Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Rutte: Burgerinspraak aan banden

  •  
26-10-2010
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
rutte_300_03.jpg
LIVE Debat over regeringsverklaring... Cohen: 'PVV trekt aan touwtjes'... Halsema, Pechtold: 'Kabinet vernietigt werk'... Roemer: 'Regering drijft mensen in armoede'... Rutte: Crisis- en herstelwet permanent... Innovatie: kerncentrales en supersnelwegen... Zorg/Onderwijs/Inburgering: zelf betalen
De kerverse minister-president Mark Rutte (VVD) legde vandaag in de Tweede Kamer zijn regeringsverklaring af. Het is de eerste confrontatie van de gedoogde premier met het parlement.
Door redactie Joop Aan het begin van zijn verklaring benadrukte Rutte nog dat de “bijzondere constructie van dit kabinet”, het door de PVV gedoogde minderheidskabinet van CDA en VVD, “ruimte laat voor samenwerking met alle fractie in de Kamer.” Maar als snel begon hij alle deuren naar die samenwerking dicht te gooien door maatregelen op te noemen waar met name de linkse oppositiepartijen het niet mee eens zullen zijn.
De innovatie van de energiemarkt wil Rutte vooral bewerkstelligen door te investeren in nieuwe kerncentrales. Rutte noemt de infrastructuur de “hardware van de samenleving”, deze infrastructuur zal in de toekomst steeds meer in handen zijn van private bedrijven die “supersnelwegen”mogen gaan aanleggen.
Deze wegen zullen er een stuk makkelijker kunnen komen als, zoals Rutte belooft, de Crisis- en Herstelwet permanent wordt. Deze wet beperkt de inspraak van burgers in sterke mate. Burgers zullen zich niet meer kunnen verzetten tegen zo’n supersnelweg in hun achtertuin.
Onderwijs is volgens Rutte “de software van onze samenleving”. Investeringen hierin zullen vooral uit de zakken van studenten komen. De studiefinanciering wordt een lening en wie langer wil studeren moet een hoger collegegeld betalen.
De kosten voor de zorg rijzen de pan uit en ook hier is Rutte’s oplossing dat de burger steeds meer zelf mag betalen. De premies en eigen bijdrages gaan omhoog en het recht op zorgtoeslag wordt drastisch ingeperkt. Intussen wordt het roken, toch een zware belasting op de zorg, in kleine cafés weer toegestaan.
Immigratie van kanslozen kan volgens Rutte grotendeels worden ingeperkt door strengere regels voor gezinshereniging. Een partner uit het buitenland moet in het vervolg niet alleen aan leeftijdseisen en inburgeringseisen, maar ook aan opleidingseisen voldoen. Wie erdoorheen komt moet hier zijn eigen inburgering betalen en wie zakt voor het examen kan zijn verblijfvergunning verliezen en dus uitgezet worden. Van uitzetten wordt ook extra werk gemaakt als het aan dit kabinet ligt.
Over de dubbele nationaliteiten rept Rutte met geen woord. Dit is interessant, omdat later in het debat over de regeringsveklaring de PVV zal eisen dat staatssecretaris Marlies Veldhuizen van Zanten-Hyllner (CDA) haar Zweedse nationaliteit opgeeft.
Op het gebied van economie belooft Rutte dat iedereen iets zal merken van de bezuinigingen. Ook de overheid zelf. Hele bestuurslagen zouden moeten verdwijnen en procedures voor besluitvorming zouden minder tijd in beslag moeten nemen. Er zijn al minder ministers dan in het vorige kabinet, maar volgens Rutte moeten er ook veel minder leden van de Eerste en Tweede Kamer zijn. Een maatregel die wederom een beperking betekent van de inspraak en invloed van burgers op het functioneren van de overheid.
Reacties SP-leider Emile Roemer zei dinsdag geschrokken te zijn van de regeringsverklaring van premier Mark Rutte.   Volgens Roemer was de verklaring “hard, kil en onpersoonlijk”. Dat meldt de Volkskrant. De geplande bezuinigingen pakken volgens Roemer slecht uit voor de lage inkomens. Hij vindt het bovendien onterecht dat hoge inkomens buiten schot blijven. Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 noemde de regeringsverklaring “zielloos”. “Het was een herhaling van de boodschappenlijst die hij al een tijdje opsomt.”
Ook GroenLinks-fractieleider Femke Halsema miste visie in de regeringsverklaring van Rutte. “Hij trad niet buiten de oevers van het regeerakkoord. Hij repte met geen woord over de toekomst die hij ziet voor dit land.” André Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie miste het woord “gezin”  de “kille” toespraak van Rutte. “Hij had het vooral over hervormingen. Hij zei: je moet snoeien om te groeien. Nou, als je het beperkt tot snoeien, dan gaan we er niet uitkomen”, aldus Rouvoet.
Debat “Wilders’ wil is wet”, dat zei Job Cohen in het debat over de regeringsverklaring van Rutte. De PvdA-leider vindt dat het Wilders is die in dit kabinet aan de touwtjes trekt. Ook constateert hij dat de tegenstellingen in de samenleving toenemen en dat “een giftig klimaat ontstaat waarin wij elkaar verketteren in plaats van toenadering zoeken”.
Verder vindt Cohen dat met de plannen van dit kabinet gewone mensen en de zwakkeren in de samenleving de rekening voor de financiële crisis betalen. De PvdA-voorman had forse kritiek op de kabinetsplannen voor zorg, arbeidsmarkt, woningmarkt, milieu en immigratie en integratie. Het kabinet voert volgens Cohen een “eigen-schuld-doctrine” door te bezuinigen op regelingen voor arbeidsongeschikten en chronische zieken.
Over integratie zei Cohen dat het een “historische fout” is om nu niet in inburgering te investeren. Dit kabinet kan dan ook “niet lichtvaardig” rekenen op steun van de PvdA, aldus Cohen. 
Ook GroenLinks en D66 hebben in het debat grote kritiek geuit op de plannen van het kabinet. Door zijn bezuinigingen “vernietigt” het kabinet werk. De WW en het ontslagrecht worden niet hervord en de AOW-hervorming gaat niet ver  genoeg.
SP-leider Roemer zei dat het kabinet mensen die het al niet breed hebben de armoede injaagt. Hij doelde hiermee met name op de bezuinigingen op sociale werkplaatsen voor mensen met een beperking en de andere plannen voor arbeidsongeschikten.
Pechtold noemde Rutte ‘het spiegelbeeld van Willem II’ de Nederlandse koning die in één nacht van conservatief veranderde in liberaal. “Rutte ging als liberaal naar bed en stond als conservatief weer op.”
De D66-leider vulde zijn betoog met vragen waarin hij tal van tegenstellingen in de gedoogcoalitie ontsnapte. Steeds wilde hij weten wie er nu eigenlijk regeert, wie precies de minderheid is en wie de meerderheid. 
Wilders herinnerde Pechtold aan diens belofte dat hij in het buitenland asiel zou aanvragen als de PVV-leider aan de macht kwam. Verder maakte Wilders een opgetogen indruk. Hij zei erg gelukkig te zijn met het kabinet en dat hij in zo’n korte tijd na de start van de PVV al deel uit maakt van een gedoogcoalitie.
Pechtold viel Wilders aan op zijn mistige positie. Hij kan de gedoogpartner van het kabinet niet ter verantwoording roepen terwijl de PVV wel invloed uitoefent op het beleid.
Halsema zette Wilders klem in het debat met de vraag of moslims volgens de PVV-leider te vertrouwen zijn. Volgens Wilders valt nooit zeker te weten of een moslim oprecht is. Pechtold viel Wilders vervolgens aan op die houding en vroeg zich af wat de premier Rutte daarvan vindt. Volgens Cohen bewezen die uitlatingen nogmaals dat de PVV tegen integratie is. Wilders had dat eerder ontkend.
De NOS schrijft:
Femke Halsema van GroenLinks wilde van de PVV-leider weten met welk deel van het regeerakkoord van VVD en CDA hij het niet eens is, maar daar wilde hij niet op reageren. “Dat zult u moeten afwachten.
NOS : Tot vijf uur is het debat rechtstreeks te volgen op Nederland 1, als het langer doorloopt is het verder te volgen op Politiek 24.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (218)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Getverdammer dat woord ''Zweren'' Ik haat dat woord gewoon, bah!

Bernie2
Bernie226 okt. 2010 - 8:02

"Snoeien om te groeien." Wordt dit het spraakmakende adagium waarmee PVC voor zolang het duurt aan de slag gaat? Het woordje "vrijheid" is ook al een paar keer gevallen, maar met de hete adem van marcheervereniging PVV in de nek maar erg weinig waard. Snoeien. Daat moet Wilders zich kamerbreed in kunnen vinden. Qua economie, maar vooral in het kader van de door hem gewenste etnische zuiveringen: snoeien op de islam.

altviolist
altviolist26 okt. 2010 - 8:02

Een opleidingstoets voor immigranten is een uitstekend idee. Mag die worden ingevoerd voor alle bewoners van Nederland?

JanB2
JanB226 okt. 2010 - 8:02

Het neo-liberale paradijs is aanstaande.

Archie2
Archie226 okt. 2010 - 8:02

Het is, los van de inhoud, al een verademing om naar deze man te luisteren. Geen gehakkel, gestotter en uh's. Ik heb 1 verspreking geteld (beschermingen ipv beschermen).

Bodde2
Bodde226 okt. 2010 - 8:02

"Snoeien om te groeien" . Pfrrrrrrtmwahahaha Zelden zo gelachen.

harry12345
harry1234526 okt. 2010 - 8:02

"Rutte: Einde aan burgerinspraak" Wat een stemmingmakerij zeg. Einde aan burgerinspraak betekent invoer van de dictatuur, afschaffing van stemrecht en meer van dit soort zaken. Wat Rutte bedoelt, zo lees je dan later in het stukje, is dat hij een einde wil maken aan van die zeikerds die jarenlang allerlei belangrijke projecten tegenhouden omdat weg, spoor, windmolen of andere gemeenschapszaken te dicht bij hun eigen tuintje liggen. In plaat van zo'n overspannen kop, had je ook kunnen schrijven: 'Rutte: Einde aan zeur egoisten'

Bouwman2
Bouwman226 okt. 2010 - 8:02

Een van papier voorgelezen verhaal met talloze vage, open einden. Wat te denken over de verhoging van de pensioenleeftijd niet in 2012 maar in 2020? En hoe wil dit kabinet dat illegaal verblijf strafbaar stelt die maatregel uitvoeren? Hoe valt meer eigen verantwoordelijkheid nemen samen met minder inspraak? Kortom, veel niet zo vrome wensen. terwijl geen woord aan de haalbaarheid is besteed. Voor Rutte is het elke dag de avond voor sinterklaas. Rutte heeft het wel over aanpak van de economische crisis maar geen enkel gevoel voor urgentie. Wel stoer doen over snoeien om te groeien, maar de zaken die werkelijk er toe doen op zijn beloop laten. Dus geen aanpak van de WW, het ontslagrecht of de hypotheekrente om maar eens wat te noemen. Het beeld dat deze regering over mensen heeft is zo plat als een dubbeltje. Mensen worden uitsluitend afgerekend op hun nut en de mate van aanpassing. Dat is geen liberaal verhaal, maar een ouderwets, kil, conservatief wensenlijstje. Dit kabinet heeft een januskop, heeft een akkoord gesloten met ultra rechts en lonkt ook naar de andere kant. Maar beide gezichten hebben gemeen dat ze sociaal volkomen wezenloos zijn.

frankie48
frankie4826 okt. 2010 - 8:02

Bij grote evenmenten, zullen politie en onze krijgsmacht vaker gaan samenwerken? Bij voetbalwedstrijden, concerten, houseparty's, etc.., of bedoelde hij misschien als het malieveld volloopt met demonstranten, dan zal je de apache daarboven gaan zien rondcirkelen en zullen tanks ons kazernes gaan uitrijden? Is dit een voorzetje om uiteindelijk stadscommando's in onze wijken te laten gaan optreden, zullen ze het boerkaverbod laten gaan handhaven door mensen die een rood/groen/zwart baret op hun hoofd dragen. Of bedoelden onze Premier M.Rutte, bij onze grote elite evenmenten zoals bij de KLM Dutch Open en het Nederlands Vastgoed Golf Toernooi, en de Polo toernooien Wassenaar, Vreeland, Putten en Houten etc.. zullen we gaan zorgen dat de Rijke en Beroemde stinkerds ongestoord door de inzet van onze krijgsmacht hun pleziertje kunnen blijven uitoefenen? Wie gaat er nu werkelijk beschermd worden door onze krijgsmacht, nou Henk en Ingrid je mag ondertussen in naam bekend zijn geworden, maar onze krijgsmacht zal niet worden ingezet om u belangen veilig te stellen hoor!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Niets en nada zei Rutte over hoe hij de voedselbanken die aan het groeien zijn gaat te leef of denkt Rutte dat hij de premier van het land zonder voedselbanken?! Nederlanders met veel geld zoals Rutte schamen zich om het hard te zeggen in het buitenland, maaaar iedereen wist dat Nederland een voedselbanken land is geworden en wordt alleen maar erger.

Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

Dat gaat nog een debat opleveren met met een hoog voorspelbaarheidsgehalte. Snoeien om te groeien? Dit kabinet is het land winterklaar aan het maken!

peterh2
peterh226 okt. 2010 - 8:02

Niet echt iets nieuws gehoord, gewoon een opsomming van wat al bekend was. Op zich niet slecht gepresenteerd, duidelijk beter als debater dan Jan-Peter ooit geweest is. Reacties van de oppositie ook voorspelbaar, het vuurwerk zal vanmiddag hopelijk komen. Ben benieuwd wat voor financieel onderbouwde alternatieven de oppositie zo mee komt. Rutte heeft de opening geboden, er is de komende vier jaar meer dan ooit iets te halen voor de andere partijen. Ben benieuwd of men dit ook zo inziet, of dat het toch het voorspelbare ' wij zijn tegen' gaat worden...

Bernie2
Bernie226 okt. 2010 - 8:02

Cohen rekent hard af met rechtse natte droom van Rutte door niet op voorhand steun te zullen verlenen aan eventuele scheuringen binnen de wankele PVC-coalitie. Verder fileert Cohen feilloos het kille snoeien in sociaal/maatschappelijke maatregelen. Qua zorg, qua inkomen, qua samenhang. Chapeau.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Cohen is een leuke mens.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

De heer Cohen heeft het kabimet Rutte gekraakt met feiten, namens de democratie. Ik wist al dat Cohen ging slaan! Cohen wil een premier van ALLE Nederlanders , inclusief Nederlandse moslims. Lage leve de heer Cohen.

peterh2
peterh226 okt. 2010 - 8:02

En welke concrete plannen heeft Cohen net gepresenteerd? Nee, helaas ook erg voorspelbaar allemaal. Nooit gedacht dat ik als d66 stemmer zou gaan zeggen daar ik nu mijn hoop op Roemer gevestigd heb qua links alternatief. In iedere geval is hij geloofwaardiger en authentieker.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Wilders vroeg de heer Cohen: geef mij het bewijs dat ik de moslim liever wil kwijt. Hier een paar voorbeelden, ik heb nog meer racistische uitspraken van Wilders voor u als u het graag wil. "Waarom durven wij niet te zeggen dat moslims zich aan ons moeten aanpassen, omdat onze normen en waarden nu eenmaal van een hoger, beter, prettiger en humaner beschavingsniveau zijn? Niks integratie, assimilatie! En laat daarna de hoofddoekjes maar wapperen op het Malieveld. Ik lust ze rauw." Geert Wilders, HP/De Tijd, 6 februari 2004 "Iedere niet-westerse allochtoon moet een assimilatiecontract tekenen. Daarin staat precies wat je wel en niet mag doen. Als je daar niet aan voldoet, moet je het land verlaten." Geert Wilders, Volkskrant, 7 oktober 2006

Bodde2
Bodde226 okt. 2010 - 8:02

Wat is die Blok een arrogante kwal zeg.

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Zoals terecht opgemerkt door Femke Halsema, Stef Blok is één grote Jij-bak

Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

Die Blok is echt geniaal: ik beloof gouden bergen en niet zeuren dat dat niet realistisch is, want u wilt de rekening niet betalen!

UitDeDroom
UitDeDroom26 okt. 2010 - 8:02

Mooi weer die kop van Joop bij Rutte die lid is van een partij die invoering van de gekozen burgemeester in haar verkiezingsprogramma heeft staan, terwijl Groen Links juist niet meer voor invoering van het referendum is ...

matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Klopt het dat migranten met een uitkering teruggestuurd gaan worden naar het land van herkomst?

TheoJ2
TheoJ226 okt. 2010 - 8:02

Er mag geen twijfel bestaan over wie de baas is op straat. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik hoop dat het kabinet dit waarmaakt.

kingfishererik
kingfishererik26 okt. 2010 - 8:02

Heel goed, achternaamgenoot (maar geen familie). Ik vond hem ook een stuk sterker dan in de debatten voor de verkiezingen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Ja hoor, de heer Roemer zaag u maar die Kabinet Rutte-Wilders door twee, met wijsheid, democratie en verstand. Zagen zagen zaaaaaaaaagen.

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Het is maar goed dat de SP er nog is om ons er nog maar eens op te wijzen dat we in dit land met 16 miljoen mensen wonen in plaats van met 16 miljoen economische eenheden. Het is maar goed dat de SP ons ziet als mensen en niet als een middel om Euro's te genereren.

objectivist
objectivist26 okt. 2010 - 8:02

o o wat een boosheid hier... En maar fixeren op Wilders. Iets anders is er niet meer. Wat een verloren energie. Maar ze zwelgen erin. We kunnen inmiddels wel rustig vaststellen dat polarisatie van twee kanten komt.

karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

Halsema vergeet iets en laat een kans aan zich voorbij gaan. Het gaat over de terechte vraag of het CDA ook met een partij in zee zou gaan die het christendom zo behandeld als de PVV de islam. Haersma geeft geen antwoord en komt met een procedureel antwoord. Maar als ik nu een gelovige CDA'er was dan zou ik nu vanuit mijn stoel opspringen en roepen: waarom zegt hij geen 'nee dat zou ik nooit doen'? Haersma laat in het midden of hij dat wel of niet zou doen. Hij zegt dus ook geen 'nee'. Daarmee laat hij de gelovige CDA'er wel in de kou staan die wil dat hij zijn godsdienst verdedigd.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Ja hoor, meneer van het CDA, Nederland kent 1,5 analfabete Hollanders, terwijl u graag wil dat alle allochtonen goed Nederlanders kunnen lezen en schrijven? Waarom laat het CDA deze Hollanders in de steek?

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

CDA en VVD willen migranten beter laten integeren en hebben daarom een strenger migratiebeleid voor ogen. De PVV wil dat migranten oprotten en heeft daarom een strenger migratiebeleid voor ogen. Verschillende motieven die ten grondslag liggen aan een aantal maatregelen. Voor Blok is dat geen probleem. m.a.w. : Ik wil dat de wapenwet wordt aangepast. Ik wil namelijk een wapen kopen om iemand te vermoorden. Dhr. Blok wil ook dat de wapenwet wordt aangepast maar meer vanuit de gedachte dat mensen zich dan tegen inbrekers kunnen verweren. Dhr. Blok kent mijn motief maar vindt dat dus geen probleem. Wat een enge , kille, haatdragende man. .

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

De normen en waarden van het CDA en Balkenende schijnen nu het schofferen en discrimineren van de moslims. Of hebben de CDA-ers Balkenende verkeerd begrijpen betreft normen en waarden. Wat gare gore wereld hier!

mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

zelfgenoegzaam als een zonnekoning(zegt Pechtold over Wilders)....zijn internationale groei.zijn groei in de peilingen,zijn eigen borstklopperij....het is hemeltergend zoals je hem nu hoort spreken Deze man heeft totaal geen enkele terughoudenheid meer. Deze man...ik zeg het nog maar een keer....is een heel groot gevaar voor ons land!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Wilders begon over Duitsland, ja hoor! En als het om zijn rechtzaak wil hij geen voorbeeld van Belgie nemen, het voorbeeld hoe je een politicus mag bestraffen als hij misdraagd. Nee, Duitsland is zijn voorbeeld, maar waarom Belgie niet?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Het kabinet van '' Daar ga ik niet op in''. Vandaag gaat het om presenteren van het beleid van het CDA-VVD én PVV, want het enige probleem is dat Wilders geen ministers kan VINDEN die onder hem willen aan de slag.! Ik hoorde VVD praten, ik hoorde CDA praten en hoor nu wilders. Deze hebben één instructie, één huisregl als een vraag wordt gesteld over hun beleid, het antwoord moet "''Daar ga ik niet op in''. Bij de voorzitters van de VVD ( meer dan 6), bij het CDA (meer dan 10 keer), bij Wilders : tot nu toe 12 keer" ik ga niet op in'' Let maar goed op.

matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Job Cohen veegde met Geert Wilders behoorlijk de vloer aan vanavond. dat zal 'm leren denk ik...

Laite43
Laite4326 okt. 2010 - 8:02

Je kon erop wachten dat Wilders in zijn overwinningsroes het Koningshuis op de korrel zou nemen, ik vrees dat dit een kapitale vergissing is. Het is heel wel denkbaar dat met een directe aanval op de positie van de Vorstin zijn sponsor in de verre ineens moet afhaken….. Er zijn bijna geen mensen te vinden die zoveel internationale invloed hebben als Beatrix.

JasserMerlot
JasserMerlot26 okt. 2010 - 8:02

Mijn God wat is Cohen zwak, dit komt niet goed op deze manier. Job hou de eer aan jezelf, je zit totaal op de verkeerde plek en als dit zo 4 jaar door moet gaan vrees ik het ergste voor de PVDA. Vergelijk het eens met Pechtold en Halsema, te triest..

Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

Goede analyse van het debat in de Volkskrant: Rutte en bitse Blok hebben de kloof alleen maar vergroot, wat alles behalve een handreikingen aan de oppositie is. Ook opvallend: Emile Roemer werd tijdens een twintig minuten durend betoog niet eenmaal geïnterrumpeerd en werd daardoor gedegradeerd tot een bijrol. Niemand vond het ook maar de moeite om op hem te reageren. Die wordt dus zeker niet de oppositieleider maar blijft kantlijnschreeuwer.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Het wel is angstig om te zien én te lezen hoeveel kippen zonder deze grootste onbeschoft nog steeds achterna hobbelen en in alle leuke praatjes geloven die hij keer op keer uitkraamt zonder ook maar iets zinnigs te zeggen. Jammer, dit gaat Nederland nog heel veel geld kosten. Wilders is niet links, hij is niet rechts maar hij is volslagen gek een uit de hand gelopen facist. Waarom? Wilders behandeld mij apart als Nederlandese burger, terwijl hij ook een niet Westese Nederlander is. Een indo-Nederlander.

Mephisto4
Mephisto426 okt. 2010 - 8:02

=== De innovatie van de energiemarkt wil Rutte vooral bewerkstelligen door te investeren in nieuwe kerncentrales. Rutte noemt de infrastructuur de "hardware van de samenleving", deze infrastructuur zal in de toekomst steeds meer in handen zijn van private bedrijven die "supersnelwegen"mogen gaan aanleggen. === JOEPIE! Borstkanker x2 en nog meer kabels in huis. En die snelwegen zijn geen 'hardware', dat is de bekabeling. Tegenwoordig surft een beetje weldenkend mens WiFi... Rutte loopt dus hopeloos achter, over de kap van de gewone burger heen. Want eens gevorderde grond zal niet worden teruggegeven, uiteraard.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 okt. 2010 - 8:02

Ik begrijp u volledig maar ben er beslist niet zeker van. Het programma van de PVV heeft zowel rechtse als linkse speerpunten en zijn daardoor een tamelijk moderne praktische partij. Die vanuit het klassiek links en rechts denken behoorlijk onkwetsbaar is. Denk dat het labelen van de PVV bruin of erger nog neo fascist weinig zin heeft. We moeten de PVV net als elke andere partij afrekenen op zijn programma en dat heeft meer dan enkel een hoofddoeken paragraaf. Geld b.v ook voor D66 die ooit als speerpunt de gekozen burgermeester heeft gehad, daar is niet veel meer van over. De angst ten opzichte van de PVV heeft meer te maken met een ontkenning van verkeerde beleidsfouten in het verleden. Als de PVDA zich eerder en duidelijker had uitgesproken over hun paragraaf over de multiculturele samenleving waren ze niet in een verdomhoekje geraakt. Je ziet het aan de SP die een veel verstandiger en meer afstandelijk standpunt heeft ingenomen. Zit met een biertje te veel op, maar blijf erbij dat we gezamenlijk er uit moeten komen, en dit gehakketak niet bijdraagt tot een oplossing. Dus laten we alles op zijn meritus beschouwen en wat voorzichtiger zijn met het labelen van politieke clubjes. Nederland is te klein voor een links rechts oorlog. HIK

roher
roher26 okt. 2010 - 8:02

...burgers moeten wel hun afkeuring kunnen uiten, want als dat niet meer kan dan is er geen rem op willekeur. Bovendien kan een regering er nog iets van leren.

PeerJawel
PeerJawel26 okt. 2010 - 8:02

Charlie Chaplin in één van zijn zeer weinige speeches uit de film the great dictator. De associaties met de figuur, het beeld en de woorden zijn in opperste tegenspraak en daarom zo schokkend. Uit 1940 maar nog steeds actueel. Luister goed naar z'n tekst. http://www.youtube.com/watch?v=pR98TQVnCQc

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Even Van der Staaij van de SGP gezien. Die man gaat het debat open en constructief aan. De goede houding.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort26 okt. 2010 - 8:02

Ja Peet: De SGP staat bekend om zijn open houding en constructieve opstelling. *proest*

omaoeverloos
omaoeverloos26 okt. 2010 - 8:02

Hij slaat op de foto rechtsaf, voor de kijkers links ...

2 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort26 okt. 2010 - 8:02

Die dekselse Rutte maakt alles krom! ;-)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Neem jij nog een bak, politiek is ver te zoeken bij je, volgens mijn neus.

JoopSchouten
JoopSchouten26 okt. 2010 - 8:02

Werk loont? Talent benut? Overheid een schild voor de zwakkeren? Ha, ha, ha, ha, ha.... Wat een leugenaar en krom- en mooiprater. Ik schaam me dood voor deze man.

1 Reactie
Opinius
Opinius26 okt. 2010 - 8:02

overheid een schild voor de zwakkeren? een schild voor wat? daarom lazert hij de helft eruit zeker. omg welke afgestudeerde retoricus schreef deze verklaring?

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Tja, hij begon al met te zeggen "Nederland heeft alles in huis om toonaangevend te zijn in Europa en de wereld". Men neemt het mij vast niet kwalijk dat ik toen in een schaterende lachtbui schoot.

3 Reacties
Bernie2
Bernie226 okt. 2010 - 8:02

Hij viel mij ook op To en natuurlijk vroeg ik me meteen qua internationaal verband af wélke bilaterale toon Rutte wenst aan te geven, de hoge C van clearance wellicht? Over de grenzen is genoegzaam bekend dat CDA noch VVD aan de regeringstouwen zullen trekken, maar vooral de extremistische marionettenspeler Wilders. En die ligt niet overal even lekker...

objectivist
objectivist26 okt. 2010 - 8:02

Toen Wouter Bos zei: 'dit land kan zoveel beter' was het geweldig toch? Maar uit de mond van Rutte opeens niet meer?

JanB2
JanB226 okt. 2010 - 8:02

De man had komiek moeten worden. Op R&D gebied is Nederland bijvoorbeeld al lang niet meer toonaangevend en door het beleid van Rutte1 zal dat wellicht onomkeerbaar worden.

mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Erg onrustge toon,zeer stressig tegen het piepende aan. Niet iemand die rust uitstraalt maar onrust door zijn toon. Ik vind dat niet prettig om aan te horen. Er moet een MP staan die kalmte is en rust uitstraalt

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

De arbeidsmark zit nu opslot, zei mijn heer Cohen. Mooie woorden, leuke mensen, bestuurder met gezag en gelukkig mens, zie ik in hem. De heer Cohen heeft zin om sociale klappen te gaan verkopen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Klare taal, helder en met kracht. Bravo premier!

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Klare taal, helder en met kracht. ========== U probeert te labellen

JoopSchouten
JoopSchouten26 okt. 2010 - 8:02

Klopt. Duidelijker kan niet. Dit geeft handvatten.

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

Wat gek, Ik dacht bij innovatie in de engergiesector altijd aan wind- en zonne energie maar ik heb er al die tijd naast gezeten. Het ging om kernenergie. U weet wel, die onuitputtelijk bron van energie die nauwelijks gevaarlijk afval oplevert. Onze kinderen en kleinkinderen zullen maar wat blij zijn met dit energiebeleid...

5 Reacties
Irmaatje
Irmaatje26 okt. 2010 - 8:02

Het enige dat duurzaam is aan kernenergie is het afval. Wat een toespraak. Ach nou ja, Rutte staat op de positie waar hij al jarenlang natte dromen over had. Alleen jammer dat de armste mensen zoveel moeten inleveren. Er zullen grote problemen komen voor veel mensen. Dat ze de Crisis- en Herstelwet definitief make is ronduit een schande. Burgers moeten vooral hun kop houden! Ik hoop dat de Eerste Kamer dat als eerste zal afkeuren.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Het afval word in Afrika gedumpt! maak geen zorgen.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat26 okt. 2010 - 8:02

"U weet wel, die onuitputtelijk bron van energie die nauwelijks gevaarlijk afval oplevert." === Een kabinet dat nog millenia lang uitstraling zal hebben!

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat26 okt. 2010 - 8:02

Het kabinet neemt te veel hooi op de vork. Te veel voornemens en ambities. Neem bijv. de hele bestuurlijke herstructureringen. Daar zit al genoeg werk aan vast voor een hele kabinetsperiode. En dat is slechts een klein deel van de totale voorgenomen hervormingen.

omaoeverloos
omaoeverloos26 okt. 2010 - 8:02

Och, mensen houden van lekker griezelen, daarom zijn die berichten over rampspoed ook zo populair. In vroeger tijden werd er gegriezeld over de gevolgen van de boekdrukkunst, de stoomtrein of de elektriciteit. Tegenwoordig griezelen we over de effecten van atoomenergie.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Windenergie stamt uit de middeleeuwen. Zonne-energie wordt al eeuwen in landen met veel zon toegepast. Hoezo innovatie?

3 Reacties
JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

Ja jan, En de eerste batterij is 2200 jaar geleden uitgevonden. Wat is je punt?

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

Een akker in het zonnetje is voor jouw natuurlijk zonne energie En een zonnewijzer: ook zonne energie Bedankt Jan voor je waardevolle bijdrage. We hebben denk ik, allemaal wat geleerd vandaag.

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

De windmolen is overigens een moslim uitvinding. Een onvervalst stukje islamitisch-nederlandse cultuur..

Opinius
Opinius26 okt. 2010 - 8:02

Wat spreekt de man Rutte nerveus en gejaagd,ook zijn lichaamstaal langs het neurotsiche af. Hij lijkt door de formatieproblemen tegen de verschijnselen van een burn out aan te zitten. zou zomaar kunnen

1 Reactie
maccus
maccus26 okt. 2010 - 8:02

Ik vind Rutte nogal ADHD-achtig overkomen. Cohen is volgens mij meer een ADD-er. ADD-ers zijn over het algemeen intelligenter dan ADHD-ers. Wilders doet me meer aan een autist denken. Wel een mooie afspiegeling van de samenleving zo.

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Strafdienstplicht voor probleemjongeren ? Ha fijn, concentratiekampen.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

En voor probleemvolwassenen zoals extreemrechts figuren, waar Wilders hoort, de onderwereld, fraudeurs, kinderporno, cocaine en XTC handelaar en vrouwenhandel. Wat gaat doen tegen de bedreigers van de Koning elk jaar?!!

Milieunet
Milieunet26 okt. 2010 - 8:02

Lijkt mij duidelijk: het begin van het einde van het Kabinet Rutte-Verhagen. Heeft Joop al een poll met de verwachte datum dat dit kabinet zal vallen?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Vandaag, dat gevoel heb ik. Rutte zei niets tegen dubbele nationaliteit in zijn verklaring. Hij heeft dat expres overslaan en daardoor stond hij te trillen net zoals een oude brommer van een pizzakoerier die start pas als je een duwtje geeft. Cohen lust hem vandaag rouw, hij zal wraak nemen voor zijn collega's Aboutaleb en Albyrak. terecht dat dit kabinet gaat vandaag vallen.

doeidoei
doeidoei26 okt. 2010 - 8:02

Recht beleid, prima. Eindelijk een frisse wind in Nederland.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

U doelt op het recht praten van datgene wat zo krom als een hoepel is ?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Rechts beleid, extreemrechts inhoud.

objectivist
objectivist26 okt. 2010 - 8:02

Goed verhaal hoor. Nederland gaat weer aan het werk. Dit klinkt prima.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

De meeste mensen hebben gewoon doorgewerkt hoor , tijdens de formatie..

maccus
maccus26 okt. 2010 - 8:02

Ik zou niet weten hoe Rutte mij aan het werk gaat krijgen. Ik hoor niets over het aan de bak helpen van 45 plussers.

walter2
walter226 okt. 2010 - 8:02

Laten we hopen dat de oppositie op geen enkele wijze gaat meewerken aan het uitvoeren van een asociaal en repressief regeringsbeleid, dat bezuinigt op kosten van de zwakkeren en maatregelen neemt zodat de rijken er nog wat bij krijgen. En dat alleen maar mogelijk is door de steun van een extreemrechtse ondemocratische eenmansstichting, voor wie alleen de strijd tegen de Islam belangrijk is.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Ruttes menu. Voorgerecht: gerookte immigranten met kernafval saus. Hoofdgerecht: gebraden sociale voorzingen met armoede saus, met wilde groenten en gepofte aardappels op een Indoenesische actieve vulkaan. Het nagerecht: Asiel-puding met stukjes Wilders schoenen en wegwezen sambalsaus. Huiswijn: De Rode kater uit Jeruzalem.

clara51
clara5126 okt. 2010 - 8:02

["De kerverse minister-president Mark Rutte"] Misschien kan de redactie de tekst even redigeren? Ik las even 'perverse'.

2 Reacties
Opinius
Opinius26 okt. 2010 - 8:02

lol

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

Dat heeft U goed gelezen hoor..

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Dit ziet er voortreffelijk uit, vooral de door de protestclubs veroorzaakte stroperigheid wordt met de crisis en herstelwet knap opgelost. Er komt duidelijk meer wegen om de stroperigheid op onze snelwegen op te lossen. Er komt een duidelijker energie beleid, kernenergie is weer compleet in beeld. Waardoor alle milieueisen probleemloos worden gehaald. Ook de afhankelijkheid aan oliesheiks wordt verminderd. Het emigratiegebeuren wordt aan banden gelegd en gesanctioneerd, dat is ook een goede zaak. Het voorkomt toestromen van "kanslozen", die in dit land nooit een toekomst kunnen opbouwen. Het weghalen van complete overbodige bestuurslagen zal Nederland in bestuurlijke zin weer haar oude slagvaardigheid geven. De VOC mentaliteit kan nu beter in de praktijk worden gebracht. Al met al een zeer goed en doortimmert verhaal, in belang van ons land. Dat de oppositie ook volop de kans krijgt om mee te doen is ook een belangrijk item. Meer democratrie , zonder te vervallen in stroperigheid, meer daadkracht. Waarlijk waar ook de partijen in het linkse smaldeel hun voordeel mee kunnen doen. Mooie aanzet voor de nieuwe politiek, met een schitterende gedoogsteun van de PVV. Nederland kan geregeerd worden. Schijnbaar heeft de kiezer altijd gelijk, zie dit schitterend kabinet.

2 Reacties
maccus
maccus26 okt. 2010 - 8:02

Bent u van de propaganda afdeling ofzo?

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra26 okt. 2010 - 8:02

== Er komt een duidelijker energie beleid, kernenergie is weer compleet in beeld. == Bel Hennie van der Most maar vast, dan kan hij gaan plannen wat hij met die gebouwen gaat doen als ze er eenmaal staan. Gebouwd voor miljarden, verkocht voor een euro, net als Kalkar...

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Snoeien om te groeien ? Praktisch betekent dit dus dat er gesnoeid wordt bij het arme deel van de bevolking om het rijke gedeelte nog rijker te maken. Het moet tenslotte ergens vandaan komen.

1 Reactie
matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Nee, u luistert selectief! De productieven zullen minder te leiden hebben als de niet-productieven. U doet voorkomen alsof geld gewoon komt aanwaaien...

Hanvander Horst
Hanvander Horst26 okt. 2010 - 8:02

Rutte spreekt en Doe Maar maakt er de muziek bij. http://www.youtube.com/watch?v=e3z3aP_BpeI

3 Reacties
matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Zoals Rutte nadrukkelijk zei: Geluk komt niet uit Den Haag..!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Klopt, dat is alles.

frankie48
frankie4826 okt. 2010 - 8:02

Beste Han, Vandaag gaan we verder, dus tijd voor een ander liedje? Wat dacht u van Send in the Clowns van Frank Sinatra. http://www.youtube.com/watch?v=QGl40QEBO1g&feature=related

roonie
roonie26 okt. 2010 - 8:02

Uitstekend verwoordt - bromberen -, op di 26 oktober 2010 12:11 Het ziet er naar uit dat de harde werkers eindelijk eens waar voor hun noeste arbeid gaan zien. Vooral de oudere Hollanders die na het einde van WO2 hard aan de slag zijn gegaan, hebben met lede ogen hun Holland zien verpauperen. Alle voorzieningen die met bloed zweet en tranen waren opgebouwd, werden snel opgesoupeerd door vooral de zich noemende sociale partijen met hun ongebreideld niet gedekte uitgaven. Dit kabinet straalt het vertrouwen uit, iets wat de laatste tijd versloft is. Het gaat niet om dubbele paspoorten, iets wat wel weer ter sprake zal komen als Wilders een grotere meerderheid krijgt, belangrijkere zaken zullen voorrang verkrijgen. Nu is het zaak om alles weer financieel op de rail te zetten waar uiteindelijk ieder zijn voordeel zal vinden.

2 Reacties
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra26 okt. 2010 - 8:02

== Alle voorzieningen die met bloed zweet en tranen waren opgebouwd, werden snel opgesoupeerd door vooral de zich noemende sociale partijen met hun ongebreideld niet gedekte uitgaven. == Correctie: vooral opgesoupeerd door CDA en VVD, met name in de kabinetten van Agt, Lubbers en Balkenende. En juist díe twee partijen zitten er nu weer. Waarom denk je dat ze deze keer níet kapitalen gaan verbrassen?

Piranesi2
Piranesi226 okt. 2010 - 8:02

als Wilders een grotere meerderheid krijgt - - - - En welke meerderheid heeft Wilders nu?

karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

{ Een partner uit het buitenland moet in het vervolg niet alleen aan leeftijdseisen en inburgeringseisen, maar ook aan opleidingseisen voldoen.} Dit gaat dus, als PVC niet gaat discrimineren op religie, voor 2 derde autochtonen aan. Maar één derde van de gezinsherenigers is allochtoon. De man die zijn vrouw uit Thailand of Rusland haalt bijvoorbeeld. PVC legt steeds meer nadruk aan de dag voor alleenheerschappij. Steeds meer inspraak weg!

1 Reactie
omaoeverloos
omaoeverloos26 okt. 2010 - 8:02

"De man die zijn vrouw uit Thailand of Rusland haalt bijvoorbeeld. " Onzin, prostitutie is ook in Nederland mogelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

De flink stijgende zorgkosten zijn een gevolg van decennia lang wegkijken. Als premies (met name ziekenfonds) vanaf 1960 stukje bij beetje waren verhoogd, konden we de kosten nu dragen. Babyboom + betere medische zorg + betere leefomstandigheden = heel veel oudere Nederlanders. Ook toen was dit al bekend. Nu dienen we de kosten in enkele jaren op te hoesten, daar zit de onvermijdbare pijn.

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra26 okt. 2010 - 8:02

== De flink stijgende zorgkosten zijn een gevolg van decennia lang wegkijken. Als premies (met name ziekenfonds) vanaf 1960 stukje bij beetje waren verhoogd, konden we de kosten nu dragen. == Ziekenfonds bestaat niet meer. Dat wás een goed werkend stelsel, maar is door VVD-er Hoogervorst vervangen door nieuw zorgstelsel waar niet alleen de patienten veel meer premie voor moeten betalen, maar wat ook nog eens miljarden kost aan administratie en controle, voor minder zorg, zodat we per saldo veel minder zorg overhouden voor veel meer geld. Bedankt, VVD.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Het gaat de goeie kant op,en daarvoor stemden velen Wilders.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Praatjes vullen geen gaatjes.

eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Er is nog niet eens concreet beleid, hoe kan het nu al de goede kant op gaan? Ik zou graag wat argumentatie zien.

grolschje2
grolschje226 okt. 2010 - 8:02

Kan Cohen de vragen van Stef Blok en Wilders met een nog grotere bocht ontwijken? Niet op in gaan Job, gewoon je eigen ingestudeerde riedeltje blijven oprakelen.

1 Reactie
eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Wilders gebruikt weer leuke drogredenen, echt hele goede. Niemand kan daar iets zinnigs op zeggen. En nu de persoonlijke belediging en het verdraaien van woorden. Zo kennen we hem weer.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Cohen, kom op. De WAJONG vult zich met een half miljoen jonge mensen die, al voor ze ooit een carrière kunnen starten, direct worden afgeschreven. http://www.nu.nl/economie/1481580/straks-half-miljoen-wajonguitkeringen.html We moeten nu ingrijpen om dit te voorkomen.

2 Reacties
eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Het is dan ook juist belangrijk om deze mensen aan het werk te krijgen. Door hun uitkering te verlagen en geen geld te besteeden om ze aan het werk te krijgen zitten ze inderdaad hun hele leven in de Wajong. En dat is voor niemand goed, veel van die mensen kunnen en willen werken en daartoe moeten ze de kans krijgen.

clara51
clara5126 okt. 2010 - 8:02

["Cohen, kom op. De WAJONG vult zich met een half miljoen jonge mensen die, al voor ze ooit een carrière kunnen starten, direct worden afgeschreven."] Ik heb hier een echte wajonger die zich voor het eerst van haar leven werkelijk afgeschreven voelt en bang is. Of bestaan die niet, echte wajongers? Zijn het allemaal werkschuwe aanstellers? Net als die mensen in de WSW die volgens het kabinet best gewone banen kunnen krijgen (die er niet zijn)?

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Cohen snoert Wilders de mond; jouw mening is geen waarheid..hahahaha. En wat ie ook zei impliciet; Ik hou mijn bek niet manneke.. LOL. Applaus Job!

1 Reactie
Dehnus
Dehnus26 okt. 2010 - 8:02

Het is alleen zo gespeeld, want in de wandelgangen is het pais en vree. En dan gaat Wilders aanpappen met "Ach joh dat is het politieke spel". Gestoord word je ervan, waar zijn de echte politici gebleven die nog ergens voor stonden en dus niet in de wandelgangen met elkaar aanpappen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Even over de inburgering, Turken -een wezenlijke groep in Nederland- zijn om te beginnen al niet eens meer verplicht in te burgeren. http://www.nrc.nl/binnenland/article2601423.ece/Turken_hoeven_niet_verplicht_naar_inburgeringscursus

2 Reacties
mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Dat komt door een verdrag dat Turkije met de EU heeft gesloten. Dan kun je niet om dat verdrag heen....of gelden die regels van verdragen dan ineens voor u niet meer omdat het u zo ineens uitkomt? Mensen uit de EU zijn vrijgesteld van de verplichting de cursus te volgen.

mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Job....heerlijk,zo rustig als die man blijft en niet mee gaat met de waan van de dag en Wilders zo af en toe met de mond vol tanden laat staan. Bewondering voor hem. Voor een politicus als Wilders schaam ik me diep

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Wat een schande, Blok noemt VVD van Rutte liberaal?! Nou zeg, t''jongen jongen.

1 Reactie
eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Viel mij ook al op. Hij is een rechts-conservatief geen liberaal. En het zou een hele overwinning voor de VVD zijn om dat eindelijk eens toe te geven.

karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

OHHH, wat word ik doodziek van Wilders!!! Maaarrr, Cohen pareert hem uitstekend. Eigenlijk is dat dus heel eenvoudig, je neemt de ruimte terug die Wilders je afneemt. Bijvoorbeeld: Wilders zegt de dingen alsof wat hij zegt de waarheid is. Onzin, hij geeft zijn mening, zijn visie op de werkelijkheid. Cohen deed dat prima. Zo ook met de inburgeringscursus. Niet ontkennen dat er mensen zijn die er met de pet naar gooien, maar zeggen dat je helemaal direct naar de ultieme straf hoeft te kiezen!! Langzaam maar zeker, zou je toch denken dat ook PVV'ers dit door gaan krijgen. Helaas lijken die zover beïnvloed door het gescheld (Wilders roept direct: Onzin, bleren, overdrijving enz) Wat is die Blok een respectloze sarcast zeg!!

1 Reactie
joshualambado
joshualambado26 okt. 2010 - 8:02

Helemaal gelijk, Karuna. Blok is een werkelijk kleurloos figuur, afgezien van zijn das dan. Hij vergeet evenwel in zijn betoog te vermelden dat dat de VVD de laatste 30 jaar langer geregeerd heeft dan de PVDA.

HenryH
HenryH26 okt. 2010 - 8:02

Wat een poppenkast, kunnen deze mensen geen echte baan nemen?

2 Reacties
HenryH
HenryH26 okt. 2010 - 8:02

Hmm ik mag die Blok misschien toch wel, eindelijk een keer iemand die rechtstreeks zegt dat de overheid geen banen KAN creeeren.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Goed opletten: Rutte volg het debat niet, hij drinkt koffie, praat met zijn buren, draait constant naar achteren en trilt. hij luister niet. Is dat geen teken van puur egoisme?!

eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Waarom geeft die Blok geen antwoord op de vraag van Rouvoet. Hij lijkt de feiten gewoon niet te erkennen.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Lege emmer, misschien?

eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Wat roept die Blok nou weer. Investering in onderwijs? Dat is toch al lang doorgeprikt. Go Pechtold

matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Als dit het niveau is, wat de linksche oppositie de komende jaren gaat halen, zit Rutte fluitend de rit uit. Wat een geestelijke armoede, wat een open deuren intrappen! Als er iets duidelijk is geworden, dan is het dat de linksche kerk echt over de houdbaarheidsdatum heen is. We wisten het wel, maar gelijk krijgen is altijd goed...

3 Reacties
Dehnus
Dehnus26 okt. 2010 - 8:02

Jezelf zand in de ogen strooien klinkt leuk, maar je komt er ook wel achter na een tijdje.

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

U ziet de jaarlijkse rituele dans en begrijpt niet dat het debat niet vandaag maar in de komende vier jaar zal plaatsvinden.. Politiek inzicht komt met de jaren. Er is nog hoop voor U..

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Volgens mij kijkt u a. niet naar het debat waarde rest wel naar kijkt en b. zit u op dit moment op het verkeerde forum. Is er geen extreem rechts forum ?

eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Wat vinden de VVD figuren hier van het feit dat Blok zojuist heeft toegegeven dat hij zich (om maar even in de woorden van Pechtold te spreken) volledig laat geizelen door de PVV. Dat moeten deze mensen die zo voor liberaal beleid zeggen te staan toch verschrikelijk vinden.

1 Reactie
matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Dat brengt coalitievorming nu eenmaal met zich mee, of begrijpt u dat nogsteeds niet. Stef Blok zal het voor de 4e keer gaan uitleggen..

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Stef Blok is wel een getalenteerd debater zeg! Ik kende hem nauwelijks, maar hij doet het goed: inhoudelijk en soms (prikkelend) op de man/vrouw.

2 Reacties
BillDuin
BillDuin26 okt. 2010 - 8:02

Zie je goed Peet, ik kon hem ook niet zo goed maar hij houd zich prima staande, ik ga af op inhoud en niet op uiterlijk, is zo flauw.

Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

"Stef Blok is wel een getalenteerd debater zeg!" Ik moet zeggen dat ik er na een uurtje wel op uitgekeken ben. Eerst gaan we het speelveld even levellen: wat wij beloven heb jij niet beloofd, dus hoe durf je ons daarop te maat te nemen en te vragen hoe we dat denken te realiseren middels bezuinigingen? En dat tien keer achter elkaar. Je zou toch verwachten dat zo iemand bij kop en kont het jongerencafé van de JOVD wordt uitgejonast?

Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

Meneer Roemer, onder 70 jaar communisme is er nog nooit een nieuw medicijn uitgevonden!

3 Reacties
matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Wodka is overigens een goed medicijn tegen de kou hoor!

robheus2
robheus226 okt. 2010 - 8:02

"Meneer Roemer, onder 70 jaar communisme is er nog nooit een nieuw medicijn uitgevonden!" Onwaar. Cuba heeft wel degelijk nieuwe medicijnen ontwikkeld, o.a. bij de behandeling van kanker en cikkel-cel ziekte.

robheus2
robheus226 okt. 2010 - 8:02

Verdachte Wilders gaat onbeperkt door met haatzaaien en verdeeldheid zaaien. Hij strooit rond met citaten, maar weigert (kennelijk om het proces waar hij als verdachte in betrokken is, niet nog nadeliger voor hem te maken) deze uitspraken zelf in de mond te nemen.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat26 okt. 2010 - 8:02

Blok zou het goed doen in een studentensoos maar als fractieleider schiet hij nog te kort.

1 Reactie
joshualambado
joshualambado26 okt. 2010 - 8:02

Bijzonder zwak en kil figuuur. Dat belooft wat aan discussies

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

ik moet er nog erg aan wennen dat wilders daar nu met gezag zit

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT226 okt. 2010 - 8:02

Gezag? Hij zit er toch echt gewoon voor Spek en Bonen, of liever: Ratz Kuch und Bohnen :-) http://youtu.be/KMLl6yAU5YU

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Laten we nu eens gaan regeren. 'k Vrees echter dat er weer vier jaar wordt besteed aan de vraag 'voor of tegen PVV?'

1 Reactie
Opinius
Opinius26 okt. 2010 - 8:02

een kabinet door een gedoger . sommige hebben echt een komische dubbele titel binnen hun carierre opgebouwd. zoals "Wilders DE Gedoger ,.." van wat? lol

Bernie2
Bernie226 okt. 2010 - 8:02

Wat een klassespeech van Roemer. Als Rutte & handlangers nu nog niet met het schaamrood op de wangen zitten, mag deze coalitie per meteen herdoopt worden in Autisten-1.

2 Reacties
geejeehaa
geejeehaa26 okt. 2010 - 8:02

Hmmm, dat lijkt me een nogal grievende opmerking voor de joop-commenters met een ASS. Die zich ook in het linkerdeel van het spectrum bevinden.

JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

U beledigt een grote groep mensen. Wilt U dat niet doen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

SP, dubbele paspoorten 3 jaar geleden: dikke plus voor opgeven. SP, dubbele paspoorten nu: non-issue. Cohen waar bent u nu om excuses van Roemer te eisen? Waar zijn alle verontwaardigde reacties op Joop.nl? Of is het nu geen probleem meer omdat het geen VVD'er betreft? Selectieve verontwaardiging ten top, zoals gewoonlijk hier op Joop.nl...

1 Reactie
Irmaatje
Irmaatje26 okt. 2010 - 8:02

Meneer Chips, de SP heeft altijd gezegd dat het opgeven van een tweede paspoort geen must is, maar een dikke plus zou zijn. Dat zegt de SP nu nog steeds. Waarvoor moeten ze dan excuus aanbieden? Waarom moet Cohen dat dan vragen? Is het dan volgens u wel relevant? Zit de SP in het kabinet? Leveren ze Staatssecretarissen of ministers? Heeft u de politiek wel eens gevolgd voordat onze nationale brulboei ten tonele verscheen?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Wat een gelul van het CDA: de moslims moeten integreren en meedoen aan de samenleving, maar de regering mag de moslims en islam schofferen.

2 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT226 okt. 2010 - 8:02

Je ziet hearsma nu als een tolletje om de vragen heendraaien, komt steeds met voorbeelden uit het buitenland... Maar het mooiste was wel het inkijkje in hoe hij er werkelijk over denkt, toen Femke zijn buitenlandse voorbeelden doortrok : "dan kunnen we ook Amerika wel als voorbeeld nemen met de Doodstraf, bent u daar dan ook voor?" H aersma: "Ik ben inderdaad voor..." En ook op de vragen van Roemer kon hij geen antwoord geven, hij heeft alleen zijn eigen praatje klaar, maar voor de rest kan ie zich niet inleven in de vraagsteller. Vooral de geweldige quote van Hannie vn Leewuen, die Roemer voorlas, en waar Haersma prachtig de mist in ging "ik snap dat u geen intern CDA probleem wilt oplossen zoals mevr. Halsema" En Roemer heel droogjes repliceerde "u herkende de woorden van Hannie van Leeuwen toch nog wel?"

HugoSpanje
HugoSpanje26 okt. 2010 - 8:02

Tja ... dat wordt van Nederlanders toch min of meer verwacht, meedoen aan de samenleving. Dat wilt u toch ? Leven in een samenleving? Of wilt u een lid van een samenleving in de samenleving zijn?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 okt. 2010 - 8:02

Ik vraag me af wanneer er eindelijk eens een integratieplicht komt voor PVV-stemmers. Tot daar over gepraat wordt wil ik dat hele woord integratie niet meer horen.

2 Reacties
Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

"Ik vraag me af wanneer er eindelijk eens een integratieplicht komt voor PVV-stemmers." Ik mag toch aannemen dat dat gelijk op gaat met de integratieplicht voor SP-stemmers. Alleen zou ik het heropvoeden van populisten geen integratie noemen maar een beschavingsoffensief of laatstekansonderwijs.

Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Veel PVV stemmers kunnen dat inderdaad heel goed gebruiken, vooral die in buurten wonen waar heel veel allochtonen wonen, integreren in de Islam, dan kunnen zij zich wat meer thuis voelen in de buurt waar ze zijn opgegroeid wellicht. Hoofddoekje om, jurk aan, baard laten staan :)

peterh2
peterh226 okt. 2010 - 8:02

Toch voorspelbaar helaas... PVV, PVV en nog eens PPV wat de klok slaat hier en ook in de kamer. Zoveel af aandacht is deze partij niet waard. Juist zo blijft hij maar groeien en groeien. Heeft nou echt niemand dat door? Negeer hem gewoon eens en vertel je eigen positieve verhaal.

1 Reactie
karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

[Negeer hem gewoon eens en vertel je eigen positieve verhaal.] Negeren is heel agressief, ik hoop dat je dat realiseert. Het is de onverschilligheid ten top. Daarnaast schreeuwt Wilders altijd zó hard dat het zoiets wordt als dat je probeert te doen alsof je een schreeuwende persoon in een kleine kamer probeert te negeren. Daarbij beledigt hij zó fel dat het een karikatuur wordt om daar helemaal niet op te reageren. Negeren ligt ver achter ons. Zeker omdat VVD en CDA hem gemaakt hebben tot iemand die je niet meer kan negeren aangezien van alles wat hij wil tot speerpunten van de kabinet gemaakt zijn.

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Het viel me op dat de VVD inmiddels haar eigen Wilders heeft, de heer Stef Blok, ik kan niet anders zeggen, deze man is een aanwinst aan de populistische horizon. Niet alleen werd hij door Femke Halsema enkele keren op gepaste wijze in de hoek gezet vanwege een aantal forse jij-bakken, sowieso nogal zwak in het politieke debat. Maar ook zijn houding tegenover de heer Cohen was bedroevend slecht en a-politiek. De heer Blok meent dat hij de nieuwe fractieleider van de PvdA in een hoek kan zetten door te refereren aan zijn verleden als Burgemeester van Amsterdam en als je dat doet geef je aan prima op de man te kunnen spelen maar bepaald geen argumenten in huis te hebben. De jij-bakken en het optreden van Blok jegens de heer Cohen waren dan ook belabberd en waren trappen diep onder de politiek gordel. Aan deze politieke nitwit gaan we nog veel plezier beleven.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods26 okt. 2010 - 8:02

++ Aan deze politieke nitwit gaan we nog veel plezier beleven. ++ >> Was dat maar zo. Met Blok gaat het politieke klimaat alleen maar verder verharden en polariseren. Daar heeft Nederland niets aan. Het enige dat ik hoop is dat de kiezers zien dat hij zich inderdaad schandalig gedraagt in debatten. Wat een min figuur is dat!

peterh2
peterh226 okt. 2010 - 8:02

Een ding is me deze middag wel duidelijk geworden: de nieuwe leider van de oppositie heet Roemer. Waar heeft deze man de afgelopen jaren verstopt gezeten in de kamer? Qua uitstraling en sympathie veegt hij de vloer aan met Cohen en Pechtold. Die komen tot soms wel drammerig over maar wat Roemer ook zegt het blijft prettig om naar te luisteren. Nee, denk dat Job er na vandaag een probleem bij heeft...

4 Reacties
JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

Meneer , U doet Uw best. Maar U zult harder Uw best moeten doen. Probeer het te begrijpen, leer het te doorgronden... Emile Roemer en Cohen zijn geen concurrenten van elkaar. Ze vormen samen met Femke Halsema en Pechtold de oppositie. Die heeft geen leider nodig. Die anderen, het kabinet, die hebben een leider nodig, maar die hebben ze niet. Ze hebben een premier die aan de leiband loopt van iemand die onbekwaam is en toch politieke macht heeft gekregen. U kunt het best. Als U het maar wilt. Niet opgeven!

kingfishererik
kingfishererik26 okt. 2010 - 8:02

en Fleur Agema heeft haar boek nu wel uit :)

Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Inderdaad Cohen kan wel inpakken, als ie harder wordt is ie niet zichzelf en als ie zo blijft doorgaan is ie kansloos, gaat niet werken voor hem, ik denk dat ie eeuwig spijt heeft dat ie uit Amsterdam is weggegaan.

Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

LOL, Pechtold beweert dat Wilders de nieuwe verkapte president van NL is. Wilders wijst op een uitspraak van Pechtold dat ie zou emigreren als Wilders president wordt, Pechtold vervolgens "als ze in het buitenland dezelfde regels hebben voor inburgering kom ik nergens binnen." Toch leuk wat humor in het debat, zou op deze site ook wel iets luchtiger mogen allemaal.

grolschje2
grolschje226 okt. 2010 - 8:02

De oppositie dacht weer lekker te kunnen schoppen zonder iets constructiefs toe te voegen. Gelukkig stak Stef Blok daar een wel-geplaatst stokje voor.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

Teveel grolsch is ook weer niet goed he...

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Gelukkig stak Stef Blok daar een wel-geplaatst stokje voor. ============== Proest Humor

karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

Ik kijk DWDD en wordt er simpel van. Er lijkt een mal te zijn voor wanneer je het "goed" doet. Je moet arrogant, snel, agressief, stijf staan van de adrenaline, respectloos en bij tijden onbeschoft zijn. De typische alfa man dus. De alfa man die verantwoordelijk is voor zowat alles wat vervelend is in de wereld. Geweld, overmoedig handelen, arrogante overschatting van eigen kunnen met alles wat daaruit aan ellende uit voortkomt. Gooi het maar in mijn pet. Verder moet Cohen vooral zichzelf blijven, maar als hij dat doet en dus niet is zoals boven beschreven de alfa man, wat hij niet is, dan is de kritiek weer niet van de lucht. Dan moet er blijkbaar echt iets gezegd worden over de manier waarop Cohen uit zijn bankje opstaat. Dat zou iets zeggen. Dat hij te lange benen heeft voor de bankjes misschien? Dan laten we alleen het stukje zien waar Cohen even respectvol wil zijn naar de voorzitter en niet het antwoord. Fatsoen is uit, onbeschoft schreeuwen is in. Gooi het maar in mijn pet, ik zet de tv wel uit. Lekker rustig.

2 Reacties
Sternenstaub
Sternenstaub26 okt. 2010 - 8:02

Je observaties, Karuna, zijn helemaal juist, en je conclusies ook (ik keek niet eens naar het debat, want dat was voorspelbaar, en bespaar me zo de onnodige ergernis, al zal ik vanaf heden ongetwijfeld steeds opnieuw fragmenten ervan en reacties erop zien in de media), en dus heb ik er weinig aan toe te voegen, behalve deze observaties: hier op Joop zijn ze ook, de quasi winnaars die zo hun best doen om zich wijs te maken dat ze "goed" zitten. Niet goed wijs, maar wel goed fout is een juistere evaluatie. Laat maar gaan. Noodzakelijkerwijs zullen de quasi verliezers zich voornamelijk moeten focussen op hun eigen persoonlijke waarde en kracht om de asociale slagen van de doorgedraaide wereld enigszins te kunnen afweren. Uiteindelijk houdt deze vervalsing van de democratie en de vooruitgang toch geen stand, want al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Velen hier kennen die waarheid al, en dienen "slechts" geduld te oefenen voor deze tot de "rest" doordringt. De waarheid is: mensen zijn van oorsprong zeer gevoelige, verstandige, sociale, nieuwsgierige en creatieve wezens, en met deze eigenschappen boeken wij vooruitgang, en nergens anders mee.

Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

"De alfa man die verantwoordelijk is voor zowat alles wat vervelend is in de wereld." Precies, want wat hebben die alfamannetjes ons nou helemaal gebracht? Behalve de uitvinding van het wiel. En democratie, riolering, de bouwkunst en de andere kunsten, wetenschap, transport, gezondheidszorg, auto's, vliegtuigen, computers, centrale verwarming, koelkasten, gasfornuizen, de boekdrukkunst, onderwijs? Nou?

FrankVersteeg
FrankVersteeg26 okt. 2010 - 8:02

Maar laten we eerlijk zijn, dit is toch een kansloos kabinet, want de vdd en de pvv zijn elkaars tegenpolen wat economie betreft en de pvv en het cda elkaars tegenpolen wat godsdienst betreft.. en laat de economie nou net 1 van de belangreijkste punten van de vvd zijn en de godsdienst het bestaansrecht van het cda.. Ik bedoel, dat ze na 2 dagen al tot de conclusie kwamen dat er met de pvv niet geregeerd kan worden zegt toch genoeg! Het enige wat ze bindt is de haat op links (cultuur, ontwikkelingssamenwerking, de omroep). En het roken + 130km rijden is dan weer bedacht om het pvv-pleps te pleasen.. En dag ze nu al begonnen zijn met het paaien van de pvda is ook logisch want zonder die partij kunnen ze niks! Ik zeg wegwezen en zsm, dit kost alleen maar tijd..

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 okt. 2010 - 8:02

Wat denkt u wat er gebeurd als deze coalitie klapt. Nieuwe verkiezingen nieuwe ronde kansen? Ben bang dat u dat niet zal willen, als u kijkt naar de laatste peilingen van M de Hond is de PVV de grootste en de 2de is de VVD en de PVDA is nog verder weggezakt. De teller staat nu op PVV 33 zetels VVD 31 zetels CDA 17 zetels en de grootste linkse partij is de PVDA met 21 zetels. Betekend dat de PVV samen met de CDA en VVD een ruime meerderheid hebben van 81 zetels. Dus denk dat er weinig te winnen valt. U heeft enkel dan de heer Wilders als minister president dus zou ik maar wat schietgebedjes doen dat de mannen en vrouwen het even volhouden.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
JAWEH
JAWEH26 okt. 2010 - 8:02

U wilt ons de weg wijzen naar het levenslange verlichte dictatorschap van een liberaal? Liever niet. Leve de democratie. Ook als het even niet meezit.

cormol
cormol26 okt. 2010 - 8:02

`Hierdoor kiest de burger voor eigen dingen eerst, hetgeen per definitie in strijd is met lange termijn doelstellingen.` ´Met eigen volk eerst`, kun je het wel enkele tientallen jaren uitzingen, hoewel natuurlijk geen duizend jaar.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Wat een onbeschofte haat, Wilders begon over Theo van Gogh! Wat een boormachine zeg. Brrrrrrr Brrrrrrrrrrr Brrrrrrrrr

1 Reactie
mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Laat gebeuren....deze man gedraagt zich zo hooghartig dat de val alleen maar heel diep zal zijn. Heb je gehoord welke bezuinigingsmaatregelen hij allemaal steunt. Het is niet voor niets dat men heel vaak heeft geroepen tijdens de campagne....VVD en PVV is één het hetzelfde. In 2004 hebben Rutte en Wilders hier met elkaar breeduit over gesproken.... Maar ik voorspel.....de grote mond en de hooghartigheid die hij hier presenteert....het zal zijn val worden komende tijd

misslobena
misslobena26 okt. 2010 - 8:02

Taqqiya is een term die uit het shiisme afkomstig is. De meerderheid van de moslims wereldwijd en ook hier in NL zijn soennieten. Wij kennen die term helemaal niet.

4 Reacties
Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Taqqiya , ik heb er nooit van gehoord maar dat is niet zo vreemd natuurlijk, als ik het goed heb noemen wij dit in het westen gewoon liegen of schijnheilig zijn?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Taqqiya betekend muts in het Marokkaans, mijn vader had een Taqqiya altijd op zijn hoofd en zo heb ik ook altijd genoemd, maar Taqqiya die de mensen hier over hebben bedoelen zijn De pruik van Wilders.

FrenkMahon
FrenkMahon26 okt. 2010 - 8:02

Goede bijdrage, Ik was hier niet van op de hoogte.

BATikker
BATikker26 okt. 2010 - 8:02

Jammer dat Cohen, Halsema, Pechtold etc niet de inhoudelijke kennis van de Islam hebben om dit tijdens het debat te melden. In plaats van Wilders inhoudelijk aan te pakken bleef het bij de gebruikelijke cliches en beschuldigingen. Een gemiste kans.

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Hahahaha, Wilders: 'goed hè?! Sorry, ik moest lachen.

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat26 okt. 2010 - 8:02

"Hahahaha, Wilders: 'goed hè?! Sorry, ik moest lachen." === Leuk he dat cognitieve dissonantie veroorzakende huftergedrag in de kamer. .

joshualambado
joshualambado26 okt. 2010 - 8:02

Wat een wangedrocht en wat een afschuwelijk mens en wat een afgrijselijke mensen die dit figuur nog serieus nemen. Waarvan akte.

2 Reacties
Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Inderdaad ik heb ook moeite met Pechtold, kan er mar niet aan wennen, inhoudelijk vaak wel sterk hoor maar krijg altijd een onbehagelijk gevoel als hij aan het woord is, arrogante uitstraling heeft hij.

mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Ja...de mensen krijgen nu te zien wie de echte Wilders is. Hij heeft geen enkele terughoudendheid meer in zijn uitspraken,bij het onbeschofte af. Dit gedrag krijgt iemand als het hem naar het hoofd stijgt Hij voelt zich GOD

mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Niet Rutte is de MP van Nederland....Wilders is dat....hij heeft alles en iedereen in de tang. Rutte en ook Verhagen....dit duurt niet lang en die hebben voor eeuwig spijt dit gedaan te hebben

2 Reacties
Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Ik denk dat het wel 4 jaar gaat duren, zo te zien hebben ze het aardig verdedigd zo en komt de oppositie niet veel verder dan wat flauwe dingetjes benoemen, het gaat vaak weer niet over de inhoud en toekomst maar wie heeft wat gezegd in het verleden? Na 4 jaar zal blijken of het verder gaat of opnieuw doorgaat en dus wel succesvol zal zijn. Ik zou maar niet al te veel in paniek raken als je tegen deze regering bent en tegen Wilders, in de praktijk blijkt dat er niet zo heel gek veel veranderd in de eerste periode.

joshualambado
joshualambado26 okt. 2010 - 8:02

Ik denk dat het duo Verhagen/Rutte tezeer gecorrumpeerd zijn met GW.

Yggdrasil
Yggdrasil26 okt. 2010 - 8:02

Wilders aan het woord . Zappen maar, ik wens niet naar die man te luisteren

1 Reactie
Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Nee? Ik vind het vaak juist wat hebben om te luisteren naar iemand wiens bloed je wel kunt drinken, doe ik met TV ook weleens, zit ik toch weer te kijken naar iets of iemand om mijn eerdere afkeer opnieuw te bevestigen? maar dit kan een afwijking van mij zijn. :)

[verwijderd]
[verwijderd]26 okt. 2010 - 8:02

Prachtig, vmbo'ers blijven les ontvangen van Mark Rutte. Premier Rutte voor de klas, chapeau!

1 Reactie
mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

Dan hoop ik dat hij daar uit kan leggen waarom hij als MP staat waarvoor hij staat,die jongeren denken dat men zo met mensen om mag gaan,zo'n man heeft een voorbeeldfunctie..wat Wilders vanavond allemaal uitsprak en het CDA en de VVD die dat accepteren...het is onbegrijpelijk

matrix2
matrix226 okt. 2010 - 8:02

Goed goed.. laat ik maar eerlijk zijn.. Objectief gezien vind ik dat Wilders de vloer aanveegt met zijn opponenten.. Subjectief gezien ook!

2 Reacties
Deamon
Deamon26 okt. 2010 - 8:02

blijkbaar ben je meer onder de indruk van one liners dan van de inhoud, zegt genoeg...

eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Iedereen ziet wat hij wil zien lijkt het wel. Ik zag toch iets heel anders. Vooral het feit dat CDA en VVD niet duidelijk afstand nemen van de PVV is heel slecht. Hierdoor gaat Nederland het idee krijgen dat het heel normaal is om groepen mensen als onwenselijk en onbetrouwbaar te zien. Het moet heel duidelijk zijn dat dat niet normaal is, en Halsema en Pechtold maakten dat heel goed duidelijk.

karel79
karel7926 okt. 2010 - 8:02

Ook GroenLinks en D66 hebben in het debat grote kritiek geuit op de plannen van het kabinet. Door zijn bezuinigingen "vernietigt" het kabinet werk. De WW en het ontslagrecht worden niet hervormd en de AOW-hervorming gaat niet ver genoeg. Ik moet toegeven dat het kabinet toch minder links is dan men aanneemt. Ik was bang voor beide, het is voor mij een prettige verrassing dat dit kabinet daar geen wijzigingen in aanbrengt. Het blijkt minder rechts dan met D66 of GroenLinks. Die partijen zakken wat mij betreft door het ijs.

3 Reacties
Bakoe
Bakoe26 okt. 2010 - 8:02

Juist, verder een positief punt dat de rol van het staatshoofd ter discussie gesteld wordt. Ooit eens een links standpunt, maar sinds mevrouw Halsema het een eer vindt om bij de koningin langs te mogen , lijkt het me dat uit die hoek niet veel heil meer valt te verwachten. Eigenlijk valt er niet meer over links of rechts te spreken in Nederland, niet meer over progressief , of conservatief. Alles loopt door elkaar heen. Ja de SP is links te noemen, alhoewel ze boterzacht zijn inzake de monarchie. Voor de rest, de een haalt de ander rechts in.

Bakoe
Bakoe26 okt. 2010 - 8:02

Ik verwacht dan ook drommen demonstranten, aangevooerd door Mevr. Halsema, de heer Cohen, en de heer Pechtold op het Malieveld, die de schande van het niet versoepelen van het ontlagrecht luidkeels aan kaak zullen stellen. Al die demonstranten zullen natuurlijk ook geheel vrijwillig al hun WW inleveren als dat langer dan een jaar duurt. Kom op Femke, op de barricaden.

eeweew
eeweew26 okt. 2010 - 8:02

Dit kabinet is vele male rechtser dan GL en D66, ze durven het alleen niet toe te geven. Ze pakken op allerlei manieren mensen die nu al weinig geld hebben. Maar op de een of andere manier lijken ze zich daarvoor te schamen en daarom doen ze het heel geniepig, via heel veel kleien maatregelen. Op het punt van het ontslagrecht lijkt het dan GL en D66 rechts van het kabinet zitten, maar deze partijen willen in ieder geval mensen recht op werk geven en aan een baan helpen. Dit kabinet stort mensen gewoon in de bijstand zonder er verder naar om te kijken en ook maar een cent beschikbaar te stellen om ze weer aan het werk te helpen, en vervolgens verlagen ze die bijstand. Dat is mensen in armoede storten, ultiem rechts. En dat zie ik GL en D66 nog niet doen.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat26 okt. 2010 - 8:02

Rutte: 6,5 Cohen: 6- Roemer: 8 Pechtold: 8 Buma: 4 Blok: 3 Wilders: 8 Rouvoet: 7 Halsema: 7,5

2 Reacties
Laite43
Laite4326 okt. 2010 - 8:02

Is dit een voorstel om te bepalen welke politicus naar de liveshows mag?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Je vergeet een min voor de 8 bij Wilders. Nederlanders halen altijd minimaal 80 fouten tijdens het Nationale Dictee, maar om een cijfers te geven aan debatleden zijn zij ineens wereld kampioen?

Joeri2
Joeri226 okt. 2010 - 8:02

Niet alleen de burger, de koningin moet van Wilders ook haar bek houden. Dat word nog wat, want hij wil niet van het koningshuis af, dus hebben we wat hem betreft een kostenpost op het koningshuis en een kostenpost op de president. Voor dit plan is er een 2/3 meerderheid in 2 de en 1ste kamer nodig, hij weet dus dat dit plan kansloos is. Toch dient hij het in, om de koningin te pesten en om nodeloze kosten te maken in de kamer waar het dan vervolgens weer niet over echte zaken kan gaan. Ik ben benieuwd of d66 voor gaat stemmen, en hoe Wilders dat aan d66 gaat vragen.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

De macht van 1,5 miljoen extreemrechts figuren vast 14 miljoen Nederlanders de oren. Het grote onrecht is bij Nederland op bezoek.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa26 okt. 2010 - 8:02

Na 11-09 lipe de heer Ahmed aboutaleb van de ene moskee naar de andere en van de ene moslimschool naar naar een andere. Ahmed beloofte de moslims een beter weer en verzekerd hen dat hij hun rechten zal verdedigen als ze op hem en de PVDA gingen stemmen. De Marokkanen hebben hem belooft en gaven veel stemmen aan hem en aan de PVDA,ik ook. Uiteindelijk werd Ahmed burgemeester van Rotterdam waar geen één moslim iets aan heeft. De Nederlanders-Marokkanen zijn is steek gelaten door Ahmed en je hoort hem nu niet meer terwijl wij hem nu hard nodig hebben. Ahmed Aboutaleb! u bent ongeloofwaardig, geef onze stem terug dan kunnen wij hem ergens anders kwijt, aan de heer Cohen bijvoorbeeld.

1 Reactie
zeemeeuw2
zeemeeuw226 okt. 2010 - 8:02

Wie zijn nu in de steek gelaten volgens u? De moslims of de Marokkanen?

Elfje2
Elfje226 okt. 2010 - 8:02

Nog even en dan zijn we allemaal monddood gemaakt door deze rechtse kliek. En dan nog even dit: De Leidse professor van Gunsteren is weliswaar lid van het republikeins genootschap maar hij noemt het niet in voordeel van ons land als de Koningin uit de regering zou gaan: „Het koningschap is een van onze beter functionerende instellingen. Het is niet een van onze grootste problemen. Als het de mensen in problemen komen, dan gaan ze morrelen aan dingen die er niet toe doen.” Volgens de staatsrechtgeleerde is het net als in een huwelijk: „De details worden uitvergroot.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe26 okt. 2010 - 8:02

Het republikeins genootschap.... Is dat niet dat genootschap waar zovele monarchisten lid van zijn. Dit genootschap is zo verwatert dat het beter alleen de naam algemeen genootschap kan dragen Nee, dat is nu niet de juiste club om naar te verwijzen als je een opinie zoekt over het koningshuis.

Bouwman2
Bouwman226 okt. 2010 - 8:02

Het gaat om bestrijding van de vergrijzing en daaraan doet Rutte dus helemaal niets. Ja in 2020. Dit is honderd procent populisme, de mensen naar de mond praten en de problemen afwentelen op de zwakken in de samenleving. Dit is het meest reactionair populistische kabinet ooit. Het kaninet van de stagnatie. De schaduwpremier ziet het licht aan het eind van de tunnel. Dat schijn je inderdaad soms te krijgen bij de bijna doodervaring. En inderdaad de rede en de solidariteit liggen op hun sterfbed.

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs26 okt. 2010 - 8:02

"Het gaat om bestrijding van de vergrijzing en daaraan doet Rutte dus helemaal niets." Zijn er nou nog niet genoeg grapjes gemaakt over Rutte als alleenstaande?

karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

Ik zou de VVD en het CDA willen feliciteren. Nederland is weer gidsland. Wilders zei het gisteren met zoveel woorden. Wilders ging nog net niet zover dat hij benoemde waarin Nederland gidsland wordt, maar duidelijk is dat hij bedoelde: gidsland in de Wilders-strijd tegen de islam. Je begrijpt hopelijk dat die felicitaties uiterst cynisch bedoeld is. Niemand zei er gisteren in het debat iets over. Wilders bracht het ook slim. Maar de VVD en het CDA zijn verantwoordelijk voor de legitimatie van de denkbeelden van Wilders en de beeldvorming en voorbeeldfunctie die daarvan uit gaat naar Europa. Ook de oppositie zei er niets over. Ik hoop dat ze er wel iets over zeggen vandaag tegen Rutte. Want hij wordt verantwoordelijk voor het beleid, dus ook de beeldvorming en de eventuele gidsfunctie die Nederland gaat vervullen. Rutte zou daarover moeten gaan, maar doet dat niet. Zijn ontkenningen gaan echt niet voorkomen dat mensen in het buitenland gaan denken dat het in Nederland goed gevonden is dat Wilders met zijn anti-islam boodschap in het centrum van de macht gekomen is. Terecht dat ze dat denken, want het is ook zo. De VVD en het CDA gaan zichzelf ook nog voor het hoofd slaan. Wilders was heel lief voor VVD en CDA. HIj benadrukte echter wel dat hij de bezuinigingen anders gedaan zou hebben. Met andere woorden, als er verzet komt tegen de de gevolgen van de bezuinigingen, dan kan Wilders roepen dat hij alleen maar compromissen gesloten heeft en het zelf anders zou doen. Hij kan zeggen dat, omdat hij ervoor wilde zorgen dat de PVV nog iets te zeggen kreeg wel compromissen móest sluiten. De kans bestaat dus dat het verzet zich tegen de VVD en het CDA gaat keren en Wilders alleen maar groter wordt. Oók als er niets terecht komt van de doelstellingen die Wilders uit dit kabinet wil hebben. Sterker nog, hij kan juist zeggen dat ze het gewoon niet geprobeerd hebben zoals hij dat zou doen. Bang dat er dan niet meer men hem samengewerkt gaat worden heeft hij niet. Terecht, want als hij voldoende zetels haalt, oftewel de rest te weinig, dan moet de VVD en het CDA de volgende keer gewoon weer in zee met Wilders. VVD en CDA hebben zich in een pakket gebracht dat Nederland in een idiote strijd trekt. Waardoor ze volledig afhankelijk zijn Wilders en hoeveel zetels hij krijgt. Had Wilders er maar buiten gehouden. Dan was er kans geweest dat het beleid de problemen zó had kunnen verminderen dat Wilders voldoende de wind uit de zeilen genomen zou worden. Nu hebben ze hem vol in de wind gelegd. Idioot, belachelijk en zó dom dat je je wel moét denken dat de VVD alleen om zijn HRA geeft en het CDA om de macht. Gefeliciteerd met deze motieven, ik walg ervan.

1 Reactie
karuna2
karuna226 okt. 2010 - 8:02

Even een correctie. Ik schreef dat Wilders niet rechtstreeks zegt dat Nederland gidsland wordt in de strijd tegen de islam, maar ik hoor het hem net hier op de site wél rechtstreeks zeggen.

mees.
mees.26 okt. 2010 - 8:02

CDA en VVD komen elke week samen met de PVV om te overleggen Als dit niet een zieke constructie is

1 Reactie
Don04
Don0426 okt. 2010 - 8:02

Inderdaad een wekelijks overleg ? hoe durven ze zeg! schande, overleggen zou verboden moeten worden.

SKDJ69NL
SKDJ69NL26 okt. 2010 - 8:02

Volgens mij begin ik te begrijpen naar welk werkend systeem de jongeman en premier Rutte wil. Het is zeker revolutionair ten opzichte van het vorige idee. We gaan geen lichtgetinte of donkergetinte mensen meer toelaten in ons land als zij 'de schijn van onderontwikkeld zijn' vertonen. Het gevolg is dat de door vergrijzing mogelijke, lager geschoolde arbeidsplaatsen, door hen niet meer ingevuld kunnen worden. Anders gezegd: geen gastarbeiders meer in dit land. In plaats daarvan laten we nog enkele goede 'kenniswerkers' uit het buitenland overkomen om de gaten die wij op het gebied van scholing veroorzaken mee op te vullen. Ondertussen zorgen we op velerlei manieren dat er voldoende kanslozen in eigen land zullen ontstaan middels andere vormen van beoordeling, slechte scholing en besparing op begeleiding. Die kanslozen kunnen we vervolgens intern, (in het land) inzetten voor de klussen die we voorheen lieten uitvoeren door mensen uit samenlevingen die een kans nodig hadden om met het rijke westen op niveau te komen. In de zin 'voor eigen land opkomen' begrijp ik nu dat 'eigen land' net als 'coöperatie', een wezenloze zaak is geworden die in principe niets met mensen van doen heeft. Je vult het in met poppetjes en zorgt dat het in de cijfers goed rendeert. Het is dus zorg dat je bovenaan resideert in zo'n dergelijk concept van gebied achter de grens.

1 Reactie
SKDJ69NL
SKDJ69NL26 okt. 2010 - 8:02

En ik vergeet te vermelden dat we die kanslozen het liefst verplicht tegen minder dan minimumloon laten werken.