - b.d.v) Dat leidt bij de medewerkers tot enorme en volkomen terechte frustratie. Het is een ontkenning van hun inzet voor de veiligheid van ons land. Ondanks de lippendienst van sommige bewindslieden is er van werkelijke interesse in de ernstige gevolgen nimmer sprake geweest." Rutte is het vleesgeworden icoon van de moderne VVD: moreel corrupt tot op het bot en held van vele Nederlanders. Het klinkt banaal, bijna ordinair. Maar zet zijn leugens op een rij, en ook zijn reacties daarop als ze aan het licht komen. En je begrijpt dat de bovengegeven kwalificatie uiterst mild is. Nederland wordt geleid door een minister-president die in bepaalde opzichten, en niet de meest verheffende, naast Trump in goed gezelschap verkeert, al valt hij minder op.

Bouwman2
Bouwman212 jan. 2019 - 9:06

Je moet Rutte wel volledig citeren:. Hij zegt: ik vind geweld plegen verschrikkelijk en het liefst zou zou ik ook net als de meesten de genen die geweld plegen eens in hun kruis schoppen, maar dat kan niet en dat doe ik niet want ik houd me aan de wet. In het gedicht Het Huwelijk van Willem Elsschot moet je ook het hele vers citeren en niet een selecte. Rutte zei het anders, maar de strekking is dezelfde.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jan. 2019 - 0:20

Deze strofe zegt al genoeg: "Maar doodslaan deed hij niet, want tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren, en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren, en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat."

Jay K
Jay K12 jan. 2019 - 7:05

Laat hij nu net zelf de reden zijn waarom het erger is geworden. Zodra hij iets zegt, is het slecht voor Nederland of het is een leugen. Dus als hij zegt dat men hulpverleners met rust moeten laten, kan dat gewoonweg niet goed zijn. (Dat laatste is een grapje hoor.) Echter wat geen grapje is, is dat het Nederlandse volk de laatste descennia aardig in de steek gelaten is door de politiek en dat uit zich in anarchie. Mensen beginnen de politici net zo te negeren als de politici de mensen negeert en dan kun je wachten op dit soort problemen.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194712 jan. 2019 - 7:03

Aan goede bedoelingen is geen gebrek maar dit is een blunder. Hij is zijn frustraties niet de baas. In toekomstige debatten over het aanzien van de politiek en verhuftering van het taalgebruik is hij ongeloofwaardig geworden.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin12 jan. 2019 - 8:55

Hij is zijn frustratie niet de baas. Dat zeggen die onverlaten ook! Wat een voorbeeld is Rutte voor hen, een om te volgen?

Bluesboy
Bluesboy12 jan. 2019 - 6:30

Mark ''streetfighter'' Rutte trimt volgend jaar met Oud en Nieuw het vuurwerktug persoonlijk inelkaar:-) GEEN WOORDEN MAAR DADEN !

1 Reactie
Bluesboy
Bluesboy12 jan. 2019 - 6:47

Dirty Pinokkio!

Paul250371
Paul25037112 jan. 2019 - 5:42

Jeuken zijn handen ook als zijn "hulpverleners" weer eens over de scheef gaan als ze tijdens een festival een Arubaan vermoorden. Heeft Rutte ook de behoefte om de Gestapo van de ind in elkaar te hengsten als ze bij nacht en ontij weer kinderen deporteren. De politie is van en voor de PVVD staat.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037112 jan. 2019 - 6:38

Rutte is ook tegen onrecht, pedofielen moeten zwaarder worden gestraft, mensen die oprecht zijn zijn goed, Nederland vecht ik voor en noem de platitudes maar op. Rutte is gajes en heeft keihard alles wat van de Nederlandse bevolking was verkwanselt en gestolen voor zijn vriendjes, de markt. .

Astuiver
Astuiver12 jan. 2019 - 1:55

Ik vind het wederom een zeer ongepaste en populistische opmerking van de heer Rutte. De provinciale Staten verkiezingen zijn in aantocht, en het is iedere keer raak rond verkiezingen met dit soort opmerkingen.

JanB2
JanB212 jan. 2019 - 1:27

Mag ik even lachen?

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin12 jan. 2019 - 8:53

Dat mag, ook al is het triest!

JanB2
JanB212 jan. 2019 - 23:57

Dank je.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jan. 2019 - 0:38

"laughing to keep from crying" stel ik me zo voor.

korheiden2
korheiden211 jan. 2019 - 23:55

Hoewel Rutte het waarschijnlijk goed bedoelt zijn deze uitspraken beneden elk niveau. Een minister-president zal zich toch anders moeten uitdrukken. De verkiezingen in maart worden zeer interessant. Waarschijnlijk gaat GL nog wel wat winnen, net als FVD. Meer dan ooit zijn de klimaatplannen onderwerp van gesprek. Als Rutte een keer opstapt, wie krijgen we dan? Klaver 1? Niet wat mij betreft.

Brent Dysta
Brent Dysta11 jan. 2019 - 23:20

Ik hoorde het Dutarte zeggen....

Brent Dysta
Brent Dysta11 jan. 2019 - 23:14

Wat een ongelooflijk slappe zak. Een volstrekt loze en ongeloofwaardige opmerking die hij hier maakt. Als er iemand is die de afgelopen jaren geld, middelen, invloed en respect van al die de hulpverleners en dienaren heeft afgepakt is hij het wel. Hij steekt een dikke middenvinger naar hen op! We hebben immers geen overheid nodig volgens zijn ideologie. Het is de man van 130 rijden, van het eindeloos laten groeien en vervuilen door Schiphol via rekenmodellen, van het kleineren en traineren van de Groningers, van de dividendbelasting, van vrije verkoop van consumentenvuurwerk, van gedoogsteun door de clubs van de Nashville-verklaring, van rot-maar-op naar je eigen land, van zoek het zelf maar uit, van het ontzien van de grootste vervuilers als het om het klimaat gaat, van Gordon, van de grote vette dikke olifant in zijn torentje die Neo Liberalisme heet, van de eindeloze reeks van incompetente VVD-ers op belangrijke functies, van een Nederland waarin een kloppend huishoudboekje en aandeelhoudersbelangen het belangrijkst zijn, waarin woningnood laten ontstaan een verdienmodel is, een Nederland waarin ondermijnende georganiseerde criminaliteit steeds meer invloed krijgt, waarin de burger door fuserende gemeenten steeds meer gemarginaliseerd wordt, waarin de zorg door controle- en bureaucratie en door marktwerking kapot gemaakt wordt........... Die mensen in mekaar wil slaan die het spoor bijster zijn.... Dat heb ik Trump, Erdogan, Poetin nog niet zo horen zeggen. Nou vooruit. Duarte wel...

Joop Schouten
Joop Schouten11 jan. 2019 - 23:01

Ik heb het idee dat deze man niets spontaan zegt. Het zal mij daarom niet verbazen dat dit taalgebruik geadviseerd is na onderzoek over de huidige tijdgeest en kroegtaal onder zogenaamd 'dom-rechts' om zieltjes onder te winnen in aanloop naar de aanstaande verkiezingen. Ik houd deze man het liefst op 2 armlengtes. Niet omdat ik schuldig ben aan de aanvallen op onze hulpdiensten maar omdat ik onder geen enkel voorwaarde de hand wens te schudden met een glibber.

Bernie2
Bernie211 jan. 2019 - 22:55

Fijn zo'n onverschrokken premier van alle VVD'ers. Zou deze colapremier als hij straks op die topfunctie bjj de EU is binnengelobbiet, ook zo dapper met opgetrokken bovenlip Orban eigenhandig tegen de grond meppen? Of Erdogan? Je weet het niet he? Persoonlijk komt de immer keffende chihahua van mijn hoogbejaarde buuf mij een stuk geloofwaardiger over.

Sonic2
Sonic211 jan. 2019 - 22:24

Ik kan niet wachten totdat het Maart is. Voor het eerst in mijn leven schaam ik me oprecht voor mijn stem. De intentie was goed. Het verschrikkelijke nationalisme buiten de deur houden. In de vorm van Wilders, maar wat zijn de VVD en Rutte verrot. Het wordt hoog tijd dat de kiezer afrekent met Rutte. Ook deze uitspraak is een flater. De intentie is heel goed. Blijf van onze hulpverleners af. De uitspraak kan niet vind ik en is ver, ver beneden peil. Rutte gedraagt zich beetje als Lubbers in zijn laatste premier jaren. Zijn kabinet krijgt niets voor elkaar. Het is een en al frictie en een hoop gedoe. Al kan alles over paar maanden anders zijn als Groenlinks of PvdA dit kabinet aan een meerderheid helpen en het beleid wat naar links gaat. Ik moet gelijk er een aantal dingen bij zetten. De rechtse kiezer heeft het ook niet gemakkelijk. Baudet en Wilders is vreselijk. Buma is ook erg. Ik kan me voorstellen dat je als rechtse kiezer dan toch bij Rutte uitkomt. Baudet, Buma en Wilders zijn immers net zo erg of nog erger. Al moet ik daar meteen e

Bert de Vries
Bert de Vries11 jan. 2019 - 22:17

Alleszeggend over de grote woorden van Rutte: Rob den Besten, voorzitter van de COR van de politie, in de Telegraaf: "Als COR zijn wij al tijden bezig om voor elkaar te krijgen dat onze mensen veilig kunnen werken tijdens de jaarwisseling. Dat ouders met hun kinderen gewoon buiten op straat kunnen zijn. Zo’n reactie van hem helpt ons als politie helemaal niet. Laat het kabinet nu eens lef tonen en echte stappen voorstellen aan de Tweede Kamer." Overigens heeft Rutte al ruimhartig toegezegd dat het kahinet niets zal doen.

Mick64
Mick6411 jan. 2019 - 21:47

Aldus de premier der saneringen, ga toch weg Rutte, VVD = vrij van diensten, nou die heb je nu.

HM van der Meulen
HM van der Meulen11 jan. 2019 - 21:01

Ik ben wel benieuwd wie de eerste is, die zal worden opgepakt, omdat hij/zij schreef dat zijn/haar handen jeuken, om... Nou ja, je weet wel.....

HM van der Meulen
HM van der Meulen11 jan. 2019 - 20:57

De laatste dag van het jaar uitroepen tot "Cannabis Legalisatie Dag" met overal friewiet-feesten Goeie kans dat dan de jaarwisseling een stuk rustiger verloopt.

5 Reacties
JanB2
JanB212 jan. 2019 - 1:28

Strak plan.

madbako
madbako12 jan. 2019 - 9:21

Purge day is ook wel wat.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander12 jan. 2019 - 10:34

Zonder vuurwerk. Zonder alcohol. Lekker rustig en toch gezellig. Weer rustif even met elkaar praten en lachen.Overigens ik denk dat Mark R. als Homo Economicus dit niet snapt/ wil snappen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 jan. 2019 - 15:13

Goeie! Was dat ook niet de reden waarom het EK voetbal 2000 in NL/B zonder rellen is verlopen? Die Engelse hooligans waren toen te stoned om ook maar aan rellen te denken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jan. 2019 - 15:35

Het enige busje met hulpverleners dat nodig is komt waarschijnlijk van MacDonald's

Ch0k3r
Ch0k3r11 jan. 2019 - 20:26

HAHAHA, man, als je hem tegen de navel piest dan klaptie dubbel. Die slaat nog geen deuk in een pakje boter. Maar even serieus. Wat is dit voor gedrag van een minister-president?

Thuiszitter
Thuiszitter11 jan. 2019 - 20:16

Hij slaat nog geen deuk in een pakje boter dat geeft verder niet maar ga niet de popi Jopie macho uithangen als de premier . En natuurlijk is het not done hulpverleners aan te vallen , drank en drugs kan rare dingen doen met de mens .

Erwin3
Erwin311 jan. 2019 - 20:12

Och er komen weer verkiezingen aan hoor! Verkiezingsretoriek zie je al gelijk weer, de pauper in Rutte komt weer bovendrijven. Zum kotzen.

Peeman
Peeman11 jan. 2019 - 20:08

De handen van Rutte jeuken, Cohen zou thee met de gekken zijn gaan drinken. Het is maar wat je voorkeur heeft!

Kurtev
Kurtev11 jan. 2019 - 19:56

Ach ach, zo te horen is het weer bijna tijd om te stemmen. Geen 1000 euro deze keer?

Cave Canem
Cave Canem11 jan. 2019 - 19:32

Nee Mark, daar hebben we niets aan. Waar we nu echt behoefte aan hebben zijn politici die voor de vijfhonderdachtentachtigduizendste keer roepen dat het bedreigen van hulpverleners ONACCEPTABEL is, een borrel pakken en het jaar daarop precies hetzelfde roepen.

Quibus2
Quibus211 jan. 2019 - 19:18

Hoort een premier niet het goede voorbeeld te geven? Zelfs als hij van VVD-huize is? Geweld lost niets op. Frank Magnitz is zonder enige twijfel een grotere klootzak dan de gemiddelde randdebiel die rotjes gooit naar hulpverleners, maar dat is nog steeds geen excuus voor fysiek geweld.

Oen2
Oen211 jan. 2019 - 19:09

Eerder riep Rutte al op tot eigenrichting/geweld bij inbraken. Met de nodige dodelijke slachtoffers ook nog. Wie herinnert zich niet de wurging tot de dood er op volgde van een vermeende vogeldief in een tuin. Waarna het OM van de machthebbers het ook nog bestond om de moordenaars zonder meer te laten lopen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/echtpaar-niet-vervolgd-voor-doden-vogeldief~bf6e7f60/ Geweld tegen anderen, in het bijzonder hulpverleners is fout. Oproepen tot geweld helemaal. En met ''belanghebbenden'' praten over vuurwerk kom je er ook niet. D66, CU, CDA en VVD elite ruilen blijkbaar alleen eigen minderheidsstandpunten uit om door te drukken.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker11 jan. 2019 - 19:08

Een MP mag natuurlijk nooit oproepen het recht in eigen handen te nemen. Maar volgens mij deed hij dat ook niet, hij uitte eerder zijn woede en frustraties. Wel goed dat hij het weer opnam voor hulpverleners -politieagenten, ambulancemedewerkers- die met Oud- en nieuw weer massaal werden bedreigd, uitgescholden en aangevallen. Want dat is de kwestie waar het hier om gaan. Nogal hypocriet om die ene uitspraak van de MP er nu uit te lichten, terwijl tegelijkertijd aan dat geweld geen enkele aandacht wordt besteed. En dat als klap op de vuurpijl ook nog eens een agent veroordelen die door een autodief wilde aanhouden en door een menigte idioten werd omsingeld. Hoe is die uitdrukking van de balk en de splinter ook alweer?

3 Reacties
Krek
Krek12 jan. 2019 - 9:23

Geachte heer Demesmaeker, Zo zie ik het ook. Ik vermoed ook dat de woede en frustraties van Rutte breed gedeeld worden, en dat slechts de Rutte-haters er aanzetten tot geweld in zien. Ik snap de woede van Rutte wel. Die voel ik zelf ook. Je zou die lafbekken die een hulpverlener hinderen zo graag een trap onder de kont verkopen. Kan niet. Mag niet. Doe ik ook niet. Vind ik ook niet dat iemand dat anders moet doen. Maar het sentiment begrijp ik volkomen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jan. 2019 - 15:45

Een MP mag natuurlijk nooit oproepen het recht in eigen handen te nemen. Maar volgens mij deed hij dat ook niet, hij uitte eerder zijn woede en frustraties. Hij deed allebei? Als je niet wil dat mensen je woorden verkeerd interpreteren moet je ze niet gebruiken.

Krek
Krek12 jan. 2019 - 16:38

Geachte Stockkickhuysen, Het zou daarbij ook helpen als hij correct geciteerd werd, in plaats van slechts een brokje uit het citaat te knippen. Zie de reactie van Bouwman hierboven. Rutte kan moeilijk verantwoordelijk gehouden voor het creatief knip- en plakwerk van derden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 jan. 2019 - 19:04

En die zegt geweld te willen bestrijden? Dat betekent maar een ding; Rutte bestrijden. Wat een afgang!

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander11 jan. 2019 - 19:00

Parlementair overleg achter gesloten deuren- Hulp komt altijd te laat. Ik wil graag geestelijke hulp aan deze man verlenen maar ben bang dat ik door dezelfde man vanwege weer andere akkefietjes in elkaar wordt geslagen. Hulpverleners worden belaagd. Rutte belaagd met geweld de raddraaiers. Extra opgetrommelde hulpverleners proberen te bemiddelen. Die worden ook weer in elkaar geslagen. ME busje arriveert. Verkeerde mensen krijgen in het tumult klappen. Extra ME busje....... Iemand maakt van de chaos gebruik en gooit in een molotovcocktail met daarop de grote letters VVD: Volkspartij voor Vrijheid en Demagogie. Vaasje spat uiteen. Grapperhaus concludeerde na afloop dat er antidemocratische krachten zijn waar hij binnen al zijn mogelijkheden korte metten mee gaat maken. Veenhuizen kampt intussen met een cellentekort vooral in de pas geopende parlementaire vleugel. Ja , zo wordt het justitiële en parlementaire apparaat wel heel erg duur.

Mostafa
Mostafa11 jan. 2019 - 18:51

Een ongewenste nacht bezoeker moet hem vriendelijk verzoeken je eigen huis te verlaten, zeggen ze. Nu wilt onze premier zelf de boeven gaan aanpakken ?! ik vind het heel stoer van onze premier, hij was echt boos en gelijk heeft hij.

Bert de Vries
Bert de Vries11 jan. 2019 - 18:43

Waarschijnlijk gaan de media ook in dit geval mee met het pr-bureau van de VVD. Er wordt gefocust op de krachtige taal van onze minister-president en er wordt geen aandacht besteed aan het afbraakbeleid terzake de politie dat Rutte heeft gevoerd vanaf de eerste dag van zijn aantreden in 2010. Zonder blikken of blozen lukt het Rutte in één zin drie maal het woord klootzakken te gebruiken en direct daarna te zeggen dat het kabinet geen maatregelen gaat nemen. Rutte kent zijn onderdanen. Kl........, zogezegd.

Hiltermann
Hiltermann11 jan. 2019 - 18:39

Mark Rutte die "ze het liefst allemaal persoonlijk in elkaar slaat" Dat zal indruk maken in buurten waar veel illegaal vuurwerk afgestoken wordt. Voor Markje ook maar een armpje heeft opgetild ligt ie al op de grond naar zijn bril te zoeken. Ik zie hem nog niet in Den Haag de Schilderswijk in gaan wanneer daar wat loos is.

1 Reactie
Ozon
Ozon12 jan. 2019 - 1:03

“Ik zie hem nog niet in Den Haag de Schilderswijk in gaan wanneer daar wat loos is.” Dat zal wel meevallen, in tegenstelling tot veel andere politici komt hij wél vaak in die wijk: hij geeft er al jaren les op een VMBO.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin11 jan. 2019 - 18:20

Dat is nog eens solidariteit waar je wat aan hebt, een losse flodder, een lege huls, doet denken aan de ferme tik voor een inbreker waarna hij en niet jij in de boeien wordt afgevoerd, het blijft echter onaanvaardbaar dat dienstverleners het slachtoffer worden van de jaarwisseling, dat staat buiten kijf maar voor een normaal salaris is onderwerp van strijd, goedkoper is het om de samenleving hier een antwoord op te laten formuleren aldus Rutte, ik kan hem plechtig vertellen dat m’n handen jeuken om van top tot teen geharnaste knokploegen te formeren, ze van busjes te voorzien, met knuppels, honden en pepperspray, communicatiemiddelen om gerichte acties te kunnen coördineren. Je kan ze ook in dienst nemen en mensen daarover laten gaan die er meer verstand van hebben dan ik en als het normale salaris ook voor hen een normaal salaris is en ze nieuwe collega’s kunnen verwelkomen waardoor de werkdruk minder wordt gaat het helemaal goed komen.

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin11 jan. 2019 - 18:31

corr: "goedkoper is het om de samenleving hier een antwoord op te laten formuleren aldus Rutte" een betere formulering zou gewenster i.p.v. goedkoper zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 jan. 2019 - 18:11

Ah, eigenrichting vergoeilijken. Een VVD politicus waardig. W De tweede spreker was waarschijnlijk Haga die iets soortgelijks opmerkte over regels omtrent woningverhuur buiten beschouwing laten omdat je er emotioneel er niet mee om kan. Als laatste Henny K. die de twee eerdere sprekers 'klein bier' noemde: hij heeft een hekel aan eigendom van anderen, en heeft een manier gevonden hoe die eigendom te verhelpen.

sylviadew
sylviadew11 jan. 2019 - 18:03

Allemaal willen we toch het recht in eigen handen nemen... Dit is een goed voorbeeld voor deze steeds populistiser wordende premier! Op naar Brusselen laat Nederland in de puinzooi zitten van wat jij ervan hebt gemaakt!

3 Reacties
doron
doron11 jan. 2019 - 19:24

Sylvia, ''Allemaal willen we toch het recht in eigen handen nemen…'' Nee, waarom denk jij dat?

Paul250371
Paul25037112 jan. 2019 - 6:32

doron Je begrijpt niet wat ze bedoelt?

Nico de Mus
Nico de Mus12 jan. 2019 - 8:27

!!Allemaal willen we toch het recht in eigen handen nemen… !! Omdat de politiek steeds machtelozer wordt ?

Martinel
Martinel11 jan. 2019 - 17:59

Ik zou mijn buren ook persoonlijk in elkaar willen slaan. Die van 18 tot 2 uur ' s nachts de buurt onveilig maken, waardoor je niet meer naar buiten kan. Een kerel van 44 met zijn 3 zonen van 9, 11 en 14. Bommen tegen mijn schutting...politie die door mij gebeld niets doet...., maar Rutte heeft het weer over mensen die aanvallen, maar nooit eens over gewone mensen die de dupe zijn van het nog steeds niet verbod op consumentenvuurwerk. Want stel je voor, dat Rutte zijn stemmetjes gaat missen. Nog even wat evaluatie naar oud en nieuw. En dan komt dat lachende premiertje met zijn conclusie........

1 Reactie
Martinel
Martinel11 jan. 2019 - 18:07

Idd, Rutte onze lachende vuistmakende MP . Voor alle raddraaiers. De samenleving moet het maar oplossen, zo kennen we hem weer. Nee de politiek moet consumentenvuurwerk per direct verbieden. Zoals zij ook de frikadellen kunnen verbieden. De scholen kunnen verbieden slecht voedsel aan te bieden...Deze premier bewijst maar weer eens, dat de overheid zich heeft teruggetrokken met alle gevolgen van dien. Ik neem die Rutte niet meer serieus (deed ik al niet). Enge man die Rutte.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes211 jan. 2019 - 17:50

Tjonge, wat een voorbeeld weer. Het moet zeker verkiezingen worden.

Recalcitrant Peertje
Recalcitrant Peertje11 jan. 2019 - 17:47

Even kijken....Ja! Verkiezingen staan voor de deur. Dat verklaard het