Joop

Rutte IV strooit met geld

  •  
12-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
RutteIV(kwistig)++
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Jansen7
Jansen714 jan. 2022 - 16:30

Je hebt verschillende soorten inflatie: economen protesteren vrijwel nooit bij prijsinflatie (van goederen en diensten), of huizeninflatie. Maar zodra de lonen boven de inflatie uitkomen is er altijd wel een ernstig kijkende econoom die de vinger opheft en waarschuwt voor een loon-prijs-spiraal.

Greendutch
Greendutch13 jan. 2022 - 9:22

tres bien! na al die VVD CDA jaren met de hand op de knip waardoor zoveel wegbezuinigd is waardoor nu de problemen steeds groter worden. winkeliers willen zaterdag open gaan , totale anarchie, niemand wil nog solidair zijn maar we horen nooit iets over de rampen die kunnen gebeuren als zorgpersoneel, brandweer, politie, openbaar vervoer personeel etc etc allemaal ziek zijn en de boel plat gaat.

The Apple
The Apple13 jan. 2022 - 2:18

Voor de VVD is de keuze eenvoudig: als er dan toch geld uitgegeven wordt, dan moet je een stevige vinger in de pap hebben waar dat geld naartoe gaat. Naar “het bedrijfsleven”, we zijn al zover dat een andere optie feitelijk niet meer bestaat. Maar het loont pas echt als het gaat om bedrijven die zo groot zijn dat hun positie beslissend is bij -in wezen- politiek-economische beslissingen. De bedrijven waar velen van hen uit afkomstig zijn. Dan geldt: als de ene hand de andere wast…..

Sjaak3
Sjaak312 jan. 2022 - 18:48

goedendag alle. Na 10 tal jaren van Joop gescheiden te zijn geweest, ben ik nu maar weer terug gekomen. Dit komt alleen maar omdat Rutte er een verschrikkelijke puin hoop van heeft gemaakt.. Alle beschuldigingen die hij toen maakte taanzien van voornamelijk de PvdA maar ook de rest van links heeft hij het vele male overtroffen met zijn los zand beleid. Hoezo geld over de balk smijten. Ik wil met deze reactie alleen maar een binnenkomer maken.

MarjoleinS2
MarjoleinS212 jan. 2022 - 16:48

Een draai van 180 graden van Mark Rutte uit zijn eerdere regeerperiodes als premier. Toen moest en zou er met stoom en kokend water bezuinigd en hervormd worden. En werd snel duidelijk dat het snoeien met wortel en tak op termijn met stoom en kokend water investeringen zou vereisen. Dit vierde kabinet stelt Mark Rutte al met een verontschuldiging voor om die kritiek alvast voor te zijn. En dit in het licht van zijn bravoure bij het voorstellen van zijn 2de kabinet dat hij steevast het beste kabinet noemde sinds de 2de Wereldoorlog. In dat kabinet is de basis gelegd voor alle bezuinigingen en hervormingen waarvan we nu al jarenlang de wrange vruchten moeten plukken. En reden waarom nu miljarden moeten worden uitgegeven om de gevolgen te stutten. Ondanks zijn visieloze manier van regeren vindt hij het gerechtvaardigd dat hij nu nog steeds premier is, net als zijn kiezers. Ik blijf het onvoorstelbaar vinden.

henk-alexander
henk-alexander12 jan. 2022 - 15:12

Francisco van Jole heb ik horen zeggen (en hij niet alleen) dat de neroliberalen onder Rutte IV het overheidstekort dat ze veroorzaken, gaan doorschuiven naar een volgende kabinet waar zij geen deel van zullen uitmaken.

2 Reacties
lmgikke
lmgikke12 jan. 2022 - 16:22

Tuurlijk, dat is hoe het altijd gaat. Vervolgens kiest de kiezer anders, vanwege de puinhopen die zijn ontstaan. Dan mag de oppositie dat proberen te herstellen zonder geld. Zodat die bijna gedoemd zijn te falen. De migratie politiek in Nederland is daar een goed voorbeeld van. Het was de VVD die de arbeidsmigranten uit Turkije en Marokko haalden. Ze hoefden niet te integreren want ze zouden toch terug gaan. Vervolgens willen de linkse partijen toch iets voor de arbeidsmigranten betekenen, worden gedwarsboomd door diezelfde VVD. En in de ogen van Nederland is links schuldig aan de migratie stromen, vluchtelingen en mislukte integratie. En stemt men weer massaal VVD (of nog rechtser). M.a.w. VVD is goed in het creëren van problemen en de schuld bij een ander leggen. En TELKENS trapt de Nederlander er weer in.

henk-alexander
henk-alexander13 jan. 2022 - 18:57

'(...) En TELKENS trapt de Nederlander er weer in.' Dat is een juiste constatering. We kunnen ons afvragen of 'de Nederlander' eigenlijk wel de intelligentie van een ezel heeft die zich niet voor de tweede keer ...enz. De recente geschiedenis leert dat wanneer links zich laat verleiden om de rootzooi van rechts beleid op te ruimen dat op een verkiezingsverlies komt te staan zoals de PvdA in 2017 heeft ervaren - van 38 zetels in 2012 naar 9 zetels.

adriek
adriek12 jan. 2022 - 14:57

Vroeger noemden ze dat in Den Haag 'de rekening doorschuiven naar de volgende generaties' en was het bijna een doodzonde die alleen extreem links mocht begaan.

1 Reactie
lmgikke
lmgikke12 jan. 2022 - 16:24

Doorschuiven naar volgende generaties kun je vertalen naar : doorschuiven naar een volgend kabinet. En dat is inderdaad een doodzonde als dat volgende kabinet een VVD/CDA kabinet zou zijn. Is dat niet het geval of erg onzeker (na Rutte IV), dan is het natuurlijk geen doodzonde. Dan is het alleen maar goed. Dan zet je de opvolgers al op 10-0 achterstand en zit je zelf weer snel terug in het pluche.

Frans Kwakman
Frans Kwakman12 jan. 2022 - 14:08

Dat heeft hij overgenomen van de ECB. Goed voorbeeld doet goed volgen. Na ons de zondvloed!