Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte legt uit: Zwarte Piet is erger voor blanken

  •  
23-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
rutte_300_19.jpg
Premier krijgt bij internationale persconferentie vragen over Wilders, Zwarte Piet en Nederlands racisme
in Den Haag vindt komende week de nucleaire top plaats. De Nederlandse regering die gastheer is gaf een persconferentie voor de internationale pers. Die conferentie gaat ook over sociale kwesties, aldus de organisatie. Een journalist had daarom een vraag over wat sociale kwesties in Nederland.
De journalist vat de afkeurende reactie van de premier op het beruchte optreden van Wilders samen en vraagt vervolgens hoe het dan kan dat hij eerder zo laconiek reageerde op de Zwarte Piet discussie reageerde. Rutte antwoordt met zijn bekende reactie dat hij daar niets aan kan veranderen want ‘Zwarte Piet is zwart’. Maar dan vervolgt hij met een zoals altijd luchtig bedoelde maar opmerkelijke toevoeging. Rutte vertelt dat zijn vrienden op de Antillen zo blij zijn dat ze zich niet zwart hoeven te maken en dat hij zelf dagen bezig is om de schmink van zijn gezicht te halen. Die arme blanken toch.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.