Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte en Verhagen: Nog meer bezuinigen!

  •  
02-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
ANP-Rutte_Verhagen_koffie300.jpg
Voor 2012 liggen de bezuinigingen al vast, maar de premier en vice-premier beloven niks voor 2013
De kans bestaat dat het kabinet nog meer gaat bezuinigen dan de reeds geplande 18 miljard euro. Dat zeggen premier Rutte en vice-premier Verhagen in een interview dat zaterdag in de Telegraaf verschijnt en waaruit verschillende media vandaag al een voorproefje geven.
De bezuinigingen voor 2012 liggen al vast, dus het zou op de periode daarna gaan. Maar de regeringspartners zeggen er niet voor terug te deinzen “de bijl opnieuw te hanteren”, zo meldt het NRC Handelsblad. De krant schrijft dat Rutte en Verhagen de eurocrisis als schuldige aanwijzen. Deze heeft de economische groei in Nederland zo goed als doen stilvallen. En dat heeft grote gevolgen voor de schatkist.
De Volkskrant schrijft dat Rutte en Verhagen, die ook minister van Economische Zaken is, “het monster van de staatsschuld willen killen”. Wat ze nog meer zullen gaan “killen” om dat te bereiken willen ze niet loslaten.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.