Joop

Russische onderdrukking

  •  
05-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
763 keer bekeken
  •  
poetin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Ed Verbeek
Ed Verbeek6 jul. 2023 - 10:27

Volgens mij wordt de onderklasse in Rusland toch minder uitgeperst dat de low income workers in bijv. de V.S. waar de veel hogere inflatie de koopkracht ook nog eens enorm aantast. Daarom denk ik dat er eerder een revolutie in het Westen uitbreekt dan in Rusland.

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine6 jul. 2023 - 11:53

@Ed, vertel dat maar tegen al die werkers uit centraal Azië, die in Moskou opgerold worden, en worden 'gemobiliseerd'. De ongelijkheid in Rusland is overigens groter dan in de V.S., alleen is het in Rusland makkelijker dingen onder de pet te houden.

Daslief
Daslief6 jul. 2023 - 13:57

Volgens mij hebben wij gewoon geen idee hoe het in Rusland echt toegaat. Het is in veel opzichten geen fijn land. Toch, vorig jaar in Knack dit artikel: https://www.knack.be/nieuws/waarom-poetin-nog-altijd-veel-steun-geniet-bij-de-russische-bevolking/ Misschien klopt het, misschien klopt het niet. Neutrale pers is niet hier noch daar. Iedereen interpreteert losse brokjes informatie zoals het best bij zijn persoonlijke ervaringen past. Het enige dat ik vrij zeker denk te weten, is dat de onderklasse in het westen tegenwoordig meer wordt uitgewrongen dan dertig jaar geleden. Ideetje voor een volgende cartoon?