Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte en Asscher kraken complottheorieën DENK

  •  
17-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-06-17-om-16.55.04
Zowel premier Rutte als minister Asscher (Sociale Zaken) kraken in harde woorden de complottheorieën van DENK. De nieuwe politieke beweging noemde in een tweetal filmpjes de media onbetrouwbaar en in dienst ‘van de gevestigde orde’ en waarschuwde de kijkers: ‘ Trap er niet in ’.
‘De aanklacht tegen de journalistiek slaat natuurlijk nergens op,’ liet de premier vrijdagmiddag weten na afloop van de ministerraad. Ook zei hij dat Nederland na Finland het land is met de meeste persvrijheid.
Minister Asscher zei dat DENK, dat naar eigen zeggen strijdt tegen discriminatie, racisme en dubbele standaarden, zelf met twee maten meet en generaliseert:
"Als je zegt dat je wil verbinden en vindt dat mensen niet over één kam moeten worden geschoren, dan moet je dat zelf ook niet met de pers doen."
Asscher had ook kritiek op de manier waarop DENK de afgelopen dagen alleen via video en een schriftelijke verklaring heeft gecommuniceerd:
"We hebben een vrije pers waar journalisten heel goed in staat zijn om kritische vragen te stellen. Dat is ook goed en goed voor politici. Dat betekent dat je ook kritische vragen moet beantwoorden. Je moet er tegen kunnen dat er niet alleen maar wordt geapplaudisseerd, maar ook dat journalisten doorvragen."
Bron: NU.nl

Meer over:

denk, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.