Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische raketten treffen treinstation vol met vluchtende burgers

  •  
08-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1368 keer bekeken
  •  
ANP-446774417

Een Russische raketaanval op een treinstation van Kramatorsk, een bijna 200.000 inwoners tellende stad in het oosten van Oekraïne,  heeft tientallen vluchtende burgers het leven gekost. Het station werd geraakt door twee raketten. Minstens 30 mensen werden gedood, het aantal gewonden ligt boven de 100.

Op het station wachtten volgens de burgemeester 4000 burgers, voornamelijk ouderen, vrouwen en kinderen, om geëvacueerd te worden voor het Russisch oorlogsgeweld. Gouverneur Pavlo Kyrylenko van de regio Donetsk zegt op Twitter dat de Russen doelbewust het station aanvielen om paniek en angst te zaaien "en zoveel mogelijk burgerdoden".

Volgens persbureau Reuters zijn drie treinen met evacués tot stilstand gekomen in hetzelfde gebied nadat door een Russische aanval het spoor werd vernield.

Op een van de beelden zijn de restanten van een Russische raket te zien waarop de tekst 'voor onze kinderen' is gekalkt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.