Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Rutte aanvoerder van de Sorrylijst 2012

  •  
15-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-RutteEU_300_01.jpg
Opvallende nummer 2 op de lijst is het VUmc
De bekendste ‘excuus-maker’ van 2012 is premier Mark Rutte. Hij voert de Sorrylijst 2012 aan, een lijst die jaarlijks wordt samengesteld op basis van excuses die in de media tot veel aandacht hebben geleid.
Rutte moest het afgelopen jaren meerdere keren door het stof. Zo bood hij zijn excuses aan voor de verwarring die was ontstaan over de invoering van de omstreden inkomensafhankelijke zorgpremie en moest hij zich verontschuldigen voor het vallen van het vorige kabinet.
Een opvallende nummer twee op de lijst is het VUmc. Het Amsterdamse medisch centrum kwam vorige jaar meerdere keren in opspraak. Eén van de keren omdat patiënten voor het Eyeworks programma ’24 uur Tussen Leven en Dood’ werden gefilmd zonden hun toestemming. Ook luidde een specialist de noodklok omdat interne ruzies tot onveilige situaties zouden leiden.
De complete top 10: 1.  Premier Rutte – Zorgpremie 2.  VUmc – Eyeworks 3.  NRC Handelsblad – Kwestie prins Friso 4.  Jeugdzorg Nederland – Kindermisbruik 5.  Diederik Stapel – Wetenschapsfraude 6.  Visfabriek Foppen – Zalmbesmetting 7.  Badr Hari – Vechtpartij 8.  Ajax-trainer Frank de Boer – Homo-uitspraak 9.  Metro – Brief Tim Ribberink 10. Wesley Sneijder – Verlies Duitsland excuses aan Oranje legioen
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

boswachter2
boswachter215 jan. 2013 - 12:38

Weer zo'n niets zeggend lijstje voor de bühne.

michaelmokum020ams
michaelmokum020ams15 jan. 2013 - 12:38

Volgens een oud-lied van Elton John: *Sorry seems to be the hardest word*!!!. Van mij mag onze minister-president Mark Rutte *sorry* zeggen zo vaak mogelijk hoor als hij dat wilt. Wanneer gaat Geert Wilders b.v. slechts één keer sorry zeggen tegen die één miljoen Nederlandse molsims voor zijn hard taalgebruik tegen hem de laatste paar jaar: b.v. ontzettend harde en beledigende woorden zoals kopvoddentaks, ramadantuig en haatpalezien?

EricWakker
EricWakker15 jan. 2013 - 12:38

Frank de Boer: "als je de homo bekijkt denk ik... de homo is minder a-sportief meestal denk ik eh.." Achteraf was de opmerking "uit zijn verband gerukt" twitterde Frank. MEESTERLIJK!!!

Moogle
Moogle15 jan. 2013 - 12:38

nummer 2 zou gedeeld moeten worden met RTL 4 lijkt me

Moogle
Moogle15 jan. 2013 - 12:38

op welke plek staat de agrarische universiteit met hun gesponsorde "melk is gezond "campagne ,die onjuist bleek

MichelReiziger
MichelReiziger15 jan. 2013 - 12:38

Always Sorry...maar..."Keep Smiling!"

1 Reactie
lembeck
lembeck15 jan. 2013 - 12:38

Ai, nee dank je. Liever niet die onechte lach van onze premier... Brrr.