Joop

Rutte op het matje geroepen bij Europees Parlement vanwege PVV

  •    •  
16-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
rutte300_10.jpg
Video: Europese Commissie spreekt zich uit tegen Polen-meldpunt van PVV ... Premier moet uitleg geven, reageerde tot nu toe schouderophalend op website
Premier Mark Rutte is op het matje geroepen door het Europees Parlement. Hij moet tekst en uitleg geven over het meldpunt van de PVV. De extreem-rechtse partij heeft een website geopend waar mensen terecht kunnen met klachten over MOE-landers.
Op verzoek van de EVP-fractie wordt een debat gevoerd over de volgens Brussel “anti-Europese en anti-immigrant-website”. De EVP-fractie is de grootste fractie in het Europees Parlement, onder meer het CDA maakt er deel van uit .
Europarlementarier Joseph Daul, die het debat aanvroeg, wil dat premier Rutte uitleg geeft over het standpunt van de Nederlandse regering. Ook wil Daul weten waarom Rutte niet eerder uitleg heeft gegeven en geen afstand neemt van het PVV-initiatief.
Het debat in Het Europees Parlement staat gepland voor 13 maart in Straatsburg.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (63)

freaky33
freaky3316 feb. 2012 - 10:10

En terecht!

CliffClavin1993
CliffClavin199316 feb. 2012 - 10:10

Haha, net goed, boontje komt etc etc. Rutte: 'Dear parlement, I have nothing to make with the standpoints of the PVV. And Wilders is only an allower, not a member of me cabinet. I am an undertaking prime minister, in the spirit of the United Eastern Indian Company. I just need that blond idiot to make my government possible, and I am afraid of him. He looks so ugly in his bad hairdo. In private, at home, to my mother, I always call him The Chlorine Bleach Boy. Did you know that my mother makes great pea soup and stamping pot?´ Zo zal het gaan, en niet anders, mensen.

Tealc2
Tealc216 feb. 2012 - 10:10

Lekker zeg..

TheBigLebowski
TheBigLebowski16 feb. 2012 - 10:10

Gewoon niet meer dan terecht me dunkt.

Crunchy Frog
Crunchy Frog16 feb. 2012 - 10:10

Voor de Eurofobe PVV-aanhang zal dit helaas alleen maar meer reden zijn om de bange rijen te sluiten.

eeweew
eeweew16 feb. 2012 - 10:10

Zoals ik al ergens anders geschreven heb: We zijn de paria en een groot gedeelte van Nederland is er trots op. Ik vraag me af wanneer de laatste dag was dat ik me niet druk heb hoeven maken om een domme actie van het kabinet.

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt16 feb. 2012 - 10:10

Ernstig dat ook het EU-parlement zich voor het karretje van Wilders laat spannen door mee te doen aan zijn spelletje belletje-trekken.

Rambaldy
Rambaldy16 feb. 2012 - 10:10

hij denk de rest van Europa ook in de maling te kunnen nemen met zijn kinderlijke reactie. It was not me, it was Geert!!! sniff sniff.... wat een Premier hebben we!

neutralist
neutralist16 feb. 2012 - 10:10

Die Europarlementariers hebben in deze crisistijd toch niks te doen dus het is weer een leuk verzetje, zo'n sessie met Rutte. Goede bliksemafleider voor de echte problemen.

JanB2
JanB216 feb. 2012 - 10:10

Die zit.

a.doorgeest
a.doorgeest16 feb. 2012 - 10:10

En als Rutte toch naar Brussel gaat om één en ander te verduidelijken, dan kan i misschien ook meteen even ingaan op de ondemocratische wan-coalitie die in dit land onder zijn leiding tot stand is gekomen. Twee partijen die samen goed zijn voor 35% van de stemmen hebben zich middels een compleet dubieuze derde on-democratische éénmansbeweging met vermoedelijk verstrekkende belangen in Israël en elders, meester weten te maken van de macht. Speelt zoiets in het buitenland, dan hebben we het gewoon over een staatsgreep, maar onder deze lachende lachenbek heeft men het hier over een "normaal minderheidskabinet met een volstrekt normale derde partij." Kortom: zowel het huidige CDA als de huidige VVD bezondigen zich willens en wetens aan staatsvijandige activiteiten en zijn de facto een staat in een staat geworden voor wie normaal democratische principes kennelijk niet meer gelden. En om een bekend partij-genoot van Rutte uit zijn oude schrijven aan Glimmerveen te citeren: "En wat doet woord ertoe als het resultaat maar hetzelfde blijft." Jawel: Rutte 1 is de ploeg van de geheime agenda's, het opzettelijke bedrog, de misleiding, het lak hebben aan democratische en staatsrechtelijke uitgangspunten. Het hoorcollege ten overstaan van het Europees parlement zal boeiend worden. Alle ins- en outs van onze huidige zwaar malafide-coalitie zullen zonder meer de revue passeren en door onze sinister-president omstandig worden toegelicht...

tomaatnet
tomaatnet16 feb. 2012 - 10:10

Een ding is wel zeker. Europa is bezet door de witteboordenelite. Referendum over Euro 67% tegen. "Verdrag" van Lissabon illegaal doorgedrukt. Elk besluit uit Brussel is dus illegaal!

brbrwr
brbrwr16 feb. 2012 - 10:10

Het Europees parlement als gekozen parlement door de europeanen. De opkomst in 2007 voor de verkiezingen in 2009 bedroeg in Nl 36.7%. De tendens van mensen om hierop te gaan stemmen is op 1 uitzondering na consequent dalend. Mensen weten doorgaans niet wat allemaal voor, lees "over" hun wordt beslist. Het referendum in Nl om deel uit te maken van deze wanbestuurlijke moloch leverde dan ook een absoluut "Nee" op Welke fictieve meerderheid in Nl zit du in dat europese parlement. Een parlement dat heeft besloten dat "Wat de levens- en arbeidsomstandigheden betreft, hebben migrerende werknemers dezelfde rechten als de onderdanen van het gastland. Dit geldt ook voor grensarbeiders die nog steeds in een ander land wonen. Het verbod van discriminatie strekt zich uit tot alle voorwaarden van tewerkstelling en arbeid, met name op het gebied van beloning, ontslag en werkloosheidsfaciliteiten. De werknemers uit andere lidstaten hebben recht op dezelfde sociale en fiscale voordelen en een gelijk recht op toetreding tot vakbonden en de uitoefening van vakbonds- en medezeggenschapsrechten. Daarnaast hebben werknemers alle rechten die aan nationale werknemers toekomen inzake huisvesting". In real time betekent dat dat mensen die jarenlang niks aan onze economie hebben bijgedragen, op basis van hun arbeidsverleden in hun oorspronkelijk land, in Nl recht hebben op dezelfde WW-rechten (dat kan ik me nog enigszins voorstellen waneer ze hier gewerkt hebben), maar ook de bijstandsrechten, kinderbijslagen welke dan vrijwel volkomen gedragen moeten worden door de premie-opbrengsten en belastingen op mensen die bijna hun gehele arbeidsverleden in Nl hebben. Er vindt geen enkele verrekening plaats met het land van waaruit deze migranten afkomstig zijn (laat staan de mate waarin deze voorzieningen in bijv. Polen aanwezig zijn. Een voorbeeld ; een in Nl na een half jaar werkloos geworden Pool heeft recht op 3 maanden WW, vervolgens op bijstand. Laat deze persoon zijn vrouw of man naar Nl komen, dan vangen deze 2 personen samen ca. 1350€ zolang als men in de bijstand zit. Tel uit je winst voor uw en mijn inkomen. Het is mooi om te praten over non-discriminatie en gelijke rechten als voor Nederlanders, maar dit betekent dat waar Nederlanders jarenlang aan hun plichten zoals premie- en belasting afdrachten, deze Nederlanders zwaar gediscrimineerd worden. Het is eerder op dit punt dat het Europees Parlement aan ons als burger verantwoordelijkheid zou moeten afleggen.

ErikDoes
ErikDoes16 feb. 2012 - 10:10

Ik snap al die verontwaardigde reacties hieronder niet. Zo lang we lid zijn van de EU vind ik het niet vreemd dat er vragen worden gesteld vanuit Europa als een coalitiepartner probeert om in EU verband gemaakte afspraken te ondermijnen - zoals trouwens werkgevers en malafide uitzendbureaus die afspraken ook ondermijnen, maar die openen tenminste niet zo'n onverholen stemmingmakerij site.

Cinema2
Cinema216 feb. 2012 - 10:10

Europarlementarier Joseph Daul, die het debat aanvroeg, wil dat premier Rutte uitleg geeft over het standpunt van de Nederlandse regering. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Dit is geen standpunt van de Nederlandse regering meneer Joseph Daul... Voor vagen over het hoe en waarom kunt u zich richten op de PVV/ SP fractie... Nog meer vragen meneer Daul?

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld16 feb. 2012 - 10:10

Het gaat mij niet om de regeringsmacht, deze spreek ik vrij van elk verwijt, maar de stemmingsmakerij MOE-Landers in een kwaad daglicht te zetten schiet bij mij in het verkeerde keelgat. Het burgerschap van burgers van de Europese Unie te ontkrachten is verwerpelijk. Dit is naar mijn mening een zorgwekkende ontwikkeling. We kunnen klein, maar ook groot denken. Groot denken betekend welvaart, klein denken de afgrond.

hannogroen
hannogroen16 feb. 2012 - 10:10

Luckytv vat het weer eens even briljant samen http://www.luckymedia.nl/luckytv/2012/02/niet-van-de-regering/

JoopSchouten
JoopSchouten16 feb. 2012 - 10:10

Europarlementariërs roepen op tot boycot Nederland om meldpunt http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/17/europarlementariers-roepen-op-tot-boycot-nederland/

meijerlahn
meijerlahn16 feb. 2012 - 10:10

Het eerste officiële buitenlandse bezoek van Elio Di Rupo was Den Haag. Ik zie nog hoe minister-president, Mark Rutte, hem na het uitstappen uit de auto in zijn fragiele Brioni-jasje hielp. http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1396043/2012/02/17/Hedwige.dhtml

msj_meijerink
msj_meijerink16 feb. 2012 - 10:10

A F G A N G !! Dit moet Rutte toch als een enorme vernedering voelen, door Europa [publiekelijk op het matje geroepen worden. En dat had dit uilskuiken kunnen voorkomen door zelf een stukje slagvaardiger te acteren in deze kwestie. Want hij moet toch vanaf het begin er geen goed gevoel bij hebben gehad? Anders is hij een haar beter dan de GBL en kan hij beter weer 100% leraar worden!

2 Reacties
TheoJ2
TheoJ216 feb. 2012 - 10:10

[door Europa] Je denkt blijkbaar dat het Europese Parlement de macht heeft in Brussel.

brbrwr
brbrwr16 feb. 2012 - 10:10

Het europees parlement kán Rutte niet op het matje roepen. Ze kunnen wel vanalles roepen, maar Rutten heeft geen enkele bestuurlijke of politieke verantwoordelijkheid ten aanzien van dit "parlement". De meerderheid in bijna elk land zou trouwens ook minder bevoegdheid willen van deze technocratische belastingvrije salaris club

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

De Bilderbergertjes worden angstig... zeer angstig. Het loopt ze dun door de broek. Nowhere to run to nowhere to hide.. Eu = game over

4 Reacties
eeweew
eeweew16 feb. 2012 - 10:10

Mensenrechten en fatsoen, dat is toch alleen maar lastig.

mees.
mees.16 feb. 2012 - 10:10

We hebben binnen Europa afspraken gemaakt waar we ons als landen aan dienen te houden. Dat dat u niet uitkomt is duidelijk maar wij hebben dat vastgelegd in Europa. Wat de levens- en arbeidsomstandigheden betreft, hebben migrerende werknemers dezelfde rechten als de onderdanen van het gastland. Dit geldt ook voor grensarbeiders die nog steeds in een ander land wonen. Het verbod van discriminatie strekt zich uit tot alle voorwaarden van tewerkstelling en arbeid, met name op het gebied van beloning, ontslag en werkloosheidsfaciliteiten. De werknemers uit andere lidstaten hebben recht op dezelfde sociale en fiscale voordelen en een gelijk recht op toetreding tot vakbonden en de uitoefening van vakbonds- en medezeggenschapsrechten. Daarnaast hebben werknemers alle rechten die aan nationale werknemers toekomen inzake huisvesting.

CliffClavin1993
CliffClavin199316 feb. 2012 - 10:10

Het is niet helemaal uitgesloten dat U iets bedoelt. Vooralsnog echter begrijp ik er helegaar niets van. Bent U bij machte Uw standpunt enigszins te verduidelijken?

JanB2
JanB216 feb. 2012 - 10:10

Ik reageer verder niet.

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

Op het matje geroepen voor een klachtenforum van een niet-regeringspartij?

2 Reacties
Amarinde
Amarinde16 feb. 2012 - 10:10

Denk even verder na dan Rutte na te praten. Zonder de PVV geen regering. Waarmee ook u duidelijk mag zijn dat het een gedoog regeringspartner is waarmee alles gezegd is dat deze site en regeringssite is.

BATikker
BATikker16 feb. 2012 - 10:10

Maar dan wel een anti-Europees klachtenformuliertje dat tegen de visie van eenwording ingaat, en dat kan natuurlijk niet zomaar!

python
python16 feb. 2012 - 10:10

Volgens de EU-wetgeving is zo'n meldpunt toegestaan. Vrijheid van .... Rutte, moet binnen deze wetgeving nu iets veroordelen omdat de pvv door groen is gereden. Wat is er dan fout ? Ik snap dit circus niet. Heeft de EU geen andere problemen. Gaan de EUROFIELEN ons nu de wet voorschrijven ? EURO-DICTATUUR ?

1 Reactie
RosaLange
RosaLange16 feb. 2012 - 10:10

Volgens mij is het echt niet moeilijk om te snappen. De kern van de Europese Unie is nu juist het vrije verkeer van goederen en diensten binnen de Unie. Nederlandse regeringsleiders hebben keer op keer hun handtekening geplaatst onder verdragen gericht op dat doel. Het Nederlandse bedrijfsleven profiteert al jaren van dit principe. Dit onzalige meldpunt van de gedoogpartner richt zich direct tegen mensen uit bepaalde landen, die daarvan gebruik maken. Het is dus niet moeilijk te begrijpen dat het Europese parlement vindt dat Rutte hier wat uit te leggen heeft.

BasVV
BasVV16 feb. 2012 - 10:10

Wat voor Europese partij is dat. Heb ik daar ooit op kunnen stemmen. Maar wat leuk om te zien. Ze zijn bang. Ze zijn bang dat Nederland niet meer in hun straatje loopt. Dat ze de grip kwijt raken. Maar zo'n debat, zeg maar verantwoording, is natuurlijk het domste dat ze kunnen doen. Ze bemoeien zich met een interne aangelegenheid. Juist in een tijd dat in alle landen al geageerd wordt tegen het opgeven van soevereiniteit. Koren op de molen. Wat zal Wilders hier weer garen bij spinnen.

1 Reactie
RosaLange
RosaLange16 feb. 2012 - 10:10

http://www.eppgroup.eu/home/nl/aboutus.asp Tja, googlen is ook een vak, maar het valt te leren!

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

Het is toch verschrikkelijk dat Nederland tegenwoordig voor elk poepie en pissie verantwoording moet afleggen aan Europees parlement. Waar bemoeien zij zich mee? En waar is onze eigen identiteit, souvereiniteit en zelfbeschikking gebleven? Wat mij betreft zo snel mogelijk opheffen dit Europese gedrocht, dat steeds meer neigt naar superstaat en dictatuur. Gewoon weer terug naar de oude EEG-constellatie voor puur economische samenwerking. PS Meldpunt van PVV is democratisch recht en vervult behoefte. En Rutte moet zich niet laten piepelen door Europees dictaat.

3 Reacties
Candide2
Candide216 feb. 2012 - 10:10

'Meldpunt van PVV is democratisch recht en vervult behoefte.' http://www.youtube.com/watch?v=K9DFiGSkpNE&feature=related

msj_meijerink
msj_meijerink16 feb. 2012 - 10:10

Goh, onze eigen trol komt ook weer eens onder zijn steen vandaan, Zo Wim, alweer een waardevolle bijdrage van je. Waar was je, zat je de afgelopen weken ergens vast voor?

Ruimteaapje2
Ruimteaapje216 feb. 2012 - 10:10

Een democratisch recht is het zondermeer. Of het kies is is een tweede. Gesteld dat een clubje islamitische fundamentalisten morgen een website lanceren waarop Nederlandse moslims worden opgeroepen hun beklag te doen over joden waar zij last van hebben (zeg maar een soort "De Misthoorn" 2.0), wedden dat dan het hele land op z'n kop staat omdat burgers gebruik maken van dat democratisch recht, dat Wilders op Twitter gaat schuimbekken, op hoge poten kamervragen gaat afvuren en Rutte bij de eersten is die in ferme bewoordingen afstand doet van die website?

Bernie2
Bernie216 feb. 2012 - 10:10

De ultieme vernedering voor regeerglibber Rutte. Kan hij in Den Haag zijn laffe wijk- en duikgedrag nog weglachen, het EP neemt daar natuurlijk geen genoegen mee. Hier wordt verantwoordelijkheid gedragen voor het democratische wel en wee van de gezamenlijke lidstaten en heeft Rutte wat uit te leggen. Dat haatzaaier Wilders en zijn henchmen bepaald geen goede naam hebben binnen de organisatie is genoegzaam bekend. Maar nu mag Rutte als MP uitleggen waarom hij Wilders als regeerpartner openlijk en ongecorrigeerd haatzaaiende en xenofobe praktijken laat ventileren én uitvoeren. Ditmaal niet eens richting moslims maar tegen roomblanke mede Europeanen. Zoals ik al zei: de ultieme vernedering voor een glibberende premier die zich zo graag sterk wilde profileren. Hetgeen dan ook geschiedt, maar wel met andere profielpunten. Cheersz Rutte, ik neem er een.

1 Reactie
BasVV
BasVV16 feb. 2012 - 10:10

Ik vind het anders niet zo democratisch om iets wat democratisch toegestaan is in een soeverein land te veroordelen. Ze moeten zich er gewoon niet mee bemoeien.

Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld16 feb. 2012 - 10:10

Zolang je blijft spreken over bevolkingsgroepen uit de MOE-landen is en blijft het een vorm van discriminatie. Niet voor niets hebben 10 ambassadeurs hun krachten gebundeld om tegen de website te protesteren. Etnocentrisme is in de Europese Unie not done, om dat wij als burgers van de Unie gelijk aan elkander zijn, dit geldt in moeilijke tijden, maar ook in goede tijden.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn16 feb. 2012 - 10:10

"Zolang je blijft spreken over bevolkingsgroepen uit de MOE-landen is en blijft het een vorm van discriminatie." ------------------------------------------ Helemaal met je eens. MOE-landers, het is een vreselijk en stigmatiserend woord. Naast het woord "allochtoon" hebben we er een nieuw woord bij om een bevolkingsgroep die niet van "Nederlandse oorsprong"" is negatief weg te zetten. De Partij van de Volksverlakkerijg is er als de kippen bij om het te pas en te onpas te gebruiken.

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

Als ik Mark Rutte was dan ging ik er redelijk ontspannen heen met ongeveer de volgende toespraak: "Ik vind hem best wel lam, die site. Dat is mijn persoonlijke opvatting. Verder hebben we in Nederland de vrijheid om informatie te vergaren, de vrijheid om meningen te peilen, de vrijheid om meningen te uiten én de vrijheid om de media te gebruiken voor onze boodschap. Als premier ben ik niet van plan al die vrijheden te verkwanselen vanwege één enkele kutsite, daar is de vrijheid mij te lief voor. Doei!" Dan zou hij er nog aan toe kunnen voegen dat er wel meer lamme sites zijn die discriminerend zijn of discriminerende bijdragen toestaan maar dat leidt ook weer af van de kernboodschap. Moet je niet doen. Hoewel, dat zou op zich weer een aardig hefboompje zijn om het EP uit het lood te zetten. Komt er een grootscheeps onderzoek naar sites die discriminerend kunnen zijn geachte gelovigen van de EVP of is dit incidentenpolitiek? Is dit populisme beminde christenen? Het komt van Wilders dus moeten we iets met Pavlov doen?

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 feb. 2012 - 10:10

[Als premier ben ik niet van plan al die vrijheden te verkwanselen vanwege één enkele kutsite, daar is de vrijheid mij te lief voor.] Als hij dat doet zal hij in Europa nooit meer kunnen zeggen: "Sorry, ik heb geen enkele marge om te onderhandelen: dit is onze eis, want dat wil de PVV zo". Dat heeft hij tot nu toe namelijk steeds gedaan... Ze hebben het gehad met Rutte, in Europa, en terecht.

Frank Straathoff
Frank Straathoff16 feb. 2012 - 10:10

"op het matje geroepen" "hij moet tekst en uitleg geven" Suggestieve koppenmakerij. Rutte is door de Christendemocraten (?!)uitgenodigd, en hij heeft ja gezegd. Meer niet.

3 Reacties
Uilenspiegel
Uilenspiegel16 feb. 2012 - 10:10

Hij is anders wel met een reden uitgenodigd, de man an sich is niet bijster interessant.

Uilenspiegel
Uilenspiegel16 feb. 2012 - 10:10

In het strafrecht wil men omstanders (ze staan er bij en doen niets) aan gaan pakken, een ideetje van dit kabinet om dat eens wat nader uit te werken. Prima: Rutte is een omstander.

Ineses
Ineses16 feb. 2012 - 10:10

Het komt er wel op neer dat hij tekst en uitleg moet geven. Hij is niet voor niets uitgenodigd. Rutte heeft altijd gezegd er iets van te zeggen als de PVV te ver gaat. Door nu niets te willen zeggen, geeft hij aan dat hij het er mee eens is. Hij graaft daarmee zelf zijn eigen politieke graf. Na dit kabinet is zijn rol uitgespeeld.

JoopSchouten
JoopSchouten16 feb. 2012 - 10:10

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken wil niet in kaart brengen of het omstreden PVV-meldpunt over Midden- en Oost-Europeanen schade berokkent aan de positie van Nederland in Europa. 'Ik heb er geen behoefte aan om mij te verdiepen in hypothetische vragen over schade of niet aan Nederlandse belangen', zei hij vandaag in een overleg met de Tweede Kamer. http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/rutte_moet_op_het_matje_bij_europees_parlement_vanwege_pvv/ Lullo.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn16 feb. 2012 - 10:10

'Ik heb er geen behoefte aan om mij te verdiepen in hypothetische vragen over schade of niet aan Nederlandse belangen', ------------------------------------------ De arrogantie van een West-Europese lullo.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst116 feb. 2012 - 10:10

Toen Wilders de film Fitna uitbracht, hebben de toenmalige premier en minister van buitenlandse zaken, dus Balkenende en Verhagen, de Nederlandse ambassades een informatiecampagne laten houden: dit is het product van een politicus. Die zit in de oppositie. Nederland kent vrijheid van meningsuiting en daarom is hij vrij om deze film openbaar te maken. De regering echter houdt afstand tot de inhoud. Dát had Rutte ook kunnen doen. Hij had kunnen zeggen: Nederland is een vrij land en het is het goed recht van de heer Wilders om via een kliksite gegevens te verzamelen. Uiteraard distancieert de regering zich van deze abjecte praktijk. Niks aan de hand. Het viel immers buiten het gedoogaccoord. Maar dat deed hij niet. Hij weigerde het initiatief van Wilders te veroordelen. Er is - dit voor sommige lezertjes - een verschil tussen iets veroordelen en iets verbieden. Hij weigerde dat te veroordelen en nu mag hij in het Europees Parlement komen uitleggen waarom. Het antwoord waarme de premier zich het minst beschadigt luidt als volgt: "Ik dacht dat ik het beste aan damage control kon doen door maar zoveel mogelijk over die site te zwijgen. Dat was een verkeerde inschatting van mij. Uiteraard vindt mijn regering dit een abject initiatief. Van een regering van een EU-land kan moeilijk iets anders verwacht worden. Ik heb een communciatieve fout gemaakt en ik maak graag van de gelegenheid gebruik om die in Uw midden recht te zetten. Dit neemt niet weg dat de migratiestromen binnen aanleiding kunnen geven tot allerlei problemen van sociale, economische en culturele aard, waarvan wij niet mogen wegkijken. Dat verklaart de houding van mijn regering ten opzichte van de interne mobiliteit van werknemers binnen de Unie. Maar deze site is vanzelfsprekend schadelijk als het gaat om de oplossing van deze problemen". Die laatste alinea is dan om Geert Wilders te laten weten dat ze heus heel erg streng blijven en daar moet hij dan tevreden mee zijn. Elk ander antwoord maakt de zaak erger en is niet in het landsbelang.

1 Reactie
ErikDoes
ErikDoes16 feb. 2012 - 10:10

Helemaal mee eens Han. Weinigen durven dezelfde vrijheid tegenover Wilders te nemen als de vrijheid die de man zich omgekeerd en soms tegen de afspraken in (zie stemgedrag PVV over weigerambtenaren motie bijvoorbeeld) wel voortdurend permitteert. Dit is het zoveelste voorbeeld na Rosenthal, Leers, Bleeker, Verhagen enzovoort enzovoort. Allemaal bang voor Wilders of zo dom bezig dat ze zijn positie alleen maar sterker maken. Niemand die het hem een keer ongemakkelijk durft te maken, terwijl het omgekeerd voortdurend gebeurt.

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

Wat is dat Europa toch een ongelooflijk ondemocratisch monster aan het worden.

2 Reacties
Vandiedingenja
Vandiedingenja16 feb. 2012 - 10:10

Wat ben jij toch een ongelofelijke rechtse drammer aan het worden. Berlusconi, Victor Orban en gisteren nog Mario Monti, gaan gewoon op uitnodiging van het gekozen parlement naar Strassbourg. Ik zou zeggen; Scheer je weg peet.

Candide2
Candide216 feb. 2012 - 10:10

Geduld, dat heb je met een jonge democratie. Wees blij zo'n 100 jaar geleden moordden wij Europeanen elkaar nog uit. Of was dat de goeie ouwe tijd? http://www.youtube.com/watch?v=Yzwg5hRsOpE&feature=related De VS, een federale staat, kende zijn burgeroorlog (1861-1865). Komen wij er in Europa nog goed vanaf. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/American_Civil_War_Montage_2.jpg

python
python16 feb. 2012 - 10:10

Ik heb het opgezocht. Wilders heeft gezegd, wij de pvv steunen of gedogen op een aantal punten het kabinet en maken geen deel uit van het kabinet. Niet meer en niet minder.

3 Reacties
Freedom4TheWorld
Freedom4TheWorld16 feb. 2012 - 10:10

Ik scheid de machten!!!

jaapvos
jaapvos16 feb. 2012 - 10:10

je kunt het draaien of wenden/keren zo je wilt hij maakt inderdaad geen direct deel uit van dit kabinet maar dit kabinet staat of valt bij de gratie van de fascistische Blonde Kleuter !!!! Hiermee heeft ook hij wel een verantwoordelijkheid te dragen als pseudo-vertegenwoordiger in het geheel maar zeker naar buiten Nederland toe !! Dankzij hem staat Nederland er nu niet zo lekker op met alle economsiche gevolgen van dien.....

Candide2
Candide216 feb. 2012 - 10:10

Rutte kan in ieder geval zo burgemeester van Utrecht worden :-)

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

Het hele occupy verhaal is in duigen gevallen door al die aardige, leuke, niet criminelen MOE-ers. Waar was links toen, moest zelfs een aparte beveiliging groep worden opgezet om het roven en stelen van koper tegen te gaan. Plus als ze er wilden tegen optreden kregen ze nog een pakslaag toe.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 feb. 2012 - 10:10

Dat hele verhaal ken ik niet, maar afgezien daarvan: bedoel je dat het feit dat een aantal dieven uit midden- of oosteuropa komen, netekent dat er een smet ligt op alle mensen die uit midden-en-oosteuropa komen? Het feit dat Holleeder een Nederlander is, betekent dat imn jouw ogen dat alle Nederlanders laffe ontvoerders en afpersers zinn en mensen inhuren om anderen te vermoorden? Bepaalt de nationaliteit van één of enkele misdadigers het beeld dat jij van alle mensen van die nationaliteit hebt? Is dat wat je bedoelt te zeggen?

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2012 - 10:10

Zodra Rutte dreigt niets meer aan Brussel te zullen betalen, weten ze niet hoe snel ze hun keutel moeten intrekken.

1 Reactie
Candide2
Candide216 feb. 2012 - 10:10

Dit kabinet, zonder hinderlijke last van keutels :-) http://www.youtube.com/watch?v=AFR7hUpmJv4&feature=fvwrel