Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte en Griekse premier in het nauw door spijkerharde vragen over pushbacks

  •  
10-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
505 keer bekeken
  •  
Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis meets with the Prime Minister of the Netherlands Mark Rutte in Athens

© epa09573056 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (R) and Dutch Prime Minister Mark Rutte (L) make statements after their meeting at Maximos Mansion in Athens, Greece, 09 November 2021. E

Demissionair premier Mark Rutte is op rondreis door Griekenland, Albanië en Noord-Macedonië, waar hij onder meer de relaties tussen die landen en Nederland bespreekt. Dinsdag deed Rutte eerst Griekenland aan, waar hij in gesprek ging met de Griekse minister-president Kyriakos Mitsotakis. Aanwezig tijdens de persconferentie was de Nederlandse journaliste Ingeborg Beugel die zich vanaf de Griekse eilanden hard maakt voor het lot van vluchtelingen op de Griekse eilanden. Ze kwam direct op ramkoers met zowel Mitsotakis als Rutte.
Beugel had geen enkel geduld voor het zoveelste omfloerste politieke praatje en wilde weten hoe Mitsotakis de illegale pushbacks verantwoord. Inmiddels is uit beeldmateriaal en vele getuigenverklaringen bekend dat de Griekse kustwacht zich op grote schaal schuldig maakt aan het mishandelen en terugduwen van vluchtelingen naar open zee, waar ze als ze geluk hebben door de Turkse kustwacht worden gered. De Griekse overheid ontkent dit nog altijd, en dus vraagt Beugel de Griekse premier om te stoppen met liegen en te stoppen met het beledigen van de intelligentie van journalisten wereldwijd.
Mitsotakis op zijn beurt kan de directheid van Beugel allerminst waarderen. Na nog even te zeggen bekend te zijn met de Nederlandse directheid, bijt hij fel van zich af en antwoord dat de Griekse overheid al sinds het begin van de vluchtelingencrisis met man en macht werkt aan goede opvang. Volgens de premier kan het land de toestroom niet aan en zijn er mede daarom afspraken gemaakt met Turkije, waar de vluchtelingen volgens hem een goed en veilig verblijf hebben. Ook kritiek op het nieuwe vluchtelingenkamp Samos kan Mitsotakis niet waarderen. Hoewel artsen, mensenrechtenactivisten en vluchtelingen zelf het kamp omschrijven als een soort concentratiekamp , houdt de Griekse premier bij hoog en laag vol dat het om een veilige en schone faciliteit gaat. De gemoederen lopen hoog op wanneer Mitsotakis Beugel toebijt dat ze helemaal niet op Samos is geweest, iets wat Beugel tegenspreekt.
Als laatste mag ook Rutte nog reageren op de vraag wat volgens hem de sancties moeten zijn tegen Griekenland voor de pushbacks, maar ook tegen Nederland voor het toestaan ervan:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (54)

Paul Spijkers
Paul Spijkers11 nov. 2021 - 8:58

We weten dat nog Nederland nog Griekenland de stroom op het moment kan verwwerken. Er is dus een getal waarboven meer niet aanvardbaar is. We weten dat als ze eenmaal binnen zijn, ze dan niet meer weg gaan, ook al zijn ze niet vluchtelingen. Die moeten dus hun aanvragen daar doen, in de buurt, zoals normaal gebeurt. Anders is het een volksverhuizing. Niet bescherming geven aan vluchtelingen. We weten dat de afspraak was dat Turkije niet meer land zoekers zou exporteren. Doen ze dat wel dan is een incident hier en daar die dan ook de regels breekt maar die Turkije wel aan de regels houdt niet een verrassing.

Satya
Satya11 nov. 2021 - 6:55

Waarom bestaat er een Internationaal Strafhof? Oh nee, blanke mensen hoeven mensenrechten niet te respecteren. Rutte 99 to life.

2 Reacties
Eid
Eid11 nov. 2021 - 19:30

Zou moeten kunnen, mee eens. Maar laten we dan tegelijkertijd eens een echte discussie voeren over wie we wel, en hoeveel we, toelaten. En dan kunnen we helaas, Satya, niet wachten tot Afrika zelf rijk is.

Geert4
Geert412 nov. 2021 - 6:30

Het internationaal Strafhof (ICTY) zit vol met blanke mensen dus uw opmerking snijdt geen hout.

Ewout Pool
Ewout Pool10 nov. 2021 - 23:12

Hoewel het goede vragen zijn voel ik me toch wat ongemakkelijk bij mevrouw Beugel en dat zit hem in het volgende: Volgens mij zou een journalist enige distantie moeten betrachten ten opzichte van haar onderwerp. Ik krijg het gevoel dat mevrouw Beugel zich vereenzelvigd heeft met de vluchtelingen. En dan ben je volgens mij meer activist dan journalist. Als je dat niet doet loop je volgens mij het risico enige tunnelvisie te ontwikkelen.

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts10 nov. 2021 - 23:03

Mensen worden ingezet door criminele landen als Turkije om het vuur op te stoken binnen Europa, en dat lukt ze aardig. Ik vraag me af hoe men in Nederland zou denken als Engeland met opzet alles en iedereen op rubberbootjes de zee op zou sturen en er plots langs heel de kust kampen zouden ontstaan met ontheemde mensen. Nu is het heel ver van ons bed en dan is het een hele eenvoudige emotie, die van medelijden en willen helpen, en dan maar een zinloze actie als inzamelacties voor slaapzakken en oude tenten, geeft een goed gevoel, maar helpt niets tegen wat er werkelijk speelt, het spel van ondermijning door o.a. Turkije. En als puntje bij paaltje komt vraag ik me af of we niet in dezelfde discussie terechtkomen als met de windmolens, ja, het moet, mensen helpen, maar niet in "mijn achtertuin", zie die BN-ers die op TV van alles roepen en geen enkele die een vluchteling echt onderdak heeft aangeboden.

Greendutch
Greendutch10 nov. 2021 - 18:40

aan de houding van Rutte op de bovenste foto kun je al zien hoe moeilijk hij het heeft. zoals gewoonlijk als hij geconfronteerd wordt met linkse, openhartigheid, oprechte vragen.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -10 nov. 2021 - 17:17

de een noemt het pushback, de ander overtuigen dat de regels overtreden zijn. schreeuwen vanaf de zijlijn is gemakkelijk zonder dat er alternatieven worden voorgesteld.

11 Reacties
hgroen2
hgroen210 nov. 2021 - 19:04

Beugel biedt wel degelijk een alternatief door te wijzen op het feit dat vele nederlandse gemeentes bereid zijn vluchtelingen op te nemen. Maar het is EU beleid om de vluchtelingen vast te pinnen in de grenslanden waardoor bijv griekenland in de problemen zit. Dat is al vanaf het begin het issue. Wat dat betreft zijn we geen Europa. Als het om lusten gaat, staat elk land vooraan om de EU te promoten en de hand op te houden. Gaat het om lasten, dan is er niemand thuis. Wat dat betreft heeft de griekse premier tot op zekere hoogte gelijk. Een verwijt dat Rutte langs zich heen liet gaan. Want dat griekenland in de problemen zit met vluchtelingen is mede, in grote mate, te wijten aan landen als Nederland die al jaren op de rem trappen en de grenslanden aan hun lot overlaten. Ja ze kunnen wat geld krijgen, maar dat lost de problematiek niet op. En dat weet Rutte ook wel, maar die vreest zijn achterban bij versoepeling van beleid.

Rebel met mandaat
Rebel met mandaat10 nov. 2021 - 19:22

Als je vingers in je oren stopt, omdat de alternatieven je niet aanstaat. Of als je ze overschreeuwt... Maar het begint denk ik met een stuk minder oorlog voeren/bevorderen enbminder uitbuiten en meer solidariteit. Maar tja, je reflexen zijn lastig af te leren hè. Maar wacht naar, dit is nog maar het puntje van de smeltende ijsberg.

Duralex
Duralex10 nov. 2021 - 19:24

Nee joh, op de rechterflank. Liegen wordt hier aan de kaakgesteld. Glashard liegen tegen mij en tegen jou. En dat doe je niet af met 'wat is het alternatief'? Het alternatief is namelijk kinderlijk eenvoudig, er gewoon ronduit vooruit komen dat je pushbacks aan het organiseren bent omdat je geen beter alternatief weet. Weet ik ook niet, ben het dus waarschijnlijk met je eens maar niet over dit liegen, dat is totaal onacceptabel. Het alternatief voor pushbacks van mevrouw Breugel is vermoedelijk niet het mijne, maar ik ben het op deze actie zo hartgrondig met haar eens . Waar halen dat soort miezerige mannetjes die zichzelf politiek leider van een land mogen noemen het gore lef vandaan, om te doen alsof wij een stel imbecielen zijn die je gewoon sprookjes kunt wijsmaken. Pushbacks legaliseren is politiek onhaalbaar dus doen we het gewoon net zo hard wel, maar zonder te zeggen. Niet stiekum, nee gewoon liegen en dan boos worden als iemand zegt dat je liegt. Rot ff lekker op naar de efteling stelletje nikskunners aan de macht.

19682
1968210 nov. 2021 - 20:00

Hgroen: Een echte vluchteling wil gewoon naar een land waar hij veilig is,een immigrant wil naar een land van zijn keuze.

johannn2
johannn210 nov. 2021 - 20:30

Bal, Alternatieven? Je bedoeld oplossingen hoop ik. Want er is momenteel zelfs geen vórm van een oplossing. De problemen zijn maar al te bekend en de journaliste confronteerde de heren er nog eens mee. Zouden de 'alternatieven' niet in de eerste plaats van de regeringen moeten komen? Waren zij niet aangesteld om te regeren? .

Paul250371
Paul25037111 nov. 2021 - 10:27

De arrogantie van 1968 die meent voor de vluchteling te bepalen wat hij echt wil. En als iemand hierheen wil komen dan vindt hij het geen vluchteling maar immigrant. Misselijkmakend.

Rechtvznraap
Rechtvznraap11 nov. 2021 - 13:21

Volgens mij is de instroom >1000 per week. Noem je dat niets doen ?

zekernietjoops
zekernietjoops11 nov. 2021 - 14:52

Paul250371 11 november 2021 at 11:27 De reactie van “Groen” is in overeenstemming met de algemeen aanvaarde opvatting en definitie van “vluchteling”. Dat u (o.a.) die definitie ‘activistisch’ - en dus drammerig dwingend - anders wil, is symptomatisch voor een zeer ernstig en gevaarlijk verschijnsel dat steevast kenmerk is van een totalitaire denkwijze en vooral, van personen die daarvan zeer gecharmeerd zijn, zoals m.n. waarschuwend verwoord is in een overbekende roman: “1984”. Zulk naar eigen believen en voor eigen doelen dwingend herdefiniëren van woorden/begrippen en aldus reconstrueren van taal, heet daar “new speak”. Kan er eigenlijk wel sprake zijn van waarlijke menslievendheid, met zo’n karakterinstelling…? Uiterst twijfelachtig, want die gaat NOOIT samen met zulke systematische en dwingende drammerigheid. Voor zeer velen en hoogst waarschijnlijk de meerderheid, is een der grootste ergernissen en frustraties dat al vele jaren almaar doorgaande en zelfs opgevoerde immigratie OOK wordt bedreven onder het mom van ‘vluchtelingenbeleid’. En dat is ook een van de vele redenen dat m.n. (zeer) kleine landen daarom nooit hadden moeten opgaan in supranationale machtsverbanden als de EU: omdat die de meerderheid van de betroffen bevolkingen UITEINDELIJK alle wezenlijke(!) zeggenschap en vooral, soevereiniteit over eigen lot en identiteit ontnemen: Dat is/wordt almaar sneller en steeds duidelijker zichtbaar. Onophoudelijke immigratie opdringen aan de bevolking van een land dat al 10-tallen(!) jaren overbevolkt, propvol en sowieso, al heel lang een van de dichtst bevolkte landen ter wereld is, is verbijsterend en zeker niet menslievend: zeker en temeer in een land waar de machthebbers DESONDANKS vanaf medio 60-er jaren bepaalden dat tussen 4.000.000 en 4.500.000 migranten zich in NL konden vestigen.

zekernietjoops
zekernietjoops11 nov. 2021 - 14:55

Correctie: "Groen" moet "1968" zijn.

Eid
Eid11 nov. 2021 - 19:27

@hgroen Maar m'n beste groen, de vraag is niet of gemeentes mensen willen opnemen maar hoeveel. En als Rutte slim was geweest had ie mevr Beugel gevraagd hoeveel vluchtelingen en migranten zij dan naar Europa zou willen laten komen. Want het zijn niet normale toestanden op de Griekse eilanden, maar om nou te doen dat alles en iedereen binnenlaten de oplossing is. Klinkt wel deug, en makkelijk, dat wel.

Eid
Eid11 nov. 2021 - 19:34

@Paul Ipv telkens tegen iedereen uit te vallen, is het ook eens prettig om argumenten te horen. Maar misschien is dat een kenmerk van onverdraagzaamheid wat u anderen telkens verwijt. Hoefijzer, weet u wel.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9310 nov. 2021 - 15:45

Volgens mij zijn beide partijen hier onzin aan het spreken. Wat ik gezien heb lijkt er genoeg bewijs te zijn om te constateren dat er push backs hebben plaats gevonden / (soms) nog steeds plaats vinden. Die pushbacks zijn tegen de wet en overheden moeten net als haar burgers de wet naleven. Als Griekenland pushbacks wilt doen dan zullen ze de wetgeving moeten aanpassen om dit mogelijk te maken. Mitsotakis koos er voor om zelf in de aanval te gaan. De toon sloeg echt nergens op en hij sprak duidelijk niet de waarheid. Teflon Rutte liet het van zich afglijden wat hem altijd goed af gaat. Mevrouw Beugel sprak ook niet helemaal de waarheid. Dat verhaal van die gemeenten speelde zich af in oktober vorig jaar. We hebben nu opnieuw een asielcrisis, huisvestingscrisis en een crisis met wachtlijsten voor sociale (jeugd)diensten. Kan me niet voorstellen dat veel van deze gemeenten nog steeds happig zijn. Punt twee, deze alleenstaande kinderen bestaan helemaal niet dat is vorig jaar al aangetoond. Beugel klinkt meer als een activist dan als een journalist.

3 Reacties
johannn2
johannn210 nov. 2021 - 20:32

Rechtdoor, We hebben inderdaad een crisis. Die heet Rutte c.s. .

19682
1968211 nov. 2021 - 8:40

Het illegaal oversteken van een grens is ook tegen de wet,dus die twee wetten botsen nogal.

19682
1968211 nov. 2021 - 15:28

Paul: Denk je nu echt dat het de joodse bevolking in de 2 e wereldoorlog ook maar iets uitmaakte naar wat voor land zij konden vluchten. Nee,als zij maar veilig waren.En denk je dat wanneer zij dan veilig waren ,dat zij dan op vakantie gingen naar bijv Duitsland? Nee zeker weten niet .Jij hebt een andere definitie van een vluchteling als ik dat is wel duidelijk.

Joop den Uil
Joop den Uil10 nov. 2021 - 15:32

indirect taalgebruik is een eufemisme

Bouwman2
Bouwman210 nov. 2021 - 14:39

Mitsotakis is niet de enige die de directe toon net door de beugel vindt kunnen gaan. Ik vind dat ook, en we zijn hier best wel wat gewend aan mensen die hun gelijk hebben tot kunst bevechten Wat terugduwen betreft: dat moet je natuurlijk wél doen, want je kunt niet heel Afrika inkwartieren. Daarvoor is het hier te druk en te vol. Denk je wel eens aan de dochters van je werkster? Of de zonen van de boa?

3 Reacties
Norsemen
Norsemen10 nov. 2021 - 15:34

Ik heb hier liever vluchtelingen dan figuren met zo'n abjecte opvatting als de jouwe. Je reactie is nog gênanter dan die van Rutte.

JohnVKR
JohnVKR10 nov. 2021 - 16:30

@Bouwman Bij het type reactie dat jij geeft, denk ik altijd. Als Nederland onder water staat en jij moet vluchten, dan verdien jij het eigenlijk niet opgevangen te worden. De reden dat je uiteindelijk wel zal worden opgevangen, komt doordat de meerderheid van de wereldbevolking er heel wat fatsoenlijkere opvattingen op nahoudt dan jij hier tentoon spreidt.

Satya
Satya11 nov. 2021 - 6:15

"Wat terugduwen betreft: dat moet je natuurlijk wél doen, want je kunt niet heel Afrika inkwartieren." Wel het geld van Afrika. Daar hoor je de dominee natuurlijk nooit over. De suggestie wekken dat heel Afrika hier wil komen heeft al heel wat doden opgeleverd want het zaait onnodige paniek en is op niets gebasseerd. Te walgelijk deze reactie. Dit is het nieuw soort nazisme.

Norsemen
Norsemen10 nov. 2021 - 13:56

Dit laat goed zien waarom vrije pers zo belangrijk is. Beugel is een held! Rutte, en iedereen die op hem gestemd heeft, zou zich kapot moeten schamen.

6 Reacties
Bouwman2
Bouwman210 nov. 2021 - 15:07

Beugel is gastvrij. Net als in de Arabische wereld. gastvrijhied prijzenswaard is.. Maar wie gastvrij ontvangt wil ook wel eens wat hartelijks terug. Toen ik laatst van het pinapperaat gebruik maakte van de collectante zei ze: Hemel, dominee wat leuk dat ik u tref, ik dacht dat iederéén hier op de Canarische eilanden zat, Dat is ook zo, zei ik terug ze zitten allemaal op Daaro. En ik wapperde met mijn pasje. Dánk, zei ze. Ik zei: u vriendelik bedankt lieve dame. Ze lachte en zei: Je mag wel Jopie zeggen, hoor. Nou dat ging me te ver. Vriendelijk zijn vind ik op zichzelf méér dan voldoende.

LaBou
LaBou 10 nov. 2021 - 17:41

"Vriendelijk zijn vind ik op zichzelf méér dan voldoende." Dat geloven we meteen van bouwman.

Paul250371
Paul25037110 nov. 2021 - 21:56

En hij skimt collecte bussen

Wieowie
Wieowie11 nov. 2021 - 7:12

Van sommige is vriendelijkheid zelfs teveel gevraagd en ben je al blij dat ze volledige zinnen kunnen schrijven.

LaBou
LaBou 11 nov. 2021 - 17:10

Kouwe drukte heeft in ieder geval zelfkennis gezien zijn reactie.

Wieowie
Wieowie11 nov. 2021 - 20:35

Labou: ik schrijft juist volledige zinnen. Ik kan er van jou wel een paar citeren waar gewoon hele woorden ontbreken. Probeer het maar te tekenen. 1 hele foutloze zin gaat je inmiddels goed af. Top!

Eid
Eid10 nov. 2021 - 12:54

Een schande die pushbacks. Iedereen die de overtocht onderneemt moet toegelaten worden. Desnoods met een luchtbrug a la Wit Rusland. Dat is humanitair. Iedereen moet een kans krijgen ook in NL. Ingeborg heeft helemaal gelijk. Er is nog volop ruimte in NL, en bij mensen thuis, gelet alle BNers die het ook verwerpelijk vinden. Desnoods leveren we een deel van onze welvaart en sociale voorzieningen in.

14 Reacties
develhunt
develhunt10 nov. 2021 - 14:47

Volop ruimte in Nederland? We zijn het dichtstbevolkte land van Europa. Hoeveel vluchtelingen heeft u zelf al in uw huis opgenomen? Aan uw reactie gezien heeft u uw huis opengesteld, heel humaan van u.

Mr Ed
Mr Ed10 nov. 2021 - 15:05

Mensen in te grote huizen, bijvoorbeeld ouderen waarvan de kinderen niet meer thuis wonen, zullen vluchtelingen op moeten nemen. Er zijn zat ouderen met huizen waar een heel gezin opgevangen kan worden. Zodra er opvang geregeld is zullen deze ouderen dan uit huis geplaatst kunnen worden en naar een geschikte locatie worden overgebracht.

Bouwman2
Bouwman210 nov. 2021 - 15:11

Je zegt: desnoods leveren WE in. Is at een variatie op ZE hebben het weer gedaan? We en ze: een paar apart.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg10 nov. 2021 - 15:40

@ develhunt Ooit van sarcasme gehoord?

Hank Nozemans
Hank Nozemans10 nov. 2021 - 15:53

u werkt bij 'De Spelt' ?

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 nov. 2021 - 16:42

Een variatie van Eid op het thema: 'iedereen houdt zich aan de wet.' 'OK, niet iedereen houdt zich aan de wet, maar daar is dan een goede reden voor.' Maar omdat je dat natuurlijk niet kan zeggen ga je dan sarcastisch een beetj in het rond zitten gillen.

LaBou
LaBou 10 nov. 2021 - 17:43

Ik zou heel graag geloven dat eid hier meent wat hij zegt. Helaas kennen we hem inmiddels van een hele reeks andere reacties en weten we dat hij eerder het tegengestelde bedoeld. Het is dus een (volledig mislukte) poging tot satire.

Stheno
Stheno10 nov. 2021 - 20:03

Eid 1354u, Absoluut. En: "Desnoods leveren we een deel van onze welvaart en sociale voorzieningen in." Als deze site representatief zou zijn voor NL (quod non) dan is het heel simpel want dat hoeft niet: die welvaart en sociale voorzieningen blijven volledig in stand, want de kosten kunnen verhaald worden op: 'de rijken', 'de overheid kan gratis lenen', 'de anderen', 'die uitbuitende bedrijven', 'rijke aandeelhouders' (eigenlijk ABP en andere pensioenfondsen met NLse modaalverdieners). Het is de enige oplossing die ik hier kan ontwaren bij de steuners van de Beugelaars. En iedere kritiek hierop is uiteraard racistisch en xenofoob, maar dat was je ook al op voorhand duidelijk dus deze reactie is overbodig voor jou..

19682
1968210 nov. 2021 - 21:26

Eerste gedachte was, die heeft ze niet allemaal op een rijtje,gelukkig kwam ik er door laBou achter dat het Satire betreft.

Wieowie
Wieowie10 nov. 2021 - 21:39

Labou zou het heel graag geloven. Labou, jij neemt de voorstellen van eid natuurlijk over. Nobel van je. Ow wacht, je wil natuurlijk enkel graag dat anderen de voorgestelde actiepunten overnemen.

Paul250371
Paul25037110 nov. 2021 - 21:58

Eid heeft zijn terugduw en laat ze maar creperen, rot maar dood aan een hek liefde verruilt voor zijn heerlijke rechts sarcastisch gebral.

EricDonkaew
EricDonkaew11 nov. 2021 - 5:57

Eid deed een rvb'tje.

Satya
Satya11 nov. 2021 - 6:43

Het is jouw welvaart niet. Dat is het probleem. Hoeveel mensen moeten er sterven voor er eens aan oplossingen worden gedacht voor mensen. Het opstoken van mensen met allerlei onzin verhalen van figuren als Eid of Bouwman helpt niet om het punt van in oplossingen te denken eerder te bereiken. Er ontstaat een algehele paniek, er is geen tijd meer, oplossingen zijn echt nodig. Dit soort onzin als Eid produceert is al zo vaak weerlegt. Wetenschap wat heb je eraan? De holocaust staat op het punt overtroffen te worden.

LaBou
LaBou 11 nov. 2021 - 17:13

Wanneer kom je langs voor die hoognodige behandeling van je labou-complex, kouwe drukte? Dan kun je misschien een eigen mening vormen want daar is nu weinig van te merken.

Paul250371
Paul25037110 nov. 2021 - 12:22

Heel goed van Beugel. Voor het beleid maakt het geen moer uit maar de ratten te zien liegen en draaien is heel wat waard.

Tom Lucassen
Tom Lucassen10 nov. 2021 - 11:53

Waren er maar meer van dit soort journalisten, dan kwamen die leeghoofden er niet zo makkelijk mee weg. Laat Rutte lekker weer manager worden van een middelmatige AH of Delhaize.

Haz
Haz10 nov. 2021 - 11:32

Waar zijn ze 'in het nauw' dan? Ze geven de bekende antwoorden. Volgens mij vinden de twee heren daar niks moeilijks aan.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen10 nov. 2021 - 16:43

Niemand vindt liegen voor de camera fijn, want je weet nooit wanneer dat fragment wordt opgediend.