Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Dit is slechts het zoveelste in een rij: 100km p/u op de snelweg? Wordt niet gehandhaafd. Vuurwerkverbod? Wordt niet gehandhaafd. Coronaregels? Worden ook niet gehandhaafd. Alle drie de regels worden overigens massaal overtreden, dus hebben ook nauwelijks draagvlak. Misschien dat de regering dat ook is moet meenemen voor ze weer nieuwe regeltjes verzinnen….
Handhaven in het geval van een meerderheid maakt onpopulair en in het geval van een minderheid populair bij een bepaalde groep kiezers. Handhaven in het geval van ondernemers maakt je onpopulair bij de ondernemers.
Tot en met Rutte III voerde onze MP een zeer solide financieel beleid. De staatsschuld werd zo laag mogelijk gehouden, zodat er in geval van een crisis, zoals corona veel geleend kon worden. Na zo'n crisis zou het aflossen van de staatsschuld weer hoge prioriteit moeten krijgen. Rutte IV wijkt af van dit solide begrotingsbeleid en schuift de schulden door naar volgende generaties.
Zo solide dat het aantal voedselbanken de pan uit rees en dat de zorg voor steeds minder mensen toegankelijk werd en dat de rechtstaat feitelijk is afgeschaft
Was dat maar voor de volgende generatie... De zeven vette jaren zullen weer niet eeuwig duren. Hoge inflatie is al een teken dat het snel kan kantelen. Bij de volgende recessie zal er hard bezuinigd moeten worden want het zal op zijn. Dan bezuinigen doet het meeste pijn bij mensen die dan op hun zwakst zijn.
Het afbreken van sociale structuren, het weglachen van problemen en het vooruitschuiven van noodzakelijke investeringen is geen solide financieel beleid maar wanbeleid. Dat is net zo goed doorschuiven naar volgende generaties. Het visieloze beleid van Rutte I tm III waarmee fraude ter waarde van 5 miljoen werd bestreden heeft geleid tot vele miljarden aan reparatie, verpeste levens van ouders en kinderen en zelfmoord. Echt een goed voorbeeld van solide financieel beleid.
Ik heb het wel eens met de conclusie van het artikel, maar het volgende is toch een flauwe reden: "Al vrijwel meteen kreeg het een rapport van het Centraal Planbureau (CPB) voor de kiezen, waarin bestraffend stond dat Rutte IV volgens zijn regeerakkoord met geld gaat smijten. Tientallen miljarden wil het uitgeven voor onder meer klimaat, stikstof, woningbouw en onderwijs" In dat geval kan Rutte IV het volgens de auteur nooit goed doen. Als er niks extra was gekomen, dan het de auteur geklaagd dat er Rutte verder gaat met zijn afbraak beleid en dat er veel meer geinvestereerd moet worden in klimaar, woningen en onderwijs". Nu gebeurt het en is het ook weer niet goed.
Investeert Rutte in klimaat? In onderwijs? In woningen? Het kabinet geeft extra geld uit, maar het is de vraag of het goed terecht komt. Veel zal uitgegeven worden door organisaties waarop het parlement weinig invloed heeft op maat die natuurlijk wel ieder jaar hun budget opmaken.
@DeDunneVanDam 16 januari 2022 at 13:54 Ik heb het wel eens met de conclusie van het artikel, maar het volgende is toch een flauwe reden: Een flauwe reden is ook een reden
Helaas zitten we nog zo goed als zeker meer dan drie jaar hier aan vast. Hoe slechter coalities in de peilingen komen te staan, hoe vaster ze op het pluche komen te zitten.
Ze overleven het niet - het gaat er naar uitzien voor iedereen en dat komt door het jarenlange wanbeleid van Rutte .