Joop

Rutte moet zijn tijd niet verdoen met de gele hesjes

  •    •  
08-05-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
47449390241_e905833249_k

© cc-foto: Guido van Nispen

Ze hebben de premier een warrig document opgestuurd dat aan elkaar hangt van fantastische leugens
Mark Rutte ging deze week in gesprek met de gele hesjes-beweging. Het gesprek liep echter uit op een fiasco voor de premier want de gele hesjes wilde hem niet eens een hand geven. Waar deze beweging dit gesprek overigens aan verdiend heeft is volstrekt onduidelijk. De Facebookgroep telt slechts zo’n 2300 volgers, nog geen derde van het aantal volgers van de groep ‘Culemborgers op Facebook.’ Overigens hoeven we deze toch al niet choquerende cijfers niet al te serieus te nemen. Bij demonstraties van de groep komen nooit meer dan tweehonderd mensen opdagen.
Dat Rutte deze groep wel zo serieus neemt is vreemd. Rutte neemt demonstranten anders namelijk nooit serieus. Toen in maart meer dan tienduizend mensen de straat op gingen om te demonstreren tegen racisme bleef het stil bij de VVD. Dat dit gelegen zou hebben aan de bedreiging aan het adres van Baudet, die door een (inmiddels veroordeelde) activist werd geuit bij de antiracisme demonstratie, is onwaarschijnlijk. De Facebookpagina van de gele hesjes staat immers vol met talloze bedreigingen direct gericht tegen Mark Rutte. In de posts van de afgelopen week is onder andere te lezen: ‘Willen ze oorlog kunnen ze het krijgen maar Rutte er is geen weg terug eerst jouw kut familie’. Een ander lid van de groep reageert enthousiast ‘Idd afslachten die elite idioten, of gaan we wachten tot ze ons afslachten??’
De vraag blijft staan, waarom nodigt Mark Rutte een kleine groep demonstranten uit dat duidelijk alleen uit is op confrontatie terwijl hij de grote maatschappelijke beweging blijft negeren?
Aan de inhoud van de groep zal het niet gelegen hebben. Ze hebben de premier een warrig document opgestuurd dat aan elkaar hangt van fantastische leugens. Het is niet de moeite waard om hier serieus op in te gaan maar een aantal zijn toch zo merkwaardig dat ze wel genoemd mogen worden. In het document wordt bijvoorbeeld beweerd dat er circa 400 landen zijn in de wereld. Dit is meer dan twee keer zoveel als er in werkelijkheid zijn. Verder wordt ons rechtssysteem in het manifest gelijkgesteld met dat van Noord-Korea.
Waarschijnlijk betreft het hier een inschattingsfout van de premier. Het is immers bijna verkiezingstijd en gezien de VVD er niet goed voor staat hoopte Mark Rutte zo misschien nog wat stemmen te kunnen winnen. Als de VVD had opgelet dan zouden ze weten dat dit onbegonnen werk is. De beweging is woest op Mark Rutte, praten willen ze niet, afslachten is een reële optie voor sommige leden.
Het is jammer dat Mark Rutte hier nu zijn tijd mee wil verdoen terwijl talloze stemmen in de samenleving geen gehoor krijgen bij de ‘premier van alle Nederlanders’. Hopelijk heeft Mark Rutte in ieder geval zijn les geleerd. En nu dit voorbij is heeft hij hopelijk tijd voor serieuzere zaken dan ons Noord-Koreaanse rechtssysteem en de circa tweehonderd fictieve landen die door de gele hesjes op het wereldtoneel zijn gefantaseerd.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Woeki Hypo
Woeki Hypo9 mei 2019 - 19:37

Rutte moet zijn tijd niet verdoen met de gele hesjes Hoogmoed komt voor de val, van hoogopgeleiden en wetenschap. Woeki Hypo.

Geesteman
Geesteman9 mei 2019 - 13:23

Eigenlijk is deze opinie heel absurd. Er word van ons verwacht dat we met iedere minderheid thee gaan drinken maar niet als ze er als wegwerkers uitzien. Geen wonder toch dat er mensen zijn die niets meer van links begrijpen. En als het aantal volgers op facebook bepalend is voor de invloed die iemand uit mag oefen dan tip ik Gordon als de volgende minister president.

1 Reactie
komputerhulp
komputerhulp9 mei 2019 - 18:36

Er wordt gesteld dat er nooit meer dan 200 mensen bij demonstraties aanwezig zijn. Dat is niet zo verwonderlijk. Die mensen verkeren in zulke deplorabele financiële omstandigheden, dankzij het (wan)beleid van Rutte en co, dat zij het OV naar een demonstratie niet kunnen betalen.

Peeman
Peeman9 mei 2019 - 9:42

Slim van Rutte om te doen alsof hij ze serieus neemt. Dan heb je een kleinere kans op Parijse toestanden.

1 Reactie
JanB2
JanB212 mei 2019 - 23:44

Dat zal ongetwijfeld de enige beweegreden van Rutte zijn (de huichelaar).

Kruimeltjes2
Kruimeltjes29 mei 2019 - 9:42

De vraag die eigenlijk gesteld moet worden is: Is het in het maatschappelijk verkeer toegestaan je a-sociaal te gedragen tegen een a-sociaal? Het staat buiten kijf dat Rutte er alles aan gedaan heeft om de sociale voorzieningen, zonder enig mededogen, af te breken. Het is een typische a-sociale liberaal. In veel kringen wordt zo iemand een rechtse hond genoemd. Nu nodigt dit figuur een paar gele hesjes uit. Mensen die overdonderd zijn door de gebeurtenis, de aandacht en die zich wellicht geen houding weten te geven. Mensen die het waarschijnlijk slecht hebben, die dan ontvangen worden in de pracht en praal van de macht. De macht die de oorzaak is van de onrechtgevoelens, die de gele hesjes hebben. (Terecht of onterecht). Is het handig of verstandig wat de gele hesjes gedaan hebben? Neen. Kan je het de gele hesjes kwalijk nemen? Tot op zekere hoogte, maar het gevoel van onmacht neemt soms de controle over. Kan je het Rutte kwalijk nemen? Zonder meer, deze opportunist zal alles uit de kast halen om er zelf beter van te worden. Daarom nodigt Rutte de pers uit bij deze ontmoeting. De pers wordt niet uitgenodigd bij zijn regelmatige ontmoetingen met "de top" van het bedrijfsleven, want dat kan wel eens slecht voor de beeldvorming zijn.

1 Reactie
M7
M710 mei 2019 - 8:03

" Het staat buiten kijf dat Rutte er alles aan gedaan heeft om de sociale voorzieningen, zonder enig mededogen, af te breken." En waarop baseert u deze wetenschap? U doet het voorkomen alsof Rutte als een soort absoluut despoot Nederlend regeert en hoogst persoonlijk deze vermeende afbraak voor zijn rekening heeft genomen. Wat een onzin. Uw geest verblind door een waas van vooringenomenheid, vermag niets anders te zien , ook al is het verre van welke waarheid dan ook.

Geesteman
Geesteman9 mei 2019 - 9:41

Wat ontbreekt is iemand die links is en wel literair begaafd om de ongenoegens van de ontevredenen te verwoorden. Want andere taal willen de machthebbers die zich als uitverkoren beschouwen niet horen. Maar intellectueel links is meer bezig om te wedijveren met Baudet wie recht heeft op de titel intellectueel. En zolang dat zo blijft zullen de miserabelen het zelf op hun eigen manier moeten uitvechten. Ik wens ze veel succes.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 mei 2019 - 13:30

@ Geesteman Jij schrijft: Wat ontbreekt is iemand die links is en wel literair begaafd om de ongenoegens van de ontevredenen te verwoorden. Er is een grote hoeveelheid literair begaafden die links zijn. De gele hesjes hebben vooral last van het probleem dat er nauwelijks extreem rechtse literair begaafden zijn die ze kunnen inzetten.

JanB2
JanB212 mei 2019 - 23:58

Of literair taalgebruik nog aankomt bij de huidige politieke kaste durf ik te betwijfelen. Het niveau is zo vreselijk laag daar in den Haag. De taal van de straat snappen ze kennelijk beter dus daar zullen we ons dan van moeten bedienen. Dat geldt overigens niet alleen voor Nederland maar (meer nog) ook voor de landen om ons heen. De gele hesjes hebben in Frankrijk in een paar maanden tijd al meer voor elkaar gekregen dan welk pakkend links manifest dan ook. Helaas het is niet anders. De westerse democratieën zijn ontaard tot op het decadente af. Feitelijk zijn het feodale institutie's geworden, bevolkt door lieden zonder noemenswaardige visie of competentie's. Lieden die gedreven worden door eigenbelang en daarom aan de leiband lopen van het kapitaal (wat feitelijk de macht heeft). De burger is gedegradeerd tot een lastpak die je met een kluitje het riet in stuurt en die alleen eens in de zoveel tijd mag opdraven om in het stemhokje the powers that be hun (valse) legitimiteit te verlenen. Met zo'n dolgedraaid circus is geen dialoog meer mogelijk, zeker niet door middel van politieke manifesten van literair niveau. Rutte zelf komt bijvoorbeeld niet verder dan de tot "filosofie" verheven egocentrische lulpraat van een zekere Ayn Rand. Iedere diepgang is dan parels voor de zwijnen en verspeelde energie.

Geesteman
Geesteman9 mei 2019 - 8:21

Dit geeft wel een beetje weer wat er aan de hand is in Europa. Waarom zou je naar ontevreden burgers luisteren. Allemaal dom volk. Niet de moeite waard om daar op in te gaan. Alleen als je onbegrijpelijk voor iemand bent mag je meepraten. Overigens weet ik dat mensen die sympathiseren met de gele vesten ook hebben meegedaan aan de anti racisme demonstratie. En misschien ook niet belangrijk maar handen schudden is onhygiënisch. Ik zelf probeer het ook altijd te voorkomen. Zeker in tijden van epidemieën is het beter om niet te doen. Zo verstandig zijn die domme demonstranten dan weer wel,

2 Reacties
LaBou
LaBou 9 mei 2019 - 14:24

"En misschien ook niet belangrijk maar handen schudden is onhygiënisch." Nog afgezien van het feit dat je bij bepaalde figuren je vingers na dat handen schudden wel drie moet natellen om er zeker van te zijn dat je ze nog allemaal hebt.

Geesteman
Geesteman10 mei 2019 - 8:17

@LaBou Je bedoelt het Trumpschudden. Het schijn dat Rutte daar wel een bepaalde techniek voor heeft ontwikkeld om daar weerstand aan te kunnen bieden. Maar als je de oorzaak kent dan weet je meestal ook de oplossing. Misschien heeft hij geleerd van de meester en kopieer gedrag is bij hooggeplaatste politici niet ongewoon. Dus iedereen is gewaarschuwd bij het handenschudden met Rutte.

Driedubbel
Driedubbel9 mei 2019 - 7:53

Als Mark Rutte slim is dan gaat hij vaker met gele hesjes om de tafel zitten. Dit heeft hem minimaal 3 extra zetels opgeleverd en een hoop goodwill. Wat dat betreft zit de schrijver er naast. Deze actie was bijzonder slim van Rutte. Het blijft een fijne premier!

Norsemen
Norsemen9 mei 2019 - 7:38

De gele hesjes hebben alle recht om domme onzin uit te kramen maar laat het daar aub bij en nodig ze niet uit bij Pauw en laat ze niet bij Rutte op de koffie komen. Dat heeft namelijk geen enkele zin. En je geeft er een verkeerd signaal mee af. Dat iedereen die ontevreden is, terecht of niet, een platform krijgt.

Mostafa
Mostafa9 mei 2019 - 7:18

Lachen met de ex-Liberalen. De heer Rutte, overdag vrolijk kletsen met de anti materialisten en midden nacht ergens in donkere kelders met de lobbyisten en materialisten gezellig aan dure smerige ganzenlevers en zeer dure oude wijn van de jaren NUL ?! hihihihi

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 mei 2019 - 6:47

Tja, niet iedereen blinkt uit in heldere taal. Niet iedereen studeert in Leiden en telt stemmen bij de verkiezingen. Het zijn toch minderwaardige mensen die dat niet kunnen en niet doen! En dan vallen ze ook nog 'de elite' aan, tjonge tjonge....

7 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 mei 2019 - 7:05

@ Minoes&tuin Jij schrijft: Tja, niet iedereen blinkt uit in heldere taal. En niet iedereen die ontevreden is over het beleid van Rutte gedraagt zich als een asociaal. Het zijn geen minderwaardige mensen het zijn asociale mensen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 mei 2019 - 7:45

En niet iedereen staat een a-sociaal beleid voor! Rutte nu opeens het toonbeeld van wellevendheid?

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 mei 2019 - 7:51

" praten willen ze niet, afslachten is een reële optie voor sommige leden."

DaanOuwens
DaanOuwens9 mei 2019 - 10:12

@ Minoes&tuin Jij schrijft: En niet iedereen staat een a-sociaal beleid voor! De SP combineert het gewoon. Asociaal beleid en asociaal gedrag. En je schrijft: praten willen ze niet, afslachten is een reële optie voor sommige leden. De vraag is wie die uitspraak doet. Is dat een geel hesje met een PVV/FvD-achtergrond? Of een SP-achtergrond?

LaBou
LaBou 12 mei 2019 - 17:15

" DaanOuwens 11 mei 2019 at 16:08 Lijkt mij tijd voor satire. De SP past haar naam aan tot Nederlandse Socialistische Partij. Na verloop van tijd kan dat Nederlandse gewoon vervangen worden door Nationaal. Dan wordt pas echt serieus werk gemaakt van het stemmen werven onder de kiezers van PVV en FvD. " Maar wel commentaar op het gedrag van anderen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 mei 2019 - 7:53

DaanOuwens?LaBou Ik had al antwoord gegeven, deze zin kwam eerder voor m.b.t. dit onderwerp in ik dacht een stuk van de auteur en in de discussie, vandaar de aanhalingstekens. Om de een of andere reden is mijn antwoord niet geplaatst door Joop. Heb geen zin meer om dat nu nogmaals terug te gaan zoeken. Daan Ouwens "De Gele hesjes" is 'een begrip' en staat voor veel meer dan dit, nl. een brede maatschappelijke beweging van en t.b.v. mensen die op allerlei manieren onderaan de samenleving bungelen. Jij probeert iedere keer de kern onderuit te halen, zoals auteur dezes ook doet, door de beweging onderuit te halen en te pleiten voor het negeren daarvan en concretisering middels deelbelangen. Deelbelangen die steeds niet laten zien wat de totale uitwerking van al die deelproblemen/belangen is op bepaalde groepen mensen in de samenleving, gezinnen en kinderen. Bovendien heeft bij die concretisering ieder deelbelang zijn eigen belanghebbenden met even diverse motieven die hier juist helemaal niet over gaan. Als jij denkt dat al die leerkrachten werkelijk opkomen voor deze mensen, kinderen in armoede dan moet je maar eens zien hoe weinig protest er is op scholen bijvoorbeeld m.b.t. uitsluiting van deelname aan activiteiten w.o. schoolreisjes etc., omdat er niet genoeg schoolgeld betaald kan worden.Uitsluiting vanwege afkomst en opleiding van de ouders m.b.t. schooladvies. Evenzovele consequenties/motieven/oorzaken van blijkbaar hun stemgedrag. Deelbelangen zijn precies wat ze zijn nl. deelbelangen en niet perse 'gedeelde belangen' ook niet binnen de groep belanghebbenden. Veel van die leerkrachten hebben ook zo 'hun beperkingen'. hun 'eigenbelangen', voorkeuren en streven soms ook enkel naar meer salaris voor zichzelf, veel belangrijker dan kinderen in armoede en uitsluiting op basis van afkomst. Dus ja, een misleidend stuk hierboven, die leugen om een 'beweging' voor algehele rechtvaardigheid ook/juist m.b.t. mensen aan de onderkant m.b.t. het geheel van de maatregelen en problematiek die op hen drukken, te onderdrukken, nee af te serveren, te negeren. d Daar ga ik niet in mee. Eindelijk maken deze mensen die zich niet kunnen organiseren, niet zichtbaar waren, genegeerd werden, zich zichtbaar d.m.v. een beweging en dan moeten ze genegeerd, de kop ingedrukt worden en hoe, met drogredenen?. En ach, persoonlijke aanvallen, die onbewezen jijbakken heb ik hier continue over me heen gekregen en raad eens van wie? Ik word nl. al tijdenlang gestalkt hier nadat iemand grandioos door de werkelijkheid die ik hem voorgehouden had, ingehaald werd in 'zijn eigen gelijk'. Dat heeft er blijkbaar diep ingehakt, het zij zo. Ik houd dus niet van een drogreden vandaar mijn reactie. Ik doe nl. precies hetzelfde als hij en vele anderen doen met 'de gele hesjes'-beweging. Maar volgens Daan mag ik die spiegel hier beide kanten op niet voorhouden. Daan kijkt zelf nl. ook nooit in een spiegel die hem voorgehouden wordt, waarom zou hij ook! Waarom zou hij dan verwachten dat een ander wel daartoe uitgenodigd wordt, Als we net deze auteur meegaan dan kunnen we iedere politieke partij in Nederland acuut opheffen, iedere beweging failliet verklaren. Ik zal nooit zeggen dat we de PvdA maar moeten negeren, mensen waar zij voor opkomen maar moeten negeren, omdat een sympathisant, of moet ik zeggen mede-slachtoffer van die familie uit plaats x zich niet helemaal gedraagt zoals verwacht wordt. We moeten de armoede maar vergeten omdat een mens in armoede een brood heeft gestolen of niet zo netjes was tegen onze premier. Jij weet precies wat je doet. Het is even a-sociaal, meer zelfs van een PvdA-er etc, die ervoor geleerd heeft dat het beter kan klinken dan het is.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 mei 2019 - 8:05

gedeelde belangen/gedeelde motivatie/gedeelde uitkomsten.

Rechtse Bal2
Rechtse Bal29 mei 2019 - 6:37

de Gele Hesjes Bewegingen hebben zich in 1 klap volstrekt belachelijk en overbodig gemaakt. Links activisten kunnen op zoek naar een nieuwe methode om te demonstreren. Dat zal wel weer de nodige commotie veroorzaken over kleding en type toeters

3 Reacties
het petertje
het petertje9 mei 2019 - 7:19

ik zeg krijt-streepje en brassen als nieuw protest.

Norsemen
Norsemen9 mei 2019 - 7:40

Ik denk toch dat een groot gedeelte van deze beweging FvD/PVV stemt, of anders SP. In ieder geval een populistische partij.

Paul250371
Paul2503719 mei 2019 - 8:23

Wat hebben de gele hesjes met links te maken? .

Paddy3
Paddy38 mei 2019 - 22:09

“Het gesprek liep echter uit op een fiasco voor de premier want de gele hesjes wilde hem niet eens een hand geven. “ LOL.

Bert de Vries
Bert de Vries8 mei 2019 - 21:50

Rutte heeft zich tijdens zijn regeerperiode vooral beziggehouden met het verlagen van belastingen voor het bedrijfsleven, het verhogen van subsidies voor het bedrijfsleven, het verhogen van werknemerslasten, het verlagen van baanzekerheid, het verlagen van loonkosten voor werkgevers, het verhogen van de zorgkosten voor bijna alle patiënten, het verminderen van rechtsbescherming voor kwetsbaren, de afbraak van ouderenzorg, de afbraak van jeugdzorg, het spreken van onwaarheid, enzovoort, enzovoort. En dan moet hij ook nog eens de ontevreden gele hesjes serieus nemen? Me dunkt dat Rutte meer dan genoeg heeft gedaan.

3 Reacties
jantje
jantje9 mei 2019 - 11:02

Zo is het maar net Bert, Voor veel mensen is het moeilijk om het onder woorden te brengen hoe hun situatie is. Wij weten niet wat er in het torentje allemaal besproken is. Niet iedereen krijgt de kans om naar de Mavo te gaan. Ik vind het onterecht dat mensen die nu demonstreren met gele hesjes aan worden weggezet als zijnde asociaal. Het is juist sociaal dat men op deze manier voor elkaar opkomt. Ik lees hier ook ergens: Als Rutte met 'echte' mensen praat.. Te gek voor woorden.

Robbels
Robbels10 mei 2019 - 5:27

@ Jannie 'Niet iedereen krijgt de kans om naar de Mavo te gaan.' - Meent u dit nou echt? Er geldt in Nederland gewoon een leerplicht waarbij het nog niet eens zo succesvol doorlopen van de basisschool toegang verschaft tot het VMBO.

M7
M710 mei 2019 - 8:09

Knap he, dat Nederland dan nog steeds bovenaan staat / in de hoogste regionen staat van zowat elke internationaal onderzoek: - kwaliteit onderwijs - kwaliteit zorgsysteem - laagste werkloosheid - meest gelijke inkomensverdeling - homovriendelijjkheid - beste pensioensysteem etc etc En dat allemaal dankzij Mark Rutte . want wanneer Rutte volgens u verantwoordelijk is voor alle ellende die u beschrijft, is hij natuurlijk ook verantwoordelijk voor de door mij genoemde zaken.

Vik Tief
Vik Tief8 mei 2019 - 21:10

"Rutte moet zijn tijd niet verdoen met de gele hesjes" Nee. Dat heeft Macron ook niet willen doen en die kreeg een gepeperde rekening. Altijd naar het gepeupel luisteren, zo niet dan zijn je dagen geteld. Vox populi, vox dei.

het petertje
het petertje8 mei 2019 - 20:47

Toch opvallend hoe die gele hesjes mediaginaal word afgefikt als gecontroleerde oppositie alle facebook sukkels in een keer kalt gestelt. Het begon met de onfatsoenlijke handjes op echt elk programma van de telemedia te zien nu nog wat trappen in de rug en klaar volgens script! Ondertussen heeft men niet door dat het 1 grote club is waar U niet inzit...hoe gaat je pensioen en haal je tot je 70 werken of kun je die studieschuld nog aflossen en woon je al klimaat neutraal anders moet je lappen voor de tesla's.

8 Reacties
Paddy3
Paddy38 mei 2019 - 22:10

Grote club? Die vijf man op de Erasmusbrug?

DaanOuwens
DaanOuwens8 mei 2019 - 22:17

@ het petertje Jouw tekst is inderdaad de gebruikelijke gele hesjes onzin. Je schrijft dit: Ondertussen heeft men niet door dat het 1 grote club is waar U niet inzit…hoe gaat je pensioen en haal je tot je 70 werken of kun je die studieschuld nog aflossen en woon je al klimaat neutraal anders moet je lappen voor de tesla’s. Het pensioen van de meeste Nederlanders is er gewoon, wellicht wat minder maar voldoende om behoorlijk van te leven. We gaan niet werken tot 70, we gaan de pensioenleeftijd zelfs niet meer verhogen, de studieschuld wordt afgelost of kwijtgescholden, het klimaat is van de grootste problemen die die gele hesjes willen niet liever dan het klimaat nog verder verzieken en mensen die rondlopen met gele hesjes dragen echt niet bij aan de aanschaf van Tesla's. Die betalen die mensen zelf. Vermoedelijk is hun inkomen veel hoger dan dat van de meeste gele hesjes. En zoals deze student ook vaststelt zijn er geen 400 landen. De gele hesjes zijn mensen die zich laten meeslepen door hun boosheid zonder zich af te vragen of ze wel terecht boos zijn en of zijn wel op de juiste personen boos zijn. Wat de gele hesjes vandaag hebben laten zien is dat er ook geen normaal gesprek mee gevoerd kan worden en jouw reactie laat eigenlijk ook hetzelfde zien. Het is een heleboel geschreeuw maar geen wol.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 mei 2019 - 22:22

Daar zijn politieke partijen voor en als in ons democratisch bestel de meerderheid vindt dat je tot je 70 moet doorwerken dan heb je je daarbij neer te leggen, zo werkt dat in een democratie, daar gaan 2300 volgers niets aan veranderen en al helemaal niet als je met een onbeschaafde houding komt van dat gaan we even afdwingen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 mei 2019 - 4:19

'Toch opvallend hoe die gele hesjes mediaginaal word afgefikt ' Daar hebben ze het ook wel een beetje naar gemaakt. Al zou je een hele avond tv zendtijd geven dan nog zouden ze niet in staat zijn ook maar een deuk in een pakje boter te schoppen. Waarom dacht je dat bijvoorbeeld een club als Urgenda wel zaken voor elkaar krijgt en die gele hesjes massaal worden uitgelachen? Ik zal je het antwoord geven: incompetentie. Waar het bedrijfsleven en overheid sidderen voor de hyperintelligente Urgenda leider Marjan Minnesma, zijn de gele hesjes een makkelijke prooi omdat ze geen benul hebben van hoe je zaken wint, dus maar wat aanklooien. Treurig want op zich hebben ze op een aantal vlakken zeker een punt.

het petertje
het petertje9 mei 2019 - 7:17

@Paddy duidelijk ..was niveau check @Daan Die gele hesjes zijn gebruikt om je het idee te geven dat je invloed hebt op...pensioenen enz dat heb je niet. @Raymond democratie de helft +1 is dat niet hetzelfde systeem dat over de wereld dood en verderf zaait (Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en binnenkort in je democratische theater Iran, Venezuela en Cuba. Alleen als de meerderheid dat vind ...toch @Joe Ze doen dat allemaal zonder enigszins op de inhoud in te gaan klaar dat was 't... hoe geïnformeerd zijn we dan werkelijk over onderwerpen die bepalend zijn in ons leven? Urgenda krijgt gelijk van de rechter en dat geeft weer uitstel voor de regering uch..uch het grote bedrijfsleven.. om hun winst te maximaliseren en tarief-afspraken bij de belastingdienst te maken..heb jij die ook, Urgenda gaat trouwens over duidelijk meetbare fijnstof en Eu wetgeving dus is toetsbaar.

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 mei 2019 - 7:56

'Urgenda krijgt gelijk van de rechter en dat geeft weer uitstel voor de regering uch..uch het grote bedrijfsleven.' Flauwekul. Zonder Urgenda zouden ze helemaal vrij spel hebben gehad. 'om hun winst te maximaliseren en tarief-afspraken bij de belastingdienst te maken' Dat is een ook een probleem maar een ander probleem. Problemen los je niet op door ze allemaal samen op een hoop te flikkeren zoals jij hier doet, maar door ze in stukken te knippen. Dat kan iedere succesvolle leider je vertellen.

het petertje
het petertje9 mei 2019 - 9:35

@Joe Toch wonderbaarlijk hoe we afdrijven van de gele hesjes met het verwijt naar een ander dat ie alles op 1 hoop gooit. Het is onmogelijk om hier met zo weinig tekst elk detail te belichten maar enkel en alleen de strekking en uitwerking van systeemdenken te schetsen. Yep het succes van leiders druipt er echt af..dat zien we elke dag weer terug zonder in detail te treden...ik leid mezelf en voordat de dooddoener fvd/pvv mijn richting word uitgeschoven of een geelhesje te zijn, niks van dat alles past mij!

het petertje
het petertje9 mei 2019 - 19:51

@ Daan Je smeert de mensen meningen aan, benoemd ongevraagd tot asociaal of zet mensen in een politieke overtuiging weg alsof het een argument is, je probeert te verdelen en dat is jammer. Je hebt mij nog geen overtuigende argumenten gegeven waarop je de zekerheid van de waarde vastheid van het pensioen baseert anders dan dat het voldoende zal zijn. Voor wie en op welk niveau? Werken kortingen niet door voor werkende? Bestaat er geen streven naar 2.5% inflatie? Ja Daan zoiets...ik vind dat wat kort door de bocht allemaal, ergo er is een verborgen belang..toch.

adriek
adriek8 mei 2019 - 20:06

Als een premier met echte mensen praat is dat nooit 'tijd verdoen'. Al ben ik met je eens dat er veel relevantere groepen zijn om mee in discussie te gaan dan met de gele hesjes. Misschien is het wel het begin van iets moois (droomde hij). De 400 landen en de vergelijking van de rechtssystemen kunnen de premier wel inzicht geven in de denkwijze van zijn 'tegenstanders'. Van zulke krachtige argumenten kun je onmogelijk winnen, dat weten Wilders en Baudet maar al te goed.