Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische militairen schieten Amerikaanse journalist dood in Oekraïne

  •  
13-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
699 keer bekeken
  •  
DtD5LUgU0AAcgG7
In Oekraïne is een Amerikaanse journalist gedood door Russische militairen. Brent Renaud deed samen met een collega verslag van de situatie in de stad Irpin, vlakbij Kiev, toen ze onder vuur werden genomen. Renaud werd daarbij in zijn nek geraakt en stierf ter plaatse. Zijn collega, de eveneens Amerikaanse fotograaf Juan Arredondo raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.
Collega-verslaggever Jane Ferguson van PBS Newshour was in de buurt toen het gebeurde. Op Twitter schreef ze:
"Zojuist de plek verlaten waar het lichaam van de Amerikaanse journalist Brent Renaud langs de weg onder een laken ligt. Oekraïense artsen konden niets meer doen om hem te helpen. Woedende Oekraïense politieagent: ‘Vertel dit aan Amerika, aan de wereld, wat ze een journalist hebben aangedaan hebben’."
De Italiaanse journalist Annalisa Camilli heeft een video gedeeld waarop fotograaf Juan Arredondo te zien is op een ziekenhuistafel. Hij vertelt wat er gebeurde:
De 51-jarige Renaud was werkzaam voor meerdere media, waaronder PBS, The New York Times en NBC. Samen met zijn broer deed hij veelvuldig verslag van de oorlogen in Irak en Afghanistan, de aardbeving in Haïti, de opstanden in Egypte en Libië en het kartelgeweld in Mexico.
Foto: Twitter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.